• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

herkese merhaba bende yaklaşık bir buçuk senedir tel takıyorum. diş tellerim takılmadan önce yirmilik dişimin önündeki azı dişim apse yaptığı ve ben de gereken önemi göstermediğim için çekimli bir şekilde tedaviye başladım neyse sonra yirmilik dişim oraya yaklaştırıldı ve boşluk kapatıldı. Şimdi diş tellerim kasım 15 de çıkacak ama ben baktıkça üst dişlerimin orta hattı sağa kaymış görünüyor. Doktoruma defalarca sormama rağman bana tom cuise nin bile orta hattı kamıştır diye bir cevap verdi şlimdi tellerimin çıkmasına nerdeyse bir ay var hem bir ana önce çıkmasını istiyorum hemde bu kadar eziyete katlanmışken dişlerimin hepsinin mükemmel olmasını da istemiyor değilim. Acaba doktoruma bu rahatsızlığımı daha iyi anlayabilmesi iin nasıl anlatabilirim ve orta hattımı da düzeltmesini istersem(Keza çok ciddi bir kayma durumu yok ama beni çok rahatsız ediyor) ne kadar daha tellerimle yaşamak zorunda kalırım acaba? Bu konu hakkında deneyimleri olan ve bilgili arkadaşlar beni de aydınlatırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...:):lepi:

Onu doktorunun ayarlaması erek bence o kadar zamanın gitti en mükemmelinini yapmaya çalışmalı tam ortalamalı bir şekilde, Benim doktorumda orta hizası kaymsın deyip duruyor bakalım ben diyorum o kadardan birşey olmaz diye ama öyle olmaz diyor. Sonucu dediği gibi mükemmel olacak mı merak ediyorum ama daha önümde çok uzun zaman var. sen doktoruna rahatsız olduğunu söyle bence bir çözüm düşünsün ya da sana mı öyle geliyor acaba:?

Onu doktorunun ayarlaması erek bence o kadar zamanın gitti en mükemmelinini yapmaya çalışmalı tam ortalamalı bir şekilde, Benim doktorumda orta hizası kaymsın deyip duruyor bakalım ben diyorum o kadardan birşey olmaz diye ama öyle olmaz diyor. Sonucu dediği gibi mükemmel olacak mı merak ediyorum ama daha önümde çok uzun zaman var. sen doktoruna rahatsız olduğunu söyle bence bir çözüm düşünsün ya da sana mı öyle geliyor acaba:?

cnm sen geçen gün kontrolünde sordun mu tahmini ne kadar sürcek diye:) aslında bana kalırsa hiç sorma uzunca bir sure sonra benim gibi ay sayarsın.benim mesela 7 ay oldu kaldı geriye 9 ay :1ninca: sayınca tabi vakit geçmiyor :D

kızımın dişlerinde aşındırma yontemi kullanacaklarmış.aşınan dişlere flor tedavisi yapılacakmış.acaba bu yontemi uygulatan arkadaşlar varmı? Aşınan diş sonradan çürümez mi?

bence bir kaç yerle daha goruşun bu tedaviyi sorun iyi kotu yonlerini tavsiye edip etmediklerini anlatsınlar en iyisini yine onlar bilirler ama işte başka doktora danışın kendisi pek eksilerini soyleyeceğini sanmıyorum.

ama benim yine de naçizane fikrim aşındırma yapana kadar çekimli tedavi uygulansın.sonuçta cenesindeki yer belli fazla dişi napıcaz.sayısı fazla olsa ne olucak.onemli olan kalitesi değil mi

yıldızlarvegece dogru soyluyor.banada bir doktor aşındırma derken başka bitanesı çekimli dedi ve nitekim çekımlı yaptırdım.aşındırmayla her ne kadar flor uygulansada yinede normal saglıklı diş gibi olmadıgını aşındırmayla giden tabakaların bir daha tam olarak telafi edilemediğini ve bıkaç sene sonra çürük oluşmasının kaçınılmaz olduğunu ogrenınce çekimliye karar verdim.zaten çeneye sığmayıp fazla gelen dişler bunlar..yinede ayrıntılı konuşmak lazım

