Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Sağolun canlarım yaa ilginiz desteğiniz için...
Aslında çok canım çekmiyor bir şey...
Yeter ki şu ağrılar geçsin de alışayım bir an evvel. Ben böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim...

Ya, ağrı geçecek de normal yiyebilecek miyim, yoksa ağılarla yemeye mi alışacağım? Bunu çok merak ediyorum...

Bir sorum daha vardı ama şu an unuttum...

Kizlar bugün benimde tellerim takildi,
ama allahim su an agridan sizidan delriecegim.
Üffff ya, ben bunlari 20 sene öncede cekmistim, bu ikinci, üffff ya gene bu agrilar sizilar.
Allah herkese yardim etsin, cok kötü her nefes almamda yutkunmamada agiriyor, yemeyi falan unutun artik.
Ben seffaf taktirdim, bracketlerden pe sikayetci degilim yani dudaklarimi rahatsiz etmiyr, ama benim birde damak telli takilir hem asagiya hem üste, asagidaki dilme batiyor bu beni cok huzursuz ve rahatsiz ediyor.
Eeeee dislerimde agiriyor , o hadi normal, 1 hafta sürer sonra gecer.
Ama su an aglasam aglarim yani, hic iyi degilim.
Umarim 1 seneden fazla kalmaz ve hersey güzel sonuclanir.
Hepinize koly gelsin.

Eeeee yani kizlar surda 10 gün kaldi tellerim takilacak,böyle yazip beni vazgecireceksiniz.Hatta su anda ayin 16 sinda piyasadan kaybolmayi düsünüyorum.Saka bir tarafa valla icimi bir korku aldi:1no2:Gerci cocuklar bile bu sanciya katlaniyor cesaretli ol diyorum kendi kendime ama ne bileyim birazda korkmuyo degilim...

Canım cok geçmiş olsun
Bir süre sonra ağrıların geçiyor, ağrılara alışmak değil yani hep böyle cok agrımıcak merak etme. Benim senin anlatttıgın gibi dayanılmaz bi ağrım olmamıştı hiç,
ilk günler baya zordu ama dayanılmaz diildi çok şükür.

Yemek konusuna gelincede ilk zamanlar sıvı şeyler yemek zorunda kalıyoruz ama ben artık herşeyi yiyebiliyorum =)
üstelik daha 1 ay bile olmadı :) tel var mı yok mu anlamıyorum çok alıştım yani :) Hatta sevmeye bile başladımm sırnaşık şey

Umarım sende şu 1 haftayı cabucak atlatırsın ağrın sızın kalmaz... =)

Bence korkmaya hiç gerek yok. Takılmadan önce bende korkuyordum ama takılırken zaten canın hiç acımıyor,
takıldıktan sonrada biraz dişlerin sızlıyor işte oda zaten 1 haftaya geçiyor :) Sonucunu düşününce insana güç geliyor :)

Biraz cesaret ve sonrasında sabıır ve hepimizin ulaşmak istediği sonuçç :1hug:

Herkese kolay gelsiiin
a.s.

arkadaslar bu diş teli tedavilerinde ortalama ücret nedir bileniniz vrmı bende bu yaz yaptırmayı düşünüyorum yerimseniben

arkadaslar bu diş teli tedavilerinde ortalama ücret nedir bileniniz vrmı bende bu yaz yaptırmayı düşünüyorum yerimseniben

Ben sirf üst disler icin 1300 euro ödüyorum.Ama doktordan doktorada degisiyor,mesela ben iki doktordan fiyat aldim,biri 1800 euro dedi öbürü 1300.Yani bir doktorda kalma birkac yerden fiyat al bence.

tsklr arkadasım :) yani yaklasım 3 milyar ile 4 milyar arası filan olsa gerek :)

Biz de bir sürü doktora gittik. En düşük 2 milyar 750 ytl en yüksek de 3.800 dendi. Ama ben 3 milyara yaptırıyorum...

Çok teşekkür ederim desteğiniz için ablalarım, arkadaşlarım, canlarım...
Gece de, hiç farketmedim, iki yan damaklarımı yara yapmış. Çok sinir oldum...
Ağrısı az da olsa azaldı ve alıştım gibi. Hafif basıp kopararak yiyebiliyorum...

Ama bana cesareti siz verdiniz, hiç korkmayın derim. Zaten herkeste fark eder ağrı süresi. Hiç korkmayın geç kalmadan yaptırın derim. Keşk ben de daha erken davransaydım...

Ama kararlıyım... :sm_cool:

Canim benim agrilarinin azalmasina cok sevindim.Neyse benimde sancilarim baslayinca sende beni teselli edersinsenağlama.Bence bana göre sen zaten erken davranmissin,birde bana bak kizimla beraber takicam:smiley-cool:.Yasini sorabilirmiyim:uhm:

Türkiye de fiyatlar nedir tam bilmiyorumda, Viyana'da senelik 1500 euro, yani ne kadar uzun sürerse o kadar ödenecek. Tabiki braketlerini seffaf istersen ona ayriyeten az daha fazla veriyorsun.

