• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Hayır resimdekiler porselen değiller. Mettaller ama tam metal renginde değiller biraz açık renkteler.

elekneta hoş geldin. Bende porselen kullanıyorum çay içince sararmalar olur ama lastikler her kontrolde değiştiğinde tekrar beyaz görünüme kavuşursun merak etme bayanssulusmile
Küçük böcük zeytin faydalı bir besin ye tabi ama çekirdeğini çıkar da ye o zaman öyle sorunlarla karşılaşmazsın

Son düzenleme:
dilimi eşşek arı soksaydı keşke de demeseydim zeytin yerken braketim çıkmıştı diye...
dün akşam yine aynısı oldu... yahu ayda 1 kere zeytin ya yiyorum ya yemiyorum...

neyse ki bugün randevum var ...

bende geçen ya zeytin yerken kırdım braketimi doktorum biraz fırca attı:)) zeytin ezmesi ye falan dedi zeytine bayılırımda ezmesini yemem yaa

bu ay yine kırdım braketimi:(( hemde randevudan 3 gun sonra tost yerken :( sınav telaşiyla dikkat etmemişim sanırım koşeside yanmış sertti galiba yine fırça yemek istemiyorum yaa

merhaba arkadaşlar bende tel taktırmak istiyhorum çok korkuyorum vede çok tereddüt içindeyim kafamçokkarıştı yaşım 23 seneye de düğünm olcak taktırsam nasıl olur bilmiyorum:(

merhaba arkadaşlar bende tel taktırmak istiyhorum çok korkuyorum vede çok tereddüt içindeyim kafamçokkarıştı yaşım 23 seneye de düğünm olcak taktırsam nasıl olur bilmiyorum:(

Kesinlikle yaptır derim ben.Sonuçta mükemmel dişlerin olacak.Çok mu sorunlu dişlerin var peki?

bir haftadan beri uğraşıyordum dişlerim için.film çektirmeler falan derken bugun yine randevum vardı.veeeee pazartesii günüü başlıyoruzzz zemuszemus çok seviniyorum ama ağrım olacak diye de korkuyorum.eyvahedigeldismile

bir haftadan beri uğraşıyordum dişlerim için.film çektirmeler falan derken bugun yine randevum vardı.veeeee pazartesii günüü başlıyoruzzz zemuszemus çok seviniyorum ama ağrım olacak diye de korkuyorum.eyvahedigeldismile

Hayırlı olsuuun.Dolgu falan yapıldı mı peki?

zaten önceden dolgularım vardı .sordum dişimin çekilmesi gerek mi diye yok dedi .bnm alt köpek dişlerim için yer açılacak bide üstten iki dişim ayrılacak.tavşan diş ile yanındaki üst üste.
Hayırlı olsuuun.Dolgu falan yapıldı mı peki?

tatlım sana şöyle söyliyeyim bende 24 yasındayım 2 yıl oldu baslayalı doktora görün baklaım ne kadar süre diyecek sana bana 1.5 yıl dedi ama 2 yılı buldu o yüzden eger düğünde fotolarda dişlerini göstererek gülebiliyorsan hiç yaptırma çünkü düğüne yetişmez gibi gelio bana tabi karar senin ben derim ki düğün sonrasına bırak ama senin kararın tabi doktora danış ama muhakkak o sana her türlü yardımcı bilgi verir.

bende geçen ya zeytin yerken kırdım braketimi doktorum biraz fırca attı:)) zeytin ezmesi ye falan dedi zeytine bayılırımda ezmesini yemem yaa

bu ay yine kırdım braketimi:(( hemde randevudan 3 gun sonra tost yerken :( sınav telaşiyla dikkat etmemişim sanırım koşeside yanmış sertti galiba yine fırça yemek istemiyorum yaa

ben de yedim dün fırçamı... tam fırça değil de "hiç iyi olmadı" diip durdu ...
ama ben de ekmek yerken oldu dedim... kenarı çok sertmiş filan diye... kaydirigubbakcemile3

tatlım sana şöyle söyliyeyim bende 24 yasındayım 2 yıl oldu baslayalı doktora görün baklaım ne kadar süre diyecek sana bana 1.5 yıl dedi ama 2 yılı buldu o yüzden eger düğünde fotolarda dişlerini göstererek gülebiliyorsan hiç yaptırma çünkü düğüne yetişmez gibi gelio bana tabi karar senin ben derim ki düğün sonrasına bırak ama senin kararın tabi doktora danış ama muhakkak o sana her türlü yardımcı bilgi verir.