herkese merhaba bende yaklaşık bir buçuk senedir tel takıyorum. diş tellerim takılmadan önce yirmilik dişimin önündeki azı dişim apse yaptığı ve ben de gereken önemi göstermediğim için çekimli bir şekilde tedaviye başladım neyse sonra yirmilik dişim oraya yaklaştırıldı ve boşluk kapatıldı. Şimdi diş tellerim kasım 15 de çıkacak ama ben baktıkça üst dişlerimin orta hattı sağa kaymış görünüyor. Doktoruma defalarca sormama rağman bana tom cuise nin bile orta hattı kamıştır diye bir cevap verdi şlimdi tellerimin çıkmasına nerdeyse bir ay var hem bir ana önce çıkmasını istiyorum hemde bu kadar eziyete katlanmışken dişlerimin hepsinin mükemmel olmasını da istemiyor değilim. Acaba doktoruma bu rahatsızlığımı daha iyi anlayabilmesi iin nasıl anlatabilirim ve orta hattımı da düzeltmesini istersem(Keza çok ciddi bir kayma durumu yok ama beni çok rahatsız ediyor) ne kadar daha tellerimle yaşamak zorunda kalırım acaba? Bu konu hakkında deneyimleri olan ve bilgili arkadaşlar beni de aydınlatırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...:):lepi:

benimki de seninkinin tam tersi ...ben tamam oldu dedikçe yok daha şurası var diyor kadın...hatta en son üst dişlerim için orta hat 1mm kaymış dedi... onları da düzeltelim diye lastik taktık ...

bence sen doktoruna bu konuda rahatsız olduğunu açıkça belirt... baktın anlamayıp yine geyik cevap veriyor ; tom cruse bu durumdan rahatsız olmayabilir ama ben oluyorum de...
yerimseniben

cevaplar için teşekkürler bu gün kontrolüm vardı doktoruma tekrar orta hattımın kaydığını söyledim en sonun da o da gerçekten ciddiye alınması gereken bir durumun olduğunu fark etti, dişlerimin şu an için kapanışının çok iyi olduğunu yanlardan bir şekilde düzeltmeye çalışacağını olmzsa yılbaşına kadar deneyip olmaması halinde soldan da diş çekeceğini ve o şekilde tedavi edeceğini söledi ama eğer böyle olursa tedavinin bir altı ay kadar daha süreceğini söyledi. Şu anda moralim çok bozuk diş tellerimin nerdeyse bir ay sonra çıkacağını söylemişti şimdi ise ya yılbaşında yada altı ay sonra çıkacağını söylüyorkafamçokkarıştı

Uzun zamandır yazmıyorum buraya ama paylaşayım istedim. Bugün alt dişlerimdeki braket çıkarıldı :) Üstteki duruyor henüz tam kapanmadığı için ama 3 seneden sonra alttakinin çıkması bile beni acayip sevindirdi. Sonuç da güzel..

mernem;moralim bozuk demişsin. Hiç bozma.. Bana tarih vermiyor hiç doktorum,hep bir ay sonraya randevu veriyordu.Böyle bir anda çıkarmaya karar verince öyle mutlu oldum ki..
Sabret uzun sürsün,sağlam olsun ;) ;)

dişlerimde hiç hareket yok sanki bu ay..diş ağrısı çekmeyi özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi kaydirigubbakcemile3

cnm sen geçen gün kontrolünde sordun mu tahmini ne kadar sürcek diye:) aslında bana kalırsa hiç sorma uzunca bir sure sonra benim gibi ay sayarsın.benim mesela 7 ay oldu kaldı geriye 9 ay :1ninca: sayınca tabi vakit geçmiyor :D

sormadım zaten sormayacağım bu gidişle sanırım daha çok zaman olduğunu biliyorum doktor hala soldan dişi çeksek mi çekmesek mi diye düşünüyor :) Daha çok zaman var çoookk :))

Kızlar discim 2 ekimde yükseltici takmıstı o zaman dislerim cok az aralık kalıyodu tamamen kapatamıyodum suanda kapatabiliyorum. yükseltici kullanan yada önceden kullanan varmı? neden taktıgını bilmiyorum yan disini düzelticez dedi bitek dislerimin biraz acık kalcagınıda söyledi hatta ben agzım acık kalcak diye morelim bozuldu ama Allahtan dislerimmis..

görün diye resimde cektim :) agzımı baya baya actım gibi ama :D en arkada oldugundan acmak zorunda kaldım neyse resmi koyayım;

Bu arada dislerim daha düzelemedi sadece bi disim assagıya indi o kadar daha yan disim düzelip boslugum kapanıcak o yüzden cirkin goruntuden dolayı kusura bakmayın daha 2 aydır tel var agzımda olsun o kadar :D

Son düzenleme:
iRem_ ; fotoğrafta sağdaki boşluk nedir canım, diş mi çekildi oradan?

Evet hayatım. Hemde 2 tane cektirdim soldan ama resimde sagda gorunuyor. Bi disim cektirmem gereken dislerdendi (4 disim cekildi de) digeri de süt disimdi ilerleyen zamanlarda damagımı yardırıcam ordan diş cıkıcak yani.

