Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Diş kayması ne? Bende olmadı ama diş cektirdim 4 tane bide 1 tane süt dişi ama onun yerine cıkcak damagımı yardırınca.
yaş da etkiliymiş damağımı genişletmek için vidali damaklık kullanmıştım. vidayı birkaç çevirişimizin ardından hemen düşüyordu.onla gerektiği kadar yeri açamayınca dar olan bölgedeki sağlam dişi çektirmek zorunda kalmıştım.
diş çekimlerinin çok acıdığı falan da yok korktukları için öyle söylemişlerdir.çevremdekilerin bütün itirazlarına rağmen tek başıma gidip diş çektirmiştim.bir diş çekimine bile tek başıma gidemiceksem ilerde kanal tedavisi vs dediklerinde hiçbirşey yapamam o zaman diyerek.etrafındakilerin söylediklerine hiç kulak asma düşünmede nasıl olcak diye öyle olunca boşuna gerilip stres yaparsın.bana da sen delimisin tam sınava girceksin bu yıl millet kafasını duvardan duvara vuruyormuş diş ağrısından dediler çok ağrı çektiğim günlerin sayısı 10 günü bile bulmamıştır..

Diş kayması ne? Bende olmadı ama diş cektirdim 4 tane bide 1 tane süt dişi ama onun yerine cıkcak damagımı yardırınca.

Sanırsam dişler mesala1 tnesi çekildikten sonra yana doğru kaydırılıyor yani hepsi aynı h.zaya getiriliyor gibi birey tam olarak banada öyle dendi diş kaydırılıyor diye. San nasıl taktılar peki yani biraz anlatabilir misin?

Teşekkür ederim bana gün verdiklerinde tüm süt dişleri dökülmüş olur tam zamanı olur demişlerdi... Benimde dişlerim hiç kendini atamadı o yüzden arkasından çıktı dişlerimin, çetimek zorunda kaldım doktara tel için baş vurunca çene yapısı dar dediler diş çekiminden korkmuyorum aslında ama ne iliyim işte taktıranlar öyle yok acıyor yok şöyle yok böyle deyince korktum yada ben canı tatlı olanlara rastladım bilmiyorum

Son düzenleme:
Herkesin canı tatlıdır da zamanla sabretmeyi öğreniyoruz.ilk başta herkese zor geliyor ama bu bir süreç zorluklara katlanmazsak sonundaki o güzel gülüşe de sahip olamayız.hem dişlerimize daha çok özen gösteriyoruz sağlıklı dişlerimiz oluyor bu sayede daha ne

benim lastik kullananlara ya da kullanmış olanlara bi sorum var.lastiklerin değiştirme sıklığı dişlerin hareketini etkiler mi?

şöyle ben içim rahat etsin diye değiştiriyorum sık sık yani o lastik gergin olunca daha iyi hissediyorum kendimi :)) etkiler ve bence etkiliyor da. ben lastiği takıyorum 2 günde kaymış oluyor ama kontrol 1 aysonra olduğundan 1 ayda zaten o lastikle belli bir yere kadar kayıyor lastiğin küçültülmesi gerekli. Anlatabildim mi bilmiyorum :))

sağol canım yardımcı olduğun içinde sanırım bizim lastiklerimiz farklı bu resmi daha önce eklemiştim ama lastiklerin yerini tarif edebilmek için koyuyorum şimdi

gün içinde ister istemez çıkarıyorum zaten lastikleri malum bu şekilde yemek yiyebilmek mümkün olmuyor da gece dişlerimi fırçaladıktan sonra taktığımda gevşediğini hissediyorum.

Benimkileri yana doğru kaydırmaya çalışıyoruz. lastiklerimi günde 1 kez değiştiriyorum gece yatarken başka takıyorum. Gün içinde yemek yerken falan çıkarmam gerek ama çıkarmıyorum sadece fırçalarken çıkartıyorum ben seninkiler aşağıya doğru ama bence 2 gün olmasada 1 haftada gelebileceği yere gelir sonra hep öyel kalır lastik küçültüyor mu doktorun kontrole gittiğinde? böle penguin lastik sonra bir küçüğü fox lastik gibi?

bilmiyorum ki canım daha 1 hafta oldu bu lastikleri takalı o yüzden kafamda soru işaretleri var.benim dişleri de ağzın tam kapanması için üst üste getirmeye çalışıyoruz sanırım.daha önce de hiç bu tip lastik kullanmamıştım.tele sarmıştı lastiği o zamanlar benim hiçbirşeye müdahale etmeme gerek kalmıyordu.günde 1 değiştiriyorum.bir tek su içerken lastikleri çıkarmıyorum diyebilirim meyve yediğimde bile dişlerimi fırçalayıp öyle takıyorum:)

tek sorun bu mu? yani tam kapanmasını sağlamak ?

sayılır bir de sol üstte dışardan belli olmayan hafif bir boşluk kaldı o da bu sayede kapanmış olucak..

