• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bir tavsiye üzerine gitmiş olduğum bakırköydeki özel kocaelli ağız ve diş sağlığı polikiniğindeki dişçi tansu kocaelli dişlerimi doldurmak için gitmiştim. inanın bu dişçiye gittiğime o kadar pişman oldum ki dolgu ve diş temizliği için gitmiştim ama o dişlerimi sinirine gelene kadar oyup sonra ağız içindekindeki etleri lime lime yapıp parçalamış...ağzım şu an korkunç durumda hala düzelmedi...dolguları yol çukuruna benzetip oyuk oyuk bırakmış.. ağzım paramparça yara bere içinde konuşup yemek bile yiyemiyorum.nasıl bir doktorluk anlayışıdır,insan bu kadar canice nasıl davranabilir? dişlerimin üzerini temizlerken etlerini nasıl parçalamış hala çözemedim...yazıyorum çünkü canım çok yanıyor...ağzımdaki kemik yapımı bozdu...ben bu insana diş doktoru diyemiyeceğim...olsa olsa ondan cellat olur...

Adınıza üzüldüm dogrusu keske onceden bi arastırsaydınız nası bi disci diye. Bide nası disci olmus o bilmem. Simdi napmayı düsünüyosunuz? İnsallah durumunuz düzelir.

:oklava: Benimde çenemin küçük olduğunu söylediler ama hiç birşey yapmadılar :@

Umarım sallamasyona uğramıyorumdur :1no2:

canım küçük derken çenenin dar olduğunu mu kastettin tam olarak?

Aa sende yardırmısmıydın damagını? Kafam karıstı forumda kimin ne sorunu vardı diye :D
Evet dikislerin acısını hissetmemek icin demisti arkadasım. Yok ben zaten agzımı acarak gülmüyorum 1 boslugumdan dolayı :D Yanlız konusmayı degistiriyormus damaklık ya :S Senin ne kadar kalmıstı canım?

canım benimde damağım yarılıp içerdeki süt dişim alındı.aslında bana da yapılması gereken senin yaptırıcağın işlemmiş ama onu öğrendiğimizde benim dişim çekilmişti.o sırada kararsız kalmıştık doktor seçiminde o sebep oldu buna..aperey şefaf görüntü olarak rahatsız edici değil sadece çok fazla güldüğünde o ucundaki parçalar yanakların içini aşındıyor:) ben 10 gün kullanmıştım sanırım .ilk 1-2 gün derste hoca bişey oku dediklerinde kimse okuduklarımı anlamıyordu, sonrasında o peltekmişim gibiydim bi süre tam alıştım derken dişçim artık bu kadar yeter deyip attı..

arkadaşlar bende taktıracaktım diş teli doktorum alt çenen dar dedi vazgeçtm ameliyatla uğraşmak istemedim ama şimdi sadece üste taktırmak istiyorum alt çene dar olunca üst çenede olurmu acaba:/

canım benimde damağım yarılıp içerdeki süt dişim alındı.aslında bana da yapılması gereken senin yaptırıcağın işlemmiş ama onu öğrendiğimizde benim dişim çekilmişti.o sırada kararsız kalmıştık doktor seçiminde o sebep oldu buna..aperey şefaf görüntü olarak rahatsız edici değil sadece çok fazla güldüğünde o ucundaki parçalar yanakların içini aşındıyor:) ben 10 gün kullanmıştım sanırım .ilk 1-2 gün derste hoca bişey oku dediklerinde kimse okuduklarımı anlamıyordu, sonrasında o peltekmişim gibiydim bi süre tam alıştım derken dişçim artık bu kadar yeter deyip attı..

