• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

5. günüm ve hala zorlanıyorum birde 20 lik dişimin çıkmaya çalışması azap gibi ,sürekli ayna karşısındayım yaa sanki 5 günde düzelecek.. :D

nazen benim de bugun 4. günüm:))) 20lik diş ağrisiın cok ii bilirim benim altakiler cıkmamişti ameliyatla almişti dr ztn 20likler icin dişcşiye gitmistim öle karar verdim tele inşallah ağriların gecer bende yara dışında cok bişiyok şimdilik:))

kıslar bısı sorcam ben tel tedavımn 5ayındayım dıslerım baya duseldı gıbı ama onıkı dısımn yanındakı bır dıs ıcerıde kaldı dunde doktorum oraya telın ustune yay gıbı bısı taktı.bu sekılde tedavı goren varmı arkadaslar bu yay ıse yarıyormu cvp yazarsanız sevınırımmm

kıslar bısı sorcam ben tel tedavımn 5ayındayım dıslerım baya duseldı gıbı ama onıkı dısımn yanındakı bır dıs ıcerıde kaldı dunde doktorum oraya telın ustune yay gıbı bısı taktı.bu sekılde tedavı goren varmı arkadaslar bu yay ıse yarıyormu cvp yazarsanız sevınırımmm
İçerdeki dişinde şu an aparat tel takılı değil değil mi. Yay içerde kalan dişini dışarı çıkarmak için içerde kalan dişinin yanlarındaki iki dişi iterek o dişine yer açmayı sağlıyor. Bir ay kadar kalıyor kontrolde dişine yeterli yer açılmışsa çıkarıyor. Ben de kullandım kesinlikle işe yarıyor endişe etme :lepi:

6. Gün :) resmen şafak sayar gibi gün sayıyorum benim bayağı bir problemliydi braketler eşit hizada olmayacak kadar biri yukarıda biri aşağıda olmuştu ama 6 günde bile aradaki hizaları yakınlaşmaya başladı ve hafifte olsa bende değişim hissediyorum,ya keşke fotoğraf çekseydik ilk halimizi filan... :(

QUOTE=sela;11128160]nazen benim de bugun 4. günüm:))) 20lik diş ağrisiın cok ii bilirim benim altakiler cıkmamişti ameliyatla almişti dr ztn 20likler icin dişcşiye gitmistim öle karar verdim tele inşallah ağriların gecer bende yara dışında cok bişiyok şimdilik:))[/QUOTE]

İşte aynı sorun 20 lik dişime yer yok ve yanlış yerden çıkmaya çalışıyor benimde ameliyatla alınması lazım sanırım ama ortodontist tedavin bittikten sonra dedi..Ama hem telin ağrısı hem 20 lik diş hiç çekilmiyor .Birde benin telli olan ön dişlerime dokunulmuyor resmen bir tanesine koruyucu mum yapıştırayım dedim yarım saat ağrı yaptı vazgeçtim kesip dursun dudağımı..Dişlerimiz düzelecek diye resmen telef oluyoruz ya :D

6. Gün :) resmen şafak sayar gibi gün sayıyorum benim bayağı bir problemliydi braketler eşit hizada olmayacak kadar biri yukarıda biri aşağıda olmuştu ama 6 günde bile aradaki hizaları yakınlaşmaya başladı ve hafifte olsa bende değişim hissediyorum,ya keşke fotoğraf çekseydik ilk halimizi filan... :(
Doktorun tellerini takmadan önce çekmedi mi resimlerini. Genelde çekiyorlar.:uhm:

Banada yardımcı olurmusunuz birşey soracağım.
Bu ortodonti tedavısını devlet hastanesinde yaptıran varmı??
Frkediyormu onu merak ediyorum.Bi akrabamız bursa diş hastenesinde yaptırmıstı ve cok güzel şekil almıs duyduguma göre ben daha görmedim ama:)nyse bileniniz varmı?:1closedeyes:

ben taktıralı 2,5 ay oldu.. sadece üst dişlerimde braket var şuanda.. ön dişlerimden birinde çarpıklık vardı ve şuan normal görünüyor çok mutluyum iyiki taktırmşım verdiğnz destek için çok teşekkürler =)) :dance::teytey:

Doktorun tellerini takmadan önce çekmedi mi resimlerini. Genelde çekiyorlar.:uhm:

Çektiler fotoğrafımı boy boy hemde ne çirkin hallerde :D
ama hani bende ilk halimin bir fotoğrafı olsaydıda gelişmeleri an be an takip etseydim o açıdan söyledim :)

yeni başlayanlar hiiç korkmayın valla önce o aradaki sabit tutan teller yampiri yumpiri duruyor benim ilk öyleydi hatta ben dişlerim o kdar bozuk old. tahmin etmemiştim ilk tel takıldıgında o aradaki teller öle yamuktu yani ama sonraa düzelmeye basladıalr şimdi hepsi bi sıra oldu hç bi yamukluk kalmadı harika oldularr
ayy bugun ölçü alındı tellerden sonra aparat takacagım 2 yıl falan plastik damaklık sabitleyici gibi bişey ayy ölçü alınırkan resmen fwenalık geldi yaa özellikle üst damaga taktı 1 2 dk bekledim biraz daha beklemem gerekiomuş ayy git gide fenalık geldi nefes alamıom gibi oldu sonra cıkarmya calıstı dişçim oda tellrer iice yapışmışmı anam nasıl acıdı anlatamam yaa zaten fenalık bastı çime birde çıkmamamk için çaba gösterdi kalıp neyseki çıktı şimdi herşey yolunda çok şükür haftaya cumartesi cıkıo resimlerini cekip koyacam sizlerle paylasacam kıslar darısı basınızaaa

Çektiler fotoğrafımı boy boy hemde ne çirkin hallerde :D
ama hani bende ilk halimin bir fotoğrafı olsaydıda gelişmeleri an be an takip etseydim o açıdan söyledim :)
Gelişmeleri kendin farkediyorsun zaten diyorsun ki aaa şu dişim şöyleydi bu ay düzeldi ama resimle karşılaştırmak istiyorsan Fotografları doktorundan isteyebilirsin :)

Mor_salkim o ölçüyü teller takılmadan önce de yapıyorlar ya dediğin gibi çok kötü insan nefes alamıyo. Teller takılmadan önce dişler sımsıkı iken bile acıyo tel kullandıktan sonra dişler hasasken daha da ağrımıştır geçmiş olsun. ölçü alırken telleri çıkardı mı eğer çıkardıysa ölçüden sonra tekrar mı taktı?

Ben Çapa'da yaptırıyorum arkadaşlar dişlerimi, bir kaç özele gidip muayne olmuştum en iyisi çapada gidip yaptırman demişlerdi hani profesörler filan herşey orada ..
Çok somurtkan bir ortodontistim var , bilgi vermiyor ki zahmet edip fotoğraflarımı versin, neyse düzelsinde görmesemde olur :)

Mor salkımcım aynen dediğin gibi benimde ilk gün takıldığında o tel zigzag gibiydi dişlerimin o kadar çarpık olduğuna inanmadım tels takmadan hiçte o kadar bozuk görünmüyordu şimdi bayağı düzelme var 6. günüm tabi köpek dişlerimi hesaba katmıyorum onlar uçuyor gibi görünüyor :D
Ayrıca o kalıp alma işi eziyet gibi canımı yaksınlar ölçü almasınlar diyenlerdenim ,diş çektirirken bile ölçü alındığındaki kadar zorlanmadım ben pfff birde tellerle o iş nasıl olacak bilmem..Ama tebrik ediyorum canım en zor bölümleri atlatmışsın darısı başımıza :)

hihoyyytbende bu hafta tktırmayı planlıyorum ama etrafımdakilerin tepkileri olumsuz yönde.onlara göre dişimin bişeyi yokmuş.üst üste ve çarpık olmaları beni rahatsız ediyor ama .ne derlerse deinler taktırıcam bu tellerii kaydirigubbakcemile2zemuszemus

acaba tel taktırmanın yaşı varmı hangi yaşlar daha uygun benim 17 yaşında ve 13 yaşında oğlım ve kızım var ne zaman taktırmalıyım ve herkesde aynı süremi duruyor cevap verenlere şimdiden teşekkürler

acaba tel taktırmanın yaşı varmı hangi yaşlar daha uygun benim 17 yaşında ve 13 yaşında oğlım ve kızım var ne zaman taktırmalıyım ve herkesde aynı süremi duruyor cevap verenlere şimdiden teşekkürler

ben 28 yaşındayım ve 2 yıl oldu alt dişlerime tel taktıralı...
benim 2 müşterim vardı biri 40lı biri 50li yaşlarda yabancı... onlarda da vardı :)

yani yaş sınırlaması yok...

ama tabii genç yaşta olursa tedavi daha kolay oluyor... bir de 20likler de çok etkiliyor dişleri... çocuklarının dişlerinde sorun varsa bence bir diş hekimi ile görüşmenin tam zamanı ; dişlerin durumuna göre seni yönlendirecektir...

uzun süredir yazmıyorum ben kendi durumumu... baksanıza çizelgeme göre üstteki braketlerimin 6 ay önce çıkması lazımdı nerdeyse... ama çıkarmıyor dişçim...

üstelerde sorun yok ama alttaki gömük köpek dişim için üst braketleri kullanacağı için çıkarmıyor... :umursamaz:

ben de sormaktan ve sorgulamaktan vazgeçtim...

alt dişlerim baya bozulmuştu 1 dişi düzelticez diye ; şimdi onları düzeltiyoruz... köpek dişim de yüksekliyor... artık bir köpek dişim var ... 2 yıl sonra nihayet bilmiyorumkismile

soruyorlar daha ne kadar kalacak diye her sorana 6 ay takarım heralde diyorum... bu soruyu başkası 2 ay sonra cevap yine aynı olacak... :sm_confused:

Back