• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaslar sıze bı sorum olcakk......
ben yaklasık 3ay once tel taktırdım doktorum bana amelıyat demsıtı alt cene brs içerde benım.ama ben pek olımlu bakmamıstım ya ztn cok az ıcerıde olee cok abartılı deıll yanıı.sağlık acısındanda prob.yok yanı bıde ust dıslerım ondekıler carpıktı cok az duseldıler 3ayda ama daha yolumuz var tabı...-.))ama bu aralarda amelıyatı olmaya kadar verdım.ama cok korkuyorum napılcak bana dıee arkadaslr aynı durumda olan bırısı varsa yada bılgısı olcan yazarsa cok sevınıcem yakında doktoruma kontrole ıdıcem ztn...

canım okadar bariz birşey yoksa niye olacaksın ki
ben de ortodontisimle bu olayı konuştuğumuz da benim de üst çenem önde ilerde
dişlerin geriye gidecek ama çenem önde olduğu için tam içe girmeyecek dedi
ancak ameliyatla geri alabiliriz onu dedi...
ama ben ameliyatı tavsiye etmiyorum dedi....Ancak önemli bir sağlık sorunu yaratırsa
biz ameliyatı tavsiye ederiz..dedi.....o da çok nadir durumlarda dedi
Pek ameliyat hemen tavsiye etmem dedi....çünkü zor bir ameliyat
sen hissetmezsin ama ameliayat sonrası eziyeti çok olur dedi
hiç gerek duyma dedi bana...
sen bence başka dr.larada danış istersen canım.

arkadaslar sıze bı sorum olcakk......
ben yaklasık 3ay once tel taktırdım doktorum bana amelıyat demsıtı alt cene brs içerde benım.ama ben pek olımlu bakmamıstım ya ztn cok az ıcerıde olee cok abartılı deıll yanıı.sağlık acısındanda prob.yok yanı bıde ust dıslerım ondekıler carpıktı cok az duseldıler 3ayda ama daha yolumuz var tabı...-.))ama bu aralarda amelıyatı olmaya kadar verdım.ama cok korkuyorum napılcak bana dıee arkadaslr aynı durumda olan bırısı varsa yada bılgısı olcan yazarsa cok sevınıcem yakında doktoruma kontrole ıdıcem ztn...

benim de aynı durum vardı pek ameliyat tasiye etmiyor doktorlar cunku riskleri var omur boyu dikkat etmek zorundasın ceneni kırıp geriye alıyorlar ameliyat sonrası 6 hafta kilitli kalıyor alt cene ile ust cene pipetle besleniyorsun.bana da bir doktor demişti kendi kızım olsan sana asla ameliyat yaptırmam tamam sorun var ama cokta onemli değil ameliyat muhteşem duzgunluğe ulaşmak içindir.dişlerini duzeltsek seni oyle de tatmin ederiz demişti.araştırmadan karar verme derim burda bir arkadaş vardı jeyloo diye o olmuştu sanırım.

arkadaşlar bugün üst dişlerime braketleme yapıldı.. aynaya baktığımda çok kötü gelmedi.. en azından ben kabus gibi birşey bekliyordum ama görünüşü hoşuma bile gitti.. ama ağzımda bi fazlalık hissediyorum sürekli gülerken de dudaklarıma takılıyor teller.. :s bu her zaman böyle mi olacak :S:S
bir de eve geldiğimde ağrım filan yoktu ama şuanda bütün dişlerim ağrıyor abartısız.. allahtan alt dişlerimde yok. bu ağrı çok gıcık birşey normal ağrı da değil geriliyor sanki dişler :S ne zaman geçer dersnz?? neyse çok konuştm şmdilik bukadar niğda yeter

Arkadaşim aynı hissi hepimiz hissettik hatta burda okumuştum bende pişman olabilirsiniz taktırdığınız için ilk hafta ama hepsi inan geçiyor benim 8ay olucak salı gunu altlara da o zmn takılcak ilk hafta ağrın sızın olur dokunamazsın dişlerine bir metal yığını vardır ağzinin içinde hatta benim surekl dudaklarım kuruyordu tellerden yalayamıyordum ilk bir ay kimse bakmazken dilimi dışarı cıkarıp komik bir şekilde yalıyordum.hani ruju yedirmek için dudaklara bir hareket yapılır ya onu da yapamıyordum hepsi geçiyor duzeldikçe de aynaya bakmaktan alamıyorsun kendini sengözlerimebaksanab