Evet canım msnden resmini attın gördüm ama mide bulandırmıyor mu o ya? tam sordum ama cıkmam gerekiyodu mide bulandırcak gibi geliyo bogaza degdigi icin..
1-2 gün konusmam degisiyosa sorun degil ya katlancaz mecbur. Geceleride takıyor muydun?

canım mide bulandırıp bulandırmadığını pek hatırlamıyorum bunu 3 sene önce kullanmıştım.ama damağımı genişletmek için vidalı bi damaklık takılmıştı onda çok sorun yaşadım. en sonunda şu mentollü olipslerden atıp ağzımın bi köşesinde tutmaya başladım.o şekilde idare etmiştim.ortodontistime sormuştum dişlerimi çürütür mü diye kıtır kıtır yemediğin sürece dişlerine bir zarar vermez demişti.sende en kötü bi süre öyle idare edersin:)yemek yemediğin zamanlar hariç sürekli takıyorsun.damağının şeklinin bozulmaması için veriyorlar onu..

canım mide bulandırıp bulandırmadığını pek hatırlamıyorum bunu 3 sene önce kullanmıştım.ama damağımı genişletmek için vidalı bi damaklık takılmıştı onda çok sorun yaşadım. en sonunda şu mentollü olipslerden atıp ağzımın bi köşesinde tutmaya başladım.o şekilde idare etmiştim.ortodontistime sormuştum dişlerimi çürütür mü diye kıtır kıtır yemediğin sürece dişlerine bir zarar vermez demişti.sende en kötü bi süre öyle idare edersin:)yemek yemediğin zamanlar hariç sürekli takıyorsun.damağının şeklinin bozulmaması için veriyorlar onu..

Hmm.. Banada verir mi acaba damak genisletmek icin.. Agzımın kucuk oldugunu soyluyodu discim bu durumda verir heralde ben buyuk damak seviyorum cunku. Neden sekeri agzında tuttugunu anlayamadım ya :S

o şekeri ağzıma attığımda damaklığın verdiği o tadı yok ediyordu böylece mide bulantım da kesiliyordu canım o yüzden.damaklığı daha fazla sağlam diş çektirmemem için taktı.tedavi başında hiç dişim çekilmicekti.bu sayede ailem bu ortodontistle tedaviye başlamama ikna oldu. yaşım daha küçük olsaydı ameliyatla düzelticekti o vidalı apereyle mümkün olduğunca çenemi genişletmeye çalıştık.o da yeterli olmayınca üstten 1 diş çektirmek zorunda kaldım..

o şekeri ağzıma attığımda damaklığın verdiği o tadı yok ediyordu böylece mide bulantım da kesiliyordu canım o yüzden.damaklığı daha fazla sağlam diş çektirmemem için taktı.tedavi başında hiç dişim çekilmicekti.bu sayede ailem bu ortodontistle tedaviye başlamama ikna oldu. yaşım daha küçük olsaydı ameliyatla düzelticekti o vidalı apereyle mümkün olduğunca çenemi genişletmeye çalıştık.o da yeterli olmayınca üstten 1 diş çektirmek zorunda kaldım..

Hmm tadından dolayı miden bulanıyordu.. Benimde dar benim nası olur acaba.. Bütün dislerin düzeldikten sonra mı damagını genisletmek icin aperey takıldı canım?

aynen öyle canım tadından dolayı.. ilk başta o vidalı aperey takıldı.onu çıkardıktan sonra bir süre sonra tel taktı.ama onu çıkarınca üstteki sorunlu dişlerimin çoğunun düzeldiğini görmek çok güzeldikaydirigubbakcemile3

aynen öyle canım tadından dolayı.. ilk başta o vidalı aperey takıldı.onu çıkardıktan sonra bir süre sonra tel taktı.ama onu çıkarınca üstteki sorunlu dişlerimin çoğunun düzeldiğini görmek çok güzeldikaydirigubbakcemile3

Telden önce mii? E bende suan tel var acaba damagımı genisletmicek mi :/ Ben genis damak seviyorum yaa, yaş 15i izliyormusunuz? Orda Duru'nun da telleri var damagı genis cok güzel görünüyor bence.
Evet insan mutlu oluyor dislerinin düzeldigini görünce :lepi:

bende damak darlığı vardı.. aslında görünüşte pek çarpıklık yoktu ama ön dişlerimde hafif eğrilikler var.. damak darlığı için 6 ay aparey kullanmak zorunda kaldım çok yavaş ilerliyormuş dişlerim :( haftaya normal tel takılcak ama braketleri metal mi alsam yoksa şeffaf mı karar veremiyorum nasıl görüncek :S uzun süre duracak gibi görünüyor malum yaş =/ yardımcı olursanız sevinirim..

