• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yuppi 4 temmuzda tellerim çıkıyor =)

ah ahh bende o gunleri bir gorebilsem:))) daha takılalı 2ay oldu pazartsi randevum var onlerle ısırma dio ama bazen mecbur kalıom yumuşak şeyleri ısırıom sanırım biraz yamulttu bu ısırma

kızlar size bişey sorcam ani bişey oldu telde yamulma ya da braketin yerinden kopması gibi doktorunuzla acil iletişime naısl geçiyorsunuz?istediğiniz zmn arayabiliyor musunuz ya da gorüşebiliyor musunuz.sorum muayneye ayda bi kere gelen doktorlar için.

kızlar size bişey sorcam ani bişey oldu telde yamulma ya da braketin yerinden kopması gibi doktorunuzla acil iletişime naısl geçiyorsunuz?istediğiniz zmn arayabiliyor musunuz ya da gorüşebiliyor musunuz.sorum muayneye ayda bi kere gelen doktorlar için.[/QUOTE]

Ayda bir veya 15'te bir hiç farketmez telim kırılsa filan hemen arıyorum söylüyorum tel kırıldı ne zaman geleyim diye soruyorum. Sonuçta herhangi bi aksaklıkta benim tellerin dişimde kalma zamanı uzuyor. Vallahi ben tel kırılması şöyle dursun yanağımı tel acıtınca ile arayıp gidiyorum. Can benim canım.
Sende ara bence doktorunu sorun çıkaracağını sanmam.

kızlar ben tek taktırdım ve bundan bir yıl once çıktı. beş ay kadar bir dönem kullandım telleri. üst dişerlime takıldı, sorunum orta dişimdeki ayrıklıktı bunun dışında hiç bir sorunum yoktu, dişelrimin hepsi sıra sıra idi. doktorum beş altı ay kalacağını ve çıktıktan sonra asla ayrılmayacağını söyledi. fakat çıktıktan üç gün sonra dişim çok az ayrıldı ve onu takip eden günlerde ayrılma mesafesi arttı. şuanda bır yıl geçtı ve eskisi gibi. hemde en iyi klınıklerden birinde yaptırmıştım. bir arkadaşımda orada yaptırdı. iki bucuk yıl kadar tel kullandı ve implant takıldı. fakat kızın dişleri çok vahim.. bir kaç arkadaşımda da bur durumu gözlemledim, tel takanların dişi yelpaze gibi açılıyor ve irileşiyor. ne yazıkki şannssız bır durum... umarım sizlerinki öyle olmaz....

Arkadaslar benim tel tedavim tabiiki devam ediyor, ameliyat icin ayri konu actim,
bazi arkadaslarin sorulari oluyordu ordan sora bilirsiniz kizlar.

@busrasezgin, tel tedavisinden sonra ya gece takilan bir tel vermeli dr. veya da icden ince tel takilmali yoksa disler eski posisyona geri döne biliyor.

kızlar ben tek taktırdım ve bundan bir yıl once çıktı. beş ay kadar bir dönem kullandım telleri. üst dişerlime takıldı, sorunum orta dişimdeki ayrıklıktı bunun dışında hiç bir sorunum yoktu, dişelrimin hepsi sıra sıra idi. doktorum beş altı ay kalacağını ve çıktıktan sonra asla ayrılmayacağını söyledi. fakat çıktıktan üç gün sonra dişim çok az ayrıldı ve onu takip eden günlerde ayrılma mesafesi arttı. şuanda bır yıl geçtı ve eskisi gibi. hemde en iyi klınıklerden birinde yaptırmıştım. bir arkadaşımda orada yaptırdı. iki bucuk yıl kadar tel kullandı ve implant takıldı. fakat kızın dişleri çok vahim.. bir kaç arkadaşımda da bur durumu gözlemledim, tel takanların dişi yelpaze gibi açılıyor ve irileşiyor. ne yazıkki şannssız bır durum... umarım sizlerinki öyle olmaz....

