• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlaaar sanrım yarın tellerım cıkıyor. ama kesn degl dscm sureklı ertelıyor bundan snra tel seklındekı damaklıklardan kullancm. Acaba nasıl kullanılıyor aranzda kullanan yada blgısı olan warsa yazablr mı? gunde kac saat takıyoruz? damaklık kullannca eskı halıne donmez mı?:bbo: sonucta braketler yok? :uhm: cwplarsanz cok svınırım... kaydirigubbakcemile5

gunde 8 saat ya da sadece yemeklerde cıkartırsın cnm 6 ay sure ile kullanırsın buyuk olasılık buna dişcin karar verir;) pekiştiricini falan hep tedavi yonetimine gore seciyordur.eski haline donmez zaten dişçin bu pekiştirme yontemini kullandıysa son 6ay dişleirnde duzeltme yerine yerine oturmasını beklemiştir;)

tabi benimkiler varsayımlar herşey kişiden kişiye değişiyr bence sen kafana takılanları yarın doktoruna sor sonra bizi de aydınlat :)

Lastikle daha kolay kapanıyor demissin ya benimde solda boslugum var yamuk dişten daha kötü duruyo bence bosluk acaba dişcime lastikte takarmısınız desem mi :D yoksa o zamanı geldiginde mi takar ben hemen kapansın istiyorum ama lastikte rahatsızlık veriyodur simdi..

canım bekle zamanı gelince takar doktorun ilk başta lastiği tele sarmıştı benimkini 1 ay önce çıkarmıştı.şimdi taktığım lastiklerden birini boşluğun oraya verdi. artık
tamamen kapanır herhalde.lastik takıldığında tellerin ilk takıldığı günkü ağrının aynısı gibi gelmişti bana gece şu lastikleri çıkarsam da ağrı geçse uyusam rahat rahat diye düşünmedim desem yalan olur:)ama çok şükür artık rahatım takmaya da alıştım ağrımıyor da..

gunde 8 saat ya da sadece yemeklerde cıkartırsın cnm 6 ay sure ile kullanırsın buyuk olasılık buna dişcin karar verir;) pekiştiricini falan hep tedavi yonetimine gore seciyordur.eski haline donmez zaten dişçin bu pekiştirme yontemini kullandıysa son 6ay dişleirnde duzeltme yerine yerine oturmasını beklemiştir;)

tabi benimkiler varsayımlar herşey kişiden kişiye değişiyr bence sen kafana takılanları yarın doktoruna sor sonra bizi de aydınlat :)

cnm bu pekştrme degl yanı seffaf olandan da kullancam ama bu yontemle arkada br dısım var onu yerıne getrcek ama ust dıslerımın bozulmasndan korkuorm... senağlama :kedi:

canım bekle zamanı gelince takar doktorun ilk başta lastiği tele sarmıştı benimkini 1 ay önce çıkarmıştı.şimdi taktığım lastiklerden birini boşluğun oraya verdi. artık
tamamen kapanır herhalde.lastik takıldığında tellerin ilk takıldığı günkü ağrının aynısı gibi gelmişti bana gece şu lastikleri çıkarsam da ağrı geçse uyusam rahat rahat diye düşünmedim desem yalan olur:)ama çok şükür artık rahatım takmaya da alıştım ağrımıyor da..

Bekliycez mecbur :)

izmir alsancakta prof dr alp tavas ve sertac denizeri tavsiye ediyorum..iki hekimde ortodonti uzmanıdır..1437 sok no 7/A emlak bankası evleri d-3 alsancak

yaa çok süper bir haber resim gönderir misin sonra bize lütfenn :)))

daha tedavm btmedı cnm ama bu sefer damaklıklı tellerden takcam ama eklemeye calısırım ynedeee =)) inş hepnizki en kısa zamanda cıkar byle bemmmmmbeyazzzzzzzz inci gibi dişlernz olurrrr opuyorumnanaktan :1hug: a.s.

daha tedavm btmedı cnm ama bu sefer damaklıklı tellerden takcam ama eklemeye calısırım ynedeee =)) inş hepnizki en kısa zamanda cıkar byle bemmmmmbeyazzzzzzzz inci gibi dişlernz olurrrr opuyorumnanaktan :1hug: a.s.

Ne güzel..Şuan kaç yaşındasın.Kaç yıldır takıyordun tel?

Merhabalar, ne güzel life18 seninadına sevindim çünkü evet tel kullanmak biraz meşakatli bir iş evet bazı olumsuz yanları var ama sonunda istediğiniz dişlere kavuşacağınızı düşündükçe bu olumsuzluklar çok da göze batmıyor:) ben de yalaşık 3 ay önce başladım tel tedavisine benim üç dişim çekilerek yamukluk giderilecek.Doktorum 1,5 sene verdi tedavi için (yani tellerin takılı kalacağı süre ) ilk başta nasıl geçer ki nasıl düzelir ki diye hayıflanıyordum ancak düzelmeleri gördükçe insanın içini büyük bir sevinç kaplıyor :)
Ayrıca şunu da farkettim diş macunu firmaları bizim sayemizde köşeyi dönüyorlardır çünkü çok fazla diş fırçalamak gerekiyor ve çok fazla diş macunu tüketiliyor kaydirigubbakcemile3
Neyse sayılı gün çabuk geçer herhalde :teselli:

Bu diş tellerinin renklileri falan varmış? Her diş doktorunda varmı?Renkli olursa fiyatında bi değişiklik olurmu?

