• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

herkese slm..epeydir uğramıyodum...bende ocakta taktırdım epey düzeldi..kalmadı gibi bişey....bişey sorucam bu sabitleyiciler nasıl bişey...şimdi taktığımız teller gibi devamlı mı kalıyorlar yoksa takma saatleri filan mı var?bide Ramazan ayında malum oruç olunca dişler sık fırçalanmıyor...yapıştrucu nedeniyle de sararma oluyor..ne yapabiliriz..?
Hayırlı Ramazanlar

arkadşlar bişey sorcam.bu tel takma işi kaç seans sürüyo ? yada kaç saatte takıolar.bilgilendirirsenz sevinirim.yerimseniben

Bi seans sürüyo yahu. Benim sadece üstlerde var yarım saat sürmedi vallahi takması.

evet ytl cinsinden.
aslında ne istediğime de karar veremedim tedavi süresi uzun olduğu için şeffaf tel ile daha mı rahat ederim diye düşündüm ama tedavi verimliliğini etkiliyorsa çokta ısrarcı değilim. şu an tek kaygım diş çektirmek :(
öneriniz için teşekkürler aslında ebru hanımı duymuştum sanırım setbaşında değil mi? bir de onun görüşlerini alayım..
tekrar teşekkürler ;)

Evet setbasında. Ben orda oturmuyorum 1 saat yol gidiyorum keske bizim ilcemizde de olsa ama bi tane bile ortodontist yok. Rica ederim.

arka dişlerin arasına halka geciriolarms cnm onn için bütün dişleri aralayp takmıolar,benm o lastiklere alışmam bile 10 gün sürdü tellere nasıl alışcam bakalım:(:([/QUOTE]

Evet ama sagda da solda da halka var benim sadece sol tarafıma 2 tane takılmıstı.
Ne 10 gün mü? Naptın sen ya :) Benim takıldı hissetmiyodum bile dilimle degmesem :)
3 gün kaldı sonra tellerim takıldı zaten. Ölcünün alınması tam bi işkenceydi kücücük seyden midem bulanır benim agzına bisey sokuyor.1 bucuk dk falan duruyormuş.
Zor dayandım vallahi.

herkese merhaba:) ben yeni üyeyim aslında forumları misafir olarak uzun zamandır okuyorum merak ettiğim konularla ilgili ama sağlıklı bilgi alışverişi için en sonunda üye oldum.
bu konu başlığında yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım ve gerçekten paylaşılan bilgiler çok faydalı herkese teşekkürler. yaklaşık bir aydır ortodonti ile ilgileniyorum aslında herkes çok ciddi bir problemim olmadığını söylüyor ama ben ve doktorlar aynı fikirde değiliz:( üst köpek dişlerim öne doğru bir hayli çıkık ve yıllardır çok rahatsızım aslında ama çok yoğun dişçi fobim var bu yüzden yirmi yaş dişlerimi ancak geçen yıl aldırabildim ve bu yılda cesaret edip ortodontiye niyetlendim. tavsiye üzerine muayene olduğum iki doktorda mutlaka diş çektirmem gerektiğini çünkü kapanış bozukluğuda olduğunu syledi. baya moralim bozuldu açıkçası çünkü durup duruken diş çektirme fikri beni çok huzursuz ediyor. bununla birlikte en az 2 sene tel takmam gerekecekmiş.
yaşım 26. her ne kadar artık her yaşta bu tedavi uygulansada geç kalmış gibi hissediyorum..doktor metal braketler için 3300, proselen için 4000 lira maliyet verdi.
ama şimdi burada şeffaf seçeneğide olduğunu öğrendim. ben bursada yaşıyorum acaba şeffaf tedavi uyuglayan bildiğiniz doktor var mı?
bir de fiyat konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.
herkese sevgiler şimdiden teşekkürler :) (umarım gerçek hayatta da bu kadar rahat gülebilirim artık..)

