tel takılalaıberi depresyondayım. braketler ve tel dudaklarıma damağıma zarar veriyor. akşam yapışıyor dudağıma iz yapıyor
1 ayı geçti ama sıkıntılıyım. ağzımdaki metal yığınına alışmak kolay değil.
bu arada dişlerde hareket başladı
geçmiş olsun acemiperi.
Doktorun yara yapan veya acıtan yerlerin üzerini kapatman için silikon gibi şeffaf macunlardan vermedi mi? Bende ilk başlarda bu acıları çektim ama batan ve yapışan yerlere bu silikonlardan yapıştırıyordum.
benim sorum oLucaktı
benim öndeki 3 dişim yamuk 3üde yanyana
1.ben şimdi tel taktırsam sadece üç dişemi takılır yoksa dişlerimin tamamına mı
2.eğer 3 dişe takılırsa veya tümüne takılırsa fiyat ne kadar olur?
vermedi öyle bir şey. haftaya randevum var sorarım o zaman. benim bir dişim çekilmişti simetri için. şimdi o boşluk gözle görülür derecede kapandı 1 ayda.
çabucak kurtulmak istiyorum bu tellerden
senin yine 1 dişin çekilmiş canım benim 4 tane sağlam dişim çekilmişti
bana da vermedi silikon tarzı bir şey ama zaten ağzımın içi yaralara alıştı o kadar acıtmıyor
umarım en kısa zamanda çıkar tellerimiz
zemuszemus
ben bu silikon işinin peşini bırakmayacağım. neden vermemiş soracağım mutlaka. ağzım kötü oldu
inşallah inci gibi dişlerim olur da bu eziyete değer
telle ilgili bi bölüm görünce çok sevindim kısaca hikayemi anlatıyım geçen sene 12.04.2008 yılında ilk telimi taktırdım
yanakları içe çekme ve dişe baskı yaparak yutkunma yüzünden (bebek yutkunması :) ) çenem ufak ve ön dişlerin yanlarındakiler yamuk ve ufak kalmıştı yani sadece görüntü olarak bozuktu ama bu bende kompleks oldu ve gülerken konuşurken elim ağzıma gidiyodu 20 yaşında tedaviye başladım
3 temmuz kardeşimin evlilik töreni dolasılıyla braketlerden kurtuldum plastik bişeye başladım acayip midemi bulandırıyo ama ben neler çektim bu yanında hiçbişey
aşama aşama anlatırsam;
1- çenem 1.5 ay açıldı
2- açmayı bıraktık ve sabitlemek için bekledik
3- braketli tel takıldı ( bi haftada dişler yerine indi çok şaşırdım ama tabi aynen tedaviye devam )
4- alt kısıma tel takılması gerekiyormuş onlar takıldı
5- ayda bir bazen 20 günde bir lastiklerimi değiştirdi
6- kalın tele geçtik bu arada
7- 3 temmuz üst braketler çıkarıldı ve şeffaf koruyucu gibi bişey taktım 3 gün akşam yemeklerinden sonra acayip kusturdu beni hemen takıyım diye hızlı yiyodum galiba umarım bu akşam bi şey olmaz
tek kötü yanı tanışmak görüşmek isteyenler oluyo hatta görücülerim bile var bu halde ama ben bu şekilde kimseyle görüşmek istemiyorum kısmetimi kapıcak bu teller valla kaydirigubbakcemile3
ama ne olursa olsun iyiki
YAPTIRMIŞIM
ve dişçimi çok seviyorum ne olrsa olsun gidip söylüyorum herşeyi anlatıyorum bazen bunaltıyorum ama dişçim çok süper bi kadın ya
dişçimden resimleri alırsam eklerim opuyorumnanaktan
Ne güzel..dişlerinde baya bir değişme olmuştur di mi?
Ben de diş teli takmak istiyorum ama istememle olmuyo tabi
Resimlerini koyabilirsen çok sevinirim..
sen istiosan neden olmasın ki cnm :/
Ben aileme söylemeye çekiniyorum şuan bana diş teli takılsın diye.Çok da pahalı ya
1milyar da çok pahalıymış..geçen sene gittik doktpra randevu falan verdiler ama sonradan da vazgeçtim,keşke vazgeçmeseydim..şimdi istiyorum ama babam pahalı diye taktırmıyo henüz..
umarım takılır bana da
1milyar da çok pahalıymış..geçen sene gittik doktpra randevu falan verdiler ama sonradan da vazgeçtim,keşke vazgeçmeseydim..şimdi istiyorum ama babam pahalı diye taktırmıyo henüz..
umarım takılır bana da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?