• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kelebek su ben şu an şeffaf kullanıyorum
ve memnunum
metalin avantajı şeffafa göre daha çabuk düzelme gösteriyor
şeffaf braketlerin kırılmasından korkulduğu için doktorlar çok yüklenemiyor ama metalde o sorun yok
görsel açıdan ben metali kaldıramazdım sanırım :)
direk ben burdayım bana bakın diyor valla
metal görünüm sıkıntı olmaz diyorsan kesinlikle metal taktır
ama sürekli ağzını tutarak konuşup güleceksen
kendine eizyet etme şeffaf taktır :)

Ben tellerimle barışık olarak hicte öyle dusunmuyorum. Hatta ben tellerimi aksesuvar olarak kullanıyorum her ay braketlerimin rengini degistiriyorum. Tel var diye agzımı kapatıpta konusmuyorum. Ama agzımı acarakta gulmuyorum bi boslugumdan dolayı o da kapanınca rahat edicem. Disler dümdüz ama tel var o bana gayet düzel gelir. He soyle bisey var cıkık disliysen kotu duruyor tel ama Allahtan benim oyle bi sorunum yok.
Ve bence eziyet olan seffaf tel cünkü dislerin düzelmesi yavas oluyormus,cabuk sararıyormus ozelliklede sigara,kahve kullanıyorsanız temizligine daha onem vermeniz gerekiyor.
Hepinize saglıklı gülüsler Şeniz

braket seçimi kişinin cesaretine bağlı
ben o cesareti gösteremedim
25 yaşındayım hiç tanımayan insanların bile
ağzımın içine dik dik bakmalarını istemem açıkcası
evet metal düzelmeyi hızlandırıyo ama arada 2-3 ay oynar dedi doktorum
bende biraz daha fazla para vererek şeffaf taktırdım
taktırdıktan sonra da doğru karar vermişim dedim :)

inşallah herkesin beklenenin de altında geçer düzelme süreci ;)

bende metal takıyorum ama ne yalan soylim bana da o kadar cirkin gelmiyor cunku eskiye gore daha kucuk guzel braketler.on dişlerime lastik de takılmıyor ince telle birbirine bağlıyor.sararma da yok pırıl pırıl pırlanta gibi parlıyorlar.bir arkadaşimin şefaf braketlerini gormuştum yaklaşik 2 yıl olcak sararmışlar gibi geldi sanki dişlerinde artık kalmış gibi geliyor biraz uzaktan bakınca.geçi kuzeniminkiler de şefaftı ama onunkiler temiz gorundu gozume(8ay olmuş onunda)

ben memnunum hiçbir derdi olmadı şimdiye kadar ama ondeki dişlere lastik takıldığında o lastikler sarardığında şefafda olsa metalde olsa bence cok kotu:(

yazdıklarınızı bir bakayım dedimde ne çok değişmiş bu tel terimleri:) ben yaklaşık 15 yıl önce kullandım ilk telimi,3 yıl kalmıştı.sonra 4 yıl ara verdim bir 3 yıl daha takıldı.benim zamanımda yoktu bööle şeffaf tel filan,bi gülüyordum ayna gibi parlıyordum vallahikaydirigubbakcemile4

benim alt dişler baya sorunlu idi gördüğünüz üzre
6 ayda bu şekli aldı

Eklentiler

• $ilyxx.jpg
    $ilyxx.jpg
    24,2 KB · Görüntüleme: 57
kemik rengim çok aşırı olmasa da beyaz
fırçalayınca farkediyo hemen
ben üstüste 2 kere fırçalarım
fırçaya yarım macun koyarım herseferinde
ve uzun da fırçalarım

benim de 13 ay oldu damaklıklardan kullanıyorum çenem tam kapandı artık yukardaki dişlerimde baya indi .bi ön dişim yamuk bide altlar..
Dişciye gitmeyi hiç sevmiyorum dişcinin de el kokusundan bıktım artık. :oklava:

targetx kuzum ozaman senin 3000den biraz az olmuş oluyor demi 2900 lü bişey mi oluyor? bende işte 13 ne randevu aldım da çok havada bir rakam söylerse sadece üst çene yaptırıcam mecburen.

başladığım dönem dolar 1.80 di ve peşinatta 600 dolar verdim :))
şimdilerde 1.50 lerde seyrediyo toplamda yine 3000 in üstüe çıkar
genel olaak 3000 gibi fiyatlar veriyolardı o dönem
benim dr tanıdığımın tanıdığı idi şeffaf braket taktığı
halde metal braket fiyatına taktım dedi
ama pek de indirim yaptığını düşünmüyorum

teşekkürler küçük böcük :)

üst dişlerimde diş eksikliği yüzünden kayma olmuştu
onun alt dişlerle uyumunu yakalamak ve boş dişin yerine arka dişleri öne getirmek
için 8-9 ay daha kalacak sanırım

kemik rengim çok aşırı olmasa da beyaz
fırçalayınca farkediyo hemen
ben üstüste 2 kere fırçalarım
fırçaya yarım macun koyarım herseferinde
ve uzun da fırçalarım

En güzeli valla, bende uzun fırcaladıgımda farkediyo bazen uzun tutmuyorum azz bisey sarardıgını gorunce mecbur yine uzun fırcalıyorum kaydirigubbakcemile3
Benim annemin dişleride sizin gibi beyaz ve sabah aksam fırcalamasına ragmen yaa..

maşallah ona da :)
sabah akşam yeterli zaten normalde
biz tabi her yemek sonrası zırt bırt fırçalıyoruz :)

Bana yetmiyo valla alısmısım her yemekten sonra :) evet suanda tel oldugundan sık sık gerekiyo ama cıktıktan sonrada boyle olcagını dusunuyorum cunku dedigim gibi artık alıskanlık olmus..

konunun dışında çıkıyorum kızlara ama kusura bakmayın kafama takıldı ona göre bir karar vericem salıya kadar. tellerim çıkmasına çok var en azından bir 5-6 ay daha da merak ettim.teller çıkarıldıktan sonra çok ağrı oluyor mu?planladığımız gibi olursa o işlem yoğun bir döneme denk gelicek ve ben o dönemde geçtiğimiz yıl olduğu gibi tellerimden dolayı sorun yaşamak istemiyorum..

Back