• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çok teşekkr ettim kızlar :) darısı sizlern başına:)
ben 2 sene tel kullandm ama şuan hala tel var dişimde.fakat onlar iç tarafta oldğu için görünmüyor sabitlemek içinmiş.1 senedir kullanıyorum bu gidişle 1 sene daha kalıcak sanırım.ama bunların herhangi bi etkisi yok rahatszlıkvermiyor sıkmıyor en önemlisi görünmüyor:)o yüzden sonuna kadr dayanmak şart:lepi:

bencede biraz beklemeslisin todisch

bnmde okulum da balo oldu kep toreni oldu hep tellerleydim noldu hepsi geçti gitti.o düğünlerde geçicek bunun için miydi diceksin.

pınar 86 inanamadım valla sonuca çok hoş olmuş.
benimde ön iki dişim öne doğru biraz fırlak.Bende porselen yaptırmak istedim ama diş rengim bembeyaz dişhekimim kıymayalım kendi dişin gibi olmaz kesip porselen yapmayalım
diş teli, takalım dedi.bende bu yaştan sonramı olurmu dedim
beni ortodontistle görüştürdü 40 yaşına kadar zamanı varmış öle dedi. yarıyarıya
girer içeri dedi.Hemde diş rengi büyükler için beyaz tel vermış ondan takalım dedi
uzaktan belli olmuyormuş.Ben dedim ki diş hekimime bir tel nekadar etkili olur ki dedim
inanmıyordum oda bana bana gelen hastaların önceki ve sonraki hallerini
görsen şaşarsın kendileri bile şaşırıyor dedi
benimkide 12-15 ay duracak dedi.
iyi aklıma getirdin bende önceki fotorafını çekeyim yaptırmadan.

Ya ben birşey sormak istiorum.14 yaşındayım ve ağzımda süt dişi kalmış :( ve sağlam olan bir dişimi çekip tel tedavisiyle işte o süt dişini indirceklermiş :) ortodonste sordum acırmı falan diye hayır dedi sonra dişçime sordum biraz acıycak dedi :S sizde hani acımaz falan diyorsunuz merak ettim :) acaba böyle bir olayla karşılaşan veya sorumu yanıtlayacak olan birisi varmı ? Yardım ederseniz çok sevinirim :kedi:

Ya ben birşey sormak istiorum.14 yaşındayım ve ağzımda süt dişi kalmış :( ve sağlam olan bir dişimi çekip tel tedavisiyle işte o süt dişini indirceklermiş :) ortodonste sordum acırmı falan diye hayır dedi sonra dişçime sordum biraz acıycak dedi :S sizde hani acımaz falan diyorsunuz merak ettim :) acaba böyle bir olayla karşılaşan veya sorumu yanıtlayacak olan birisi varmı ? Yardım ederseniz çok sevinirim :kedi:

kaydirigubbakcemile3 canım ben bununla 26 yaşımda karşılaştım... benim de sütdişim gayet sağlamdı... köpek dişim ise gömüktü... ama hiç ses seda yoktu :) sonra gömük dişim yükselmeye başladı ... benim alt çenemde çünkü... öyle olunca ağrı yaptı... süt dişim çekilde... sağlam olsa da süt dişlerinin kökleri küçük olduğu için çekerken acımaz... merak etme...

bir süre gömük dişimin biraz daha yükselmesi için bekledik... 1,5 yıldır takıyorum... oldukça yükseldi... ama hala yamuk kökü büyük olduğu için yanları açıp rahat çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz şu anda... bana göre 6 ay daha takarım...

tel tedavisi süresince dönem dönem ağrıların olacak... ama alışırsın... sonuçta dişlerini yerinden hafif hafif oynataarak düzeltmeye yönelik bir tedavi...

ama senin avantajın yaşının genç olması... bence tam zamanı ... sakın bekleme... korktuğun için de erteleme... eğer köpek dişinle ilgili başka sorun yoksa ; bunu film çektirerek anlayabilir diş hekimin...hiç vakit kaybetme derim...