Arkadaslar benim tel tedavim tabiiki devam ediyor, ameliyat icin ayri konu actim,

@busrasezgin, tel tedavisinden sonra ya gece takilan bir tel vermeli dr. veya da icden ince tel takilmali yoksa disler eski posisyona geri döne biliyor.

özellikle ön ayrıklar en kolay eski haline dönebilen durummuş...
bir süre sabitleyici kullanman gerekiyordu... kullanmışmıydın ?

bazıları hem gündüz gece ; bazıları sadece gece kullanıyor... bir de içten sabit tel var... ömür boyu da kalabiliyor... ben de üstlerde ön ayrıklarım için taktırmıştım 3 ay önce ; bir de köpek dişimde biraz yukardaydı ... henüz devam ediyorum... tedavi bitince sabit tel düşünüyorum ben ... bu kadar emeğin boşa gitmesini istemem ...

evet benimde 4 temmuzda çıkacağı için gittiğimde doktor üst ve alt dişlerimi iyice temizledi ve içten tel taktı sabitleme oluyormus adı

evet benimde 4 temmuzda çıkacağı için gittiğimde doktor üst ve alt dişlerimi iyice temizledi ve içten tel taktı sabitleme oluyormus adı

Diş temizliği için ayrı bi ücret mi alıyo yoksa ödediğiniz ücretin icinde mi beyazlatmak? Bide sabit tel icin yine ay da bi olmasa da ara ara kontrollere gitcekmisin yoksa baya bi durucak mı?

Diş temizliği için ayrı bi ücret mi alıyo yoksa ödediğiniz ücretin icinde mi beyazlatmak? Bide sabit tel icin yine ay da bi olmasa da ara ara kontrollere gitcekmisin yoksa baya bi durucak mı?

cnm diş telelrim çıkmadan temizledi işte ekstra bi ücretde almadı 4 temmuzda çıkarıcz dedi onun haricnde kontrol hakknda bişi demedi .sanırım uzun süre snra gidicm kontrollere sabit tel için

bide bende bişi sorucam ben bursada yaptırıyorum sende bursada yaptırıyosun sanırım merak ettimde doktorunun ismi ne?

Son düzenleme:
cnm diş telelrim çıkmadan temizledi işte ekstra bi ücretde almadı 4 temmuzda çıkarıcz dedi onun haricnde kontrol hakknda bişi demedi .sanırım uzun süre snra gidicm kontrollere sabit tel için

Cıkmadan mı temizledi? :/ Cıktıktan sonra temizler diye dusunuyodum.

Evet bursada ama daha takmıyorum. 1 dolgum kaldı gömük disimide alsınlar taktırıcam. Adı Ebru Çetinkaya Tokmak şuanda doğum izninde erken doğum yapma ihtimali varmıs oyle olursa haziran olmazsa ağustostta taktırıcam bende. Senin dişcinin adı ne?

1 hafta sonra alt dişlerimede takılcak üstlerin tedavisi bitti sayılır mirmirmirmir

Cıkmadan mı temizledi? :/ Cıktıktan sonra temizler diye dusunuyodum.

Evet bursada ama daha takmıyorum. 1 dolgum kaldı gömük disimide alsınlar taktırıcam. Adı Ebru Çetinkaya Tokmak şuanda doğum izninde erken doğum yapma ihtimali varmıs oyle olursa haziran olmazsa ağustostta taktırıcam bende. Senin dişcinin adı ne?

benim çıkacağı randevudan bir önceki randevuda temizledi karbonat gibi bişeyle falan ...benim dişçim alper sönmez

İçten taktığı bu teller ine takılanlar gibi mi bide canın yanıyomu ?
benimkine daha 1 yıl var ama merak ettim canım.

İçten taktığı bu teller ine takılanlar gibi mi bide canın yanıyomu ?
benimkine daha 1 yıl var ama merak ettim canım.

cnm ice taktıgı teller hani braketlerin ortasından gecen ince tel varya (ark teli diyorlar sanırım)işte ondan azı dişlerime kadar takmadı alt ve üst süt dişlerimin hizzasındalar sabitleyiciyi takarken acımıyor sadece temizlerken falan sızladı :gitme:

Back