• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Canım benimde bi dişim nokta kadar cürümüs discim disin düzelsin dolgu yaptırırsın onu dedi bendede tel var ama telliykende dolgu oluyo ki yaptırırsın dedi. Senin hangi disin ki belki arkada oldugundan teller cıktıktan sonra demistir? Benim ön disimin bi yanı.

benim altta en arkadakinden bi önceki bide tam braketin hizasında oyüzden riske atmamak lazım tabi de biraz tatlı bişiler yiyince falan hemen ağrımaya başlıo :çok üzgünüm: ama faydası da olmuo deil:P mesela dikkat ettim de bi tatlıyı yer yemez hemen ağrırsa ona glikoz katmışlar biraz geç ağrırsa gerçek şeker kullanılmış öle anlıyorum :sm_cool:

benim altta en arkadakinden bi önceki bide tam braketin hizasında oyüzden riske atmamak lazım tabi de biraz tatlı bişiler yiyince falan hemen ağrımaya başlıo :çok üzgünüm: ama faydası da olmuo deil:P mesela dikkat ettim de bi tatlıyı yer yemez hemen ağrırsa ona glikoz katmışlar biraz geç ağrırsa gerçek şeker kullanılmış öle anlıyorum :sm_cool:

Aaa öyle mi oluyo bende bugun tatlı yedim dişlerimi calkalarken cok feci agrıdı ama uzun sürmedi gecti glikoz mu katmıs oluyorlar simdi :D

Bursada yaptırıyorum 2.500 $ yani 3.750 ytl ama baska ilcede yaptırıyorum dolgular vs 5 milyarı gecer.

Mavi41, ben hic duymamıstım vallahi öyle sey mi olurmus :D

toplam 3200 ödüyorum. dentistanbulda yaptırdım. Ama en pahalısı benim yaptırdığım. Metal olanlar 1000tl daha ucuz

mrb..sabah dentistanbula gittim diş çekimine gerek yok 2700tl ye metal yaparız dedıler akşaMda baska bı ozel doktora gıttım 4 diş çekılmesı lazım 1000euro tutar dedi.4tane sağlam dişi çektırmek mantıksız geldı çekılmeden yapılması varken..kafam karıştı yav.

özel muayenehanenelr ödeme konusuda daha hesaplı imiş..benim dr. ödeme sorun değil nasıl öderseniz konuşuruz demişti
arkadaşın dediği gibi onlar 10 aya falan bölüyorlar...keşke bir de özel dr.ları
araştırsaymışsın...

ewet ozel muayenelerde daha uygunmus dentıstanbulda kı doktorum benı kendı muayenesıne davet ettı odeme konusunda sıkıntı olmas sıze nasıl uygun oluyorsa oyle odersınız dedı yarın 1de radevum var gıdıp taktırcam ıste tellerımı hayırlısı bakalım..

Kızlar ya zaten elden taksit diye birşey kalmadı, tabi ki kredi kartına taksit yapıyorlar. Hayırlısı olsun yeni taktıran arkadaşlarım için

slm kızlar ya benim braketlerimden biri çıktı (en arkada ve altta ) tedavi uzar mı veya başka bi problem olur mu ? bilgisi olan varsa yardım edebilir mi

arkadaslar mrb sızde torpulumu yaptılarmı bunu nucun yapıyorlar bana dr dıslerını brs torpuleyeceğım daha sonra dedı acaba cok az mılımlık yer acmak ıcınmıdır torpulume yardımcı olursanız sevınırım

slm kızlar ya benim braketlerimden biri çıktı (en arkada ve altta ) tedavi uzar mı veya başka bi problem olur mu ? bilgisi olan varsa yardım edebilir mi

yok ya hiç bişi olmaz bi dahaki kontrolde yenisini takar onu ama cıkartmamaya bak tabiki tedavi biraz atabilr 1 ay kadar falan bana ööle demişti dr. ve kopan braketin yerine yenisini yapıştırmak biraz zor oluyo

canım çok sorun olmaz... ara dişçini anlat durumu... genelde en arkadakiler destek olması için kullanılıyor... tabii o dişinde problem yoksa...

benim de olmuştu hemen taktı... öyle büyük sorun olmadı... tedavi geciktirici bir durumu da olmadı... ama ben hemen arayıpsöylemiştim ... bir de ben genelde haftada 1 kontrole gidiyorum... o yüzden de sorun olmamıştı... yani bilgi ver diş hekimine ; o da en kısa zamanda takar ... yerimseniben

Kızlar ya zaten elden taksit diye birşey kalmadı, tabi ki kredi kartına taksit yapıyorlar. Hayırlısı olsun yeni taktıran arkadaşlarım için

ben taksitlerimi elden ödüyorum... kaydirigubbakcemile3

arkadaslar mrb sızde torpulumu yaptılarmı bunu nucun yapıyorlar bana dr dıslerını brs torpuleyeceğım daha sonra dedı acaba cok az mılımlık yer acmak ıcınmıdır torpulume yardımcı olursanız sevınırım

bana da dün ilk defa törpüleriz dedi...ama boyunu kısaltmak daha doğrusu köpek dişlerimin sivriliğini azaltmak içinmiş... bilemiyorum senin dişlerin nasıl ama yer açmak için değildir sanırım...

ben ön 2 dişimde tırtık var onları nasıl düzeltebiliriz diye sormuştum... dişçim de köpek dişlerimi soruyorum sandı ; tedavi bitince onları törpüleyeceğim çok sivriler dedi... tırtıklarımı da düzeltiriz dedi ... :lepi:

aslında üst dişlerimin tedavisi bitti ama çıkarmıyor braketleri yaaa... :sinifsinif:

