• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

jeylocum insallah ameliyatın başarılı gecer =) Bende biraz once disciden geldim dolgu yaptırdım dudagım silikonlu gibi sisti :D

şu an bildiğim kadarıyla fiyatı 3000 tl ama bu özel hekim fiyatı herhani bir yaş sınırlaması yok sadece yaş ilerledikçe tedavi süresi uzuyor ve biraz da zorlaşıyor ama tel takıldığında ilk bir hafta yani alışma sürecinde zorluk yaşıyorsun umarım yardımcı olabilmişimdir şimdiden geçmiş olsun

Mav.Melek,
özelden msj atilamiyor sana.

Komsunun kizini merak ettim, hangi dr. veya hastanede yaptirdi?
Onun cenesi ilerdemi geridemiydi?
Kac ayda kendine geldi?

Jeyloo cum merhaba.Yalniz ben yurt disinda yasiyorum bilmem haberdarmisin.Komsunun kizi Düsseldorf ta bir hastahanede ameliyat oldu.Onun alt cenesi cok ilerideydi.Sivri duruyodu.Simdi cok güzel oldu.Tabii biraz zor bir ameliyat.Nisan in 10 unda ameliyat oldu,yeni yeni kendine geliyo.Ama 5 ay sonra tekrar bir ameliyatla taktiklari platinleri alacaklarmis.Sonra tekrar dis telleri takilacak.Umarim bütün sorularini cevaplamisimdir,ama baska sorun varsa seve seve cevaplarim....

kızlaaar.. benim dişlerde bi çarpıklık yok ama alt çenem biraz ilerde.. üst dişler biraz önde olmalı ya benim alt ve üst tam üst üste geliyor (anlatabildimmi bilemedim -tatlicadiarzu-).. bu acaba tellemi düzelir bilgisi olan varmıı ??

cnm cenenin onde vaya arkada olması ameliyatla duzeltilebilir.telle zannetmiyorum.(dişlerinin düzgün olduğunu varsayıyorum)
bu ameliyatta cok meşakatli bir iş küçük şeyler için pek ameliyat yapmıyorlar genelde ısırma problemlerinin olduğu kişilere yapıyorlar ya da ust cene pek gelişmemişse,sarkmişsa dişler cok açık şekilde kapanıyorsa(ust uste gelmekten cok uzak)

ama tabi sen yine de bir ortodontistle goruş o seni aydınlatır;) nasıl olsa ucret almıyorlar sen goruş de kafan rahatlasın;)

ben cok onemli bişey olduğunu sanmıyorum.

cnm cenenin onde vaya arkada olması ameliyatla duzeltilebilir.telle zannetmiyorum.(dişlerinin düzgün olduğunu varsayıyorum)
bu ameliyatta cok meşakatli bir iş küçük şeyler için pek ameliyat yapmıyorlar genelde ısırma problemlerinin olduğu kişilere yapıyorlar ya da ust cene pek gelişmemişse,sarkmişsa dişler cok açık şekilde kapanıyorsa(ust uste gelmekten cok uzak)

ama tabi sen yine de bir ortodontistle goruş o seni aydınlatır;) nasıl olsa ucret almıyorlar sen goruş de kafan rahatlasın;)

ben cok onemli bişey olduğunu sanmıyorum.

aslında evet bi problem yaratmıyor bana sadece böyle gülerken hoş durmuyor.. belkide ben taktığım için öyle geliyor bana çünkü etrafımdakiler hiç anlamıyo bunu ben söyleyince ne varki çenende diyolar -tatlicadiarzu- yinede senin dediğin gibi bi gitmek görüşmek lazım a.s.

