- 29 Eylül 2014
- 8.785
- 16.193
giyiminr özen gösterirsin temiz ve güzel giyinirsin, saçların her zaman temiz ve parlak olur, cildinde sorun da yoksa makyajı çok abartmamanı öneririm. Hele cildin hassasa sivilce sorunuyla uğraşmak zorunda kalma ilerde. Şık olmak için ille full makyajla dolaşmana gerek yok. Fondoten ve pudra tavsiye etmiyorum cildin sorunlu değilse. Yani lekeler vs yoksa. Göz altı morlukların varsa kapatıcı sürebilirsin. Göz kalemi kullanmayı öğren ve alıştır kendini. Benim gözlerim iri sürünce eşek gözü gibi çıkıyor ortaya o yüzden kullanmıyorum yoksa severm mesela. Allık desen sürmüyorum kendimi bildim bileli yanaklarım pembedir aşırı zayıfken bile. Yani senin ihtiyacın varsa cildini yormadan kullanabilirsin bunları. Makyajda neye ihtiyacın varsa bunu belirle kendine. Boya küpünden çıkmış gibi gezmene gerek yok.ben de 30 yaşıma gelince 20 gibi göstermek istiyorum bak o süper olurdu. evet cildime zarar verir diye korkuyorum. ergenlikte sivilcelerle çok uğraştım, son yıllarda anca kurtuldum. yarın öbür gün başka bir sorun olsun istemiyorum. belki de sıcaktan bunalıyorumdur, babam kıyafet alalım istersen dedi (bayram için) birkaç yere baktık ve çok kalabalıktı, ben de boşver dedim. ben milletin düşüncesini umursamıyorum, umursayacak olsam daha kötü çünkü dedikodu kazanının içindeyim. umursasam inanın ki daha kötü olur benim için. yaşlanınca bile umursayacağımı sanmıyorum ama iş hayatı kasıyor işte.
1,58'e 48 kiloyum. küçük bir şehirde okuyorum ama izmirde yaşıyorum. okuldan sonra hayatıma izmirde devam etmek istiyorum
Ben de rahat bir insanım, 17 yaşımdayken nasıl giyiniyorsam hala öyle giyiniyorum özel hayatımda. Converselerim, spor ayakkabılarım, sandaletlerim, botlarım olmazsa olmazlarım. Topukludan nefret ederim. Taytımı, şortumu çeker sıfır makyaj çıkarım dışarı. Ama hayatımın hiç bir döneminde erkek arkadaşım olmasa da olur, hatta olsun istemiyorum, dikkat çekmek istemiyorum demedim. Bir sürü sevgilim de oldu, her zaman ortamın en çok dikkat çeken hatunlarından da oldum. Bir erkeğin ilgisinin üstünde olması güzeldir. Bunu deneyimlemelisin. Gerçekten istemediğini değil de olmadığı için kendini bu şekilde rahatlattığını düşündüm ben. Gerçekten istememen çok normal gelmedi çünkü.22 yaşındayım univ. son sınıf öğrencisiyim. Kendimi bildim bileli makyaj yapamam, yapmam, hiç sevmem, yakıştığını da düşünmedim hiç. Çok sade ve rahat giyinirim genelde, kot pantolon ve gömlek yada tişört. Topuklu giyip gezmedim hiç, denemedim bile çünkü onlarla yürüyemeyeceğimi ve komik olacağımı düşünüyorum. Saçlarımı açıp da gezemem çok sıkıntılı bir insanımdır. Çevremdeki kızlar ne yapsalar bi şekilde kendilerine yakıştırıyorlar ve komik falan olmuyorlar. Öğrencilikte böyle şeylerin önemi yok ama iş hayatında böyle istediğim gibi giyinip gezemem biliyorum. Belki benden daha iyi giyinen birisi daha güzel görünen birisi işi alacak ben alamayacağım. Belki patronlar daha güzel olanı tercih edecekler. Mini etek, elbise falan giyemem ama en azından kadınlarda şık duran pantolon vs giymem gerekecek sanırım. İşe de kotla gidilmez. Ben ilgi çekmeyi seven birisi değilim, sanki kendimde ufak Bi değişiklik yapsam herkes bana bakıyormuş gibi geliyor. Bu zamana kadar hiç erkek arkadaşım olmadı, benden hoşlanan olmuş mudur bilemem ama hiç öyle sevgilisi olanlara özenmedim. Yanlış anlaşılmasın, aseksüel yada eşcinsel değilim. Sevgilim olmadı ve bunu hiç dert etmiyorum, etmedim de. Dış güzellik sorununu ufaktan da olsa çözmeye başlamam lazım ama işte hiç makyaj ve kıyafet meraklısı değilim. Kimseye imrenmiyorum, hiçbir kızın da güzelliğini falan kıskanmıyorum. Dış görünüşümün arkadaşlarıma yada erkeklere nasıl gözüktüğü umrumda değil. Onların düşüncelerini umursamıyorum. Ama bu sorunuma en azından iş hayatına atılmaya başlamama az zaman kalmışken bi çözüm bulmam lazım sanırım içimden hiç gelmese de. Ne yapmalıyım?
