herkese merhaba:) ben yeni üyeyim aslında forumları misafir olarak uzun zamandır okuyorum merak ettiğim konularla ilgili ama sağlıklı bilgi alışverişi için en sonunda üye oldum.
bu konu başlığında yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım ve gerçekten paylaşılan bilgiler çok faydalı herkese teşekkürler. yaklaşık bir aydır ortodonti ile ilgileniyorum aslında herkes çok ciddi bir problemim olmadığını söylüyor ama ben ve doktorlar aynı fikirde değiliz
üst köpek dişlerim öne doğru bir hayli çıkık ve yıllardır çok rahatsızım aslında ama çok yoğun dişçi fobim var bu yüzden yirmi yaş dişlerimi ancak geçen yıl aldırabildim ve bu yılda cesaret edip ortodontiye niyetlendim. tavsiye üzerine muayene olduğum iki doktorda mutlaka diş çektirmem gerektiğini çünkü kapanış bozukluğuda olduğunu syledi. baya moralim bozuldu açıkçası çünkü durup duruken diş çektirme fikri beni çok huzursuz ediyor. bununla birlikte en az 2 sene tel takmam gerekecekmiş.
yaşım 26. her ne kadar artık her yaşta bu tedavi uygulansada geç kalmış gibi hissediyorum..doktor metal braketler için 3300, proselen için 4000 lira maliyet verdi.
ama şimdi burada şeffaf seçeneğide olduğunu öğrendim. ben bursada yaşıyorum acaba şeffaf tedavi uyuglayan bildiğiniz doktor var mı?
bir de fiyat konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.
herkese sevgiler şimdiden teşekkürler :) (umarım gerçek hayatta da bu kadar rahat gülebilirim artık..)