Arkadaşim aynı hissi hepimiz hissettik hatta burda okumuştum bende pişman olabilirsiniz taktırdığınız için ilk hafta ama hepsi inan geçiyor benim 8ay olucak salı gunu altlara da o zmn takılcak ilk hafta ağrın sızın olur dokunamazsın dişlerine bir metal yığını vardır ağzinin içinde hatta benim surekl dudaklarım kuruyordu tellerden yalayamıyordum ilk bir ay kimse bakmazken dilimi dışarı cıkarıp komik bir şekilde yalıyordum.hani ruju yedirmek için dudaklara bir hareket yapılır ya onu da yapamıyordum hepsi geçiyor duzeldikçe de aynaya bakmaktan alamıyorsun kendini sengözlerimebaksanab

çok güzel özetlemişsin ... kaydirigubbakcemile3

ağzında bir metal yığını var hissini ben en çok geceleri yaşıyorum...hem alt hem üstlerde braket var ; bir de geceleri aperey takıyorum... ağzımda yok yok yani...

ama alışıyorsun zamanla...o ağrılara da alışıyorsun... hatta lastiklerim değişse de ağrım olsun diye bekliyorsun sonra...ağrı dişlerin yerinden hareket etmeye zorlayan bir kuvvet olduğu için ve o hareket olduğu sürece bir düzelme olduğunun farkındasın...

ağzında bir metal yığını var hissini ben en çok geceleri yaşıyorum...hem alt hem üstlerde braket var ; bir de geceleri aperey takıyorum... ağzımda yok yok yani...

ama alışıyorsun zamanla...o ağrılara da alışıyorsun... hatta lastiklerim değişse de ağrım olsun diye bekliyorsun sonra...ağrı dişlerin yerinden hareket etmeye zorlayan bir kuvvet olduğu için ve o hareket olduğu sürece bir düzelme olduğunun farkındasın...

aynen öyle dünden beri dişlerimde bir ağrı hassasiyet var ama umrumda değil. tam dişleriminin oturmadığını düşündüğüm yerlerdi.tam tersi ağrıyor demek ki düzelicek diye seviniyorum.üstelik lastikleri yeniden takmaya başladığımdan beri abur cuburu kestim daha sağlıklı besleniyorum.hem dişlerimiz düzeliyor hem daha sağlıklı besleniyoruz sürekli diş fırçaladığımız için dişlerimiz de sağlıklı daha ne..

ehehu ehue aynen benim son bir iki kontorlumde pek ağrim sızım olmamişti cok uzulumuştum niye ağrımıyorlar niye duzelmiyorlar diye kaydirigubbakcemile4 dediğim gibi ilk zmnlar pişmanlık oluyor ben bu metal yığınıyla nasıl yaşıcam cıkarmak istiyorum diye hatta kuzenim demişti ben dişte cektirdim artık cıkaramam CADIARZU sen cıkar :P

ama işte şuan herkez gibi bende hissetmiyorum diyorum hiç bneimde boyle diyeceğime hiç inanamamiştim

Arkadaşim aynı hissi hepimiz hissettik hatta burda okumuştum bende pişman olabilirsiniz taktırdığınız için ilk hafta ama hepsi inan geçiyor benim 8ay olucak salı gunu altlara da o zmn takılcak ilk hafta ağrın sızın olur dokunamazsın dişlerine bir metal yığını vardır ağzinin içinde hatta benim surekl dudaklarım kuruyordu tellerden yalayamıyordum ilk bir ay kimse bakmazken dilimi dışarı cıkarıp komik bir şekilde yalıyordum.hani ruju yedirmek için dudaklara bir hareket yapılır ya onu da yapamıyordum hepsi geçiyor duzeldikçe de aynaya bakmaktan alamıyorsun kendini