Benimde tel takmama az kaldı 1 disimi cektiriyim damagımı yardırıyım takıyorum.
Biraz once disciden geldim kök disimi cektirdim nası acıdıgını bi Allah bi ben biliyorum. Herseye kolay kolay aglamam ama disi cekerken nası agladım yarım saat ugrastı bi dis icin hayatında böyle bisey gormemis dis sallanıyodu ama gelmiyodu neyse ki kurtuldum.
Allah herkese sabır versin su disten cektigim kadar hic biseyden cekmedim..

ben de nihayet teli taktırıyorum. 1 dişim çekildi. diş taşı temizliği ve dolgu bitince tel takılacak. önce üst sonra alt. 12-16 ayda düzelir dedi. 2500 tl. çekim ve dolgular 550 tl.

yalnız ben depresyona girmek üzereyim çirkinleşeceğim diye. neredeyse vazgeçiçem tel taktırmaktan ama dişimin biri yok artık geri dönemem sanırım senağlama

yalnız ben depresyona girmek üzereyim çirkinleşeceğim diye. neredeyse vazgeçiçem tel taktırmaktan ama dişimin biri yok artık geri dönemem sanırım senağlama

yok güzelim ya öyle düşünme...
ben önce altlara taktırdım ; taktırdığım gün ağrının da etkisiyle çok pişman oldum ama sonra alıştım ... 3 ay kadar önce de üstlere taktırdım... onda da aynı şey oldu...

ben ne yaptım dedim ama şimdi alıştım valla... unutuyorum valla...

hatta dişlerim düzeldiği için de çok mutluyum ve kendim için yaptığım en güzel şey bu diyebiliyorum yerimseniben

yok güzelim ya öyle düşünme...
ben önce altlara taktırdım ; taktırdığım gün ağrının da etkisiyle çok pişman oldum ama sonra alıştım ... 3 ay kadar önce de üstlere taktırdım... onda da aynı şey oldu...

ben ne yaptım dedim ama şimdi alıştım valla... unutuyorum valla...

hatta dişlerim düzeldiği için de çok mutluyum ve kendim için yaptığım en güzel şey bu diyebiliyorum yerimseniben

dişerim düzeleceği için mutluyum tabi. zaten estetik sorunu yoktu çok ama çürüyebilirdi sağlık açısından taktırıyorum teli.

ne yapalım artık bir süre çirkin betty olacağım sonra güzel kuğu inşall:Saruboceq:ah

Benimde tel takmama az kaldı 1 disimi cektiriyim damagımı yardırıyım takıyorum.
Biraz once disciden geldim kök disimi cektirdim nası acıdıgını bi Allah bi ben biliyorum. Herseye kolay kolay aglamam ama disi cekerken nası agladım yarım saat ugrastı bi dis icin hayatında böyle bisey gormemis dis sallanıyodu ama gelmiyodu neyse ki kurtuldum.
Allah herkese sabır versin su disten cektigim kadar hic biseyden cekmedim..

Geçmiş olsun canım atlattın en azından stresi bitti..Bikaç gün daha dayan senin diş biraz inatçı çıkmış demek ki :)
Öyle tel taktırırken çirkin olucam diye düşünüp moralinizi bozmayın.Cildim hassas olduğu için ilk takıldığı günler ağrılarla birlikte kabus gibiydi de zamanla atlattım.Yavaş yavaş resimlerde gülmeye de başladım.Bir ay önce lastik takıldı boşluklarım da kapanmaya başladı artık:dance:

Geçmiş olsun canım atlattın en azından stresi bitti..Bikaç gün daha dayan senin diş biraz inatçı çıkmış demek ki :)
Öyle tel taktırırken çirkin olucam diye düşünüp moralinizi bozmayın.Cildim hassas olduğu için ilk takıldığı günler ağrılarla birlikte kabus gibiydi de zamanla atlattım.Yavaş yavaş resimlerde gülmeye de başladım.Bir ay önce lastik takıldı boşluklarım da kapanmaya başladı artık:dance:

Saol canım :) Hemde nası inatcı ya ne cektirdi bana ..
Ya bide discim hamile erken dogum yapma ihtimali varmıs eger erken yapmassa agustosta damagım yarılcak ondan sonra tel takılcak :S Suanda 5 disim eksik sabredicek halim kalmadı Allahtan konusurken bosluklar gorunmuyo zaten agzımı acmıyorum.
Senin boslukların kapanıyomus ne zamandır tel takıyosun?