kelebek su ben şu an şeffaf kullanıyorum
ve memnunum
metalin avantajı şeffafa göre daha çabuk düzelme gösteriyor
şeffaf braketlerin kırılmasından korkulduğu için doktorlar çok yüklenemiyor ama metalde o sorun yok
görsel açıdan ben metali kaldıramazdım sanırım :)
direk ben burdayım bana bakın diyor valla
metal görünüm sıkıntı olmaz diyorsan kesinlikle metal taktır
ama sürekli ağzını tutarak konuşup güleceksen
kendine eizyet etme şeffaf taktır :)

Son düzenleme:
kelebek su ben şu an şeffaf kullanıyorum
ve memnunum
metalin avantajı şeffafa göre daha çabuk düzelme gösteriyor
şeffaf braketlerin kırılmasından korkulduğu için doktorlar çok yüklenemiyor ama metalde o sorun yok
görsel açıdan ben metali kaldıramazdım sanırım :)
direk ben burdayım bana bakın diyor valla
metal görünüm sıkıntı olmaz diyorsan kesinlikle metal taktır
ama sürekli ağzını tutarak konuşup güleceksen
kendine eizyet etme şeffaf taktır :)

ben de öyle düşünüyorum direk depresyona girerim o telleri takarsam :S yalnız şeffaf braketler zamanla sararıyor filan diyenler var senin öyle bi problemin oldu mu ne kadar süredir takıyorsun ?

o kadar da kötü değil metaller bende ilk zamanlar kelebek senin gibi düşünüyordum.tellerin takıldığı dönem tatile denk gelmişti.yakın çevremdekiler tel taktırıcağımı bildikleri için doğal geliyor onlara diyordum.okullar açıldığında hiç de durumun düşündüğüm gibi olmadığını gördüm.çekilen dişlerin boşluklarının görüntüsü metallerden daha rahatsız edici bence.teller takılalı bir seneyi geçti resimlerde çok rahat gülebiliyorum

ben de öyle düşünüyorum direk depresyona girerim o telleri takarsam :S yalnız şeffaf braketler zamanla sararıyor filan diyenler var senin öyle bi problemin oldu mu ne kadar süredir takıyorsun ?

braket asla sararmaz üzerine takılan küçük lastikler sararıyor
takınca daha iyi anlayacaksınız
o lastikleri de aylık rutin kontrol takibinde dr değiştiriyor
ayda bir değişiyor yani
ben 7.5 aydır kullanıyorum :)

EVET dar olduğunu kastettim dar demişlerdi.

fikirler için çok teşekkür ederim targetx ve mavi41.. metal taktırmaya karar verdm.. şeffaf braketlerde fazla kuvvet uygulayamadıklarından daha uzun süre takmam gerektiğini öğrendim.. bir an önce çıksın diye metal taktıracağım.. sonuçta bi tedavi süreci nasıl görünürse görünsün düzelsn de..

fikirler için çok teşekkür ederim targetx ve mavi41.. metal taktırmaya karar verdm.. şeffaf braketlerde fazla kuvvet uygulayamadıklarından daha uzun süre takmam gerektiğini öğrendim.. bir an önce çıksın diye metal taktıracağım.. sonuçta bi tedavi süreci nasıl görünürse görünsün düzelsn de..

o kadar da kötü değil metaller bende ilk zamanlar kelebek senin gibi düşünüyordum.tellerin takıldığı dönem tatile denk gelmişti.yakın çevremdekiler tel taktırıcağımı bildikleri için doğal geliyor onlara diyordum.okullar açıldığında hiç de durumun düşündüğüm gibi olmadığını gördüm.çekilen dişlerin boşluklarının görüntüsü metallerden daha rahatsız edici bence.teller takılalı bir seneyi geçti resimlerde çok rahat gülebiliyorum

Aynen yaa bosluk yamuk dişten daha beter bence. Bende telden hic rahatsız degilim seviyorum onları. Bi yan dişimle bi boslugum kapanınca bende rahat rahat gülebilicem zemuszemus

Back