Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim da arka dişlerimin arası sıkışıktı o yüzden halkalar takılırken bir dişimde sıkıntı oldu. dişlerin çok güzel olmuş

canım braketleri takarlen ilk önce temizliyo şırınga ile dişin üzerine mavi bir sıvı sürüyor.biraz bekliyosun.sonra braketin arka kısmına bi çeşit yapıştırıcı sürüyo.dişe yapıştırıyo.sonra tabanca gibi bişeyle ışın tutuo.daha iyi yapışması için sanırım.her dişe braketler yapıştırıldıktan sonra braketlerin üzerindeki köprülerden tel geçiriliyo.sonra o teli braketlere bağlamak için daha ince teller ya da lastik kullanarak işlem tamamlanıyo.en arka dişlerde falan ağzına batan yer var mı diyo.dilinle falan yokluyosun varsa söylüyosun kesiyo batan uçları.ortodontide iğne yok canım.kesinlikle iğne yapılmıyor uyuşturmak için.bu anlattıklarımda acı veya ağrı olmuyo inan bana.tek sorun ağzını açık tuttuğun için çenen ağrın ağzın,dilin,dudakların kurur o kadar.doktorun taktığı eldivenin plastik tadı da cabası.başka hiçbir şey yok tedavi sırasında.ama eğri dişler düzeliyo tabi her randevu sonrası ilk 1 hafta dişlerim felaket ağrıyo yerlerinden oynadığı için.göz çukurlarım kulak arkalarım şakaklarım ağrıyo.dişlerimi uyuşmuş hissediyorum ve yemek yerken çok sorun oluyo.ekmeği bile eskisi gibi ısıramıyorum.dişlerim yumuşak bi malzemeden yapılmış gibi bi şeyleri ısırırken zorluk veriyo yani tam olarak ısıramıyorum.yumuşak yemekler yiyorum ama en geç 1 hafta içinde geçiyo bu ağrılar.zaten gece yatarken ağrı kesici içiyorum.tabi tedavi için buna katlanmak zorundayız ama dediğim gibi doktor koltuğundayken korkmanı gerektirecek bi şey yok canım acı ya da ağrı olmuyor.arka dişere yüzük ya da halka denen şeyler takılırken bayağı ağrı olmuştu sonraları.çekirdek kabuğu sıkışsa ne kdr ağrır,yüzük takılınca baya baya ağrıyo yani.ama korkulcak bi kısım yok.ağrı tabi olcak düşünsene dişler yerlerinden oynuo ağrısız olmasını bekleyemezsin.

Son düzenleme:
benim da arka dişlerimin arası sıkışıktı o yüzden halkalar takılırken bir dişimde sıkıntı oldu. dişlerin çok güzel olmuş

benm 3 taraftada çok ağrı oldu çünkü çok bitişikti dişlerim.ama tamamıyla değişio kolay deil yani.gıkımı bile çıkarmdn durdm ben:))yetrki dişlerim düzelsin yiyordm.hatta doktrum bile senin kadr sorunsz bi hasta daha görmedm ben dedi:))
teşekkrr ederm canm:kedi:

canım harikasın ne güzel ayrıntılı birşekilde yazmışsın, ellerine kollarına sağlık.
şimdiki durumunu bilmiyorum teller hala devam ediyormu ? İnşallah en güzel bir şekilde dişlerine kavuşursun
.

canım çok geçmiş olsun ne güzel sorunsuz bir hastaymışsın, ben biraz sorunluyum öncelikle araştırmamı yapıyorum, buradan çok güzel bilgiler edindim
hepinize çok teşekkür ederim.

Dolgu kaplama diye gittim, neyseki o işlerim dün halledildi şükürler olsun. Doktorum kesinlikle ortodonti tedavisini öneriyorum deyince birde burdakileri okuyunca bende heveslendim. Bakalım haftaya perşembe randevum var, neler olucak, sizlerle paylaşırım. Benim için şu an görünen en büyük problem tamamen maddi gibi duruyor. Diğer herşeye hazırım gibi bakalım neler yaşayıp görücez.