Kizlar ilk günlerki agridan falan korkmayin yaa, dayanilmiycak gibi degil öyle. Sizlama cok oluyor sadece o, ben bazi geceler Pc basinda kemirmek icin can atiyordum sanki, yani dislerimin dipleri öyle kasiniyorduki böyle durmadan isirmak falan istiyordum, elimle dislerime bastiriyordum onlar bana zor gelmisti

Birde bu siralar soguk su deyince bazi dislerde sizlama oluyor, bu sizlama hep ayni diste gerci.
O soguk su deyince bir sizliyorki böyle 5 saniye iyice kasiyorum kendimi sonra geciyor.
Yer degistirdigi icin hassaslasti mi dipleri dersiniz?
Sizde oldu mu böyle durum?
Benim 3 ay oldu sanirim takilali, saymiyorum bile günleri:)

ben 1 sene taktım bu braket denen telleri ve dişlerim super oldu!!kesinlikle cok guzel bir şey gorunuşe aldanmayın bence!ama daha sonradan damaklık takıyorlar o cok fena birşey.tüm dişlerinizi beyaz bir plastik kaplıyor gibi ve içine tükürük doluyor.ben kullanamadım ama braketlerimden cok memnundum..
o yüzden bu işin yaşı yok sızlama oluyor ilk gunlerde çünkü tüm damak kaslarınız yer degiştiriyor..sonunu düşünün ve katlanın :)))

Bugün 3 üncü günüm, ilk günkü agirlarima dayanamadim agri kesici ictim,
bugün daha iyiyim,
ama tabii yemek yeme lüksüm yok daha, ancak corba falan, ve cola falan icerken acayio sizliyor ön dislerim nedense.

Sonucu düsnmesem hic dayanama ya,ama sonucun insallah güzel olacagini düsünerek,
katlaniyorum, benim birde ameliyat olmam gerekiyor yani bi tel le bitmiyor benim isim(
hepimize kolay gelsin, valla zor is , bu dis isi:)))

Bak kizicam sana simdi,doktorun sana cola yi yasaklamadimi

hayir niyeki????
Kiz cola neden yasak olsun, (((
yani genel olarak iyi degil ama , neden tellerle bi alakasi varmi???

hayir niyeki????

Evet cola zararlı tam olarak bilmiyorum ama tellerde leke mi oluyormuş neymiş tam bilmiyorum işte =) Yani sonunda güzel bi sonuca ulaşıyım derken dişlerinde lekeler kalmasın bide :S :bbo:

Çok seviyorsan colayı pipetle içebilirsin ben öyle duymuştum =)
Ama bence yinede fazla içme =) a.
s.

evet arkadaşlar 2 sene tel takmış biri olarak söyleyebilirm ki cola zararlı...
şöyleki normalde bile cola içtikten sonra dişlerimizi fırçaladığımızda tamamen temiz olmaz. üstüne üstlük birde tel varken çok kola tüketilince çürük için uygun ortam oluşmuş oluyor. uzun süre takacağımız göz önüne alınırsa çıktığında sağlam dişlerimiz kalması açısından önemli. dokturum bana asitli içeceği tamamen yasaklamıştı. haa arada kaçamaklar yptık o ayrı tabi. ben çok süper baktım dilerime buna rağmen arkadak halka çıktığında hafif kararmıştı. dolgu gerektirmedi ama hafif kararmıştı. ayrıca normalde de cola diş minesi için çok zararlı. özellikle çocullara asla içirmemek lazım. diş uçlarında incelme yapıyor kızlar. isterseniz zararlarını nette araştırın...yerimseniben

Canim benim agrilarinin azalmasina cok sevindim.Neyse benimde sancilarim baslayinca sende beni teselli edersinsenağlama.Bence bana göre sen zaten erken davranmissin,birde bana bak kizimla beraber takicam:smiley-cool:.Yasini sorabilirmiyim:uhm:

Ben 18 yaşındayım...
Ohh bee. Bu gün 4. Günüm.
Yumuşak olmak şartıyla patates kızartması yiyebildim. Ama sadece ön dişlerimle. Arkaya daha götüremiyorum... O da küçük küçük...
Allah yardımcım olsun, ama alılşıyorum galiba.

Olsun ablacım, bu yaşta yine iyi cesaretin varmış. Tebrik etmek lazım seni. Tamam, inşallah çabuk alışırsın sen de, teselli ederim merak etme... :)

Doktorum bana kolayı illa içeceksen pipetle iç dedi...

hayir niyeki????

Valla ben kesinlikle eminim.Cünkü benim kizim 2 sene takti doktor kesin cola icme demistia.s.Benim kizda dinlemiyordu baktim olacak gibi degil yeni cikan cola varya hani sekersiz bende onu aldim.Asit zararlida bari seker cürütmesin diye.Yinede cok icirmedim ama.Benim icin pek sorun olmiyacak ben zaten su dan baska birsey pek icmiyorumyerimseniben,birde cayla kahve,tellerimde lastik olmayacagi icin kahveden sararir korkumda olmayacak.Saka maka 1 haftam kaldi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…