çünkü eninde sonunda böyle bir tedavi görmen gerekecek... 26 yaşında başlamanı istemem açıkçası ... dediğim gibi yaştan dolayı tedavi daha uzun sürüyor çünkü...

bir de şunu ekleyeceğim ben tellerden hiç rahatsız olmadım... hatta üst dişlerimde ön ayrıklarım için de 3-4 ay önce taktırdım ve şu an gayet memnunum... iyi ki yapmışım diyorum... yani görüntü olarak da çekinecek bir şey yok canım ... :teselli:

haberlerini bekliyorum... yerimseniben

geç oldu ama değdi destina0706 :)benm dişlerim iri iri olduğu içn porselen etkisi veririyor:))birde o tellerin içten takılanları var canm öle bir şeyde isteyebilirsin görünmesin diyorsan ama içten olunca temizlemesi çk zor olur o yüzden sen şeffaf tllerdn taktr.bnmkide şeffaftı.birde dişlerin sağlamsa zaten ii bir doktr kesinllikle porseleni önrmez ve çekim yapmaz.ben ortodontiste gitmedn önce arkadaş tavsiyesiyle başka bi dişçiye gitmiştim.bana sağlam olan 4 köpek dişimi çekmesi gerektiğini söylediği an benm için bitti o doktor kesnlikle kabul etmedm çekim yapılmasını.(ayrıca o dişçiye gidden arkadaşımın dişleri benm kadr düzgün olmadı çünkü telleri tak çıkar şeklindeydi acıyınca çıkarıodu, yemek yrkende.dişleri tam düzelmedn kesti doktr tedaviyi 1 sene içersinde eski haline geri döndü dişleri)daha sonra yine bi tanıdık vasıtasyla bi ortodontist buldm hiçbir dişimi çekmedn dişlerimi düzelltii.inanın doktr seçimi çok önemli az kalsn 4 sağlılklı dişimden olucaktm.dişçinizi ii seçin kızlarr çünkü tel tedavisinden sonra dişleri tekrar eski haline dönen bir sürü insan var

geç oldu ama değdi destina0706 :)benm dişlerim iri iri olduğu içn porselen etkisi veririyor:))birde o tellerin içten takılanları var canm öle bir şeyde isteyebilirsin görünmesin diyorsan ama içten olunca temizlemesi çk zor olur o yüzden sen şeffaf tllerdn taktr.bnmkide şeffaftı.birde dişlerin sağlamsa zaten ii bir doktr kesinllikle porseleni önrmez ve çekim yapmaz.ben ortodontiste gitmedn önce arkadaş tavsiyesiyle başka bi dişçiye gitmiştim.bana sağlam olan 4 köpek dişimi çekmesi gerektiğini söylediği an benm için bitti o doktor kesnlikle kabul etmedm çekim yapılmasını.(ayrıca o dişçiye gidden arkadaşımın dişleri benm kadr düzgün olmadı çünkü telleri tak çıkar şeklindeydi acıyınca çıkarıodu, yemek yrkende.dişleri tam düzelmedn kesti doktr tedaviyi 1 sene içersinde eski haline geri döndü dişleri)daha sonra yine bi tanıdık vasıtasyla bi ortodontist buldm hiçbir dişimi çekmedn dişlerimi düzelltii.inanın doktr seçimi çok önemli az kalsn 4 sağlılklı dişimden olucaktm.dişçinizi ii seçin kızlarr çünkü tel tedavisinden sonra dişleri tekrar eski haline dönen bir sürü insan var

