bence git canım benim gittiğim yerde 65 yaşında kadınlar adamlar var
yaşınızın 35 olması sizden geçtiğini göstermez
erken yaşta daha hızlı düzelir sizinki daha yavaş düzelir
ama sonuçta düzelir
çene yapınızla birlikte çok şeyin değiştiğini göreceksiniz
sevgiler..
canım çok teşekkür ederim, senin deneyimin de oldumu diş teliyle ilgili olarak
canım çok teşekkür ederim, senin deneyimin de oldumu diş teliyle ilgili olarak
iremcim yaşın erken biran önce taktır bunun farkına varabilmen çok güsel aslında insanlar yüzlerinde buruna önem verir halbuki bi p.cerrah dişlerin yüz güzelliğini % 35 etkilediğini söylemişti burunun payı %15 ve gözler % 20 diğer oran kaşlar çene kirpik alın ve boyunda dağılıyo
aklınıza geldimi bilmiyorum ama azra akın güsel bi bayan ama dünya güseli olacak kadar mı bilemiyorum beni de ilgilendirmiyo pek ama bence jüriyi o müthiş gülümsemesiyle etkilediğini düşünüyorum kızın gülümsemesi gerçekten çok güzel ya
bi insan kendine güvenip gülümseyebiliyorsa bu ona hayatında hep avantaj sağlayacaktır. Kendime olan güvem yerine geldi ve inanın iş hayatımda da sosyal hayatımda da çok şeyler değişti
bu tellerle bile görücülerim çokherkes anneme ne neşeli ne mutlu bi kız bu ya diyolar biras şımardım kabul ediyorum ama ya çok güselleşti dişlerim napim :sm_cool:
ne güzel yazmışsın ateşböceği bayıldım valla,
burda okuduklarım zaten beni çok heveslendirdi 35 yaşındayım ama doktorumda ortodonti de ısrarcı, benim dişlerim kapanmıyor, ağzım kapanıyorda ön çene çıkık o yüzden dişlerim önde ve yukarıda kalıyor, dişlek bir durum yok ama sonuçta güzel değil. Tek iyi olan taraf dişetlerimden dişlerin çıkışı hep aynı hizada, orada bir çarpıklık yok, üniversite hastanesinden randevu almak istiyorum ama hiçbirinin telefonuna ulaşamadım. Daha telefonda patladım yani.Özelde yaptırmak iyi de çok para olduğu için üniversite hastanesini düşündüm.
sizlerin fikirlerini merak ediyorum
birde marmara veya çapanın telefonları varmıdır sizlerde ???
teşekkürler
ne güzel yazmışsın ateşböceği bayıldım valla,
burda okuduklarım zaten beni çok heveslendirdi 35 yaşındayım ama doktorumda ortodonti de ısrarcı, benim dişlerim kapanmıyor, ağzım kapanıyorda ön çene çıkık o yüzden dişlerim önde ve yukarıda kalıyor, dişlek bir durum yok ama sonuçta güzel değil. Tek iyi olan taraf dişetlerimden dişlerin çıkışı hep aynı hizada, orada bir çarpıklık yok, üniversite hastanesinden randevu almak istiyorum ama hiçbirinin telefonuna ulaşamadım. Daha telefonda patladım yani.Özelde yaptırmak iyi de çok para olduğu için üniversite hastanesini düşündüm.
sizlerin fikirlerini merak ediyorum
birde marmara veya çapanın telefonları varmıdır sizlerde ???
teşekkürler
merhaba canım..
ben de ortodonti tedavisi için çok araştırdım, birkaç yere gittim , görüştüm...
ve en son istanbul'da, özel bir diş hastanesinde başladım tedaviye...
fiyatları özel muayenehaneye göre daha uygun..
alt üst iki çeneye de 3200 tl tuttu...
ki senin yalnızca üst çene olduğunu düşünürsek; neredeyse devlet hastanesi rakamına geliyor olacak, tedavin...
istersen; özelden, hastanenin isim ve telefonunu paylaşabilirim, görüşürsün ..
