Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ya bencede pek ihtiyac yok ben normal fırcamlada temizleyebiliyorum ama sordum her yemekten sonra mı diye evet dedi ben sürekli kullanmıyorum onuda en az kere kullanıyorum

valla ayları sayıyorum şafak gibi hatta kontrole 3 hafta 2 hafta diye de sayıyorum kafamçokkarıştı kontrol geçince ohh bir ay daha eksildi diyorum kendimi hiç bole saırsız gormemiştim.

O lasitklerden bende takıcam.bir daha ki goruşmemde alt dişlerime de braket takıyoruz mafoldumben sadece ustlerde varken kolaydı ama.ondan sonrada lastikleri kullanmaya başlarım heralde.Sen tam olarak ne için takyorsun cnm lastikleri.benim sanırım ust cenemi alt çene ile hizalamak için takılcak.uzunca bir surede takcağima benziyor o lastikleri:bbo:

merhaba
yaşını belirtmemişsin onun için çok detaylı bilgi veremiyorum.daha detaylı yazarken daha doğru bir yönlendirme yapabilirim.
eğer ön dişlerinden biri sebebsiz bir şekilde öne doğru pozisyon almaz.o bölgede 20 yaş dişin çıkmaya çalışıyorsa ondan da kaynaklanabilir.öncelikle onu çekdirmen gerekir.eğer diş taşın varsa oda pozisyon değişikliğine neden olabilir.detayları bekliyorum
sağlıklı günler

Merhaba arkadaslar ben de braketlılerdenım...
yalnız benım braketler dıslerın ıc kısımlarında, aranızda ıc kısmı tercıh edenınız var mı...
bır de benım braketler hayatımda yok gıbı.. oldukca alıstım, cıkarınca yalnız kalacagımkaydirigubbakcemile3

sağol canım...
anlamadım ben nasıl birşey neden kuruyor...anlamadım...başıma gelince mi anlayacağımkaydirigubbakcemile3
biraz izah etsen canım
nasıl anlatsam o kremin kıvamı biraz koyu.hemen tüpten yaranın üstüne koyana kadar çok kısa sürede donuyor.o yüzden onu kullanırken çok pratik olmak gerekiyor:)

Ya bencede pek ihtiyac yok ben normal fırcamlada temizleyebiliyorum ama sordum her yemekten sonra mı diye evet dedi ben sürekli kullanmıyorum onuda en az kere kullanıyorum
ben genelde dişlerimin arasında kalan diş macunlarını temizlemek için kullanıyorum onukaydirigubbakcemile3

bana da o yüzden taktı.nasıl olduğunu anlayamadım lastiklerimde gevşek değildi ama dün gece ben lastiklerden birini yutmuşummafoldumben sabah kahvaltı etmeden çıkariyim diye banyoya gittiğimde soldaki lastik yoktu:çok üzgünüm:
bende sayıyordum özellikle geçen sene ortodontistimde randevum olduğu için okuldan öğleden sonraları izinli olucağım günleri iple çekiyordumkaydirigubbakcemile3

merhaba.14 yaşındaki kızımın dişlerinde fazla olmamak kayıdıyla üstüste gelme var.iki ortodontiste gıttık.biri telle çekim olmadan 1,5 senede toparlarız dedi.Çenede kapanmada sorun yok.fakat diğer ortodontist 4.dişlerin (toplam 4 diş) çekılmesi gerektığini soyledı.çunkı sonradan 20 lık dişler cıkınca tekrar çaprasıklık olusurmuş.Şu durumda karasız kaldım gercekten çekım olmadan olabılıyosa bır dıgerı neden çekım olmasını istiyor.ne yapmalıyımm (

bence sağlam dişleri çekmek çok mantksız üstelik çekmeden de oluyrmş.gerekirse20lik dişler alınr daha sonra benc,e zaten arkada oldğu için fırçalaması zor ve kolay çürüyr.bende bi kaç doktrla görşmştm tedaviye başlamadn önce aynı sizinki gibi olmştu benmde.çene yapm küçk oldğndan diş çekmk lazm dediler.biri 4 köpek dişini çekicez dedi,bir diğeri de 4 küçk azıyı çekickti.üstelik ağzmda 2 tanede çürük dişim vardı.ama ben cesaret edemedm açıkcası sağlam dişlerime kıyamadm çekilcekse çürükler çekilsn diye.sonra bi arkadaş tavsiyesyle şuanki doktrumu buldm ve sadece çürük olan 2 dişimi aldrdm.şuan çok memnunm doğru bi karar vermişim dişlerimde düzeldi tamamn.ş:lepi:

20 lıkler cıkmadıgı ıcın yarılıp alınması lazımmıs cunkı ıkı sene ıcınde cıkmaya calısır yapacagımız tedawıye engel olurmus. oyuzdenn saglam azılardan cekıp 20 lıklere yer acalım der..gercı bende kucukken aynen azılarımdan cektırmıstım ve curuyen bır azımıda bı hekım cekmıstı suan koprumu 20 lık dısıme bagladık.ımplant gereklı o bosluga.pısman oluyor ınsan diş cektırdıgıne.ama 25 sene onceden bahsedıyorum ben bunun çekmeden bır yolu olmalı dıye dusunuyorum..

