• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ne kadar çabuk inmiş dişin..Aslında pek de sorun yokmuş dişlerinde.Çok da fazla takmak zorunda kalmazsın sanırım.:)

2 dişim sorunluydu biride gömüktü yani yarılıp telle inmesi gerekiyor. Keşke dedigin gibi olsa rahat 3 bucuk sene sürer dedi. Bu arada 4 dişiminde kapanması gerekiyor ama 3ü görünmüyor zaten agzımı acınca ki acmamaya özen gösteriyorum :) Dişcim biraz uzun tutuyor ama olsun dişlerim eski haline dönmesinde :)

Ciddi misin ya senin 3 buçuk sene sürerse benimde rahat 6sene sürer heralde :).Benim de ön dişlerim yaklaşık 2-3 cm önde.Tel taktırmak istiyorum ama bakalım artık ne zaman olur.

Ne kadar çabuk inmiş dişin..Aslında pek de sorun yokmuş dişlerinde.Çok da fazla takmak zorunda kalmazsın sanırım.:)
a.s bencede söylemiştin ama bu kadar kısa sürede bu aşama bence süpersırnaşık şey
canım senin tedavin o kadar uzun sürse bile tellerinle çok rahat gülebilirsin o zamana boşluk falan da kalmaz:)

ya benimde ön yan dişim ağrıdı gece hep hala daağrıyor.Arası hafif çürüktü tel takılalı 20 gün oldu arası hafifi açıldı
dişimin ya açılınca hava almaya başladı çürük
ya pazartesi onu yaptıracam ooooooooo valla ağzımda
üst çenemde dolgu olmamış diş kalmadı yaw.diş araları çok sıkışıktı ondan
herhalde

keşke tel takılmadan önce çürük dişe dolgu yaptırsaydın daha kolay olurdu.bu arada geçmiş olsun canım:)

teller varken diş hekimleri pek mudahale etmiyorlar bence.eğer cürüğünü yaptırırsan buraya da yazar mısın cnm.

benimde diş etlerimde sorun var farketseydim tellerden once yaptırırdım:( neyse haftaya muayenem var 6 ay olcak :)) geriye 10 ay kalıyor :))

Ayrıca bu çekilen dişler ne olucak ki ya?Öyle duracak mı hep.

Telle kapancak işte :)

Ciddi misin ya senin 3 buçuk sene sürerse benimde rahat 6sene sürer heralde :).Benim de ön dişlerim yaklaşık 2-3 cm önde.Tel taktırmak istiyorum ama bakalım artık ne zaman olur.

Malesef ciddiyim :) Yok yahu ne 6 senesi :ecrin_bebek:

a.s bencede söylemiştin ama bu kadar kısa sürede bu aşama bence süpersırnaşık şey
canım senin tedavin o kadar uzun sürse bile tellerinle çok rahat gülebilirsin o zamana boşluk falan da kalmaz:)

hasgirl'in mesajını kopyalamıssın ama bana dedin sanırım :) Evet 1 sene sonra falan rahatlıkla gülerim insallah :dance: Ya kopek disim indi bile ama bi tane yan dişim bide boşlugum var ne kadar zamanda düzelir ki? Üstler düzene girdiginde altlara takılcak

ya benimde ön yan dişim ağrıdı gece hep hala daağrıyor.Arası hafif çürüktü tel takılalı 20 gün oldu arası hafifi açıldı
dişimin ya açılınca hava almaya başladı çürük
ya pazartesi onu yaptıracam ooooooooo valla ağzımda
üst çenemde dolgu olmamış diş kalmadı yaw.diş araları çok sıkışıktı ondan
herhalde

Benimde üstte 3 altta 2 dolgum var bi tane daha yaptırcakmısım dişim düzelince aynı sizin cürüyen dişiniz benimde; ön dişlerin yanındaki sol dişimde kücük bi nokta var düzenlide fırcalıyorum nası oldu bilmem.

bende öyleyim diş isimlerini bilmiyorum sırnaşık şey tel takılmadan önce dişlerim nasıldı?:1rolleyes: o zamanlar dişlerimle aram pek iyi değildi bu yüzden hatırladığım kadarıyla anlatıyim.ilk zamanlar sadece üste takılcaktı tel alt dişlerim düzgündü lise2de 20lik dişlerim çıkmaya başlayana kadar.. gömük oldukları için alta çapraşıklığa sebep oldular.üste geliyim ortadaki o iki dişten sola doğru sayarsak 4.dişim öne doğru çıkık olduğu için onun sağındaki diş de geride duruyordu.film çektirdiğimizde öne doğru çıkık olan dişin diğer eşinin de gömük olduğunu onu da çektirmemiz gerektiğini söylediler.o dişi de çektirdim.ondan sonra belli aralıklarla diğer gömük dişlerim çekildi. ben sadece tel takılcağını düşünürken ortodontistim üst damağım dar olduğunu genişletmek için damaklık takıcağını söyledi.3 ayın 2sinde o damaklığı sabit olarak kullandım.geçen sene temmuz ayında üste, ekim ayında alta tek takıldı.biraz uzun oldu ama:utangac: lastikleri yanlış takmamak için resim çekmiştim onları ekliyim siz karar verin gerisine :)
viewer.php
[/URL][/IMG]

off o lastiklerden bende takıcam tel takmaktan daha kotu geliyor tel fikrine bile daha rahat alişmiştim.ust cenem biraz ilerde onlarla biraz geriye cekilcek snaırım.

