Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bana da bu sene erik yok valla sinir oluyorum... geçen sene sadece altlarda olduğu için sorun yoktu... şimdi üstlerde de var... haliyle sadece bakıyorum o eriklere :1no2:
ya bende sinir oluyorum
en sevdiğim meyvlerdendir
şimdi yiyememek can sıkıcı
geçen denedim yemeyi (sanırım bir lastiğin canınaa kıydım)
sonrasında bir braketin üstünde lastiğin olmadığını farkettim :)
bıçakla parçalayarak yemeğe çalışıyorum ama
o ağzına bütünüyle alıp katır kutur yemenin hazzını vermiyo
neyse seneye çıkarsa teller o zaman acısını çıkarırım

2.5 ay oldu alıştım ama sabırsızlanıyorummm

bu aralar herkes aynı sıkıntıyı yaşıyo eriiiikk kaydirigubbakcemile3
benimde tel takıllalı 12 ay oldu tellerim takıldığında ilk zamanlar erik konusunda çok zorlanıyodum yiyemiyodum ama şimdi 12 ay oldu artık parçalara ayırarak yiyebiliyorum ama eskisi gibi zevkli olmuyo tellerime çok alıştım bazen ağzımda olduklarınıda unutuyorum ama şu erik yokmu ooff ooff biran önce çıksın istiyorum rahat rahat yiyeyim :sm_cool:

Ooo arkadaşlar ben hiç tellere aldırmadım,erikte yedim kuruyemişte yedim her bir sert gıda ile birebir muhattap oldum :))
Yani onlarla braketler falan kırılmıyor,parçalanmıyor,çatlamıyor korkmayın Ama yine de bana uymayın siz
Allah nasip ederse 1.5-2 aya kalmaz kurtuluyorum tellerimdeeen inşşşAllah :sm_cool:delikafadulden

Arkadaslaaaar ben geldimmmm,
bazilariniz biliyor ki ben cenemden ameliyat oldum gecen hafta,
bugün hastaneden ciktim,
iyi gecti diye bilirim,
ama sizleri duyunca dis telleri icin yaptinizi sikintilari, benim yasadiklarimi yasasaniz ölürsünüz heralde.
Lütfen stress yapmayin beterin beteri var.

Bana gelince detaili daha sonra yazarim pek halim yok, iyi gecti ancak cok sistim hala agri sizim var, migdem berbatdi hic birsey yiyemiyordum, 2,5 kg vermisim buda birsey:)))))))
Bana dua edenlere tsk etmek istedim allah razi olsun.

Sana ve tüm çene ameliyatı geçiren arkadaşlara geçmiş olsun... Allah şifa versin canım..
Neden kimse öncesi/sonrası fotolarını eklemiyor.. Burada geçen sene tel takıpta bu yıl çıkaranlar var,hani fotolarınız hatunlar :)

Son düzenleme:
teller takılalı 1 sene oldu lastiğe başladım alt azıyla üst köpek dişine geçiriyorum yemeklerde çıkarıyorum. Başka kullnanan var mı lastik?

teller takılalı 1 sene oldu lastiğe başladım alt azıyla üst köpek dişine geçiriyorum yemeklerde çıkarıyorum. Başka kullnanan var mı lastik?

bende lastik kullanıyorum canım benimde 1 yıl olacak tel takıldı ama ben bayağıdır lastik kullanıyorum şuan benim ağzımda tam 4 lastik var çarpraz ve yatay olarak takıyorum ben dişlere.
Bakalım inşallah çıkacağı günlere bizlerde ulaşırız Çok üzgünüm çoook

Lastikler migde bulandırmıyo mu ya? :/

Bende lastik kullanma aşamasındayım,teller takılalı 14 ay oldu son 6 aydır lastik kullanıyorum.. Sadece ve sadece yoluna girmeyen kanin dişim için.. Geceleri yatarken takıyorum bir daha sabah kalkınca çıkarıyorum.. Toplam 8 saatten az kalmamalı doktorum öyle söylemişti..

bende diş teli kullandım arkadaşlar ve ocak ayında kurtuldum Allaha şükür. 6 aydır da dişlerin çarpıklaşmasını engellemek dişcimin verdiği apareyi kullanıyorum.kalıp seklinde seffaf görünmüyor sadece geceleri kullanıyorum.yaklaşık bir buçuk yıl telleri kullandım. iyi ki taktırmışım.benim gibi çocukken tel taktırmaktan korkan arkadaşlar varsa zaman geçmeden taktırın sonunda çok mutlu oluyorsunuz:) ayrıca yas sınırlaması yok dişcimin 50 yasında olupta tel taktıran hastaları vardı...

ya arkadaşlar erik yiyemiorum demişsiniz ben de tel takıorum hatta çok da yeni sayılır ocak ayında taktırmıştım 5 ay olacak ama ben herşeyi yiyorum tatlı,kola,erik,fındık normal devam ediorum hayatıma..Acaba bir yanlışlık mı yapıorum ve de hiç gelişme yok mafoldumben hatta bu cuma kontrole gidicem umarım doktor iyi birşeyler söyler bir umut verir çünkü bir buçuk senede garanti düzeleceğini söyledi ama dediğiniz gb de lastikler yok..Var da braketlerin üstünde hiç belli olmuo bile..Kaç ay sonra bir gelişme olur kızlar bi akıl verin bana..Bu doktor bi de çok ilgisiz yaa..Sormayınca bişi sölemio.

Bende de tellerime zarar vermediğim sürece hiçbir kısıtlama yok .Dişlerimin ağrıdığı zamanlar hariç tabii:)Kola yasak mı diye sorduğumda dişlerini iyi fırçaladığın sürece hayır demişti.Benim üstteki lastiği çıkarttı bu ay sanırım uyguladığı kuvvet biraz fazla geldi o bölgeyle ısıramamaya başlamıştım..

ya lastikleri genelde gece takmak için verdiklerini duydum ama benimki sadece yemek yerken çıkartıyorum o kadar devamlı kullamam gerekiyor:1no2:

kola gibi asitli içecekler braketlerin yapışmasını sağlayan malzemeye zarar veriyor... çok istiyorsanız pipetle için... tellere direkt temas etmemiş olur böylece...

nihayet tel takıldı. alt dişlerimde şu an sadece. 3-4 ay sonra tüm dişlere takılacak. alışamadım çok tuhaf geliyor.

sert çekirdekli meyve yemek yasak. zaten çiğnemeye alışamadım herşeyi paramparça yapıp yiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…