slm kızlar bende geçen gün diş hekimine gittim bana tel takmam gerektiğini söyledi çok problemli olmadığını kısa bi sürede düzelebileceğini söyledi ücret nedir dedim bana 3 bin dedi-tatlicadiarzu- ben o fiyata araba alırım bee laelaelaelaelae tabi şaka yapıyorum sağlık bu sonuçta ama kızlar sizcede çok pahalı değil mi yaafisfisfis problemli bi diş değil yani belli bile olmuyo aslında anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz biyer var mı? 3 bin olmasın amasırnaşık şey o ne yaa 3 bin fisfisfis daha neler:1closedeyes:

Saol canım :) Hemde nası inatcı ya ne cektirdi bana ..
Ya bide discim hamile erken dogum yapma ihtimali varmıs eger erken yapmassa agustosta damagım yarılcak ondan sonra tel takılcak :S Suanda 5 disim eksik sabredicek halim kalmadı Allahtan konusurken bosluklar gorunmuyo zaten agzımı acmıyorum.
Senin boslukların kapanıyomus ne zamandır tel takıyosun?

İremcim ben 1 yıldır tel takıyorum ve boşluklarımdan 1'i kapandı diğer ikisi için 27 sinde randevum var bakalım ne yapacağız dişçimle.

Ama sormak istediğim 5 diş boşluğun dolacak doktorun fiyat olarak ne verdi? Yazarsan çok sevinirim.

İremcim ben 1 yıldır tel takıyorum ve boşluklarımdan 1'i kapandı diğer ikisi için 27 sinde randevum var bakalım ne yapacağız dişçimle.

Ama sormak istediğim 5 diş boşluğun dolacak doktorun fiyat olarak ne verdi? Yazarsan çok sevinirim.

1 sene de 1 disinin boslugu mu kapandı yani :S Benim 5 disim degil 4 disim kapanıcak cunku bi disim damagımı yarınca assagıya cekilicek gomuk kaldıgından. Boslukların hepsini aynı anda kapatmıyor mu sırayla mı kapatıyor?

Fiyatı 2.500 $ rahat 3 bucuk sene takıcaksın dedi. Benim gorunurde 2 disim yamuk bu kadar takıcagımı tahmin etmiyodum heralde boslukların dolması icin bu kadar uzun surcek bilemiyorum.

Benimde sormak istedigim 3 tane disin cekildi sanırım ama alttanda üsttende aynı sayıda cekilmesi gerekmiyo mu? Benim alttan 2 iltihaplı disim vardı onları cektirdim diye usttende saglam 2 disimi cektirmek zorunda kaldım.

Merhaba arkadaşlar topiği görünce çok sevindim benim de deneyimlerinize ihtiyacım var.
27 yaşımdayım,ön dişlerimin özellikle ikisinde problem var arkaya doğru kayıyor gün geçtikçe konuşmamı dahi etkiliyor,resmen dilime değiyor,acaba bu saatten sonra tel taktırabilir miyim
kendi dişlerim olsun istiyorum,kaplatmak istemiyorum

slm kızlar bende geçen gün diş hekimine gittim bana tel takmam gerektiğini söyledi çok problemli olmadığını kısa bi sürede düzelebileceğini söyledi ücret nedir dedim bana 3 bin dedi-tatlicadiarzu- ben o fiyata araba alırım bee laelaelaelaelae tabi şaka yapıyorum sağlık bu sonuçta ama kızlar sizcede çok pahalı değil mi yaafisfisfis problemli bi diş değil yani belli bile olmuyo aslında anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz biyer var mı? 3 bin olmasın amasırnaşık şey o ne yaa 3 bin fisfisfis daha neler:1closedeyes:

biraz daha araştır ama 3000 çok uçuk bir rakam değil. zaten dişteki duruma bağlı olarak 2000-3000 arasında daha çok tutan da var. teli şeffaf istersen daha da çok masraf demek

Back