Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşalr merhaba bana da tel takılması gerekiormuş,ama açıkcası korkuorumm yhaaa.....napmalıyım sizce?? benm üst dşlerim alt dişlermn altında kaldıı yane sorun tamamıyla üst ön dişlerimde...

Öncelikle merhabaa.s.Niye korktugunu anlamadim,cevrenin tepkisindenmi yoksa agri sizi olur diyemi:uhm:Birde yasini sorabilirmiyim.Bak ben 33 yasindayim iki kizim var Mayisin 16 sinda tel taktiriyorum.Bence cesaretli ol,belki kisa bir süre zorlanicaz ama sonrasinda harika dislerimiz olacak.Inan bu forum bana cok yardim etti arkadaslarla yazistikca cesaret geldi.Bence sende kafandaki sorularini bizimle paylas,hepimizin az cok tecrübesi var seve seve yardimci oluruz....:teytey:

SEVIMM bence düsün biraz...Kendine sorular sor. Yaptirdiginda mutlu olacak misin? Yani dümdüz olmasi hayatinda ne kadar önemli? Dislerin yüzünden kendini geri cektigin oluyor mu insanlardan yahut iletisiminde eksiklik yaratiyor mu? Yani hayatinda bayagi etkisini gördüysen tabiki düsünmeden yaptirmaya basla, ama diyorsanki hic etkilemiyor aslinda o halde ne gerek var devam et ayni sekil yasamaya.
Yani insanin kendisini nasil mutlu hissettigide önemli, birde saglik acisindan zarar veriyorsa ..vs bu da önemli tabiki!
Blogumdada zaten yer veriyorum ara ara dis teli konusunda:

http://kelebekgibi.blogcu.com/TeLLi+TeLLi+DiSLeR/

Sevgiler

Ben bayagi alistim arkadaslar tellere...
Benim yüzüklerde en arka dislerde degil, arkadan bir öncekinde, hatta yukariki dislerde iki öncesindeler. 4 yüzük var yani .
DIslerdeki düzelme bayagi gözüküyor, yani doktordaki kaliba baktimda o zamankiyl,e simdiki arasinda bayagi bir degisim var:) Bunu görmek mutlu edici.
Blogumda

Bende sizdenim maalesef,
benimde dis tellerim pazartesi günü takilacak,
bunun öncesinde damak genisletme ameliyati gecirdim, 3 ay gecti üzerinden simdi teller takilacak.
Umarim hersey cok cok güzel olur cünkü beni 1 ameliyat daha bekliyor.
Umarim cabuk gecer zaman ve dislerim dümdüz olur.

Ayy heyecanlı heyecanlı okudum yaa. Dertli amma çokmuş yaa... Herhalde erkekler bu kadar önem vermiyordur, yani bizim kadar en azından.

Ben de Cumartesi günü dişlerime tel taktıracağım. Korkuyorum... Neden? Öncelikle çevrenin tepkisinden... Zaten güzel değilim iyice çirkinleştirirse beni?!..

Alışmak zor olacak galiba da...

Bir de teli çıkardıktan sonra iyi bakılmazsa eski haline dönebileceğini duydum ve korktum. Umarım iyi bakabilirim.

Bir de onun pembe, şeffaf olmasına kim karar veriyor? Başka alternatif var mı bunlardan başka arkadaşlar?..

Bende yeni tel taktırdım 4. günüm alışmaya çalışıyorum halakafamçokkarıştı görüntü olarak çok takmıyorum tek derdim tedavinin biran önce bitmesi 3-4 yıl süren tedaviler varmış benimkide uzar diye korkuyorum 4. günüm olmasına rağmen aynanın karşısına geçip düzelme varmı diye inceliyorum ehaheahasırnaşık şey tedavim şuan çekimsiz ama sanıırm sınırdaymışım ben çekimlide olabilirmiş doktorum yeni bir rontgen çektirdi ona bakarak çekimlimi çekimsizmi karar vereceklerini söyledi ben çekilmesin istiyorum pofffbenneyaptımki

Aman neden utnaiyorsunuz ki , yapmayin kendinize kompleks,
sanki bizmi istedik böyle olupda tel takmayi?
Ayrica telleri cikardikdan sonra evet disler gene eski haline döne biliyor, ama bunun senin iyi bakiminla alakasi yokki,
sen ne yapa bilirsin ki tutacakmisin dislerini, gitmeyin durun diye:)))
yok yok :))) teller cikinca ya dislerinin arkasinda ince tel yapistiracak dr.un yada gece icin cikarilan tel verecek.