Canım sana fiyat yada yer tavisyesi yapamacağım ama ,benimde dişlerimin sanırım çekilmesi gerekecek doktorların 4 numara dediği köpek dişlerinin bir gerisinde olanlar
yani evet çok üzülüyorum bir dönem çirkin görünecek,
ama hiçbir zaman zahmetsiz birşey yok en fazla 3 yıl daha rahat gülemeyeceğiz ama yaşantımızın geri kalanını düşün ve motive ol bence.
Üstelik ben 21 yaşındayım ve bunu söyledim hani vakit uzuyor daha geç kalacağım diye,
yani bunlarda onun farkındalar çocukken yaptırmıyoruz dişlerimizi ve ona göre bir tedavi uygulanacak sanırım bir avantajımız 20 lik diş problemimizi halletmek oluyor çünkü,bir arkadaşımın tel tedavisi bittikten sonra 20'lik dişleri çıktı ve görüntüde geri dönüşüm başlamış..

herkese merhaba:) ben yeni üyeyim aslında forumları misafir olarak uzun zamandır okuyorum merak ettiğim konularla ilgili ama sağlıklı bilgi alışverişi için en sonunda üye oldum.
bu konu başlığında yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım ve gerçekten paylaşılan bilgiler çok faydalı herkese teşekkürler. yaklaşık bir aydır ortodonti ile ilgileniyorum aslında herkes çok ciddi bir problemim olmadığını söylüyor ama ben ve doktorlar aynı fikirde değiliz:( üst köpek dişlerim öne doğru bir hayli çıkık ve yıllardır çok rahatsızım aslında ama çok yoğun dişçi fobim var bu yüzden yirmi yaş dişlerimi ancak geçen yıl aldırabildim ve bu yılda cesaret edip ortodontiye niyetlendim. tavsiye üzerine muayene olduğum iki doktorda mutlaka diş çektirmem gerektiğini çünkü kapanış bozukluğuda olduğunu syledi. baya moralim bozuldu açıkçası çünkü durup duruken diş çektirme fikri beni çok huzursuz ediyor. bununla birlikte en az 2 sene tel takmam gerekecekmiş.
yaşım 26. her ne kadar artık her yaşta bu tedavi uygulansada geç kalmış gibi hissediyorum..doktor metal braketler için 3300, proselen için 4000 lira maliyet verdi.
ama şimdi burada şeffaf seçeneğide olduğunu öğrendim. ben bursada yaşıyorum acaba şeffaf tedavi uyuglayan bildiğiniz doktor var mı?
bir de fiyat konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.
herkese sevgiler şimdiden teşekkürler :) (umarım gerçek hayatta da bu kadar rahat gülebilirim artık..)

canım bende 32 yaşımdayım ve yeni taktırdım
telimi bende çok geç kaldım diye düşündüm ama doktorum
benim gibi hatta daha büyük yaşta hastalarının olduğunu söyledi..
benim de brakaetlarim porselen ama seninkinin fiyatı bana
bayağı pahalı geldi.......

Ben de taktırmak istiyorum ya.Üstteki dişlerim yaklaşık 2-3 cm öndeler.Sizce kaç yıl takmam gerekir?
Gerçi taktıracağım bile belli değil.Bana ıstanbul'da dişçi önerebilir misiniz?Bu arada 20 yaşındayım.

canım bende 32 yaşımdayım ve yeni taktırdım
telimi bende çok geç kaldım diye düşündüm ama doktorum
benim gibi hatta daha büyük yaşta hastalarının olduğunu söyledi..
benim de brakaetlarim porselen ama seninkinin fiyatı bana
bayağı pahalı geldi.......