cnm kaç ay takıcaksın sen o lastikleri :) ben onemli gunlerde takmam gibi geliyor naniknanik

merhaba ; benimde lise yıllarında ortaya cıkan ön dişimde yana dogru egilme başladı önceleri önemsemedim ama suan üzerinden yıllar geçti ve tamamen yana kaydı dişim ve artık gülemiyorum.şimdi tel taktırsam 1 senede düzelebir mi?,

teller varken diş hekimleri pek mudahale etmiyorlar bence.eğer cürüğünü yaptırırsan buraya da yazar mısın cnm.

benimde diş etlerimde sorun var farketseydim tellerden once yaptırırdım:( neyse haftaya muayenem var 6 ay olcak :)) geriye 10 ay kalıyor :))

canım ön ve yan dişler olduğu için diş doktorum tel varkende müdahele edilir dedi.....o yüzden daha sorun yaratmadığı için müdahele etmedik
fırçalamayla korumaya çalıştım.....Ama ortadontistim de tel varken de ön dişlerine filan dolgu yaptırabilirsin dedi...
hatta ortadontistim kendi dedi. Ön yan diş aralarında hafif çürük var dişlerin ayrılınca onları dr.un yapsın dedi..yani müdahele ediliyor. iç kısımdan çalışıyorlarmış zaten.

Yoo tel varkende yapılabiliyor ki ben bi dişim düzelince dolgu yaptırıcam :)

Benim bir arkadaşım tel kullanmasına rağmen o çekilen diş yeri boş kalmıştı.Ama arka dişi olduğu için pek de belli olmuyordu.Çok sırıttığında anlaşılıyordu.

Telle kapancak işte :)

Malesef ciddiyim :) Yok yahu ne 6 senesi :ecrin_bebek:

hasgirl'in mesajını kopyalamıssın ama bana dedin sanırım :) Evet 1 sene sonra falan rahatlıkla gülerim insallah :dance: Ya kopek disim indi bile ama bi tane yan dişim bide boşlugum var ne kadar zamanda düzelir ki? Üstler düzene girdiginde altlara takılcak

evet iremcim sana demiştim :)

off o lastiklerden bende takıcam tel takmaktan daha kotu geliyor tel fikrine bile daha rahat alişmiştim.ust cenem biraz ilerde onlarla biraz geriye cekilcek snaırım.

cnm kaç ay takıcaksın sen o lastikleri :) ben onemli gunlerde takmam gibi geliyor naniknanik
bilmiyorum ki son anda karar verip taktı nereye nasıl takıcam telaşından sormak aklıma gelmedi.bir sonraki randevum ekimin 6sında o zaman sorucam artık:)hatta telden önceki dişleri göstermeden konuşma moduna girmiştim sırnaşık şey beni öyle görenlerden de eskiden telli olanlar bayağı moral verince bi de öyle düzgün dişleri görünce ister istemez gözümde alıştı artık lastiğe:)
Çekilen diş telle nasıl kapanır ki? :S

telle değilde lastikle daha kolay kapanıyor benim üstteki çekilen dişin yerindeki boşluk uzun süre nerdeyse sabitti ne zaman lastiği taktı o zaman farketmeye başladım değişimi.

kızlaaar sanrım yarın tellerım cıkıyor. ama kesn degl dscm sureklı ertelıyor bundan snra tel seklındekı damaklıklardan kullancm. Acaba nasıl kullanılıyor aranzda kullanan yada blgısı olan warsa yazablr mı? gunde kac saat takıyoruz? damaklık kullannca eskı halıne donmez mı?:bbo: sonucta braketler yok? :uhm: cwplarsanz cok svınırım... kaydirigubbakcemile5

merhaba ; benimde lise yıllarında ortaya cıkan ön dişimde yana dogru egilme başladı önceleri önemsemedim ama suan üzerinden yıllar geçti ve tamamen yana kaydı dişim ve artık gülemiyorum.şimdi tel taktırsam 1 senede düzelebir mi?,

cnm o senn dısnn yapısına baglı sene yada 2 sene dyemeyz bz ama tahmnm duzelblr eger sadece ön dişinse. Bir ortodontste danıs ıstersen bu konuda benmde tellerm war we 1 yılda baya duzelme oldu kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile5 yerimseniben

evet iremcim sana demiştim :)

telle değilde lastikle daha kolay kapanıyor benim üstteki çekilen dişin yerindeki boşluk uzun süre nerdeyse sabitti ne zaman lastiği taktı o zaman farketmeye başladım değişimi.

Lastikle daha kolay kapanıyor demissin ya benimde solda boslugum var yamuk dişten daha kötü duruyo bence bosluk acaba dişcime lastikte takarmısınız desem mi :D yoksa o zamanı geldiginde mi takar ben hemen kapansın istiyorum ama lastikte rahatsızlık veriyodur simdi..

Back