Hepinize teşekkürler bilgileriniz için...
İnşallah dediğiniz gibi olur ve herkes sizin gibi düşünür... Artık gözüm insanların dişlerinde sürekli. Psikolojik olarak da çok etkiledi beni...

Artık hayırlısıyla bir takılsa da kurtulsam...
Allah razı olsun hepinizden...

Öncelikle herkese merhaba :)

22 gün önce bende tel taktırdım gün sayıyorumda =D
Araştırma yaparken bu siteyi buldum çok hoşuma gitti, okudum tüm yazıları, açıkcası sizden cesaret aldım :)
Teşekkür ederim paylaşımda bulunan herkese

Üst dişlerimden birisi geride senağlama Herşey düzgün bi tek o sorunlu, çok şükür altlarımda pek sorunum yok ama çok az yamukluklar var, şuanda sadece üst dişlerimde teller var Sürekli takip ediyorum hiç bi değişiklik yok gibi :S doktorum ve annem var diyor
İlk günler baya dişlerim sızladı yemekte yiyemedim artık alıştım nerdeyse herşeyi yiyebiliyorum sayılır =)

Ve herkes ayda bir gittiğini yazmış doktora ben haftada bir gidiyorum :S Gerçi haftada bir gitmek daha çok hoşuma gitti ben bir ay zor sabrederdim =D

1 - 1,5 sene sürücek diyor doktorum tedavi için, zaman cabucak gecse keşke senağlama

Bu arada taktırcak olan arkadaşlarımız bence fazla vakit kaybetmesinler.
Ben yarın öbürgün derken baya bi zaman kaybı yaptım şimdi diyorum keşke daha önce gitseymişim baya ilerlemiş olurdum senağlama

Neyse, umarım herkesin tedavisi cabucak biterr =)

Merhaba arkadaşlar ben sanıyorum ilkokul 5. sınıfta tel taktırdım ve 1.5 sene tellerle yaşadım. Benim doktorum hep bana kızardı dediklerini yapmıyorum diye inanın korkulcak hiç bişiy yok. Onlar zaten sizin canınızı yakıcak hiçbir şey yapmıolar. Hep şaşmışımdır ağlaya ağlaya annelerinin eline yapışan çocuklara. Ben tek başıma 20'lik dişlerimi aldırmak için ameliyat oldum ve yanımda kimse yoktu. O kadar kan gördüm ama çıtım çıkmadı inanın, aa demedim yani. Çıkmamış 20'liğimi aldılar o yaşta. Fakat şunu belirteyim dişlerinizin tellerden sonra eski haline dönmemesi sizin elinizde kesinlikle. Doktorun sölediklerini birebir uygularsanız hiç bir problem olmaz. Bana tellerim çıktıktan sonra şeffaf bir kalıp vermişti doktor dişlerimin kalıbını çıkartıp, onu takmam gerekiodu fakat okulum olduğu için ve kimse beni konuşurken anlamadığı için takmadım ve şuanda dişlerim kaydı. Eski haline dönmedi ama sıkıştılar ve alt dişlerimin biri önde biri arkada oldu. Zaten problem üst dişlerimin önde alt dişlerimin geride olmasıydı. Bu nedenle üst dişlerimi geri, alt dişlerimi öne çektiler ve dişleklik problemi die bişiy kalmadı. Çıktığında o kadar değişik geldi ki bana anlatamam öle bir bütünleşmişim yani tellerimle.=) Siz siz olun sakın korkmayın çünkü gerçekten en ufak bir acı hissetmiosunuz ve eski haliniz dönmek istemiosanız doktorunuzun sölediklerine harfi harfine uyun faydasını görceksiniz. Kolay gelsin hepinize.

Kendi ellinde,
ama öncelikle dr. teller ciktikdan sonra bi yöntem versin sizde uyugulayin, örnegin seffaf olay, veya dis arkalarina incecik tel yapistirma falan,
ama önceden bunlar yoktu ve bu yüzden disler eski pozisyona dönüyorlardi,
ayrica kücük yasda tel takanlar büyüdükce cene de büyüdügü icin, tabiiki dislerden degisiyor ve yanlis pozisyonlara döne biliyor,
bu yüzden de gelismis yasda bu telleri taktirmak en dogrusu, ayrica büyük yasdayken, tedavi daha az zaman aliyor, iste 1-1,5 sene gibi, cocukken ise 2-6 seneye kaar sürüyor ama sonuc hüsran.