Ben de 33 yaşındayım ve bir yıldır tel kullanıyorum. Ve öndişlerimde inanılmaz düzelme var sürekli aynaya bakıyorum değişikliği görmek beni çok sevindiriyor.
Fiyat olarak benim braketler şeffaf ve ben de 4000 TL ye yaptırıyorum. Bu konuda diş doktorunun hangi malzemeleri kullandığı çok önemli. Bizim dişimize takılan braketlerin ve tellerin yani kısaca kullanılan her malzemenin kalitelisi ve kalitesizi varmış.
Tabii doktordan doktora ve kullanılan malzemeye göre değişiyor sanırım fiyatlar.

arkadaşlar ben tel taktıralı 6 ay oldu. dişlerimin arasında kahverengi lekelenmeler başladı.acaba çürük müdür.düzenli olarak fırçalıyorum ama neden oldu anlamadım

benm sag ve sol altlara 2şer tane,üstlere de 1er tane takıldı ve diişlerim dha ck bozuldu acımasınn sebebi de alt dişlerim ck sıkı onn için heralde,10 gün snra benmde takılcak nası olcak ck merak edyrm agzım kapanır ve çk kötü durmaz inş:(:(

Hmm senin 6 benim 2 tane takıldı belkide ondan agırmıstır ama bende hic sorun olmadı. Tellerde öyle sadece yemek yemesi işkenceydi 1 hafta falan o da gecti suanda rahatlıkla yiyorum denilebilir :)

Bu arada benim bi köpek disim yukarda konusurken dudagıma takıldı tel ve braketlere takılan kücük karelerden biri üste cıktı discimi arayıp randevudan önce yine gitcez. Böyle bi durumla karsılasan var mı? Gitmeye gerek var mı yani ama nolur nolmaz gidiyim ben yinede oruclu oruclu 1 saat yolda gitmek istemiyorum ama mecbur

ben ıstanbuldayım şeffaf 3200e taktırdım. alttan 2 dişim çekildi üstten 1 çekildi 2 ay sonra üstten 1 diş daha çekilecek ama ben çekilmesinde sağlam dişte olsa sorun görmüyorum :))

arkadaşlar ben tel taktıralı 6 ay oldu. dişlerimin arasında kahverengi lekelenmeler başladı.acaba çürük müdür.düzenli olarak fırçalıyorum ama neden oldu anlamadım

canım ara fırçası kullanıyor musun?onu bi dene normal fırçanın giremediği yerleri onunla çok daha rahat temizleyebiliyorsun.
İremcim rahat ol kafana ne takılıyorsa git sor nolcak zamanla işlem yaparken o da neyi neden yaptığını açıklamaya yapmaya başlar sana:)

ben 3000 liraya yaptırıyorum..Ocak sonu takıldı oldukça da düzeldi..umarım 2 yıl beklememe gerek yoktur...altta biraz kaldı...üstte yok gibi..
düzeldikten sonra ara ara mı takmamız gerekecek..yani gece tak gündüz takma filan..sanki öyle hatırlıyorm ben...

İremcim rahat ol kafana ne takılıyorsa git sor nolcak zamanla işlem yaparken o da neyi neden yaptığını açıklamaya yapmaya başlar sana:)

Canım yanlız benim discim burda degil aynı ilcede olsa hic sorun olmazda oruclu oruclu gitmek zor geliyo desem bakalım artık..

Ben de 33 yaşındayım ve bir yıldır tel kullanıyorum. Ve öndişlerimde inanılmaz düzelme var sürekli aynaya bakıyorum değişikliği görmek beni çok sevindiriyor.
Fiyat olarak benim braketler şeffaf ve ben de 4000 TL ye yaptırıyorum. Bu konuda diş doktorunun hangi malzemeleri kullandığı çok önemli. Bizim dişimize takılan braketlerin ve tellerin yani kısaca kullanılan her malzemenin kalitelisi ve kalitesizi varmış.
Tabii doktordan doktora ve kullanılan malzemeye göre değişiyor sanırım fiyatlar.

canım o fiyat şehire göre değişiyor olabilir
benim diş doktorumda kaliteli malzeme kullanıyor
ben zaten dr. tavsiyesi ile gittim......Hatta benim ortodontisime Konya dan bile
glip giden varmış...........bir hastane sahibi kendi hatanelerinde bu bölüm olmasına rağmen
özel hastahane sahibi çocuklarını benim gittiğim ortodontiste getiriyormuş.......
zaten biz de çok araştırdık bizim gibi büyük kişilerin dişlerini yapmada ün salmış
çoğu hastası büyük.........bana 3000 dedi ama tanıdık tavsiyesi ile gittiğim için
2500 yaptı.........normalde yüksek benimkiler porselen braketlerim........
dr. dan memnunum çok hırslı ve idealist biri.