Son düzenleme:
bana da dün ilk defa törpüleriz dedi...ama boyunu kısaltmak daha doğrusu köpek dişlerimin sivriliğini azaltmak içinmiş... bilemiyorum senin dişlerin nasıl ama yer açmak için değildir sanırım...

ben ön 2 dişimde tırtık var onları nasıl düzeltebiliriz diye sormuştum... dişçim de köpek dişlerimi soruyorum sandı ; tedavi bitince onları törpüleyeceğim çok sivriler dedi... tırtıklarımı da düzeltiriz dedi ... :lepi:

aslında üst dişlerimin tedavisi bitti ama çıkarmıyor braketleri yaaa... :sinifsinif:

Tedavi bitince dişlerin törpülendigini bilmiyordum benimde köpek dişlerim çok sivri benimkini de törpülerler heralde zemuszemus

Bide haftada 1 gidiyorum demissin tedavin bitmek üzere diye mi bu kadar sık gidiyosun? Cünkü normalde ayda 1 oluyor

Slm kızlar bişey sormak istiyorum benm üst dişlerime dün tel takıldı doktora sormayı unuttuum normal diş fırçamla fırçalayabilrmym dişlerimi bu konuda bişey söylemedi çünkü.. şimdiden tşkkrler

dişlerini temizleyebildiğin sürece başka bir fırçaya ihtiyaç duymuyorsan fırçalayabilirsin canım.önemli olan dişleri doğru fırçalayabilmek diğer fırçalar sadece işimizi kolaylaştırmak için :)

Slm kızlar bişey sormak istiyorum benm üst dişlerime dün tel takıldı doktora sormayı unuttuum normal diş fırçamla fırçalayabilrmym dişlerimi bu konuda bişey söylemedi çünkü.. şimdiden tşkkrler

Arayüz fırcası vermedi mi dişcin? Kücük bisey oluyor. Bide kendi fırcanla fırcayalabilirsin tabikide :)

arkadaşlar bu tel taktırmanın maliyeti ortalama olarak nedir acaba ..bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Tedavi bitince dişlerin törpülendigini bilmiyordum benimde köpek dişlerim çok sivri benimkini de törpülerler heralde zemuszemus

Bide haftada 1 gidiyorum demissin tedavin bitmek üzere diye mi bu kadar sık gidiyosun? Cünkü normalde ayda 1 oluyor

birsor bakalım dişçine törpülemeyi ; ne diyecek ...

ben haftada 1 ya da en geç 10 günde bir gidiyorum...sık gidiyorum çünkü tek dişimde sorun vardı ben başlarken... gömük bir köpek dişim vardı... onun için altlarda diğer dişlerde yamuldu... kontrollü gitmek istiyor dişçim... mesela çevirmeye çalışıyoruz ama o mesafe çok dar ... kapanırsa eğer dişin dönmesini sağlamak çok zor olacak... o yüzden sürekli takipte... yaşda 28 olunca ben de 10günü geçince rahatsız oluyorum... kaydirigubbakcemile3

zaten kimi zaman sadece bakıyor ... evime çok yakın o yüzden sorun da olmuyor..
lastikleri filan değiştirmiyor...
üstlerle ilgili şu an birşey yapmıyoruz...
yani tedavim bitmeye yakın da değil ... altın daha işi var ...:çok üzgünüm:

canım ilk başta bana da söylemeyi unutmuş kadın... ben de burda okuyup sormuştum...
evet dedi nasıl unuttum... oral b nin özel diş fırçaları var... biri normal diş fırçası gibi ama diş yüzeyine tuttuğunda braketlere gelen kısımdaki kıllar daha kısa... böylelikle braketlerin olmadığı diş yüzeyini daha rahat temizleyebiliyorsun...

bir de ince fırçalar var... braketlerin arasını temizleyebilmen için... yukarı aşağı hareketlerle kullanıyorsun onu da...

bence temin etmelisin o fırçalardan...

arkadaşlar bu tel taktırmanın maliyeti ortalama olarak nedir acaba ..bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

genelde 2000tl civarında oluyor...

ama benimki çok çok ucuz burdaki herkese göre... 600tlye alta 600 tl üste verdim...
üstlerde ön ayrığım vardı... yamuk bir köpek dişim ...onları düzeltti bir de genel olarak açısını düzeltti... martta takmıştım üste... şimdi bitti sayılır... sadece köpek dişlerimdeki sivriliği almak üzere törpüleme yapacak...

altta tek birgömük köpek dişim vardı... nerdeyse 2 yıldır onunla uğraşıyoruz...

bilemiyorum ; çok zorlamayacak diye düşünmüş olabilir dişçim... ama çok paracı biri de değil... yoğun da... ama tabii işçiliğini kıyaslama şansım yok...
yine de fiyat olarak sen beni dikkate alma derim :)

benim de 2400 tl metal braketler. araştıralarımda genelde 3000 rakamı geçiyordu bazıları tl bazıları dolar diyordu.4000 dolar diyen bir doktor da vardı ki tedavisini de hiç beğenmemiştim.üstleri düzelttikten sonra alttaki 4 luyu ameliyatla üstlerin hizasına alıcaktı boşluklara da iki yana birer implant koyacaktı.halbuki bnm ustte baya bi yerim var ustler altların hizaasına rahat geliyor.

bazıları da üstten bir iki diş çekmek istedi.

Back