Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

telle ilgili bi bölüm görünce çok sevindim kısaca hikayemi anlatıyım geçen sene 12.04.2008 yılında ilk telimi taktırdım

yanakları içe çekme ve dişe baskı yaparak yutkunma yüzünden (bebek yutkunması :) ) çenem ufak ve ön dişlerin yanlarındakiler yamuk ve ufak kalmıştı yani sadece görüntü olarak bozuktu ama bu bende kompleks oldu ve gülerken konuşurken elim ağzıma gidiyodu 20 yaşında tedaviye başladım

3 temmuz kardeşimin evlilik töreni dolasılıyla braketlerden kurtuldum plastik bişeye başladım acayip midemi bulandırıyo ama ben neler çektim bu yanında hiçbişey

aşama aşama anlatırsam;

1- çenem 1.5 ay açıldı
2- açmayı bıraktık ve sabitlemek için bekledik
3- braketli tel takıldı ( bi haftada dişler yerine indi çok şaşırdım ama tabi aynen tedaviye devam )
4- alt kısıma tel takılması gerekiyormuş onlar takıldı
5- ayda bir bazen 20 günde bir lastiklerimi değiştirdi
6- kalın tele geçtik bu arada
7- 3 temmuz üst braketler çıkarıldı ve şeffaf koruyucu gibi bişey taktım 3 gün akşam yemeklerinden sonra acayip kusturdu beni hemen takıyım diye hızlı yiyodum galiba umarım bu akşam bi şey olmaz

tek kötü yanı tanışmak görüşmek isteyenler oluyo hatta görücülerim bile var bu halde ama ben bu şekilde kimseyle görüşmek istemiyorum kısmetimi kapıcak bu teller valla kaydirigubbakcemile3

ama ne olursa olsun iyiki

YAPTIRMIŞIM

ve dişçimi çok seviyorum ne olrsa olsun gidip söylüyorum herşeyi anlatıyorum bazen bunaltıyorum ama dişçim çok süper bi kadın ya

dişçimden resimleri alırsam eklerim opuyorumnanaktan

kızlar tellerle ilgili kötü yönler söyleniyo hiç mi iyi yanı olmadı ben bi iki tane söylüyüm

66 küsürlerde kilodaydım tel taktırdığımda
şuan 58.6 olmuşum

özgüvenim yerine geldi 32 dişimi göstererek gülüyorum

diş taşı plak çürük bunlarla ilgim yok sürekli doktor kontrolünde olduğum için
sürekli temizleniyo

şu sıralar güzelleştiğimi söylüyolar ve otobüste falan tanımadığım insanlar dişlerin ne güsel diyo ama alttaki teli görünce anlıyolar kaydirigubbakcemile3

kola cips ve dişle kırılan fındıklar olmadığı için sağlıklı yaşamın yolu açılmış oluyo

sizinde farkettiğiniz iyi yönler varsa paylaşalım kızlar

tel takılalaıberi depresyondayım. braketler ve tel dudaklarıma damağıma zarar veriyor. akşam yapışıyor dudağıma iz yapıyor

1 ayı geçti ama sıkıntılıyım. ağzımdaki metal yığınına alışmak kolay değil.

bu arada dişlerde hareket başladı

geçmiş olsun acemiperi.
Doktorun yara yapan veya acıtan yerlerin üzerini kapatman için silikon gibi şeffaf macunlardan vermedi mi? Bende ilk başlarda bu acıları çektim ama batan ve yapışan yerlere bu silikonlardan yapıştırıyordum.

benim sorum oLucaktı
benim öndeki 3 dişim yamuk 3üde yanyana
1.ben şimdi tel taktırsam sadece üç dişemi takılır yoksa dişlerimin tamamına mı
2.eğer 3 dişe takılırsa veya tümüne takılırsa fiyat ne kadar olur?

vermedi öyle bir şey. haftaya randevum var sorarım o zaman. benim bir dişim çekilmişti simetri için. şimdi o boşluk gözle görülür derecede kapandı 1 ayda.

çabucak kurtulmak istiyorum bu tellerden

ben de tel takıyorum canım sadece 3 dişe tel takılmaz
eğri olan 3 dişin alt dişlerinde mi üst dişlerinde mi
eğri olanlar üstteyse sadece üste takılır eğer altlar sağlıklı ve düzse
fiyatlar özelde farklı üniversite hastanelerinde farklı
eğer sorun sadece 3 dişinse bence hemen taktır canım dişlerin inci gibi düzgün ve beyaz olması bi bayanın yüzünde çok önemlidir bence
telimin çıkacağı anı dört gözle bekliyorum
3 senedir takıyorum
ki senin sadece 3 dişin bozukmuş hemen düzelir bence kendini daha iyi hissedersinzemuszemus

vermedi öyle bir şey. haftaya randevum var sorarım o zaman. benim bir dişim çekilmişti simetri için. şimdi o boşluk gözle görülür derecede kapandı 1 ayda.

çabucak kurtulmak istiyorum bu tellerden

senin yine 1 dişin çekilmiş canım benim 4 tane sağlam dişim çekilmişti
bana da vermedi silikon tarzı bir şey ama zaten ağzımın içi yaralara alıştı o kadar acıtmıyor
umarım en kısa zamanda çıkar tellerimiz
zemuszemus

ben bu silikon işinin peşini bırakmayacağım. neden vermemiş soracağım mutlaka. ağzım kötü oldu

inşallah inci gibi dişlerim olur da bu eziyete değer

ben bu silikon işinin peşini bırakmayacağım. neden vermemiş soracağım mutlaka. ağzım kötü oldu

inşallah inci gibi dişlerim olur da bu eziyete değer

ben silikon yerine sakız yapıştırıyordum canım
şekerli sakız değil ama normal şu mavi falım sakızlar var ya
küçük bi parça yapıştırıyodum acıtan telin üstüne

Ne güzel..dişlerinde baya bir değişme olmuştur di mi?

