Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yarın randevum var lastiklerle gel demişti bakalım napçak bu sefermirmirmirmir
duyguygt gelir gelmez yazıyorum gelişmeleri:).kontrolden uzun zamandır ilk defa bu kadar mutlu çıktımkaydirigubbakcemile3tadını çıkara çıkara yazmak istiyorum o yüzden uzatabilirim.kusura bakmayın:)geçen ay üst sağa taktığı sabit lastikler vardı onları çıkarttı.ortadan sayarsak sağdan 4.dişimi aşındırdı.dişi aşındırmanın zararlı olup olmadığını sordum.zararlı olduğunu ama köpek dişin olmadığı için bunu yapmak zorunda olduğunu söyledi.daha önce verdiği o takıp çıkarılan lastikleri aynı yere yine verdi.ıremcim sana sözüm vardı sordum o lastikler dişleri birbirine doğru çekip kaydıyormuş.Bu kez o lastikleri takmak hiç zor gelmedi.Randevunun başında senin tedavin gayet iyi gidiyor aslında sen napmıştın lastiklerini mi düzgün takmamıştın dedi evet dedim.Rolleri değiştik bu sefer o ağzımı aradı telleri çıkartmak için anlamamazlıktan geldimkaydirigubbakcemile3
YıldızlarVeGece şimdi senden gelicek güzel haberleri bekliyoruz:)
benimde haftaya bugun var randevum kaldı geriye 8 ay:) bu randevuda altlara da braket takılcak yukseltici takılcak off cok zor olcak sanki
Benimde altlarımda tel yok ne zaman takılır bilmiyorum.. Yukseltici kotu bisey degil canım ya bendede var suanda sadece bikac gun konusmam degisti ve yemek yerken boşa cigniyormusum gibi geldi ama kısa zamanda alısıyosun. ılk basta dislerim az bisey acık kalıyordu simdi kapanıyor takılalı 1ay 1gün oldu. 10 gün sonra randevum var dislerimde kapandıgına gore cıkarlar heralde.. Bu arada mavi bisey en arka dişlere takılıyor, hatta resmini koymustum belki gormussundur. Umarım yardımcı olabilmisimdir zaten yazmıstım ama yine yazayım dedim korkcak bisey yok yani :)
gormuştum resmi cnm cok teşekkur ederim bir daha yazdığın için:) en çok korktuğum kısmı boşa çiğneme yemek yemeyi cok seivyorum:) ben dişlermi gece sıkıyorum acaba yukseltici için bir sorun olur mu?şimdi kapanıyor diyorsun ama belli zmn sonra bana kapanması pek mantıklı gelmedi.kapanırsa alttaki braketler için pek iyi olmayacak sanki.randevum gelsin sorucam bakalım. takıldıktan bir hafta sonra vize haftam acıkcası alt braketlere alişmam etkiler mi diye de düşünmüyor değilim.
mavi41 bir gelsin randevum yazıcam inş. buraya guzel haberleri:)
saol canım:) canım benim bildiğim farketmiyor.ortodontistim braketlerdeki renkli kısmın sadece tellerin takılıcağı yönü belirlediğini söylemişti.Unutmayıp sordugun icin tesekkur ederim canım :) Ben bisey daha sormak istiyorum braketimde ki renk ilk defa cıktı dun bugun baktım bitanesi daha cıkmıs. Randevuma 10gün var o renklerin cıkmasından bisey olmaz dimi? farketmiyo yani?
Seninde tellerinin yakın zamanda cıkmasına cok sevindimm :)
tamam bekliyoruz o zaman:)bende uslandım artık tembelliği bırakıp bu ay lastiklerimi düzenli olarak takıcam.bir ayın sonunda bu seferde iyi bir gelişme olmazsa yanlış ama herşeyi akışına bırakıcam.teller önümüzdeki sene temmuzda da çıksa ekimde de çıksa o kadar önemi kalmıyor benim için.benim tek derdim ygs de olmayabilir ama lys de telli olmamak.bu sene össde telin üstüne yapıştırdığım sakız yüzünden nerdeyse 1,5 saat mide bulantısı çektim:çok üzgünüm:mavi41 bir gelsin randevum yazıcam inş. buraya guzel haberleri:)
saol canım:) canım benim bildiğim farketmiyor.ortodontistim braketlerdeki renkli kısmın sadece tellerin takılıcağı yönü belirlediğini söylemişti.
"şimdi kapanıyor diyorsun ama belli zmn sonra bana kapanması pek mantıklı gelmedi." bunu anlayamadım neden ki? Evet ya o biraz sorun bende sıkıyorum sanırım ilk takıldıgında sabah kalkıyodum dişim acıyordu ne tarafıma yattıysam sanırım ama uzun surmuyodu geciyodu diger sabah yine ama suanda oldugunu hissetmiyorum bile yemek yememde sorun yok ve dişlerim kapanıyor. İlk gunlerde yemek yemekten soguttu beni tam doymadan kalkıyodum cunku cigniyosun cignenmiyor cok sinir bozucu :bbo: Ama dedigim gibi uzun surmuyor alısıyorsun.
cnm benim ustler fazla uzun altlara konulcak braketlere çarpıp kırmasın diye yukseltici konulcak eğer 2 hafta sonra kapanmaya başlarsa yukselticinin pek bir anlamı kalmıyor demek istedim.senin şuan yukseltici olmasına rağmen kapanıyor snaırım dişlerin.şimdi kapanması yukselticiye rağmen pek mantıklı değil sanki
ben dişlerimi geceleri sıkıyorum sabahları kalktığımda hissediyorum ama tabi sonra geçiyor gunluk yaşantımı etkilemiyor ama cok zararlı dişleri sıkmak ilerde dişlerin sallanmasına ve diş kayıplarına yol acıyor,diş yuzeyleri zamanla aşiniyor,boyun ağrıları oluşuyor daha birçok etkisi var dikkatli ol cnm.teller çıksın gece plağı kullancam bende.
Anlamadım canım ya sunu acıklarmısın bi?
canım özetle tedavinin başında braketleri dişe yapıştırırken doktor onu olması gerektiği şekilde dişe yapıştırması için yol gösteriyormuş diyim ben sana.en azından ortodontistim bana öyle söylemişti.