erkek arkadaş meselesi şöyle; ben bugüne kadar çevremdeki hiçbir erkeğe ilgi duymadım çünkü hiçbirini kendime uygun görmedim. karşıma çıksaydı sevebileceğim birisi, sevgilisi olmak isteyecğim birisi çıksaydı olsun isterdim ve olurdu da zaten. belki de çevremi değiştirmem gerekiyordur. çevrem beğendiğim insanlarla dolu olsa herhalde ben de erkek arkadaşsız olmanın eksikliğini hissederdim. insanları kendime layık görmeme durumu değil bu ama bilmiyorum denemeye değer insan yok, hiç karşıma çıkmadı. bu konuda sorunlu yada anormal olduğumu düşünmüyorum, ancak ve ancak şanssızımdır.Ben de rahat bir insanım, 17 yaşımdayken nasıl giyiniyorsam hala öyle giyiniyorum özel hayatımda. Converselerim, spor ayakkabılarım, sandaletlerim, botlarım olmazsa olmazlarım. Topukludan nefret ederim. Taytımı, şortumu çeker sıfır makyaj çıkarım dışarı. Ama hayatımın hiç bir döneminde erkek arkadaşım olmasa da olur, hatta olsun istemiyorum, dikkat çekmek istemiyorum demedim. Bir sürü sevgilim de oldu, her zaman ortamın en çok dikkat çeken hatunlarından da oldum. Bir erkeğin ilgisinin üstünde olması güzeldir. Bunu deneyimlemelisin. Gerçekten istemediğini değil de olmadığı için kendini bu şekilde rahatlattığını düşündüm ben. Gerçekten istememen çok normal gelmedi çünkü.
İş hayatı kolay çözülüyor. Ben pantolon takımlarıyla erkek tipi bağcıklı ayakkabılar, kısa elbiselerle babetler ya da çizmeler giyerek çözüyordum işi. Elbise süslenmekten, hazırlanmaktan çok hoşlanmayan kadınlar için müthiş bir çözüm bence. Tek parça, bişeylerle uydurma derdi yok, her türlü klasik görüntüyü çok rahat yakalıyor.
teşekkür ederim, söylediklerinizi uygulayacağım. :)Yazin makyaj yapma zaten, biraz da bronzlasirsan dogal olarak isildarsin :)
Kendine bir kozmetik alisverisi yap, ama oyle rujlar rimeller falan degil, sac ve cilt bakim ürünleri, kokulu dus jelleri, vucut kremleri, hafif parfumler, deodorantlar, soft renklerde ojeler, hafif bir allik, ihtiyacin varsa bir goz alti kapatici, seffaf rimel.
ise bunlarla basla, saclarini toplasan da bakimli olsunlar, haftada bir maske yap, saglikli ve canli saclar ne renk olursa olsun, ve nasil sekil verilirse verilsin her kadina bakimli ve guzel bir hava katar.
sabah cildini uygun bir temizleyiciyle temizle, nemlendir, allik kullan, oje sevmesen de duzenli olarak manikur yap, ellerini kremle, bakimsiz eller kimseye yakismaz!
