Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

atesbocegim, dediklerine katılıyorum cok doğru demissin. Ben 16 yasındayım daha yeni tel taktırıcam discimin dogum izninden gelmesini bekliyorum. Benimde ilk diş dikkatimi ceker sonra ayakkabı marka olması lazım su iki seye takıntım var.

Tellerlede gülümsenir tabi bence dışarı taşmadıkca teller tatlı bile duruyo her ay rengini degistiriceksin aksesuar gibi kullan oh. Bende agzımı acmam kendimi rahat hissetmiyorum ama konusurken yamuk oldugu gorunmediginden herkes tele ne gerek varki diyo. Allahtan dişlerim beyaz sarı olsa daha cok depresyona girerdim.

Bembeyaz inci gibi dişlerle gülümsemek gibisi var mı yaa. Karsımdaki cok güzel olsun ama disleri yamuk olsun bana göre güzelliginin pek bi önemi kalmaz erkekte de öyle dişleri güzelse dikkatimi ceker e birazda yakısıklı olsun :) İnsallah herkes istedigi gibi dişlere kavuşur hepiniz Allaha emanet olun..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

burda çok fazla paylaşım olmuş hepsini okuyamadım ama epey bilgi sahibi oldum. Yaşanan tecrübelerin hemen hepsi çok olumlu ne güzel.
benim üst çene yapım dışarıya çıkık. Ağzımın kapanmasında bir sorun yok ama ön dişlerim birbirine dokunamıyor bundan dolayı doktor ortodonti dedi. yaşım 35 benden geçti dedim ama doktor ısrarlı
fikrinizi almak istedim.
teşekkürler

bence git canım benim gittiğim yerde 65 yaşında kadınlar adamlar var
yaşınızın 35 olması sizden geçtiğini göstermez
erken yaşta daha hızlı düzelir sizinki daha yavaş düzelir
ama sonuçta düzelir
çene yapınızla birlikte çok şeyin değiştiğini göreceksiniz
sevgiler..

canım çok teşekkür ederim, senin deneyimin de oldumu diş teliyle ilgili olarak

iremcim yaşın erken biran önce taktır bunun farkına varabilmen çok güsel aslında insanlar yüzlerinde buruna önem verir halbuki bi p.cerrah dişlerin yüz güzelliğini % 35 etkilediğini söylemişti burunun payı %15 ve gözler % 20 diğer oran kaşlar çene kirpik alın ve boyunda dağılıyo

aklınıza geldimi bilmiyorum ama azra akın güsel bi bayan ama dünya güseli olacak kadar mı bilemiyorum beni de ilgilendirmiyo pek ama bence jüriyi o müthiş gülümsemesiyle etkilediğini düşünüyorum kızın gülümsemesi gerçekten çok güzel ya

bi insan kendine güvenip gülümseyebiliyorsa bu ona hayatında hep avantaj sağlayacaktır. Kendime olan güvem yerine geldi ve inanın iş hayatımda da sosyal hayatımda da çok şeyler değişti

bu tellerle bile görücülerim çok herkes anneme ne neşeli ne mutlu bi kız bu ya diyolar biras şımardım kabul ediyorum ama ya çok güselleşti dişlerim napim :sm_cool:

ne güzel yazmışsın ateşböceği bayıldım valla,
burda okuduklarım zaten beni çok heveslendirdi 35 yaşındayım ama doktorumda ortodonti de ısrarcı, benim dişlerim kapanmıyor, ağzım kapanıyorda ön çene çıkık o yüzden dişlerim önde ve yukarıda kalıyor, dişlek bir durum yok ama sonuçta güzel değil. Tek iyi olan taraf dişetlerimden dişlerin çıkışı hep aynı hizada, orada bir çarpıklık yok, üniversite hastanesinden randevu almak istiyorum ama hiçbirinin telefonuna ulaşamadım. Daha telefonda patladım yani.Özelde yaptırmak iyi de çok para olduğu için üniversite hastanesini düşündüm.
sizlerin fikirlerini merak ediyorum
birde marmara veya çapanın telefonları varmıdır sizlerde ???

teşekkürler

merhaba canım..
ben de ortodonti tedavisi için çok araştırdım, birkaç yere gittim , görüştüm...

ve en son istanbul'da, özel bir diş hastanesinde başladım tedaviye...
fiyatları özel muayenehaneye göre daha uygun..

alt üst iki çeneye de 3200 tl tuttu...
ki senin yalnızca üst çene olduğunu düşünürsek; neredeyse devlet hastanesi rakamına geliyor olacak, tedavin...

istersen; özelden, hastanenin isim ve telefonunu paylaşabilirim, görüşürsün ..

sağlıklı gülüşler .. opuyorumnanaktan

Çapayı beklemeni pek tavsiye etmiyorum canım çok uzun bir bekleyiş olabilir.Bende ilk olarak Çapa'ya başvurdum daha sonra mesafeden dolayı kocaelide özelde tedaviye başlamaya karar verdik. Ben başvurduğumda 10.sınıfa yeni başlamıştım biz sizi ararız dediler.Okulum bitti hala ordan haber gelmedi.İyiki beklememişim geçen sene tedaviye başlamama rağmen dişlerim büyük ölçüde düzeldi tellerin çıkması için üstteki boşluğun kapanmasını bekliyoruz:dance:

pamuk helvacım çok teşekkür ederim canım, bilgileri özelden mesaj atarsan çok sevinirim.