Merhaba kızlar benimde diş teli ile ilgili sormak istediklerim var...
Cevaplarsanız sevinirim...
Benim üstteki iki ön dişimde sorunum yanı aslında çevremdekilere göre öyle abartılcak birşey değil ama ben sinir oluyorum çünkü bir tanesi diğerinin üstünde bir kaç milim...
Neyse sormak istediğim bi kaç şey var...
sadece üstteki dişlere tel takıyorlar mı?
Aşağı yukarı ücreti ne kadar?
Ve şeffaf tellerde çok belli oluyor mu?
Ve yine en az ne kadar süre dişte kalması gerekiyor telin?
Cevaplarsanız sevinirim dediğim gibi benim aslında okadar çok sorunum yok yani dişlerimle..

Arkadaşlar ben Tellerimi taktıralı yaklaşık 1,5 ay oldu ama dişlerimde gerçekten büyük değişme var şimdidenn ön dişlerm çarpıktı, artık eskisi kadar çarpık değiller düzleşti gbi birşey Üst köpek dişlerim (ikiside) biraz üsttelerdi, şimdi dişetim dümdüz gidiyor yani inmişler aşağı ve üstteki tüm dişlerim üst üsteydi, yani aşağıdan ağzıma bakıldığında V şeklindeydi şimdi o U oldu hihoyyyt tabiki tamamen düzelmiş değiller daha 1 yılım var,en azından doktor daha telleri takmadan önce 'tellerin 1 yıl kalır ' demişti. Kontrolde de sormayı unuttum ne kadar süre kalırlar diye

Sizce ne kadar süre kalır bu teller.?
bu arada bazı arkadaşlar korktuklarını söylemiş.. hiç korkmayın ya, ben tellerimi çok seviyorum
sorusu olan varsa özelden yazabilir sürekli internete giremiyorum çünkü bakmaya forsatım olmayabilir

zaten o dğeişmi görmek süper bişey :):)bende 2 yıl kadar kullandım tel... doktorun sana tahmini olarak söylüyo bunu bu sürenin kıalması yada uzaması durumu kesinlikle var ha bide dişlerinin bu tedaviye ne kadar hızlı cevap vermesine bağlı sen doktorunun dedikleirni yaparsan daha hızlı sonuç alırsın bence :1rolleyes:tabi bu tellerin çıktıktan sonrada doktorun seni 2 3 ay aralıkla çağıracaktır çnkü teller çıktıktan sonra dikkat etmezsen tekrar bozulma ihtimali oluyo

sadece üstteki dişelere tel takılıo ama alttada sorunun varsa takdır derim yaptırmşken tam olsun :1rolleyes:
ücreti gitceğin yere göre değişir nereye yaptırmayı düşünüyosun önemli olan bu tabi doktorunu araştırarak seç çnkü bu alanda uzmanlaşmamış kişilere denk gelme derim bu tedavide doktor ço..k önemli
şeffaf tel kullanmadığım için bilmiyorum ama sonçta ağzında oldugu belli oluo
telin dişinde kalma süresi dişlerinin tedaviye ne hızla cvp verdiğine bağlı oluyo..

ben tellerimi taktıralı 4 ay oldu. Köpek dişlerim öndeydi ve çenem küçük olduğu için dişlerimde çok sıkışıktı. Köpek dişlerimin yanındaki iki küçük azıyı çektirmem gerekti. Şimdi köpek dişlerimi sadece yanlara takılan tellerle geriye çekiyoruz. daha sonra tamamına tel takıp düzeltme olayına başlıcaz. alt çeneme 2 hafta önce tel takıldı ama çok rahatsız hiç birşey yiyemiyorum çok zorlanıyorum. ufak parçalar, yumuşak şeyler... inşallah bir an önce kurtulurum. Doktor 1,5 yıl sürer dedi ama bence 2 yılı geçecek gibi..mafoldumben

benimde pazartesi ilk kontrolüm var
28 gün oluyor...kontrolde ne diyecek bakalım merak ediyorum.......tabi biraz daha sıkıştıracak gene herhalde........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…