Giyimin icin de yine kot tisort giy ama uygun renkler kombinle, guzel kemerler cantalar al, guzel bir gunes gozlugu edin ve dudaklarina nemlendirici sur (bazi markalarin hafif renk veren nemlendiricileri var, hastasiyim)
E bunlar yeter zaten senin yasinda bir kizin yeterince bakimli ve guzel gorunmesine, ille makyaj yapmak, topuklular giymek, saclarini boyamak zorunda degilsin, dogal guzelligin yeter
saçtan bazen o kadar bunalıyorumki o kızgınlıkla kazıtıcam bunlar bile diyorum. :) özellikle sıcak havalarda. ben çok sıkıntılı bir insanım ama saçlarım omuz hizamdan falan da uzun. rimele ihtiyacım var sanırım çünkü kirpiklerim kısa. temizlik çok önemli, ben her gün duş alırım. ellerime krem sürmediğim bi gün bile yok. süslü püslü olup ter kokan insanlar falan tanıyorum ben.Ben de senin gibiyim.Yani makyaj konusunda senin gibiyim bitek.Hiç sevmem kendimede gerçekten yakıştırmıyorum.Özel biyere gitmiceksem ojede sürmem mesela.Ama saçlarım belime kadar uzundur ve her dışarı çıkışımda düzleştirir açarım filan o konuda bağlarımız kopuyor herneyse.Makyaj konusunda benim yaptığımı yap.Bir tane bb krem,birde rimel. Bitti.İnan bana o soft güzelliği hiç bişey veremez.Yüzüm sıcak bastıkça kırmızı bi elmaya döndüğü için bb krem sürer yüzümü tek renk ve pürüzsüz yaparım. Rimelde sürerek kirpiklerimi oldukça uzatırım.Ve bu beni çok güzel gösteriyor. Onun dışında göz kalemi eyeliner ruj allık pudra vs vs.Hiç olmadı 23 yaşındayım aldığımı bile bilmem. Kıyafet önemli.Temiz olduktan sonra mesele yok bence.Saç bi kadının herşeyidir.Eğer süslenmeyi sevmiyosan saçlarını uzat.Uzun saçlı bi kız eşofman ve sıfır makyajlada çıksa havalı görünür.Sende benim gibi tembel gillerdensen,saçları uzat kısacası.Sonrası kolay.Her türlü kurtarırsın :) Hiç bişey le ilgilenmemek yerine bir tek saçlarınla ilgilenerek kot tişört rahatlığını makyajsız halini toplar mutlu olur beğenilirsin vs vs forever yani.Aklında bulunsun.
erkek arkadaş meselesi şöyle; ben bugüne kadar çevremdeki hiçbir erkeğe ilgi duymadım çünkü hiçbirini kendime uygun görmedim. karşıma çıksaydı sevebileceğim birisi, sevgilisi olmak isteyecğim birisi çıksaydı olsun isterdim ve olurdu da zaten. belki de çevremi değiştirmem gerekiyordur. çevrem beğendiğim insanlarla dolu olsa herhalde ben de erkek arkadaşsız olmanın eksikliğini hissederdim. insanları kendime layık görmeme durumu değil bu ama bilmiyorum denemeye değer insan yok, hiç karşıma çıkmadı. bu konuda sorunlu yada anormal olduğumu düşünmüyorum, ancak ve ancak şanssızımdır.
Ama 20li yaşlarında bir genç kadının şimdiye dek birinden hoşlanmamış olması da normal değil. Kendime uygun birini bulamıyorum falan çok mantıklı değil cicim. Hoşlanmak mantık aramaz. Yolda gördüğün adamdan bile etkilenebilirsin normal şartlarda.
bi dakika bi yanlış anlaşılma oldu sanırım. ben bugüne kadar hiçbir erkekten hoşlanmadım demedim. hoşlandım, aşık da oldum vs. ama sevgili olup ilişki kurmadım. benim hoşlandığım, benim ilgimi çeken, normal şartlar altında tanımak isteyeceğim erkekler oldu ama şartlar normal değildi. hoşlandıklarımdan biriyle tam normal arkadaşlık kurma girişiminde bulunacaktımki kendisinin sevgilisi olduğunu öğrendim, sevgili olma şansımı kaybettim. bir tanesine aşık oldum, arkadaşımdı fakat uzak bir şehre gitti, o öyle olmadı. diğer bir tane daha var ama ona hiç girmeyeyim en iyisi. böyle yani. ben erkeklerden hoşlanmıyorum demedim, nerde imkansız insanlar var onlara ilgi duydum ve çevremde rahatlıkla iletişim, arkadaşlık kurabileceğim hatta sevgili olabileceğim insanlar var ama ben de onlara ilgi duymuyorum şu sıralar, ilişki kurmaya değer bulmuyorum. bu sebepten dolayı şu an erkek arkadaşımın olmamasını bir eksiklik olarak hissetmiyorum. şimdi böyle söylüyorum ama iki gün sonra biri çıkar karşıma, her şart uygundur vs. o ayrı konu tabi hayatın ne getireceğini bilemeyiz. ben hoşlanmadım demedim, bir kadından hoşlanmış olsaydım onu da söylerdim burada ifade ederdim, o zaman da hem kadınlardan hem de erkeklerden hoşlanıyorum derdim. kadından da hoşlanmadım mesela ama hoşlanmadığım bir erkek olmadı demedim.Ama 20li yaşlarında bir genç kadının şimdiye dek birinden hoşlanmamış olması da normal değil. Kendime uygun birini bulamıyorum falan çok mantıklı değil cicim. Hoşlanmak mantık aramaz. Yolda gördüğün adamdan bile etkilenebilirsin normal şartlarda.