tavsiyen için teşekkür ederim mavicim,

günaydın

doktoruma tellerin ağız içinde yara yaptığını söyledim o da telime boru taktı. neden önceden takmadı bu kadar azap çektim bilmem.

lastik kullanmaya başladım artık. şu an altaki 4-5 dişte braket var, çekim yapılan dişin boşluğunun kapanmasını bekliyoruz. 2 ay sonra tüm dişler braketlenecek.

benmde çok yara yapmıştı tellerimhatta yanaklarıkmın içi uyulmştu resmen banada doktorum diş mumu denen silikonu görünmlü birşey vermişti.ama zamanla alışıorsun ilk başta braketler bile yara yapıo

teşekkürederim a.s
evet keşke yaptırsaydım..ne se ısrar ediyorum bakalım yaptırcaklar mı..

arkadaşlar,

şu tel tedavisinde braketler veya tellerin takılımında herhangibir acı ağrı falan duyuluyormu, yani anestezilik bir durummu, nasıl oluyor. Birde teller ağızdayken damağın/dişlerin hareketleri nasıl bir rahatsızlık veriyor, daha çok beni doktor müdahalesinde yaşananlar ilgilendiriyor.
Cevaplarsanız sevinirim, biraz korkak biri olarak merak ediyorum. Doktorda mutlaka anlatacaktır, ama birde bu tecrübeyi yaşayanlardan öğrenmek istiyorum

teşşekkürler

braket takılırken ağrı olmuyor. bant takılırken azı dişlere biraz acı olabiliyor.

teller ağızdayken konuşmayı etkileyebiliyor çoğu zaman. yemek yerken sıkıntı veriyor. alışınca o da geçiyor neyi nasıl yiyeceğini öğreniyorsun.

tel en fazla yarım satte takılmış oluyor. dayanamayacağın bir acı olmuyor merak etme

merhab canm braket ve tellein takılımında benm ağrın hiçolmadı.zaten braketleri yapıştrıolar ddişe.ama arka dişlere halka takıyoorlar telleri tuttrmak için.işte o biraz acılı olmuştu.eğer arka dişlerinin arası ayrıksa sorun yaşamazsın.fakat benm dişlerim çok sıkışk olduğuı için halkayı takması baya zor oldu .düşünki dişinin arasına ufak bi yemek parçası kaçınca ağrı yapar çıkarmaya çalışırsın.ama halka olunca çok ağrı yapıoyor alışana kadr.yani benm en zor kısmı o halkalara alışmak olmştu(ama şuanki dişlerime değer çektiğim acızemuszemus
ama inan hiç pişmand deilim iiiki taktrmışm tellerikaydirigubbakcemile3sende sonunda böyle düşünceksn eminim..

Eklentiler

• $2742.jpg
    28,8 KB · Görüntüleme: 47
  • $3214.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 76

çok güzel olmuş dişlerin canım..
harika kaydirigubbakcemile5
darısı başımıza opuyorumnanaktan

Benim tedavim şöyle başlamıştı:
Teller takılmadan önce dişlerimin alçı kalıbı alınmıştı ve azı dişlerin aralarına da braketlerin üzerine takılan renkli lastikler var, dik bir şekilde onlar takılmıştı. Sebep ise azı dişleri arasında boşluk açılsın ki; yüzük/kemer takıldığında hem zorlanılmasın hemde fazla acı olmasın. Öyle de oldu, ağrımamıştı benim. Teller sipariş edilip bir sonraki randevuda da takılmıştı. Ne kadar korkulacak birşey yok desem de, o koltuğa oturduktan sonrası bir başka oluyor. Taktırırsan sen de anlarsın bunu. Tedirginlik hissi, acaba ne olacak gibi. Braketleri rahat bir şekilde takmak için ağzı açan ve geren bir aparey var onu da taktıklarında bir acıma ve gerilme olabilir, normaldir bu zaten. İğne uyuşturma gibi şeyler yapılmıyor. Acıya sebep olacak bir durum yok zaten ortada. Dişleri temizliyorlar ve yapıştırıcıyı sürüyorlar. Bir süre bekleniyor ve küçük kare gibi olan beraketler dişlerin ortasına yapıştırılıyor. Sonrasında da braketlerin üzerinden tel geçiriliyor ve telleri sabitlemek için de minik lastiklerle tutturuluyor. Durumdan duruma değişir mi bilmiyorum ama, tel takma işlemi bu şekilde oluyor.
İlk günler zor oldu biraz. Özellikle yemek yerken zorlandım. Bu dişlerin sızlamasından kaynaklanıyor. Bir süre çiğneme yapılamıyor. Çorbaya ekmeğin içini doğrar öyle yerdim. Biraz sert olanlarını dilimle damağımda ezdirir öyle yutardım. Sonra sonra alışıp istediğini yiyebilirsin. Konuşurken de zorlanmıştım ama kompleks de yapmamıştım. Birçok kişi anlamadıydı bile tel olduğunu, söyleyince şaşırmışlardı.
Dişlerin hareketi ilk günler anlaşılmıyor. Ama 15 gün filan geçince gözle görülür bir değişim oluyor. İlk zamanlar teller öyle bir fazlalıkmış gibi geliyor ki. Bazılarının da alt dudağında kuruluk, çatlama yapabiliyor, kısa bir süre sonra bunların hepsi geçiyor.
1 aydan sonra tellere öyle bir alışıyor ki sanki yıllardır telliymiş gibi geliyor.
Başka soruların olursa sorabilirsin cavaplarım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…