• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ya ben debiraz dişleğim dişlerim düzgün yamukluk yok ama önde biraz hatta bir çocuk geçen gün dişlek dedi bana ühühühü:)) telle düzelir mi bu? doktor düzelmez dedi.ortodontist e gitsem nasıl bir yöntem uygulayacağını biliyor musnuz? ve nekadar tutar ücreti acaba? lütfen yardım edin:( taktım kafayı dişime sürekli ağzımı kapatır oldum:(

cnm şimdi eğer dişlerle ilgili bı sorun ıse diş cekımı ıle hallolabılır gıbıme gelıyor tedavın baya uzun surer bu arada yasın kac bılmıyorum.ama sorunun kemıksel ıse bı cok ortodontısıt kendı duseltmesı ıcın yıllarca beklıyor ve ıstedığı duselmeyı alamıyor sonuc ne amelıyat dıyor ama tabı 18-19 yas ve ustu bunlar.ama en ıyısı bır ehlı ortodontıst ıle gorusmek bnm sdc bılgım bu kadar ınsallh ortodontı ıle cozumlenecek bı durumdur.ola kı amelıayt derse cok ıyı arastır ısın eklı proflara yaptır.gorus bakalım ne dıyecek.

ben tellerden hiç bi şikayetim yok derken son 2 3 gundur arkadaki tel batmaya basladi mum koydum ama mum ya tutmuyo ya da belirli bi sureden sora yine batmaya baslio en arka kısımda görebiliorum ilk taktirdiğimda yoku şimdi uzadı galiba:((( :))))) rahatsiz edici cok bi de ben taktim galiba oraya fazlasi ile:)))

ben tellerden hiç bi şikayetim yok derken son 2 3 gundur arkadaki tel batmaya basladi mum koydum ama mum ya tutmuyo ya da belirli bi sureden sora yine batmaya baslio en arka kısımda görebiliorum ilk taktirdiğimda yoku şimdi uzadı galiba:((( :))))) rahatsiz edici cok bi de ben taktim galiba oraya fazlasi ile:)))

olabiliyor canım bazen... dişler yer değiştirdikçe tel en sondan çıkabiliyor...
sakız yapıştırabilirsin... en azından yanağın yara olmaz...

dişçine gittiğinde de söylersin kesebilir ya da bir malzemeyle ucunu kaplayabilir...

ben oral b nin ortodontik diş fırçalarını kullanıyorum... 2 ayrı fırça yani...

1. Ortodontik Diş Fırçaları: Bu fırçalar, örneğin Oral-B Ortodontik Diş Fırçası, braketlerin ve tellerin etrafını temizlemek üzere özel olarak ‘V’ şeklinde kesilmiş kıllara sahiptir.
2. ınterdental (Diş arası) Fırçalar: Bu fırçalar kaliteli kılları ve küçük başlıkları ile diş tellerinin altlarını ve dişlerin arayüzeylerini temizlemek için idealdir.

Son düzenleme:

Canım ya aynı sorunu bende yaşıyorum ama benim ilk günde öyleydi resmen yanağımı parçaladı 2 gün boyunca
şimdi mumu elimde iyice yumuşatıp büyük bir parça halinde tutturuyorum o arka dişime neredeyse kaplıyorum yani, fırçalarken çıkartıyorum sonra yenisi filan yerleştiriyorum
birtanede ön dişimde braket batıyor ama ona mum koymaya çalıştığımda müthiş güçlü bir ağrı hissettim ve öylece bıraktım o kesmeye devam...

tatlım mğmkünse fazla mum kullanmamaya çalış çünkü onlar geçiçi rahatlık saglıo zaten 1 hafta sonra alışıo yanakalr ve yara kapanıo biraz acı cekeceksin eger sürekli mum yaparsan bu sefer her seferinde yanagın tellerden yara olur ama mumsuz belli sire yara olduktan sonnra yanak o telin şeklini alıo ve geçio alışıosun sonra olmuo benimde cok canımın yandıgı zamanlar oldu arada mum kullandım çook acıdıngında ama baktım gecmeyecek yani mumsuz sürekli yara yenileniyoo bi kac gün a cı cekip gecmesini bekledim ve bir haftaya kalmadı gecti sonra ilk bir kac aydan sonra o yaralar olmamaya basladı zaten size tavsiyem ilk tel takıldıgında dişler sızlar ya 1 hafta falan sürüo o o zaman yumusak şeyler yiyin ama fazla abartmayın sert şeyler ısırmaya da alısın yoksa dişler güçsüz kalıo ve dogru düzgün bişey ısıramıyorsunz biraz canınız yanar ama yandıkca da iyileşio bi kaç güne ve daha hzılı iyileşio deneyimli biri olarak tecrübelerimi yazmak istedim çok da abartmayın. yalnız üst cene deilde alt cene cok agrıo benden demesi o zaman muhakkak ilaç alın ilk günler ve kontrol günleri dayanılmıyo

