Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ewet içerıdekı dısımde tel takılı deıl.doktorum bana 2ay dedı bıdahakı randevum ınsallah yer acarda or dıslte cıkar bı o kaldı gıbı ztn diğerlerı düseldı hepsı sayılır.saol cnmbayanssulusmile

sorun sirf dislerdeyse yas cok problem olmayabiliyor
ama cenenin gelisimi ile ilgili bir problem varsa ne kadar erken baslarlarsa o kadar iyi
biz mesela 7 yasindan beri 6 ayda bir kontrole goturduk yegenlerimi
bir tanesine 10 yasinda bir tanesine 9 yasinda takmaya basladilar digeri 11 yasina geldi hala ihtiyac duymadi doktor
ben mesela ilk taktigimda 12 yasindaydim o zaman 3 sene surmustu tedavim
ama 20lik dislerim ittirdi , aldirmam gerekiyordu ben biraz korktum erteledim 20liklerimi aldirmayi.
o yuzden 26 yasinda tekrar takmaya basladim yaklasik 1,5 senedir takiyorum 2 3 ay icerisinde braketlerim cikicak. bu yasta bile hem dislerim hem de kapanis bozuklugum vardi her ikisi de duzeldi.

Doktoruma sorduğum zaman tedavi süren 2 yıl dedi ama şimdi merak ediyorum herşey dahil 2 yıl mı acaba yoksa sadece braketler için verilen süremi?
İnşallah toplam tedavi süremdir ya aklıma gelince moralim bozuldu şimdi

ben bisi sormak istiorum benim tel taktirdiğim yaklasik 1 hafta olcak alitim sayilir acaba siz her seyi yiyebilıo musunuzben ilk gunlerde zorlandım ama simdi da iii benim dıscım cerez ve cok sert şeyler dışinda her şeyi yiyebilirsin dedi:) tabe yemek baya bi zahmetli oluyo:)))

Canım bende cuma günü taktırmıştım seninle aynı zamanlarda sayılır ben çorbaya ekmek parçalı atıp o şekilde içiyorum birde süt içiyorum bşka birşey yiyince canım çok yanıyor...

Canım bende cuma günü taktırmıştım seninle aynı zamanlarda sayılır ben çorbaya ekmek parçalı atıp o şekilde içiyorum birde süt içiyorum bşka birşey yiyince canım çok yanıyor...

ben de 1 hafta 10 gün bişey yiyemiştim sulu ve yumuşak şeyler dışında... ilk başta sadece altta vardı... marttan beri üstlerde de var... ısırarak yememyi tercih ediyorum ya da sert şeyler yememeyi... geçen yaz hiç erik yiyememiştim mesela...

ama dönem dönem değişiyor... dişlerin hareketi bazen tek bölgede olabiliyor... o zaman diğer taraflarda ağrı olmuyor birşey yerken...

çekirdekli şeyler yerken de dikkat edin... zeytin gibi... benim braketim çıkmıştı zeytin yerken... :)

bir de geçmiş olsun diyorum ikinize de :)

bence o kadar ince bir detaya takılma... tedavi süresini verirken yaklaşık birşey söylemiştir... çünkü senin dişlerinin hareketi çok değiştirebilir bu süreyi... ama yine de genelde söylenilenden biraz daha uzun sürüyor tedavi...

ve büyük ihtimalle pekiştirici öncesi tedavi süresidir 2 yıl..

canını sıkmak istemezdim ama şimdiden hazırlan bu duruma... ama zaten bir süre sonra varlıklarını da unutacaksın ; dişlerinin düzeldiğini gördükçe aldırmayacaksın ne zaman çıkacaklarına... yerimseniben

canım teller cıkmadan ölçü aldı hatta tele yapışmış o macun gibi şey cıkarmakta baya bi zorlandı dedim heralde cenemi eline alıp gidecek yani :))) ilk ölçüde bişey olmadı ama bu son ölçüde fenalık geldi nefes alamaz gibi oldum ama gecti yaa cidden o ölçü iğrenc bşey
ilk başlayanalr için zamanal dişler alışır ve ilk zamanlar dişler hassas old. için pek bişey yiyemezsiniz ama sonra jer seyi yerdiniz mesela ben yedim kasmadım yanii ama erik yerken çok dikkat edin ben erik yerken kopardım 2 sini :))) eriği bile bıcakla keserk yiyordum şimdi en çok ona seviniorum kütür kütür yiyebileceğim die :))))