Allaha şükür seçtiğim dişdoktorum çok iyi ve onu çok seviyorum canım doktorum.Eğer başka diş hekimi olsa gel çekelim porselen yapalım derdi.Biri öle dedi yaptırmadım.
Çünkü benim çok yakın arkadaşımda diş hekimi ama aynı şehirde değiliz.O demişti teli.Şu an benim Diş doktorumun bundan bir kazancı olmayacak
beni Ortadontste yönledirmesi ile.Ama paracı olsa idi gel keselim yapalımporselen derdi.
Anlatabildim mi bilmem?.Gayet güvendiğim biri.
Yanlardan diş çekimide ağız yapısı ve dişin durumuna göre değişir canım
benim 4 numaralı 2 dişim çekilecek çünkü benim dişlerim çok sık boş yer yok.

güveniorsan sorn yok zaten canm.benm demek istediğim de bu zaten ii dişçi bulmak önemli olan..inşallah sende istediğin dişlere kavuşursn :sm_cool:

Bendede aynı sorun var canım ben 16 yasındayım bi süt disim gömük dolgularımı falan yaptırdım discimin dogum izninden gelmesini bekliyorum agustostta damagımı yardırıcam. Ayrıntılı yazarım buraya da (:

kızlar 4 temmuzdaki randevumu büyük ihtimalle yarın arayıp erteleyeceğiz bi iş çıktı =( tellerim çıkacak bu randevuda çoook hayecanlıyım ama çıktıktan sonra ne olacak =/ ?? ya bide çıkrken acıyormu çıkanalrra soruyorum ...ya leke kalırsa çok dert ettim yaa =(

Son düzenleme:
merhaba koyu_mavi senin adına çok sevindim.bende tellerim çıkacağı zamn aynı duyglar içerisindeydim.hatta tellerim çıktığı anda oturup ağladım doktorun önünde:)ağzımı bi garip, dişlerimi çıplak hissettim resmn.sanki çok kötü görünyrmş gibi geldi, 2 sendeden sonra doğl olarak.:roflol:ama ertsi gün sanki hiç tel takmamışım gibi bu dişler eskiden beri düzgünmş gibi hissediyorsn:)
acıma kısmına gelince benm arka dişlerime halka takarken baya bi ağrım olmştu.çıkarırkende biraz acıdı haliyle ama çok deil.ayrıca lekeride temizliyorlar hiç merak etme, hiçbir şey klmıyor yani dişinde canma.s
geriye bol bol gülümseme kalıyor:)

merhaba koyu_mavi senin adına çok sevindim.bende tellerim çıkacağı zamn aynı duyglar içerisindeydim.hatta tellerim çıktığı anda oturup ağladım doktorun önünde:)ağzımı bi garip, dişlerimi çıplak hissettim resmn.sanki çok kötü görünyrmş gibi geldi, 2 sendeden sonra doğl olarak.:roflol:ama ertsi gün sanki hiç tel takmamışım gibi bu dişler eskiden beri düzgünmş gibi hissediyorsn:)
acıma kısmına gelince benm arka dişlerime halka takarken baya bi ağrım olmştu.çıkarırkende biraz acıdı haliyle ama çok deil.ayrıca lekeride temizliyorlar hiç merak etme, hiçbir şey klmıyor yani dişinde canma.s

ne güzel anlatmışsın...
darısı hepimizin başına ... zemuszemus

çok teşekkür ederim canım çok moral verdin zemuszemus benimde arkada halkalar var onlarda takılırken acımıştı mafoldumben neyse katlanacağız artık yerimseniben randevumu 11 temmuza ertelemek zorunda kaldım ama olsun kaydirigubbakcemile4 biraz da hüzün var içimde 11 ayda olsa bir bütündük biz tellerimle kaydirigubbakcemile2 yokluğuna alışmak zor olacak kaydirigubbakcemile3 ya ama kafama takılan bi soru daha var doktor bu randevuda dişlerimin iç kısmına ince tek taktı sabitleme imiş bu peki bu yeterlimi yani çıkarttıktan sonra bi daha çağırmayacak mı sen yoluna ben yoluna mı yani :bbo: ya da yine kontrollere gidecek miyim ki damak falan vermez İnşallah :ecrin_bebek:

