• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar merhaba bende 2 aydır tel kullanıyorum. benim köpek dişimin biri üstte, biri gömük. üstte olan diş inince gömük diş açılıp braket takılacak. böyle bir sorunu olan var mı? birde ben ankarada özele taktırdım ücreti taksitle ödüyorum. doktor ilk ödemede fatura kesti 2.de kesmedi. ödediğim ücret miktarınca fatura kesmesi gerekmiyor mu?

Doktorum bana ödediğim hiç bir ücret için fatura kesmedi.. Ne peşin ne de taksitlere..
Ben bugün doktora gittim kızlar,bu ayın sonuna doğru ya da 3-4 temmuz da tellerimden kurtulmuş olacağım hihoyyyt

Doktorum bana ödediğim hiç bir ücret için fatura kesmedi.. Ne peşin ne de taksitlere..
Ben bugün doktora gittim kızlar,bu ayın sonuna doğru ya da 3-4 temmuz da tellerimden kurtulmuş olacağım hihoyyyt

hadi hayırlı olsun o zaman :lepi:

bu arada bana da hiç fatura kesmedi... sadece bir kağıt vardı taksitleri aldığına dair imza attı...

arkadaşlar merhaba bende 2 aydır tel kullanıyorum. benim köpek dişimin biri üstte, biri gömük. üstte olan diş inince gömük diş açılıp braket takılacak. böyle bir sorunu olan var mı? birde ben ankarada özele taktırdım ücreti taksitle ödüyorum. doktor ilk ödemede fatura kesti 2.de kesmedi. ödediğim ücret miktarınca fatura kesmesi gerekmiyor mu?

Ah canımm sonunda benim sorunumdan olan birini buldum bi iki aydır soruyorum sürekli hiç gömük dişi olan yok. Benimde bi köpek dişim üstte gömük olanda köpek dişimin yanındaki diş. Ama ben daha tel takmıyorum dişcim şuanda hamile dogum iznine cıktı temmuzun sonu veya agustostta tel takılcak. ben yarıp diş cıktıktan sonra tel takılıyo sanıyodum ama size once tel takmışlar köpek dişi yaklaşık kac ayda iner bi bilginiz var mı?

merhaba kızlar diş teliyle ilgili uzun süreli maceram geçtiğimiz cumartesi sona erdi artık harika dişlerimle rahat rahat gülebiliyorum :) mutluluğumu paylaşmak istedim darısı en kısa sürede başınızaa :)

inşallah canım... ama benim 6 ay daha var en azından...

inşallah.. benim yaz sonu gibi bir beklentim vardı ama bu ay össden dolayı ağrım olmasın istedim yavaşlattım tedaviyi bakalım artık boşluklar ne zaman kapanırsa..

aynı sorun bende de vardı.benim de köpek dişim yukarı da onun yanındaki bi kaç dişte gömüktü köpek dişim daha 1.5 ay olmasına rağmen hemen indi artık gömük dişlerimin düzelmesini bekliyorum :S

Yararken acıdı mı ? :/ Canım sana özelden mesaj atayım msn ekle ordan konusalım olur mu

Merhaba arkadaşlar
Benim üst iki dişim hafif yamuk,alt dişlerim ise sıkışık sukuşuk.Bende pazartesi günü bir ortodonti uzmanına gittim.Doktor dişlerime baktı.Dediki senden diş çekmeyeceğiz,teller 2 yıl ağzında kalacak ondan sonra dişlerin eski haline dönmemesi için 9 ay bir aparat takacakmışım dişlerimin arkasına görünmüyor.Benim korktuğum olay bu dişler yerinden oyunuyor yamukluğu geçtikten sonra gene eskisi gibi sağlıklı olur mu?Şimdi tel takılma süresi boyunca ısırarak yiyemeyecekmişim ya da kabuklu yiyecekler vs. çıkardıktan sonra yiyebilecek miyim?Dr yersin dedi ama ben korkuyorum.Aynı durumu yaşayan ve halinden memnun olan arkadaşlar var mı?Bana yardım edin?Ben hiçbir risk göremedim bu işte.İnşallah bir sorun çıkmaz.Hayırlısı ile yapabiliriz bu işi.

::(bugun diş doktoruna gttim bana cenen yamuk dedi amaliyat olman lazım ama öle dısarıdan bişey belli olmuyor:Syada tel takılcak dedi 2 senemi alcak 22 girecem yakında morelim cok bozuk telli telli dolasmak damaktan tel takınmıstım ztn bir faydası olmamıstı arkadaslar bana ya hacettepe cabaya git dedi yada marmara nişantası tıp fakultesine sizse hangisi daha iyi olur bilgisi olan yardım ederse cok sevinirim. hersey için şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar
Benim üst iki dişim hafif yamuk,alt dişlerim ise sıkışık sukuşuk.Bende pazartesi günü bir ortodonti uzmanına gittim.Doktor dişlerime baktı.Dediki senden diş çekmeyeceğiz,teller 2 yıl ağzında kalacak ondan sonra dişlerin eski haline dönmemesi için 9 ay bir aparat takacakmışım dişlerimin arkasına görünmüyor.Benim korktuğum olay bu dişler yerinden oyunuyor yamukluğu geçtikten sonra gene eskisi gibi sağlıklı olur mu?Şimdi tel takılma süresi boyunca ısırarak yiyemeyecekmişim ya da kabuklu yiyecekler vs. çıkardıktan sonra yiyebilecek miyim?Dr yersin dedi ama ben korkuyorum.Aynı durumu yaşayan ve halinden memnun olan arkadaşlar var mı?Bana yardım edin?Ben hiçbir risk göremedim bu işte.İnşallah bir sorun çıkmaz.Hayırlısı ile yapabiliriz bu işi.

canım tedavi sırasında dişler hep yerinden oynadığı için ister istemez bir ağrı ; bir hassasiyet oluyor ... ısırarak ya da sert birşeyler yediğinde zaten ağrıyor... o yüzden yasak olmasa bile yemen zor oluyor... ben bu sene erik yiyemedim mesela :)

ya da sandviç gibi ısırarak yenilen türde şeyler tercih etmiyorum... ama daha sonra tedavi bitiminde dişler de yerine oturacağından bir süre sonra sorun olmayacaktır...

tel tedavin sürecinde diş bakımını yaparsan diş sağlığında problem olmaz...
açıkçası ben dişlerime tel taktırdığım için gayet memnunum .... süprizzzzz

Back