aynen ya dudaklarımı yalayamıyorum çok komik oluyo. bugün puding yiyordum kaşıkla nasıl yiyeceğimi bilemedm dudaklarımı kullanamıyorum :s

evet bende tel taktirmistim dislerime.eger dis cekilmeden yani agzinda yer olmadan tel takilirsa tekrar eski haline donuyor.benim oyle oldu

dün takıldı telim.. şuanda üst dudağım şiş gibi duruyor çıkıntı şeklinde aynaya bakmak istemiyorum ağzımın duruşu deişti :S kahretsin ya mezuniyet fotoğraflarım çekilcek yakında böyle mi görünecek hep :S

dişlerin alışık olmadığı için bu kadar baskıya ilk günlerde normaldir ağrı,hassiyet vs olur zamana bırak:)düzelicek herşey.mezuniyet fotoğraflarını çektirkende rahat ol.ben telim görünmesin diye çok kastım -o zamanlar dişlerim bu kadar düzelmemişti-kendimi donuk bir gülüş var şimdi resimlerimde.hiç gerek yok böyle şeylere tellerinin görünmesini istemezsen söylersin fotoşopla silerler olur biter:)

bende taktırmıştım ay neler çekmiştim ilk haftalarda ama sonra öyle bi alışıyorsunuz ki benim kaç kere tellerimi düştü felan sanıp elimle kontrol etmişliğim vardır kaydirigubbakcemile3 ben teli resimlerimi çok seviyorum keşke daha çok çekinseymişim, mezuniyet için de sanırım rütuşla düzeltebilirler çok rahatsız olursanız

benim de aynı durum vardı pek ameliyat tasiye etmiyor doktorlar cunku riskleri var omur boyu dikkat etmek zorundasın ceneni kırıp geriye alıyorlar ameliyat sonrası 6 hafta kilitli kalıyor alt cene ile ust cene pipetle besleniyorsun.bana da bir doktor demişti kendi kızım olsan sana asla ameliyat yaptırmam tamam sorun var ama cokta onemli değil ameliyat muhteşem duzgunluğe ulaşmak içindir.dişlerini duzeltsek seni oyle de tatmin ederiz demişti.araştırmadan karar verme derim burda bir arkadaş vardı jeyloo diye o olmuştu sanırım.

alla alla korktum bak şimdi ya ben yanlıs hatırlamıyorsam doktorum bana 2gun pıpetle beslenırsın.1gun hastahanede kalırsın.10gun sonra falanda bıseyın kalmaz ben calısıyorum ztn coktta uzun surelı ızın alma durumum yok en fazla 2hafta.bıde amelyat ucretı 2,5mılyar falanmı ne demıstı.yanı ne bılım o arkadasımınızın(jeylooo)anlattıklarıyla bnmkı pek uyusmuyor gıbıme geldı yada ben oyle dıılıyorum allahımdan:))bnm farklı bı durummu acaba su randevu gunum bı gelsede gorussem cok merak ettım ztnn.jeyloo arkadasımıznıkı gıbı bı amelıyatsa olmayı goze alamam ve buna ayırcak vaktımde yok ztnnzemuszemus

saol arkadasım ben okumustum bu arkadasımızın yazdıklarını onunda emeğıne sağlık cunku cok arastırıyorum ve hiç bısı bulamıyorm tam olarak neyse zaten cuma dr.mla randevum var öğrenırım artık nasıl olcağını.ama jeyloooo arkadasımız gıbı zorlu bı sureçlı operasyon ıse olmayı dusunmuyorum.gene sızınlede paylaşacağim arkadaslar

kızlar yahu. bu lastikler var ya hani penguin, tilki falan ben 2 aydır tilki de kaldım değiştirmiyor daha küçüğü yok mu bu tilki artık kaydırmıyor gibime geliyor. :(( çok ağır gidiyor

ben böyle birşey olduğunu bile bilmiyordum .penguin,tilki falan dediğin lastiklerin olduğu paketin üzerinde yazan şey mi?

nolduğunu bilmiyorum ki hava atıyimkaydirigubbakcemile3resim dışında hiçbir şey ilgimi çekmemişti paketin üzerinde bu zamana kadar..pegasusun özelliği ne niye hava atmam gerekiyor:)

Back