inşalllah canm en kısa zamnda :1hug:küçük böcük
inan biran önce kurtulmak istediğin teller çıktığı zamn öle bi boşlk hissettm ki:))o kadr alışmışm ki onlarla yaşamaya dişçim bile şaşrdı nie ağlıyorsun ne güzel dişlerin oldu diye:roflol:
içten takılan ince tellere gelince, bana da takıldı hatta sadece ön tarafa.üstte 4 altta 6 dişime.1 senedir onları kullanıyorm hala ağzımdalar yani.ama onlar sıkıntı vermedği için varlığını pek farketmiyorsn canm.merek etme kontrllere devam ediceksin.bizleri kolay kolay bırakmaya niyetleri yok:dance:ben unutsamda onlar arıyor kontrole gelmedin diye

Hepinize Günaydın arkadaşlar...
Ben de yaklaşık 5 sene sonra yeniden tel taktırdım... benim dişlerimin arasında boşluklar vardı.. Yutkunurken dilimle dişlerime şiddetli baskı uygulamamdan kaynaklanıyormuş... ilk taktırdığımda 14-15 ay kadar kaldı ve ne zaman çıkartıyoruz diye doktorumu bunaltıp en sonunda çıkarttırdım aslında gayet güzel de olmuşlardı. Ancak daha sonra verilen damaklı apereyleri kullanmadım galiba yeterince, anlayacağınız geri açıldı :( Şimdi iki gün önce alt dişlerime yeniden braketler ve baştan başa lastikler takıldı, bir kaç ay sonra da üst çeneme takılacak..
Bu sefer doktorumun söylediği herşeye uyup, ona ne zaman çıkacağı ile ilgili asla baskı uygulamayacağım..yerimseniben

Dişleri aralıklı olduğu için tel takılan kimse var mı acaba aramızda? tüm sayfaları okumam baya bir zamanımı alacak gibi görünüyor da :)

Allaha şükür seçtiğim dişdoktorum çok iyi ve onu çok seviyorum canım doktorum.Eğer başka diş hekimi olsa gel çekelim porselen yapalım derdi.Biri öle dedi yaptırmadım.
Çünkü benim çok yakın arkadaşımda diş hekimi ama aynı şehirde değiliz.O demişti teli.Şu an benim Diş doktorumun bundan bir kazancı olmayacak
beni Ortadontste yönledirmesi ile.Ama paracı olsa idi gel keselim yapalımporselen derdi.
Anlatabildim mi bilmem?.Gayet güvendiğim biri.
Yanlardan diş çekimide ağız yapısı ve dişin durumuna göre değişir canım
benim 4 numaralı 2 dişim çekilecek çünkü benim dişlerim çok sık boş yer yok.

slm destinacığım sakıncası yoksa doktorunun adını yazar mısın?

tabi canım vereyim ama hangisi diş doktorummu ortodontisinmi?vereyim.
Ortodonti uzmanı Fatih Öz diş hekimim Şehnaz bastoncu İkiside
Karaoğlu parkı karşısında

canım çok teşekkür ederim ben de diş doktorumdan çok memnunum ama ortodontistimin ürkek ve kendinden emin olmayan tavırları benim biraz rahatsız ediyor.. Gerçi diş doktorumun tavsiyesi ile hem tel taktırdım hem de bu ortodontiste geldim. Sonunda çok iyi olacağını biliyorum biraz sabır. o da bende yok. kafamçokkarıştı

arkadaşlar ben taktıralı 4 al oldu.ilk 2 hafta çok ağrı yaptı ama şimdi varlığını bile hissetmiyorum.dişlerim de epey düzelme var.onu gördükçe iyiki taktırdım diyorum herkese tavsiye ederimm:lepi:

Back