geçmişte benim sevgili olmak istediğim insanlar oldu ama şartlar uygun düşmedi. benim için aslolan sevgi, sevmek, belki aşk. uzun zamandır da etkilendiğim, arkadaşlık kurmak isteyeceğim, daha yakından tanımak isteyebileceğim birileri olmadığı için çevremde şu anda sevgilim yok. o zamanlar şartlar uygun olsaydı sevgilim olurdu. ben de biliyorum aynı şeylerden hoşlanıp hoşlanmama mevzusunu, arada sevgi varsa insan onu görmezden gelebilir ama sevmediğim kişiyle de sevgili olmayı tercih etmiyorum. ha iki gü sonra birisi dahil olur çevreme, işte bu derim belki, bilinmezSephoraa ya katılmamak elde değil. Ben de 23 yaşında üniversite öğrencisiyim. Benimde şu an sevgilim yok ama daha önce oldu. Bir sevgilinizin olması size farklı bir bakış açısı katar. Hem insan ilişkilerinde hem özel hayatınızda.
Kendinize neye göre uygun birini bulamıyorsunuz. Ben eski sevgilimi düşünüyorumda adamla neredeyse hiç ortak noktamız yoktu ama çok uzun süre sevgili olarak kaldık. Gayette güzel anlaşıyorduk. Sadece aynı şeylerden hoşlanıyor olmak ideal bir sevgili portresi vermiyor aslında.
teşekkür ederim.Öncelikle ben de pek makyaj yapan, takıp takıştıran birisi değilim. Bakım tamamen farklı bir şey zaten. Topuklu ayakkabı, elbise sizin tarzınız olmak zorunda değil. Ama kendi tarzınızı yansıtan çerçeve içerisinde kıyafetlerinize, görünüşünüze özen göstermeniz gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde hayattan bezmiş gibi bir görüntü oluşuyor çünkü.
Eğer hayat enerjiniz yerindeyse, halinizden mutluysanız hiçbir şeyi değiştirmek zorunda değilsiniz tabi ki. İş hayatına gelince, elbette ki giyilecek hem şık hem rahat şeyler bulunur, kafanıza takmayın bence.
Ek olarak: Bana biraz maskülen biri gibi geldiniz ama, nedeni makyaj sevmemeniz, elbise giymemeniz değil öyle bir hissiyat sadece bilemiyorum gerçekten öyle misiniz değil misiniz. Bu kötü bir şey değil elbette, herkesin kendi stili var sonuçta :)
ben de normal hayatımda eksiklğini hissetmedim, önümüzdeki 20 yıl daha hissetmem ama aklıma iş hayatı gelince bi durup düşünüyorum yani ister istemez. :) yoksa ben halimden memnunum. erkek arkadaş mevzusunu yazmasaydım keşke diye düşünüyorum şu anda, ne yalan söyleyeyim. ben hoşlandığım biri olmadı demedim ama hoşlandığım insanlarla şartlar uygun değildi, şartların uygun olduğu kişiler de bana göre değil. evet, kalıba sokulmaz. sevebileceğim biri olursa gerisi kendiliğinden gelir.Bende abartı giyinmem. Öyle mini etekmiş,elbiseymiş işim olmaz. Yada ruj,allık yahut havalı bukleli saçlarla gezmem ama kendimde bunun eksikliğini hissetmedim hiç. Kot pantolon,yakışan bir kaç Tişört, düzgün görünen saçlar, bi kalem ve rimelin etkili olabileceğini düşünüyorum :)
Erkek arkadaş meselesine gelince Gönül işleri kalıba sokulmaz ki. Hayırlısı olsun :)