Bugun bi arkimle konustum o da tel taktırmıs hatta damagını yardırdıgını falan söyledi bende birsürü soru sordum tabi acıdı mı ne kadar sürdü falan krem sürüyorlamıs sonra igne ve sonra yarıyorlarmıs onun 3 saat sürmüs ACIMADIGINI SÖYLEDİ sonra bi damaklık veriyormus 1 hafta kadar onu kullanıyormussun dikisler alınana kadar ve sabah aksam ilac iciyormussun agırmaması icin.
Bunu benim durumumda olan varsa bilgi sahibi olsun diye yazdım.
Herkese iyi günler sositososito

canım bak dediğim gibi sana kolay olucakmış demek ki.o verdikleri damaklık çenenin düşmemesi için şeffaf sabitleyici.hem dikişleri de hissetmemiş oluyorsun onun sayesinde.sadece yemek yerken çıkıyorsun.ben yemek yerken de çıkarmıyordum o damaklığı dilim dikişlere değdiğinde içim bi tuhaf oluyordu.daha sonra eski bir diş fırçasıyla temizliyordum.çok fazla gülmediğin sürece sorun yok:D

:oklava:YAA DAMAK NEDEN YARILIYOR? Benimde çenemin küçük olduğunu söylediler ama hiç birşey yapmadılar :@

Umarım sallamasyona uğramıyorumdur :1no2:

canım bak dediğim gibi sana kolay olucakmış demek ki.o verdikleri damaklık çenenin düşmemesi için şeffaf sabitleyici.hem dikişleri de hissetmemiş oluyorsun onun sayesinde.sadece yemek yerken çıkıyorsun.ben yemek yerken de çıkarmıyordum o damaklığı dilim dikişlere değdiğinde içim bi tuhaf oluyordu.daha sonra eski bir diş fırçasıyla temizliyordum.çok fazla gülmediğin sürece sorun yok:D

Aa sende yardırmısmıydın damagını? Kafam karıstı forumda kimin ne sorunu vardı diye :D
Evet dikislerin acısını hissetmemek icin demisti arkadasım. Yok ben zaten agzımı acarak gülmüyorum 1 boslugumdan dolayı :D Yanlız konusmayı degistiriyormus damaklık ya :S Senin ne kadar kalmıstı canım?

:oklava:YAA DAMAK NEDEN YARILIYOR? Benimde çenemin küçük olduğunu söylediler ama hiç birşey yapmadılar :@

Umarım sallamasyona uğramıyorumdur :1no2:

Benim süt disim dökülmemisti onu cektirdim simdi damagım yarılcak disim suanda gömük yani damagımın icinde. O yüzden canım

bir tavsiye üzerine gitmiş olduğum bakırköydeki özel kocaelli ağız ve diş sağlığı polikiniğindeki dişçi tansu kocaelli dişlerimi doldurmak için gitmiştim. inanın bu dişçiye gittiğime o kadar pişman oldum ki dolgu ve diş temizliği için gitmiştim ama o dişlerimi sinirine gelene kadar oyup sonra ağız içindekindeki etleri lime lime yapıp parçalamış...ağzım şu an korkunç durumda hala düzelmedi...dolguları yol çukuruna benzetip oyuk oyuk bırakmış.. ağzım paramparça yara bere içinde konuşup yemek bile yiyemiyorum.nasıl bir doktorluk anlayışıdır,insan bu kadar canice nasıl davranabilir? dişlerimin üzerini temizlerken etlerini nasıl parçalamış hala çözemedim...yazıyorum çünkü canım çok yanıyor...ağzımdaki kemik yapımı bozdu...ben bu insana diş doktoru diyemiyeceğim...olsa olsa ondan cellat olur...

Benim süt disim dökülmemisti onu cektirdim simdi damagım yarılcak disim suanda gömük yani damagımın icinde. O yüzden canım

Anladım, ya ne bileyim sanki birşeyler eksik gibi böyle basit bilmiyordum gittim tel takıldı ayda 1 gibidiyorum ya da 1,5 ayda bir bakıyor geri gönderiyor bu kadarcık yani. bende daha ne bekliyorsam :))

Anladım, ya ne bileyim sanki birşeyler eksik gibi böyle basit bilmiyordum gittim tel takıldı ayda 1 gibidiyorum ya da 1,5 ayda bir bakıyor geri gönderiyor bu kadarcık yani. bende daha ne bekliyorsam :))

Banada öyle ki tellerimi degistiriyo bilgi falan vermiyo ama artık sorcam yoksa soylucegi yok cok yogun ondan mı ilgilenemiyo anlamıyorum ki

Back