• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bir de kızlar birşey daha sormak istiyorum. bu ortodonti tedavisini illa ki uzmana mı yaptırmak gerekiyor. burda bir diş hekimi ortodonti uzmanı olmamasına rağmen çok iyi sonuçlar alıyormuş. yaptıranlardan öyle duydum. bu konuda ne diyosunuz?

aşındırma dişleri kuçultuyolar bellı ölçülerde..yer acmak için dişleri sagdan soldan aşındırıyorlar işte..1dişi çekerek açılacak olan yeribikaç dişi aşındırarak sağlıyor.ama kesınlıkle önermedi doktor dişin tabakasından gidiyor aşındırılan dişler bıkaç sene sonra çurumeye başlıyor 15sene sonra diş kalmaz ağzında dedı bana:(( bende çekıme karar verdim.zaten sığmıyor çeneye çekılsınde rahatlasınlar bari

evet kulağa hiç hoş gelmiyor ilk defa boyle bir yontemi duyuyorum :)

buarada yirmiliklerin de koku var hemde baya sağlam çektirdikten sonra gorunce şok oldum :1shok:

eğer baya baya gorunmeye başladıysa cok gomulu değilse tedavididen once cektirmenizde fayda var.sonra cıkarken birde onlarla uğraşmayın

bence ortodonti uzmanı olmayan birine yaptırmak pek mantıklı değil..5yıl diş hekımlığının uzerıne 6yıl daha uzmanlık için okuyor ortodontistler.kolay bişey olsa herkes olurdu parada var bu işte diye :) en iyisi işi bilene yaptırmak.bende ölçülerimi aldırdım ilk adımı attım :))

bende taktırıyorum kızlar ya 1.5 senee dediii off off dahada uzar kımbılırrr ne kdardır takıosunuzz acaba?

ben ıcten tellıyım 1 yılı henuz bıtırdım ama artık o kadar alıstımkı cıkınca bır bosluk hıssedecegım kesın! oldukca duzeldı benımdıslerım. doktor 2.5yıl demıstı.dahaduzelecek bır tarafı kalmadı ama sanırım her ıhtımakarsı 2.5 demıs.. cunku genelde soylenenden uzun surebılıyor.

bu kadar onemlı bır tedavıyı ortodontı olmayana ya da uzmanı olmayana yaptırmak hıc dogru olurmu ya.. dıs bu! ben uzmanına yaptırıyorumhem deoldukca memnunum yıne de ne yapıyorsa kontrol edıyorum.arkadaslar lutfen dıkkat edın...

benim 2 sene kaldı çok kötüydü dişlerim çünkü.dediğinz gibi tellere o kadr alışılıyrki çıktığnda dişlerimi çıplak hissettm resmn, hatta ağladm bile:)):P

dün alt tellerim takılıdı of cok rahatsızlık verio baskı hissi cok fazla yarada yaptı dün gece bayılacağımm :bbo:

dün alt tellerim takılıdı of cok rahatsızlık verio baskı hissi cok fazla yarada yaptı dün gece bayılacağımm :bbo:

benimde bir daha ki ay yani yedinci ayımda takılcak altlara bende korkuyorum şimdiye kadar rahattım sadece ustlerde bir de altlar cıkıyor dert olarak CADIARZU sabır sabır ya sabır :1rolleyes:

benim teller takılalı 15 ay oldu alıştım bende. ama en ufak bi batmada yara yapmada hemen doktoruma gidiyorum düzeltiyor.

Ya arkadaslar benim bi yan duran dişim vardı bü yüzden üst dişlerime sol sağ en arka dişlerime mavi bişey taktı dişlerim bi cm falan acık kalıyor kapanmıyor yemek yerken ısırılmıyor cok sinir bozucu 3gün önce takıldı ama hala alısmıs degilim. O seylerden takan varmı tam olarak ne işe yarıyor? Bide adı ne onun? Bilen lütfen cevaplasın yanlız artık sürekli foruma giremiyorum malum okul hemen cevap yazamam ama illa görürüm

az önce 1 dişimi çektirdim 3tane kaldı..çok korkuyodum hiçbişe hissetmedim yaa:)) yarında 1 tane alınack.perşembede telli olacam bendee:teytey:

Ya arkadaslar benim bi yan duran dişim vardı bü yüzden üst dişlerime sol sağ en arka dişlerime mavi bişey taktı dişlerim bi cm falan acık kalıyor kapanmıyor yemek yerken ısırılmıyor cok sinir bozucu 3gün önce takıldı ama hala alısmıs degilim. O seylerden takan varmı tam olarak ne işe yarıyor? Bide adı ne onun? Bilen lütfen cevaplasın yanlız artık sürekli foruma giremiyorum malum okul hemen cevap yazamam ama illa görürüm

yükseltici koymuşlar sanırım canım 1 cm de cokmuş.merak ettiğim altlara yeni mi braket takıldı.örtülü kanpanış var sanırım cok sıkı sıkı mı kapanıyor dişleriniz

14 yaşındayım bu hafta bir diş doktoruna gideceğiz önce gittiğim bir devlet hastanesindeki tel taktırmam gerektiğini söylemişti en yakın arkadaşımda telli onunki damaklı acaba benimde mi damaklı olur? blaket lastik falan takmak istemiyorum :1shok:

14 yaşındayım bu hafta bir diş doktoruna gideceğiz önce gittiğim bir devlet hastanesindeki tel taktırmam gerektiğini söylemişti en yakın arkadaşımda telli onunki damaklı acaba benimde mi damaklı olur? blaket lastik falan takmak istemiyorum :1shok:

hiç öle takmam falan deme bence sonunda çok güzel olucak bak ben 23 yaşındayım telliym ve bu taktıklarını hepsini taktımm ilk başta bende ağladım sızladım ama sonucu görmeye başlayınca iyiki takılmış dedim :)ama tabii 3aydır işlem yapılamıo dişlerime dişçim 1.5 ay önce trafk kazasında yaşamını yitirdi :(:(:( başka bir dişçiden haber bekliyorum şimdi :sm_confused:

benimde bugün kontrolüm vardı sonunda o takmayı unuttuğum lastiklerden kurtuldumsırnaşık şey üstteki telleri kalınlaştırıp önceden benim lastik taktığım dişlere sabit lastik taktı.bir sonraki randevum 3 kasımda muhtemelen o hareketli lastikleri yine takıcak yoksa onları da yanında getir demezdi..

yükseltici koymuşlar sanırım canım 1 cm de cokmuş.merak ettiğim altlara yeni mi braket takıldı.örtülü kanpanış var sanırım cok sıkı sıkı mı kapanıyor dişleriniz

Cok mu ya :S ben ilk başta korktum agzım acık kalcak sandım ama allahtan kapanıyo dişlerim az bisey kapanmıyo sadece. hayır altlarda tel yok benim bilmiyorumki sıkı mı kapanıyo kapanmada sorun var diye dusundum bende ama dişcim hic bisey demedi ki yaa insan söyler bu yüzden takıyorum vs sadece o yan dişini düzelticez dedi ben naptıgını bilmek istiyorum ama tam acıklama yapmıyo nolursa olsun cok iyi dişci cok hastası var ve kime sorsam memnun bide yaptıgının ne işe yaradıgını söylesene tam olcak ben dişlerimle cok ilgilendigimden ayrıntıyıda merak ediyorum bi dahakine merak ettiklerimin hepsini sorcam

mesajımı editliyorum 1 cm falan degil yanlıs yazdım :D miktar veremicem ama cok az acık kalıyor

Son düzenleme:
Back