• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar bnde aranıza yeni katıldım sayılır 23 yaşındayım ve korktuğum için dişçiye yıllardır gidemedim sonunda gittim bi tane dişimi çektiler:( ve aparey dedikleri şeyi taktılar 3 ay filan kullancakmışım sizce benim dişlerimi 3 ay sonunda biyere getirirmi bi işe yararmı bu aparey yani yaşımdan ve dişlerimin şeklinden dolayı resmini de ekliyorum arkadaşlar:(

OLUR OLUR, O şeyden bana takmadılar ama güçlü birşeye benziyor :ecrin_bebek:
şunu düşün küçücük lastikle dişler oynuyor vereliniortak

ağzımdaki hareketli aparey dedikleri şeyden yemek yerken çıkarmam gerekiyo sonra tekrar takıyorum yani sabit tedavi gibi deil ya ondan dişlerim bu derece kötüyken bu hareketli apereyle tedavi olur mu bilemedim yani onu diyorum cnm

olur bence, benimde dişerim iyi değil üstte sağda bir tanesi içe doğru ümitli ol dediklerini yap aksatma canım halledileck birşey sonuçta, sabırlı ol sengözlerimebaksanab

charmed varıdr doktorunun bı bıldığı cnm merak etme bende cok merak edıdum 21yasından sonra dıs duselırmı dıe valla ınanmazzsın bnmkıler 3ay ıcınde dupduzgun cok gsl oldularkı 1bucuk ayda bı kntrle gıdıyorum.ztn fazla bısı yoktu carpıktı brs.sdc on ıkı dısımın yanındakısı 1tanesı ıcerıde kaldı oda duselsın sanırım sabıtlemek ıcın bı sure daha kalr yanı oyusden merak etme duselmess bu hayatta dediğin seyy duselıyorr.

charmed varıdr doktorunun bı bıldığı cnm merak etme bende cok merak edıdum 21yasından sonra dıs duselırmı dıe valla ınanmazzsın bnmkıler 3ay ıcınde dupduzgun cok gsl oldularkı 1bucuk ayda bı kntrle gıdıyorum.ztn fazla bısı yoktu carpıktı brs.sdc on ıkı dısımın yanındakısı 1tanesı ıcerıde kaldı oda duselsın sanırım sabıtlemek ıcın bı sure daha kalr yanı oyusden merak etme duselmess bu hayatta dediğin seyy duselıyorr.

benimde sana benziyor durumum sanırım yerimseniben

benimde sana benziyor durumum sanırım yerimseniben

hmm pekı sen nekadar zamandır takıyorsun ve daha ne kadar takacaksın cnm dookturm bana tedavıye baslamadan once gorusmemde 1sene falan demıstı umarım 1seneyı aşmaz.gercı aşmaz gıbıme gelıyor ama doktorr işi bu bellıde olmaz

hmm pekı sen nekadar zamandır takıyorsun ve daha ne kadar takacaksın cnm dookturm bana tedavıye baslamadan once gorusmemde 1sene falan demıstı umarım 1seneyı aşmaz.gercı aşmaz gıbıme gelıyor ama doktorr işi bu bellıde olmaz

6. aydayım. Bana Doktorum 1,5 sene en fazla demişti ama sürmez büyük ihtimalle o kadar demişti bende sevindim sonra ben tedeviye başlarken o hastaneden o doktor ayrıldı başa biri geldi. o süre vermedi. Ama acayip ağır ilerliyorum gibi geliyor, hadi hayırlısı bakalım.

Senin ne kadar oldu?

charmed senın kullandıgım sey daha cok damağı genışletıcı bişey sanırım.ya da ustte kalan dişleri biraz aşagı indirmek için.sadece onunla tüm dişlerin düzelmez gibi cunku benım kuzende kullandı onu arkada kalmış bı dişi one ıttırmek ıcın.pek bi faydasını gormeyınce sabıte gecti o da.benım dişler tamamen duzeldıgınde en son 6 ay sendeki apareyi kullanacağımı soledı doktor duzelen dişler bozulmasın iyice pekişsin diye.benımde 1.5ay oldu takalı baya gelişme var hergun hayretle bakıyorum dişlerimekaydirigubbakcemile2

6. aydayım. Bana Doktorum 1,5 sene en fazla demişti ama sürmez büyük ihtimalle o kadar demişti bende sevindim sonra ben tedeviye başlarken o hastaneden o doktor ayrıldı başa biri geldi. o süre vermedi. Ama acayip ağır ilerliyorum gibi geliyor, hadi hayırlısı bakalım.

