• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bende 1 buçuk sene takmıştım 4 senedir yoklar ama nası mutluyum tarif edemem. kesinlikle değiyo hem paraya hem o zorluklara. şimdi dişlerim mükemmel ama hafiften eğikleşiyo ama yine güzeller. zaten zaman geçtik hafifçe yamulurlar ama farkedilmiyo o yamukluk. ve mükemmel bir duygu tarifsiz. dişler sizinle bir ömür geçirecek bence en önemli şeylerden birisi...

Ben sana bu yazindan dolayi ekstra tesekkür etmek istedima.s..Inan su anda böyle positiv seyleri duymaya hepimizin cok ihtiyaci var.Ben sana tedavin bittikten sonra sabitleyici teli ne kadar taktigini sormak istiyorum.Yani takmayi biraktiktan sonrami dislerin egrilmeye basladi:uhm:

kızlar alakasız mesaj belkı kızmayın bana olur mu ama OFTde gorunce yazmadan edemedım :utangac:

ben kucukken dıs telı takmak ıcın cıldırıyodumm on dıslerım kelebek gıbı hafıf ıkı yandan cok az cıkık
annemın de ole
dıslek yapıodum kendımı aklımca :roflol:

ama takamadım hıc nasıp degılmıs :1ninca:

Ben de sayenizde cesaretlendim arkadaşlar... İyi ki yaptıracağım, dort gözle cumartesiyi bekliyorum. Her şeye katlanmaya razıyım.

Yalnız bir tane dişim çekilmişti, onun iyileşmesini bekliyorum öyle. İyileşmezse takmaz mı teli doktor? Çok merak ediyorum. Boşa gitmiş olacağım. Ne olur bir an evvel takılsın yaa...

Dişi çektikten sonra 1 hafta kadar beklemek gerekiyormuş yarası kapansın diye doktorum söylemişti, yaran kapandıysa takar sanırım :)

Benimde bir dişimi çekebilirmişler :(
Fazla bir yere ihtiyaç yok dişimin düzelmesi için ama büyük bi dişin boşlugu olucak çekilirse =( Acaba boşluk kalır mı kii:uhm: Endişeleniyorum biraz... :(

Dişi çektikten sonra 1 hafta kadar beklemek gerekiyormuş yarası kapansın diye doktorum söylemişti, yaran kapandıysa takar sanırım :)

Benimde bir dişimi çekebilirmişler :(
Fazla bir yere ihtiyaç yok dişimin düzelmesi için ama büyük bi dişin boşlugu olucak çekilirse =( Acaba boşluk kalır mı kii:uhm: Endişeleniyorum biraz... :(

Doktor ortaya çıkacak boşluğa göre plan yapıyor.
Benim 2 dişim çildi.Ama araları kapandı..

Doktor ortaya çıkacak boşluğa göre plan yapıyor.
Benim 2 dişim çildi.Ama araları kapandı..

Hmmm teşekkür ederim cevapladığın için a.s. =)
Benim çekileceği kesin belli değildi doktor belki çekimsizde düzelebilir demişti ama bu hafta kontrole gittiğimde diş çekimi büyük ihtimal olucağını söyledi =(
Başlarda çok korkuyordum diş çekiminden fln ama artık hiç korkmuyorum dişçimide çok seviyorum çünkü, çok moral veriyor :1hug:

Herkese kolay gelsin çünkü sabır işi =) beklemek zor...

Bencede yapışkanı çıktıysa dişlerinde problem olur,örneğin benim lastik çıkmıştı ama şeffaf olduğu için ben farketmemişim ve dişlerimin biri daha aşağıda duruyordu bu sebepten,bir dahakine çıkmaması için metal tel taktırmak zorunda kaldım anca öyle düzeldi..Bir an önce doktoruna söylemelisin çıkcak diye beklerken 1-2 ay daha fazla durur teller...
zaten dişlerim düzeldi 1 haziranda çıkıcak yani dişlerim düzeltikten sonra bnde söylemedim ne bilim:sm_confused: bu hafta sonu kontrolüm var

bugün kontrolüm vardı şimdi başka bi çeşit lastik verdi doktor ama artık sıkıldım ya bu tellerden rahatça gülmek konuşmak istiyorum sizinkiler ne durumda arkadaşlar

meraba arkadaşlar bende yeni katıldım aranızaa.s. bende 1 aydır tel takıyorum 1yıl kadar daha takıcam alışmak biraz zor oldu özellikle ilk hafta hiç bi şe yiyemedim benneyaptımki yeni yeni alışıyorum artık tellerime ve telli görüntümea.s

Yaaa...
Takıldı tellerim cumartesi günü. Bu ilk günüm...
Çok ağrıyorrrr...

Çok açıııımm çooooooooooooooooooook.
Basamıyorum, koparamıyorum, bi şey yiyemiyorum ben yaaaa....

dağ rüzgarı ilk gün bende öyleydim canım ama 1 hafta sonra alışıyosun merak etme:teselli:

Yaaa...
Çok ağrıyorrrr...

sabret bir hafta daha sürebilir.ilk takıldığında bnmde öyleydi hiç bişi yiyemiyo ısıramıyodum.ilk günler hep çorba içtim :) ama sonra düzeliyosun
bide kontrollerde sıkıştırıyo telleri o zaman biraz ağrı yapar oda bi iki gün.

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

Teşekkürler Sultan'cım ve xdygux'cım ilginiz için. Allah razı olsun. Aynen yiyemiyorum. ÇOk kötüyüm ve ağrıyor bütün dişlerim. Annem de bana çorba yapıyor hatta şu an... Geçsin bir an evvel yaaa, kötü bir şey...