Ben de diş teli takmak istiyorum ama istememle olmuyo tabi

Resimlerini koyabilirsen çok sevinirim..

Ben aileme söylemeye çekiniyorum şuan bana diş teli takılsın diye.Çok da pahalı ya

kaç yaşındasın canım? bence bi söylemeyi dene. en azından bi yokla fikirleri nedir diye. gerçekten istediğini anlat. seni rahatsız ettiğini, hele ilerde daha büyük sorun olacagını söyle.
ayrıca özel doktorlara gitmek zorunda değilsinyerimseniben
onların fiyatı ne kadar bilmiyorum ama ben ünüversite hastanesine gidiyorum
inan daha özenli, dikkatli yapıolar
kesinlikle özelden daha iyiler
1 milyara yakın ödemiştik
özeller bunun 5-6 katı
yerimseniben

1milyar da çok pahalıymış..geçen sene gittik doktpra randevu falan verdiler ama sonradan da vazgeçtim,keşke vazgeçmeseydim..şimdi istiyorum ama babam pahalı diye taktırmıyo henüz..
umarım takılır bana da

ah güzelim bende bir zamanlar öyle diyodum bide bizimkiler geldin 20 yaşına şimdiden sonra olmaz geçti senden daha neler neler dediler ben kimseyi takmadım babam o kadar masrafta yapmak istemiyodu sen abartıyosun bişeyin yok vs. vs.

ama ben naptım biliyo musun hobi kurslarını bıraktım ev kızı olmaktan başka bişeyden anlamayan ben işe girdim kendimi geliştirdim ve bi şirkette muhasebeye bakıyorum planlama falan millet üni mezunu bişe yapamıyoken ve aklımda sadece tel taktırmak için para kazanmak vardı

şimdi kimse bişey diyemiyo ben kazanıyorum ben harcıyorum

doktorum saolsun ilk üç ay hiç para almadı başta bi 400 lira verdim ayda 200 300 veriyorum tedavi 2-4 yıl arası değişiyo o süre boyunca azar azar ödüyosun

ben gülerken elimi ağzıma getiriyodum insanların kıyafetine saçına yüzüne deil sadece dişine bakar olmuştum

ve şuan telli bile o kadar güveniyorum ki kendime ve gülümsüyorum doya doya tamamen düzeldiğinde gıbta edilen bu sefer ben olucam eminim

güelimbiran önce başla bişeyler yap ama başla okuyosan 3 ay tatilini değerlendir para biriktir ailende desek olur bi yerden sonra

ve unutma bi gün ne demek istediğini iyi düşün

keşke yaptırsaydım :çok üzgünüm:

iyiki yaptırmışım hihoyyyt

sen seç umarım herşey
gönlünce olur
opuyorumnanaktan

canım tel ne kadar erken takılırsa o kadar iyi. ben de nasrettin hoca misali zaman bulsam para, para bulsam zaman bulamadım. ikisi biraraya gelene kadar yaş oldu 25. şimdi tele katlanmak zor. planlarımı erteledim ve bir bayan için görsellik çok önemli.

evet tel çok pahalı. 1 milyar ne ki 3000 4000 tutanlar var. ben de devlet üniv. hastanelerine sıra yazdırıyordum bir türlü gelmiyordu sıra nedense. eğer imkanın varsa sıranı bekle ve yaptır. bu sağlık. para bir şekilde bulunur diye düşünüyorum

ilerde daha geç olunca çok pişman olursun

bence de canım arkadaşlara katılıyorum ben bi üniversite hastanesine sıra yazdırmıştım sıram geldi randevularıma gidiyorum çok memnunum
fiyatın az olması ya da devlet hastanesi olması gözünde düşürmesin
özellerden çok daha iyiler,sorunun köküne inerek çözüyolar(bence)
bu konuda ayrıntılı konuş bence canım aileni karşına alıp,özellerle karşılaştırma yapın,ileriki senelerde hem (özelde de devlet hastanesinde de) fiyat artabilir hem yaşın ilerledikçe tedavin zor olur.bunları söyle.seni anlayacaklardır.ilerde zorluk çekersin sıkıntı yaratır sana canım.
diş bi bayanda çok önemli,ben su an 18 yasındayım,köpek dişlerim çok sivriydi.tedaviden korkuyodum.ama ileriyi düşündüm...evlilik çağıma geldiğimde erkekler begenmezdi bence.sahsen ben erkek olsam vampir gibi bi kızı tercih etmezdim.bunlar canını sıkar canım benim..
atesbocegim'e katılıyorum gülerken elimi ağzıma götürüyodum ama şu an tellerim çıkmamış olmasına rağmen rahatlıkla gülebiliyorum kendime güvenim geldi.
umarım ailen razı olur***

ben 28 yaşındayım canım... alttaki köpek dişim gömüktü ve çıkmaya karar verinde süt dişimi çektik ve düzgün çıkması için alta 1,5 sene önce tel taktırdım... üstte de ön ayrıklarım 2 köpek dişimde sorun vardı ... onlara da 4 ay önce kendi isteğimle taktırdım ve hiç pişman değilim... kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri hatta...

ve evet yaşım 28 olduğu için tedavim daha yavaş ilerliyor...bence sen de bir yolunu bulabilirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…