- Konu Sahibi tubaaa ebrar
Geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın ben de 4 ay önce dış gebelik geçirdim. Benim de ilk iğnede düşmedi, ikinci dozu 1 hafta sonra yapmıştı benim doktorum. İkincisinden 1 gün sonra kanamam başladı. 18 gün lekelenme şeklinde devam etti. 5 gün temix kaldım bi daha normal reglimi oldum. Sonrasında yapmanız gereken rahim filmi çektirmek. Öncesinde bir şey mi vardı yoksa Dış gebelikten sonra tüplerde bi sorun olmuş mu diye bakmak lazım. Yoksa dış gebelik yüksek oranda tekrarlayan bir durum. Ben de korunma sürem içerisinde rahim filmini çektirdim. Inşallah sizin de temiz çıkarMerhaba. Benimde evliliğim daha yeni ve ilk gebeliğim dış gebelik ne yazık ki. Beta 47,8 ile başladım ama artışlar normal değildi. 19 Temmuz arefe günü kürtja oldum vakumlu doktor buradaysa düşer diye yaptı ama 20 Temmuzda beta değerim artmıştı yine. Kesin dış gebelik teşhisi kondu ve o gün 549 ile iğne oldum. İğneden 5 gün sonra kanamam başladı. 27 Temmuz yani bugün gittim beta artmış 696 olmuş ama doktor normal dedi. 10 11.günden sonra hızla düşer dedi. Cuma gününü bekliyorum. Şuan hem ilişkiye girmekten hem tekrar hamile kalmaktan çok korkuyorum. Resmen 1 haftada tüm sistemlerim çöktü. Doktor 3 ay korunun dedi. Bundan sonra ki süreçte ne yapmam lazım bir daha yaşamamak için?