Canım yanlız benim discim burda degil aynı ilcede olsa hic sorun olmazda oruclu oruclu gitmek zor geliyo desem bakalım artık..

Canım napalım dişlerimizin düzelmesi için katlanıcaz:).bende ortodontist ararken dersaneye yakın olsun biri yüzünden diğerini aksamasın diyordum bu hafta bi tek bugün boş olduğum halde yine dersaneye gittiğim saatlerde kontrol için yollara düştüm.
sonunda tellerin ne zaman çıkıcağını sordum önce 7 ayı daha dedi sonra önümüzdeki yaz tatilinde telsiz olursun dedi offf ya takılalı bir sene oldu zaten ben 2-3 ay sonra falan demesini bekliyordum:çok üzgünüm:
bana da lastik verdi yandaki dişlerin en önüne taktı her gün değiştiricekmişimmirmirmirmir annem bile gördüğünde bunlar sürekli mi durcak ağzında dedi :gitme:

Canım napalım dişlerimizin düzelmesi için katlanıcaz:).bende ortodontist ararken dersaneye yakın olsun biri yüzünden diğerini aksamasın diyordum bu hafta bi tek bugün boş olduğum halde yine dersaneye gittiğim saatlerde kontrol için yollara düştüm.
sonunda tellerin ne zaman çıkıcağını sordum önce 7 ayı daha dedi sonra önümüzdeki yaz tatilinde telsiz olursun dedi offf ya takılalı bir sene oldu zaten ben 2-3 ay sonra falan demesini bekliyordum:çok üzgünüm:
bana da lastik verdi yandaki dişlerin en önüne taktı her gün değiştiricekmişimmirmirmirmir annem bile gördüğünde bunlar sürekli mi durcak ağzında dedi :gitme:

Olsun ya 7 ay cok bi zaman degil en azından bana göre bide beni düsün 3 sene falan daha takcam...

sende haklısın irem_ ne diyim :)isterse bir sene daha sürsün o o kadar önemli değil de lastikler ister istemez moralimi bozdu..her gün değiştiricekmişim,yemek yemekle aram olmadığı halde yemek saatlerini iple çekmeye başladım:D

üstlerim hemen hemen düzelmiş durumda... yani bana göre :)))
ayrıklarım kapandı ; sol köpek dişim aşağıya indi ve düzeldi ; sağ köpek dişimin açısı düzeldi... herşey yolundaa... ama dişçim dedi ki ön ortamız 1mm kaymış... onu düzeltmek lazımmış...

alt ise bilemiyorum pek iç açıcı değil... dönecek yeri yok; kökü büyük dişin... öne çekmeye çalışıyoruz ama tel engelliyor... bugün alttaki teli çıkaracak bakalım nolacak...

ama biliyorum ki alttaki köpek dişimin yükselmesi için üstteki braketleri de kullanacağız ilerde ; muhtemelen lastik kullanacağım ve bu yüzden üstlerle de bir süre daha yaşamaya devam ...

napayım ; düzelsinler de :)

mavi41, olsun sabret canım ya :)

küçük böcük, canım senin altta bi dişin gömüktü dimi sorunlu gibi anlatmıssın benimde üstler düzene girince damagım yarılcak yaa tellerim takıldı 2 hafta oldu daha ama kopek disim inmeye basladı bile. ınsallah yararken acımaz ya..

Back