Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar bende tellerımı taktırdım sonunda on ust lere takıldı sımdılık 1bucuk ayda bı gıtcem sımdılık durum normal bıras agrı oluyo bırsey ısırırken falan ama katlancaz artıkk

Bende 3000-4000 tl arası diyim maliyeti.Ama araştırmadan gitmemek lazım doktorları kimi tedaviyi 10-12ayda bitiriyor birkaç ay sonra dişlerim bozulduktan sonra ne anlamı var tel takmanın öyleleri de var..

13 nisandan beri telliyim tedavim surem 16 ay dendi ama kaldı geriye 10 ay cok sabırsızmışım onu oğrendim

benm köpek dişlerimde sivri ama ben törpülettrmedm.zaten bütün dişlerim irice asalında hepsi farklı boyutlarda törpülettrsem baya bi kısalırdı heralde:))

benm köpek dişlerimde sivri ama ben törpülettrmedm.zaten bütün dişlerim irice asalında hepsi farklı boyutlarda törpülettrsem baya bi kısalırdı heralde:))

benim diğer dişlerim çok iri olmadığı için köpekdişlerim bayağı uzun ve sivri görünüyor.. sanırımo yüzdengerek duydu...

13 nisandan beri telliyim tedavim surem 16 ay dendi ama kaldı geriye 10 ay cok sabırsızmışım onu oğrendim
Mesajı ilk okuduğumda bir an 2008in 13 nisanı olarak düşündümsırnaşık şey o 10 ayı 1 sene olarak düşün dişlerde sorun kalmasa bile o büyük günü bir süre erteleyebiliyorlarmış:1rolleyes:
Haftaya kontrolüm var tırsmaya başladım.Son 10 gündür lastikleri bayağı salladım uyuduğum zamanlar dışında başka birşeye dalıp doğru düzgün takmadığım gün bile oldu.Lastikten daha kötü birşey takamaz di mi bu saatten sonra?fisfisfis

Simdiden sormıyım ya daha erken daha tedavimin bitmesine cook var sonlara dogru sorarım artık :)

Ya bende gecen gün oral b'nin arayüz fırcasından aldım dişcimin verdigi kırıldı zaten sürekli yamuluyodu :S ama tutma yeri rahattı oral b yi tutmakta zorlanıyorum tutma yeri yok kapagıda yok kutunun icinde 6 tane vardı. Ya dişci her defasında veriyor mu arayüz fırcası? Benim kırıldıgından almak zorunda kaldım

Benim ön iki dişim cok güzel onun yanındakiler biraz kucuk digerleri aynı boyutta kopek dişim sivri işte benimde ben rahatsız olmuyorum aslında ama biraz törpülettirsem daha güzel olur

benim diğer dişlerim çok iri olmadığı için köpekdişlerim bayağı uzun ve sivri görünüyor.. sanırımo yüzdengerek duydu...

Aynen benimkide sivri ama dişlerim iri degil boslugum kapansa süper olcak :) Bi kopek dişim sivri biri gömük ama o da sivri olur heralde

benim de köpek dişim ucu sivri 4 gündür altdudağımın içinde beyaz nokta yara çıktı....
geçmiyor çok acıyor köpek dişim uyurken kesiyor herhalde
bugün artık eşim dr.mu aradı demiş...dişlerim hafif arkaya doğru giitiği için
alt dudağıma değdiği için yapıyormuş...önceden önde olunca değmiyorlardı tabi....
ilaç söylemiş dr. onu kullanıcam..arada olurmuş öyle...
zaten tedavi bitince o çıkıntıları ağzımın simetriğine göre düzelticekmiş....
ama daha 3 ay oldu tedaviye başlayalı daha çok var.....

aft mı çıktı ... off bende de çıkıyor bazen ; braketler de değmiyor mu ...
düşüncesi bile acıtıyor canımı yaaa akannehir

geçmiş olsun canım ; hemen de geçmez ama ... inşallah ilaç çabuk etki eder...

dudağımın kenarında uçuk mu sivilce mi anlayamadığım bişi çıktı... ayy yarın kontrolde acıyacak yaaa

bana fırçayı bile vermemişti.sorduğumda ihtiyaç duyarsan al demişti.normal diş fırçasıyla fırçalamak yeterli olmayınca eczaneden gidip kendim aldım.2.kutunun da son fırçasını birkaç gün önce kullanmaya başladım.o kırılmadan gidip yeni uç alsam iyi olucak:)

böyle durumlarda ben braketlerin üzerinde sakız yapıştırıyorum hem acıyı hafifliyor hemde braketler yaraya değmediği için yara daha çabuk iyileşiyor:)

böyle durumlarda ben braketlerin üzerinde sakız yapıştırıyorum hem acıyı hafifliyor hemde braketler yaraya değmediği için yara daha çabuk iyileşiyor:)

çok mantıklı yaa... kaydirigubbakcemile5
ben de telin ucu bir ara yanağımı yara yapmıştı o zaman sakız yapıştırmıştım... sonra mum yaptı zaten ucuna dişçim...

bir de kenacort - A die bir krem var... yazılışından çok emin değilim... jel gibi... o da kaplama gibi bir özelliği olduğundan teması engelliyor...

ewet canım aft oluyor herhalde ya çok acıyor dün başımı kaldıramadım beze yaptı boğazıma...teşekkür ederim canım

yok canım bana dr.slikon verdi zaten braketler acıtırsa yara olursa yapıştırayım diye ama yapıştırsam da sonuçta acıyor
ilaç almadan geçmicek gibi....yemek yerken bile acıyor....
eşim bu akşam ilaçı getirecekde kullanırım inşallah fayda eder.

evet kremde işe yarıyor adını doğru yazmışsın küçük böcük.onu kullanırken biraz fazla pratik olmak gerekiyor sanırım ben telin yara yaptığı sürene kadar kuruyor geneldekaydirigubbakcemile3
bu arada destina geçmiş olsun:)

evet ya ayrı bir maharet istiyor... ben de pek başarılı olmamıştım kaydirigubbakcemile3

tickerıma baktım da ayy sinir oldum... güya 4 ay önce çıkacaktı üsttekiler...
çıkarmıyor kadın yaaa... gerçi ben kuzenimin düğünü için mucize bekleyip 3 ayda düzeltiriz demiştim ;olmuş 7 ay.. düzeldi de ama yok çıkarmıyor işte ... :sinifsinif:

sağol canım...
anlamadım ben nasıl birşey neden kuruyor...anlamadım...başıma gelince mi anlayacağımkaydirigubbakcemile3
biraz izah etsen canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…