bnmde ağzımda tel var şuan bir yada iki ay sonra çıkıyor inş doktor kolayı cipsi yasaklamıştı yani kolayı pipetle içebilirdim ama ben iki yada üç defa direkt olarak içtim cipste yedim dişim düzeldi ama üst dişimdeki telin birisinin yapışkanı gitmiş ve bn bunu kimseye sölemedim dişlerim düzeldi die ve halada kimse bilmiyor şimdide lastik kullanıyorum dişin birisi dışarı kaymış telin bi köşesinden bi köşesine takıyorum dişi içeri almak için çok moralim bozuldu bnmde çıksın artık die konuşurken gülerken saklamaya çalışıyorum ama az kaLdı doktorların dediğine harfi harfine uymamız gerekiyor sonra bida sorun çekmeyelim çıkınca sonuç süper olacak inş.

canım benim çok sevindim demek mayıs 16 büyük gün çok az yazabiliyorum ya kusura bakma ama takip ediyorum arada yine giricem benim de dün yine yemek yerken arkadaki iki dişi bağlayan tel çıktı ve 2 gün sonra gidebilicem malesef şimdilik böyle durmak zorunda ben de bunlar dışında çok alıştım ilk tarih ben 2sinde sanıyodum telleri sıkmak için ama 10undaymış :) bakalım artık bak işte 1 ay nası geçti geçiyo zaman :)

Valla ise basladin iyice unuttun bizi yani.Ama arada birde olsa yaz böyleyerimseniben.Bak senin 1 ayin gecti bile, ben geri sayiyorum.Günler yaklastikca kalbim pir pir atiyor,niye bu kadar heyecan yaptim bilmiyorum.Cok sert seylermi yiyorsun niye hep tellerin cikiyor,birde 2 gün sonra gidicem diyorsun cikan tel rahatsiz etmiyormu(yani yanagina falan batmiyormu).Bazen 1 ayda bile degisim görüyorum diyenler var sen bir fark gördünmü hic?Görüsmek üzere....Şeniz

Duygucum merhaba.a.s.Sana kesinlikle katiliyorum,ben bu ise karar verdigimde subat ayiydi,öylemi böylemi derken 3 ayim bosa gecti.Aslinda bir tarafim bosa gecti diyor,diger tarafim iyiki okuyup arastirmissin diyor.Inan su 3 ay icinde o kadar cok sey ögrendimki artik yolda giderken insanlarin disine bakip ortodontist gibi kendimce yorumlar yapiyorum.Benim kizlar bana gülmekten ölüyor,hatta gecenlerde kücük kizim anne istersen benim tellerimi sen tak diye dalga gecmeye basladiyerimseniben.Karli cikacagim tek taraf en azindan tedavim sirasinda bende bilincli olarak gelisimleri takip edebilecegim.Bence eger kendinizi daha iyi hissedecekseniz hic tereddüt etmeden bu tedaviye baslayin derim,en azindan ben kendimi daha iyi hissedecegime eminim..:teytey:

Ben de sayenizde cesaretlendim arkadaşlar... İyi ki yaptıracağım, dort gözle cumartesiyi bekliyorum. Her şeye katlanmaya razıyım.

Yalnız bir tane dişim çekilmişti, onun iyileşmesini bekliyorum öyle. İyileşmezse takmaz mı teli doktor? Çok merak ediyorum. Boşa gitmiş olacağım. Ne olur bir an evvel takılsın yaa...

Merhaba canima.s..Benim disim cekilmeyecek onun icin bu konuda cok fazla yardimci olamiyacagim,ama eyer disinde iltihaplanma yoksa doktorda cumartesiye randevu verdiyse bence takaryerimseniben.Az cok sana bir faydamiz olduysa yani yazdiklarimizla ne mutlu bize.Aslinda bende bu siteye girdikten sonra dis teli takmaya daha rahat ikna oldum.Yani cok kararsizdim aynen senin dedigin gibi cesaret geldi:smiley-cool:,bende 16 mayista taktiriyorum.Sana simdiden bol sans:teytey:

Teşekkür ederim canım, ben de bu siteyle bu sayede tanıştım. Nasıl olacak diye araştırırken sizleri buldum. :1hug: cesaret geldi.

İltihaplanma yok çok şükür, ama bir an evvel takılıp alışmak istiyorum... Sınavlarım başlamdan bu stres üstümden kalksın diliyorum...

Sana da kolay gelsin canım. Allah yardımcın olsun... şutarafagitti Güzel dişler kardeşliği...

bende 1 buçuk sene takmıştım 4 senedir yoklar ama nası mutluyum tarif edemem. kesinlikle değiyo hem paraya hem o zorluklara. şimdi dişlerim mükemmel ama hafiften eğikleşiyo ama yine güzeller. zaten zaman geçtik hafifçe yamulurlar ama farkedilmiyo o yamukluk. ve mükemmel bir duygu tarifsiz. dişler sizinle bir ömür geçirecek bence en önemli şeylerden birisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…