Senin ne kadar oldu?

hmm bnm işte 3bucuk ay oldu nerdryse.sen nerde yaptırıyorsun dişlerını yaa isim doktor yer adı vermek yasakmı burda bılmıyorumda nysee

izmirliler macit şar ı tanıyanınız varmı aranızda ?
benimde haftaya diş çekilecek çenem çok darmış. 15 aralıktada tel takılcakmış sadece üst istemiştim ben ama altında ihtiyacı varmış

ewt cnm sadece üst çene için takıyorum şuan ama braket deil tam olarak ne işe yarayacağınıda merak ediyorum açıkçası 10 gün snra gidicem ortasında bişey var onu ileri ittirip açıcaklarmış biraz en sonunda 1cm kadar açılcakmış galiba damak gibi olan yeri ağzımdakinin ne olduğu ve ne işe yaradığını bilen varsa lütfen yazabilir mi şimdiden teşekkür ederim:)

ben ortodontist degilim yanlıs yorum yazmak istemem ama kendi tecrubelerime dayaranak söylüyorum, senin agzına taktıkları sey su asamada sadece damagını genisletmeye yarar. dislerinin düzelmesi icin muhtemelen daha sonra sabit braket takacaklardır diye dusunuyorum. ben daha önce 15 yasında tedavi gorurken sabit braketlerim cıktıktan sonra bir 6 ay kadar daha senin taktıgından takmıstım ki tedavi geri donmesin diye. simdi 20 yaslar nedeni ile kayınca tekrar sabit taktım senin taktıgını tekrar tedavim bittikten sonra takıcam kayma olmasın diye.

Arkadaslar discim bu hafta yokmus haftaya ctesi gününe ertelendi 5 haftada bir gidiyorum ben ama son 10 günü falan agzıma cok feci tel batıyor yemek yerken falan ve kanıyo tadını hissediyorum sizinde batıyor mu? acaba boyle oldugundan ayda bi kere falan mı gitmem gerekiyor disciye

canım geçti mi yaraların?seninle konuşmamızın üzerinden 2 gün geçti benimde başıma aynısı geldi:)resmen tellerim alt dudağımı kesti.sabah da denemem vardı dersanede bişi yapamadım iyice oyuldu sınavdan çıktığımda ağzımda kan tadı vardısenağlamasakız yapıştırmak zorunda kaldım.lastiklerimi de takamıyorum:çok üzgünüm:

tabi yarıyor canım yaramaz mı, benim de cenemin biri digerine gore daha sagda, lastik kullanıyorum ki cok da ciddiye almama ragmen cok duzeldi daha da devam ediyorum takmaya.

canım cok teşekkur ederim cvbın için boyle şeyleri duymak rahatlatıyor.bnm dişlerim zaten aralıklıydı ust cenem baya bi toparlandı şimdi birazda lastiklerle yapılcak sanırım

bu hafta altlara takıldı braket biraz zorladı açikçası bir de damaklık gibi birşey verdi dişlerimin şeklinde şefaf birşey alt dişlerimin ustunde o var yemek yerken de cıkarmıyorum konuşmamı da etkiledi biraz moralim bozuk geçti bu hafta:( bu ay geçmez artık bana şu ağzimdaki damaklıktan kurtulmak istiyorum bir an once

canım geçti mi yaraların?seninle konuşmamızın üzerinden 2 gün geçti benimde başıma aynısı geldi:)resmen tellerim alt dudağımı kesti.sabah da denemem vardı dersanede bişi yapamadım iyice oyuldu sınavdan çıktığımda ağzımda kan tadı vardısenağlamasakız yapıştırmak zorunda kaldım.lastiklerimi de takamıyorum:çok üzgünüm:

normalde batmaması lazım ama olur da batarsa diye seffaf oyun hamurumsu bir sey veriolar, vuruyorsa onu braketinizin üzerine yapıstırıyorsunuz.

ortodontistim sorduğumda diş etleri dönem dönem hassaslaşır normal demişti de ekstra bişey vermek ne onun aklına geldi ne ben istedim. dönem dönem batıyor ne yazıkki.kontrolllerime denk gelmediği için tam olarak bir müdahalede de bulunamıyoruz..
az önce tellerim takılmadan önceki nadir güldüğüm resimlerden birine denk geldim pcde de.benim ön dişlerim daha bir öndeymiş sanki.o haline bakıyorum da dişlerim bayağı güzelleşmiş:))

Benim dudagımı degil yanagımın icini kesiyor. Dönem dönem batıyor ama kontrollerime denk gelmiyor demissin aynen benimde yaa ama battıgı zamanlar belli randevuma 1 hafta 10 gün kala batmaya baslıyor ilk günlerinde sorun yok teli hissetmiyorum bile ve bu ay dişlerimde hic bir degisme göremedim sinirlerimi bozuyor.. Haftaya ctesi randevum var yukselticileride cıkarır heralde..

benimde haftaya takılacak kızlar dişleri bugün çektirdim son anda karar değiştirdik. sizin çekilen dişiniz varsa hangisiydi acaba

Back