markasini bilmiyordum
benim discimin orda bi eczane var oraya gonderdi dis hekimim braket fircasi diyip almistim
ama nette arastirdim
collis curve diye geciyor
dishekimi.net diye bir site var orda gordum benim aldigim yerden daha ucuz
siparis ettim bakalim gelicek mi

kızlar internetten siparis verdim demistim ya braket fırcasını
elime gecti , eczaneden aldıgımın aynısı
hem de daha ucuz
sitenin güvenirliligi de kanıtlamıs oldum :)
ordan alabilirsiniz isterseniz

Tel taktırmak için gittiğimiz ortodontistte dolgu falan yapılıyor mu?

benim ortodontistim yapmıyor
tedaviye başlamadan önce röntgen istiyorlar, dolguya ihtiyacın olan bir durum varsa seni tedaviye başlamadan önce diş hekimine yönlendiriyor.
bildigim kadarı ile ikisi birden yapanlar da var ama ben ortodonti tedavini sadece ortodonti ile ilgilenen birine yaptırmanı tavsiye ederim.

merhaba ben de aileye katıldım .uzunca bi karasizliktan sonra karar verip taktırdım. 5 gündür dişlerimdeler.Ağri filan pek olmadı çiğneme dışında şükür günden güne azalıo.Ama ağızda yabancı varlıga alışmak zor.Porselen braket takan arkadaslar sizin braketlerin ortasından gecen teliniz ne renk?benimki metal,beyaz tel taktıran varmı?internette biresimde beyaz tel gordum özel istek mi yapmak lazim ortodontisten.bide bisey daha sorucam çay lastiklerde leke bırakıo bu lekeyi temizlemenin bi yolu var mı yoksa öyle kalıo mu temizlenemio mu?

dilimi eşşek arı soksaydı keşke de demeseydim zeytin yerken braketim çıkmıştı diye...
dün akşam yine aynısı oldu... yahu ayda 1 kere zeytin ya yiyorum ya yemiyorum...

neyse ki bugün randevum var ...

merhaba ben de aileye katıldım .uzunca bi karasizliktan sonra karar verip taktırdım. 5 gündür dişlerimdeler.Ağri filan pek olmadı çiğneme dışında şükür günden güne azalıo.Ama ağızda yabancı varlıga alışmak zor.Porselen braket takan arkadaslar sizin braketlerin ortasından gecen teliniz ne renk?benimki metal,beyaz tel taktıran varmı?internette biresimde beyaz tel gordum özel istek mi yapmak lazim ortodontisten.bide bisey daha sorucam çay lastiklerde leke bırakıo bu lekeyi temizlemenin bi yolu var mı yoksa öyle kalıo mu temizlenemio mu?

ben ilk başta beyaz istedim ama daha sonra ilerlemenin hızlanması gereken durumlarda metal takmaya başladı , uzun bir süredir sadece metal tel takıyor.

hoşgeldin diyelim o zaman...

zamanla varlıklarına alışacaksın hatta bazen olduklarını unutacaksın bile :)

porselen braketler istek üzerine takılıyor ama onlar daha pahalı ; bir de metaller kadar kuvvet uygulayamıyorlarmış... o yüzden sen porselen istiyorum desen de dişçin bunu önermeyebilir...

lastiklerdeki lekeler için de diş fırçalamanı iyi yap... zaten o lastikleri değiştirecek...

sağol mor salkım tabe deneyimli olanların tecrubelerinden yararlanmak lazim:)) haklisin sen öle dedikten sora mum da koymuyorum artık ben alisin yanaklarim içi:))yardımcı oldu yane baya cevabın sağol:)) her sey aliskanlik aslinda:)) bu arada nazen seni da ii anlıyabiliorum simhdi ağri konusunda gecti mi sinin ağriların bende ağri yok ama batma ve yara var telden mi bilmiorum bi de aft denen yaralar var ya nlardan cıkti ağizimda:(((

elekneta Aramıza hoşgeldin... :)

Arkadaşlar sizdede aynı sorun oluyormu telli olan üst dişlerim zaten, daha çok baskı hissettiğim yerdeki diş etlerim kanıyor..Önceden böyle değildi ama özellikle 3 gündür böyle, iyide fırçalıyorum ama sanırım kökler filan kayma yapınca diş etlerimde etkilendi tabi bu normal birşey mi onu bilmiyorum :(

Bu diş teli porselen mi oluyor acaba?Çok güzel duruyor..

Eklentiler

• $ortodonti3.jpg
    $ortodonti3.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 66
Back