sağlıklı gülüşler .. opuyorumnanaktan
Çapayı beklemeni pek tavsiye etmiyorum canım çok uzun bir bekleyiş olabilir.Bende ilk olarak Çapa'ya başvurdum daha sonra mesafeden dolayı kocaelide özelde tedaviye başlamaya karar verdik. Ben başvurduğumda 10.sınıfa yeni başlamıştım biz sizi ararız dediler.Okulum bitti hala ordan haber gelmedi.İyiki beklememişim geçen sene tedaviye başlamama rağmen dişlerim büyük ölçüde düzeldi tellerin çıkması için üstteki boşluğun kapanmasını bekliyoruz:dance:
ah güzelim bende bir zamanlar öyle diyodum bide bizimkiler geldin 20 yaşına şimdiden sonra olmaz geçti senden daha neler neler dediler ben kimseyi takmadım babam o kadar masrafta yapmak istemiyodu sen abartıyosun bişeyin yok vs. vs.
ama ben naptım biliyo musun hobi kurslarını bıraktım ev kızı olmaktan başka bişeyden anlamayan ben işe girdim kendimi geliştirdim ve bi şirkette muhasebeye bakıyorum planlama falan millet üni mezunu bişe yapamıyoken ve aklımda sadece tel taktırmak için para kazanmak vardı
şimdi kimse bişey diyemiyo ben kazanıyorum ben harcıyorum
doktorum saolsun ilk üç ay hiç para almadı başta bi 400 lira verdim ayda 200 300 veriyorum tedavi 2-4 yıl arası değişiyo o süre boyunca azar azar ödüyosun
ben gülerken elimi ağzıma getiriyodum insanların kıyafetine saçına yüzüne deil sadece dişine bakar olmuştum
ve şuan telli bile o kadar güveniyorum ki kendime ve gülümsüyorum doya doya tamamen düzeldiğinde gıbta edilen bu sefer ben olucam eminim
güelimbiran önce başla bişeyler yap ama başla okuyosan 3 ay tatilini değerlendir para biriktir ailende desek olur bi yerden sonra
ve unutma bi gün ne demek istediğini iyi düşün
keşke yaptırsaydım :çok üzgünüm:
iyiki yaptırmışım hihoyyyt
sen seç umarım herşey
gönlünce oluropuyorumnanaktan
arkadaşlar,
şu tel tedavisinde braketler veya tellerin takılımında herhangibir acı ağrı falan duyuluyormu, yani anestezilik bir durummu, nasıl oluyor. Birde teller ağızdayken damağın/dişlerin hareketleri nasıl bir rahatsızlık veriyor, daha çok beni doktor müdahalesinde yaşananlar ilgilendiriyor.
Cevaplarsanız sevinirim, biraz korkak biri olarak merak ediyorum. Doktorda mutlaka anlatacaktır, ama birde bu tecrübeyi yaşayanlardan öğrenmek istiyorum
teşşekkürler
arkadaşlar,
şu tel tedavisinde braketler veya tellerin takılımında herhangibir acı ağrı falan duyuluyormu, yani anestezilik bir durummu, nasıl oluyor. Birde teller ağızdayken damağın/dişlerin hareketleri nasıl bir rahatsızlık veriyor, daha çok beni doktor müdahalesinde yaşananlar ilgilendiriyor.
Cevaplarsanız sevinirim, biraz korkak biri olarak merak ediyorum. Doktorda mutlaka anlatacaktır, ama birde bu tecrübeyi yaşayanlardan öğrenmek istiyorum
teşşekkürler
merhab canm braket ve tellein takılımında benm ağrın hiçolmadı.zaten braketleri yapıştrıolar ddişe.ama arka dişlere halka takıyoorlar telleri tuttrmak için.işte o biraz acılı olmuştu.eğer arka dişlerinin arası ayrıksa sorun yaşamazsın.fakat benm dişlerim çok sıkışk olduğuı için halkayı takması baya zor oldu .düşünki dişinin arasına ufak bi yemek parçası kaçınca ağrı yapar çıkarmaya çalışırsın.ama halka olunca çok ağrı yapıoyor alışana kadr.yani benm en zor kısmı o halkalara alışmak olmştu(ama şuanki dişlerime değer çektiğim acızemuszemus
ama inan hiç pişmand deilim iiiki taktrmışm tellerikaydirigubbakcemile3sende sonunda böyle düşünceksn eminim..
Benim tedavim şöyle başlamıştı:arkadaşlar,
teşşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?