Ben tellerden kurtulalı bugün 13 gün oldu,çok mutluyum huzurluyum keyifle gülüyorum :lepi: darısı tüm telli arkadaşlarımın başına :)
Tellerim çıktıktan sonra hemen kalıp alındı tabi ki biraz mide kabarması oluyor haliyle ama kusmuyorsunuz :) macun hemen kuruyor o yüzden çok fazla durmuyor bile ağzınızda.. Şeffaf aparatlarım bana daha bugün verildi sanırım dişlerimde kaymalar oldu bu yüzden acayip bir diş ve baş ağrısı mevcut.. :S Doktorum 1-2 gün dişlerimde ağrı olabileceğini söyledi,normalmiş.. 1 ay boyunca günde 16 saat takmam gerekiyormuş,bendece gerekli çünkü dişlerimin 12 günde çok olmasada çarpılmalara maruz kaldığını gözlemledim.. Bu sebeple diyorum ki arkadaşlar kesinlikle telleriniz çıktıktan sonra bu aparatları mutlaka düzenli bir şekilde kullanın..
Geçmiş olsun herkese..

Bu diş tellerinin renklileri falan varmış? Her diş doktorunda varmı?Renkli olursa fiyatında bi değişiklik olurmu?

ben tellerimi çıkaralı 2 ay oldu kaydirigubbakcemile5
benim bildiğim renkli tel dedikleri braketlerin arasını dolduran maddenin renklisi olunca renkli tel oluyor işte CADIARZU
benim braketlerimin arasını dolduracağı zaman ortodontistim sormuştu renkli olsunmu diye bende mor istemiştim hoş olmuştu kaydirigubbakcemile2
fiyatta fark etmemişti... a.s.

Ben tellerden kurtulalı bugün 13 gün oldu,çok mutluyum huzurluyum keyifle gülüyorum :lepi: darısı tüm telli arkadaşlarımın başına :)
Tellerim çıktıktan sonra hemen kalıp alındı tabi ki biraz mide kabarması oluyor haliyle ama kusmuyorsunuz :) macun hemen kuruyor o yüzden çok fazla durmuyor bile ağzınızda.. Şeffaf aparatlarım bana daha bugün verildi sanırım dişlerimde kaymalar oldu bu yüzden acayip bir diş ve baş ağrısı mevcut.. :S Doktorum 1-2 gün dişlerimde ağrı olabileceğini söyledi,normalmiş.. 1 ay boyunca günde 16 saat takmam gerekiyormuş,bendece gerekli çünkü dişlerimin 12 günde çok olmasada çarpılmalara maruz kaldığını gözlemledim.. Bu sebeple diyorum ki arkadaşlar kesinlikle telleriniz çıktıktan sonra bu aparatları mutlaka düzenli bir şekilde kullanın..
Geçmiş olsun herkese..

bende çıkaralı 2 ay oldu ben ağrıycak diye çok korkuyodum doktorum hiç ağrı olmaz dedi olmadıda kaydirigubbakcemile5
ayrıca o aparatları bana çıkarır çıkarmaz vermişlerdi... onları aksatmamalıyız ben 6 ay her gece takacağım. mesela asistan kız demiştiki:bir gece takmadın iki gece takmadın üçüncü gece zaten ağzına olmaz çünkü dişlerin yer değiştirir tamamen bozulmasalarda simetrisi bozulur demişti CADIARZU
Allah'a şükür şimdilik her şey süper gidiyor zemuszemus
sana da geçmiş olsun a.s.

canım teller değil de braketlere takılan lastikler var
onlar rengarenk..çok süper renkleri var hihoyyyt
sanırım her doktorda da vardır ve fiyat farketmez
ben belli olmasını istemediğimden şeffaf renkli lastik taktırmayı tercih ediyorum
lastikler her randevuda değiştiriliyo, her seferinde farklı renk taktırabilirsin yani :lepi:

Geçmiş olsun herkese..

geçmiş olsun.. darısı bizim başımıza kaydirigubbakcemile2
sen telleri ne kadar süre taktın canım? bir de aparat dediğin sabitleyici mi?

Yok yahu fiyat farketmiyor her ortodontistte de vardır diye düsünüyorum. Benim tellerim pembe :) Daha dogrusu braketlerim :)

Bak bunu netten buldum rengarenk takmışlar zemuszemus Bazıları tatlı duruyo bazıları gercekten itici kaydirigubbakcemile3

Kızlar yaklaşık takılı durma süresi bozuklukla orantılı mı, birde şunu merak ediyorum tel takılmadan önce çekimler yada diş kaydırmları oluyor ve çok acıtıyor diyorlar :s diş teli kullananlar yardımcı olabilir mi korkuyorum azcık :(

Kızlar yaklaşık takılı durma süresi bozuklukla orantılı mı, birde şunu merak ediyorum tel takılmadan önce çekimler yada diş kaydırmları oluyor ve çok acıtıyor diyorlar :s diş teli kullananlar yardımcı olabilir mi korkuyorum azcık :(

Diş kayması ne? Bende olmadı ama diş cektirdim 4 tane bide 1 tane süt dişi ama onun yerine cıkcak damagımı yardırınca.

Back