Alışmak derken, ağrılar gidiyor mu sıkılama dönemi hariç, yoksa ağrılara mı alışacağım?

yok canım ağrıların gidiyor zamanla sonra rahatlıkla yiyip içebiliyosun tabi ön dişlerle ısırılarak yenen şeyler hariç (elma,erik,vs...) merak etme ilk hafta bende sadce çorba içtim çorba yoğurt çorba yoğurt..........sırnaşık şey

ben okadar pis baktım ki doktor hep kızıyodu dişlerin iğrenç olacak diye. bunun aksine abim de o kadar temiz bakıyodu ki hep onu örnek gösteriyodu doktorum. tellerimiz çıktı. şimdi onunkiler geri yamuldu benimkiler süper:D sakınan göze çöp batar çok takmayın arkadaşlar:D

Yaaa...
Çok ağrıyorrrr...

Hadi hayirli olsun tellerin.Bende kizimdan biliyorum ilk günler cok aglamisti.Ama simdi disleri dümdüz oldu valla kiskaniyorum bazen.Yani herseyin basi sabretmek.sen ne kadar takacaksin merak ettim:uhm:

ben okadar pis baktım ki doktor hep kızıyodu dişlerin iğrenç olacak diye. bunun aksine abim de o kadar temiz bakıyodu ki hep onu örnek gösteriyodu doktorum. tellerimiz çıktı. şimdi onunkiler geri yamuldu benimkiler süper:D sakınan göze çöp batar çok takmayın arkadaşlar:D

Valla dogru söylüyorsun,ben hergün kizimin basinin etini yiyordum yemeklerden sonra disini fircala diye hic umursamiyordu.Birtek geceleri yatarken fircaliyordu(yani insan 12 yasindayken cok isteyerek dis fircalamaz bilirsin).Iki sene takti dislerinde bir tane cürük yok hicde renginde bir sararma falan olmadi.Ama bence biraz disin yapisiylada alakali birsey.Kimi dis daha cürümeye elverisli olabilir onun icin en iyisi hic riske girmeden hergün düzenli disleri fircalamak bence..a.s

Diş telleri takılınca insan dişlerine daha bi özen gösteriyor =)
Ben öyle oldum, zaten bide yemeklerden sonra fln fırcalamadan rahat edemiyorum. Ama fazla takmamak lazım gerçekten...

Ağrılarda hiç kalmıyor benim 27 gün oldu ilk günkü gibi ağrım yok, hafif sızlamalar oluyor dayanılmicak gibi diil oda =) Doktor dişlerinin ağrıması kımıldadıklarını gösterir demişti...

Erik yemek doğru diiL ama ben geçen gün dayanamadım yedimmm :D
Bir kaç taneden birşey olmaz diye düşündüm :P :D Çok canım çekti napiyim artık sırnaşık şey

Hadi hayirli olsun tellerin.Bende kizimdan biliyorum ilk günler cok aglamisti.Ama simdi disleri dümdüz oldu valla kiskaniyorum bazen.Yani herseyin basi sabretmek.sen ne kadar takacaksin merak ettim:uhm:

Teşekkür ederim ablacım, sağolasın. İki sene diye söyledi başta. Öyle anlaşıldı...

Evet yaa, bu ikinci günüm, arkadaşlarım okulda her şeyi yiyor öğle arası ben de bir kutu yoğurtla karnımı doyurdum. Doymak denirse... Annem de çorba çeşitlerini sıralıyor... Şu an çok ağrıyor... Dişlerimin birbirini sıktığını hissediyorum...

Bir de yukarı azı dişim aşağıdakine çarpıyor ve ağrıyor. Ama birbirine değenin diş mi yoksa o vida mı olduğunu anlayamadım. Çünkü önceden diş değmiyordu üstle alt.

Çok ağrısı var maalesef. Basamıyorum birbirine... Dayanılmaz... Bir de bugün okulda ilk günümdü, arkadaşların tepkisini merak ediyordum...

Ama yine de iyi durum, sonu iyi olacaksa razıyım...

Çok uzattım ama ben de eskisinden daha fazla bakıyorum, yani küçüklüğümden...

Bir de ne oldu biliyor musunuz yaa...

Teli doktor taktı, çağla, erik yasak dedi. Zaten mevsimi.... Neyse, tamam dedik. Bitti iş.

Dolmuşa bindim terminale gideceğim. Kayseri'den Kırşehir'e.Kayseri'de taktırıyorum çünkü. Neyse, dolmuşta terminalde ineceğim deyince yanımdaki teyze dedi ki, "Ahh, kızım otobüse mi bineceksin?" "Evet teyzecim." dedim. "Al kızım o zaman sana çağla vereyim de yolda ye." demez mi!..

Bir de ne oldu biliyor musunuz yaa...

Teli doktor taktı, çağla, erik yasak dedi. Zaten mevsimi.... Neyse, tamam dedik. Bitti iş.

Dolmuşa bindim terminale gideceğim. Kayseri'den Kırşehir'e.Kayseri'de taktırıyorum çünkü. Neyse, dolmuşta terminalde ineceğim deyince yanımdaki teyze dedi ki, "Ahh, kızım otobüse mi bineceksin?" "Evet teyzecim." dedim. "Al kızım o zaman sana çağla vereyim de yolda ye." demez mi!..

Canim benim bu kadar agrin olmasina cok üzüldüm:çok üzgünüm:.Ama cok sürmez diye düsünüyorum.En fazla 1 hafta diyorlar.Canin cok erik cagla cekerse sende bicakla biraz keste ye,zor olacak ama neyse hic yoktan iyidir...

Back