Son düzenleme:
ofpof yarın alt teller takılıo
bugun arka dişler açılsın die bi apart taktı
bi baskı bi baskı :bbo:

alt dişlere teller ne kadar sonra takılıyor? sanıyorum ki alt ve üstler aynı anda takılmıyor??

eğer gercekten yer yoksa diş çekımı kaçınılmaz..çunku zaten yer olmadığı için 32diş çok fazla gelıyor..4tanesi 20lik zaten onlarda sımdı olmasa ılerde alınacak..ama genelde tedavı bıttıkten sonra 20liklerin alınacagını soyluyor doktorlar biraz kendı kendılerıne çıkmaları için..zaten azı dişlerınden çektıgınde 20liklerede yer acılcak rahat rahat cıkarlar :) bende 2doktora gittim bı tanesi çekımsiz aşındırma yaparak hallederız derken dıgerı 4 diş çekılmelı dedı.başta aşındırma mantıklı gıbı gorunsede aşındırma sonucu dişler zedelenmiş oluyor ne kadar fazla bışey yapmasakta yınede hasar goruyor dedı doktorum ve 10sene sonra o aşındırılan dişler çurumeye baslıyor cunku aşındırma netıcesınde bazı koruyucu tabakalar gıttı..onun ıcın aşındırma yapıp tum dışlere zarar verılmesındense zaten çeneye fazlalık gelen dişlerin alınması daha mantıklı..

şimdi 4 dişi nasıl cektırcem onu dusunuyorum ben :) tel tedavısının zorlugunu gectım artık

heheh komik kızlar 4ünü birden çekmiyorlar ya aralıklarla çekiyorlar. ya benim üst sol dişlerim dümdüz 4 diş çekilecekti ama 3 çekildi sığacak dediler. sağ tarafta 1 diş içe doğru ve alttakiler sıkışık alttan 2 çekildi sağ üstten 1 tane çekildi bakalım hayırlısı ama korkacak bence hiç birşey yok rahat olun akışına bırakın

lyrecim kedi satın alacaktım tükenmiş.sen mi tükettin :):)
arkadaşlar bende ortodontik tedaviye başlamak istiyorum. sormak istediğim birşeyler var. tel takılmadan önce çürük tedavisi yapıp sonra başlıyolar değil mi? çünkü çürük dişlerim de var. bir de yirmiliklerim çekilecek. bunlar tamamlandıktan sonra başlanıyordur değil mi? yarın doktorla görüşmeye gidicem.

Son düzenleme:

herkesin 20lik dişlerini çekmezler duruma göre karar verirler benim çekilmedi. ama çürükleri tedavi edip başlarlar

aşındırma dişleri kuçultuyolar bellı ölçülerde..yer acmak için dişleri sagdan soldan aşındırıyorlar işte..1dişi çekerek açılacak olan yeribikaç dişi aşındırarak sağlıyor.ama kesınlıkle önermedi doktor dişin tabakasından gidiyor aşındırılan dişler bıkaç sene sonra çurumeye başlıyor 15sene sonra diş kalmaz ağzında dedı bana( bende çekıme karar verdim.zaten sığmıyor çeneye çekılsınde rahatlasınlar bari

duyguygt konuşmuştuk daha once hatırlarsan :) sonunda karar verdım bı yere başlıcaz inşallah.4 diş çekılcekmiş yaa.sende çektirmişsin köklü köklü dişler nasıl cekılcek filmde gorunuyo kökler dişten buyuk :) 20likleri çekmıyo ne guzel köklerıde yok. zor oldu mu senın ya

anladım duygucum. benim sol üst yirmilik çürüdü onu büyük ihtimalle çekerler. 20lıklere dolgu yapmıyorlar galiba değil mi? diğerlerini de etkiliyormuş çürük yirmilikler.

20liklere dolgu yapılsa bile yine sorun cıkartıyolar en iyisi aldırmak kökü felanda yok kolayca alınır gömük değilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…