Bu arada yaşım 35 ve bende diş yamukluğu yok, ön dişlerim kapanmıyor, üst çene öne çıkık, dişleklik yok. bakalım doktor nasıl bir yorum getirecek

sevgiler

canım çok teşekkür ederim, üşenmemişsin uzun uzun yazmışsın sağlıkla güzellikle kal

Evet devam ediyor. Daha 4.5 ay oldu. İnşallah, teşekkür ederim, sende canım.
Ben çok araştırmıştım telden önce. Karar vermiştim de, tel takılması ve sonrasını merak ettiğimden işte. Çok işe yarıyor araştırmak. Daha bilinçli bir şekilde başlanıyor tedaviye.

Özelde yaptıracaksan eğer taksitli de olabiliyor. Ödemede kolaylık yapıyor birçok yer. Ben 100$ taksitli olarak ödüyorum her randevuya gittiğimde.
Hoşçakal.

evet sonunda cesaretimi toplayip doktora gittim ve doktor dislerime baktigi an tel taktirmen gerek dedi.of istemiyorum ama mecburum

slm kızlar bende 1 temmuzda taktırdım tellerimi 20 gün oldu ve gayet rahatım daha önce bayağı bi araştırma yapmıştım yok çok acıyo yok çok yara yapıyo diyen genellikle çoğunluktaydı ama bende hiç öyle bi sorun olmadı ilk bir hafta sabah akşam çorba içtiysemde mutluyum çünkü 2 kilo verdim ve olmayan pantolonlarıma çok rahat sığabiliyorum, midem küçüldü eskiden yediğim yemekten daha az yiyorum artık şşimdilik sadece üstlerde var 1 2 ay sonra altlara da takılcak dedi doktor ve sadece 1 sene sürcekmiş kim ne derse desin tellerimden mutluyum ve seviyorum onları :lepi: ve unutmadan eskiden çok abur cubur yerdim çok silivce çıkardı şimdi çok fazla yiyemiyorum (dk başı fırçalamamak için ) onlarda azaldı

Son düzenleme:
çokk amaa çokkk teşekkür ederim bu bilgilerinn için gerçektenn :) tamam bilgilendirirm :)

Bir şey sorucam kızlar tellerin yara yaptığı zamanların hava sıcaklığının arttığı zamanlara denk gelmesi bir tesadüf mü yoksa sıcak havada teller genleşiyor mu?
ilyada.i zamanla alışırsın tellerin her türlü haline:)Dişlerin biraz düzelsin resimlerde de eskisinden çok daha rahat olucaksın.Bence bu her şeye değer:)

benim tellerim çıkalı 8 gün oluyor zemuszemus dişlerim çok güzel oldularr :lepi: hiç leke yok :teytey: şimdilik iç kısımdaki pekiştirici teller duruyor ve doktor apareyler verdi 6 ay sadece geceleri takıcam kaymayı önlemek için ... hepinize sevgilerra.s.

geçmiş olsun canım... darısı başımıza :lepi:

olabilir ; bence gayet mantıklı... benim de bu sabah kalktığımda yara olmuştu...
braketin şeklinde bir yara kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar bnm kopek dişim de hassasiyet başladı acaba tellerle alakası var mıdır? yerinden oynayınca falan başlamiştir diyorum ama kafam karişti

benimde telelrim varken alt dudagımın iç kısmında 3 braketimin birden izi çıkıyodu sanki yansıma gibi kaydirigubbakcemile3

şu an benimde ağzımda tam tarif ettiğin gibi bi durum var
küçük böcük o zaman teller çıkana kadar bizim sıcaklarla aramız pek iyi olmıcak geçen ayda havanın aşırı sıcak olduğu dönemde benzer sorunlar yaşamıştım

ben dün dişçime sordum ... öyle değilmiş kaydirigubbakcemile3
ama sıcaktan diş etleri; dudaklar filan hassaslaşabiliyor ; ondan olabilir dedi... :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…