ben de böyle düşünüyorum... 1 yılda tedavinin bittiği görülmemiştir heralde... 18-30 ay arası genelde... ama ilk başta söyledikleri süreyi de geçiyor hep...

o yüzden çok sorun yoksa düğünden sonra taktır bence de...

benim de tellerim varken nişanım oldu
nişan günü sabahtan gittim
baktık gülerken hangileri gözüküyor diye
hem alt hem üstün tellerini söktü
üstte ortadaki 6 tane braketi söktü
gülerken hiç belli olmadı
nişandan 2 gün sonra da hemen gidip geri taktırdım
seneye yazın olacagını varsayarsak nerdeyse 16 ay vaktin var demektir hemen taktırırsan o zamana kadar cıkar bile belki tamamen

Hoşbulduk herkese:)beyaz braketlerde sorun yok ben memnunum .olmusken telli de beyaz olsa ii olurdu diodum.beyaz tel oluncada mı kuvvet azalıo onu bilmiodum.
eylem_3 bence taktır.dugunun yaz aylarında olucaksa 1.5 yılın var bence su anki dislerinden gusel olacagı kesin.benim de 1.5 yılda tadaviyi bitirmem gerekicek ozel nedenlerden dolayı doktoruma sordum 2 yıllık tedaviyi 1.5 yılda kesersem ne olur dedim o da cok kucuk ayrııntılar yarıda kalır dedi.genel olarak dislerin duselir dedi.tedavi yarıda bile kalsa suanki dislerinden gusel olacagı kesin.

Merhabalaar.. Kızlar ben de şu son birkaç gündür tel taktırmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık ve birazcık da korkuyorum kaydirigubbakcemile3 Yaşım 18. Dişlerim gayet düzgün ama çok seyrek, aralıklı aralıklı. Bu yaşıma kadar hiç sorun etmemiştim fakat son günlerde çevremden gelen sözler yüzünden düşünmeye başladım.. Ama böyle bi sorunu olup tel taktıran da hiç görmedim açıkçası. Yani tel işe yarar mı sizce, taktırmalı mıyım?

Merhabalaar.. Kızlar ben de şu son birkaç gündür tel taktırmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık ve birazcık da korkuyorum kaydirigubbakcemile3 Yaşım 18. Dişlerim gayet düzgün ama çok seyrek, aralıklı aralıklı. Bu yaşıma kadar hiç sorun etmemiştim fakat son günlerde çevremden gelen sözler yüzünden düşünmeye başladım.. Ama böyle bi sorunu olup tel taktıran da hiç görmedim açıkçası. Yani tel işe yarar mı sizce, taktırmalı mıyım?

canım benim de üst ön 2 dişimde ayrık vardı... altta gömük dişim için takılmıştı... üste de estetik açıdan taktırdım...

seyrek dişleri telle tedavi edebilirsin... ama bana şunu söyledi dişçim en kolay eski haline dönecek dişler ayrık dişlerdir... çünkü yeterince yer olduğu için o dişler bir süre sonra tekrar eski haline dönmek istediğinde buna engel bir durum yok... ve o yüzden tedavim bittikten sonra içten tek sabit bir tel takacağım ve o hep kalacak benimle...

Teşekkür ederim canım yanıtın için, benim görünen üst dişlerim tamamen birbirinden ayrık. Hemen dönerler valla eski hallerine :) Bir arkadaşımın da çıkardıktan sonra içten bir teli kalmıştı. Yıllardır da öyle.. ben alışabilir miyim bilmiyorum.. Ama eski haline dönerse de tam bir hayal kırıklığı. bilmiyorumkismile

Teşekkür ederim canım yanıtın için, benim görünen üst dişlerim tamamen birbirinden ayrık. Hemen dönerler valla eski hallerine :) Bir arkadaşımın da çıkardıktan sonra içten bir teli kalmıştı. Yıllardır da öyle.. ben alışabilir miyim bilmiyorum.. Ama eski haline dönerse de tam bir hayal kırıklığı. bilmiyorumkismile

braketlere bile alışıyorsun ; içten tele de alışırsın sanırım...
yani ben alışırım sanıyorum ki bilmiyorumkismile

zaten eski halini sevmediğim için tel taktırdıysam ben de istemem eski haline dönmesini...

istersen sen de birkaç ortodontist ile görüş...

anam anam aanam yarın sabah 11 de cıkıyo tellerim aslında bugun oluyor artık :)))) valla çokk heyecanlıyım yafff anam hadin bakalım nasıl olacak acaba :))

Back