vebde bugun randevu aldım yarın gidicem.okudum bütün yorumları herkes çok ağrıdığını söylüyor.napıcam bilmiyorum.artık her gidişimde uyuşturucu iğne yaptırırım heralde.akannehir

vebde bugun randevu aldım yarın gidicem.okudum bütün yorumları herkes çok ağrıdığını söylüyor.napıcam bilmiyorum.artık her gidişimde uyuşturucu iğne yaptırırım heralde.akannehir

öyle uyusturucu ignelik bir agrı olmuyor
gözün korkmasın
daha cok baskının yarattıgı bir agrı oluyor
9 10 yasında cocuklar takıyor teli o acıdan düsün rahatla
ne kadar dayanılmaz olabilir ki
ilk bir kac gün cigneme gerektirmeyen seyler yemen seni rahatlatır

verdiğiniz ceveplar icin tesekkürler:) ben bisi da sormak istıorum ben arayuz fircasi aldım ama o fırca ile fırcalarken ois macunu kullancak miyiz ki:)) ucu cok ince bi konu hakkinda bilgi sahibi olmamak kötu ama öğrencez galiba zamanla:)))

ben ara yüz fırçası kullanmıyorum
onun yerine diş hekimim önerdi braket fırçası diye satılıyor
ondan aldım çok rahat kullanımı

ya ben debiraz dişleğim dişlerim düzgün yamukluk yok ama önde biraz hatta bir çocuk geçen gün dişlek dedi bana ühühühü:)) telle düzelir mi bu? doktor düzelmez dedi.ortodontist e gitsem nasıl bir yöntem uygulayacağını biliyor musnuz? ve nekadar tutar ücreti acaba? lütfen yardım edin taktım kafayı dişime sürekli ağzımı kapatır oldum

Bence düzeltilir telle neden düzeltilmesinki.Benim de dişlek arkadaşım vardı telle düzeldi.Bence sen ortodontiste git kesin onunla konuş.

Küçük böcük bilgiler için teşekkür ederim ,artık girdik bu yola ne yapalım ama umarım beklediğimden kısa sürer temenniden başka yapacak birşeyim yok zaten..

Selacım arayüz fırçasına macun sürmüyorum ben ama dişimi hemen fırçaladıktan sonra arayüzü fırçasını kullandığım için köpüklü oluyor zaten..

Bu arada 34moni53 canım braket fırçasının markası ne acaba,güzel görünüyor fırça, kendime inanamıyorum vitrinden elbise beğenir gibi diş fırçası beğenmeye başladım

randevum vardı bugun.gittim dişimin filmini çektirmemi istedi pazartesi başlıyoruz .oleyyyy zemuszemus:lepi:

evet bende bi tane braket fircasi alamyi dusunuyorum firce koleksiyonunumuz olcak bu gidiste:) tamam sağol nazen bende senin gibi yapayim ozaman kararsiz kalmistim bende tesekkürler:)))

aman kızlar iyi fırçalayın dişlerinizi :) teller çıktı kurtuldum herşey bitti diye sevinirken şimdi haftada bir dişçiye kontrole gidiyorum.iremcim diş etim kesilmedi ama dişlerimin yeni haline ve diş fırçama alışamadığımdan olsa gerek dişlerimi iyi fırçalayamamışım sorun hala devam ediyormuş.dişlerimde normalde de çok çabuk çürük oluşuyordu şimdi 2 kat daha fazlaymış risk.birkaç gün diş ipini düzgün kullanıp yemek yerken hem sağ hem sol tarafla çiğnicem umarım sorun hallolur..
yeni tel taktıranlara da şimdiden güzel gülüşler diliyorum :)

markasini bilmiyordum
benim discimin orda bi eczane var oraya gonderdi dis hekimim braket fircasi diyip almistim
ama nette arastirdim
collis curve diye geciyor
dishekimi.net diye bir site var orda gordum benim aldigim yerden daha ucuz
siparis ettim bakalim gelicek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…