Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

pinkaya beta değerlerinin artışı nasıl.dış gebelik herkeste farklı olabiliyo ama genelde beta değeleri düzensiz artıyo mesela bende kanamam vardı lekelenme vardı ve beta değerleri önce düştü sonra yükseldi sonra yine düştü ve kendiliğinden sıfırlandı.ama teşhisi zor bi durum.sürekli takip gerektiriyo.eğer öyle bi şüphen varsa kesinlikle 2 güne bir kan testi yaptır.kimi ağrılı oluyo kiminde ne ağrı ne kanama ne lekelenme.inşallah seninki normal bi gebeliktir ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

benim sürekli takip gibi bi şansım yok bulunduğum ilçede kan tetsti yapan yer yok:KK43: merkeze gitmem lazım oda çok zor:gitme:

ktg yanı sen toplam amelıyat sonrası 4 ay korunmus mu olacaksın?

yasmın_07 sen antalyanın neresındesın?

ktg doktor amelıyat sonrası sana korunma hakkında ne soyledı, bıraz bahseder mısın?

tunemi ben antalya merkezdeyim.sen rahim filmi çektirecekmisin.doktor benden istedi.dış gebelik tamamen sonlandıktan 2-3 ay sonra çektir dedi.bu süre içerisindede riske atmamak için korun dedi.eğer tüplerde bir sorun varsa ona göre bir yol izleyecek sanırım.inşallah bir sorun çıkmaz.birde rahim filminden sonra korunmak gerekiyormu gerekiyorsa ne kadar süre bilginiz varmı arkadaşlar.

benim sürekli takip gibi bi şansım yok bulunduğum ilçede kan tetsti yapan yer yok:KK43: merkeze gitmem lazım oda çok zor:gitme:

peki sen dış gebelikten neden şüphelendin.yani hamileliğinde yolunda gitmeyen şey ne.çünkü dış gebelik çok sinsi bişey herkeste kendini farklı belli ediyor.

rahım fılmııcın doktor bana bırsey demedı hıc bahsetmedı bıle ama ben bır ay sonra dusunuyordum. yaaaa yapma rahım fılmınden sonra da mı korunacagız ohoooo. o zaman soyle bır hesap yapayım; amelıyat olalı 20 gun oldu bı 20 gun sonra rahım fılmı cektıreyım kı, korun derse erken davranmıs oluruz... ıyı pazarlıkCADIARZU

yasmın_07 sen amelıyatla atmadın mı gebelıgı?

tunemi benimki biraz farklı oldu ben daha gebeliği öğrenmeden kahverengi lekelenmeler başlamıştı.daha regli olmama 9 gün vardı o zaman (haziranda)regli günüme kadar da devam etti lekeler.acaba implantasyon kanamasımı dedim evde test yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı.emin olmak için kan testi yaptırdım ama bu sefer kanamam başladı regli kanaması gibi fakat miktar olarak daha az.ilk testte benim değer 38 çıktı bide kanamada olunca ben kesin kimyasal gebelik dedim.2 gün sonra bidaha test yaptık 29 a düşmüştü.bunun ardından doktora gittim baktı oda kimyasal dır büyük ihtimal 2 gün sonra testi tekrarla dedi.ben çok rahattım ne ağrı ne sızı.testi tekrar yaptırınca bu sefer 138 e çıkmış.şok oldum.sonra sürekli testleri devam ettirdik.360 a kadar yükseldi.bu arada lekelere devam ve arada kanamaya dönüşüyodu.sonra 246 ya düştü dokor hala teşhis edememiş ve erken dönem düşük yapıyosun demişti.sonra 211 ve sonra 256 ya yükseldi tekrar.doktor hala teşhis edememişti.doktor değiştirdim ve daha ilk bakışta sağ tüpünde dış gebelik dedi.hatta 1,2 mm idi o zaman meğer canlılığını yitirmiş ve düşüşe geçmiş.doktorum iğne ile tedavi ederiz dedi.ben hatta ilacınıda aldım son kez ama gitmeden bi test daha yaptırmıştım.bu sefer 146 ya düşünce doktor boşuna iğne yapmayalım yoksa 6 ay korunman gerekir kendiliğinden düşcek bu dedi.ve tam 2 ayda değerlerim kendiliğinden sıfırlandı ama çok ağrı çektim.özellikle geceleri sancıdan duramadığım zamanlar oldu.ama şükür bitti.bittikten 15 gün sonra adet oldum kontrole gittim 2 ay sonra rahim filmi dedi.uzun anlattım ama insanın halinden ancak bunları yaşayan anlıyo.

oooo agrılar gece sıkıntıları aynı ama aslında doktorun da soyledıgı gıbı senın bır daha dısgebelık tekrar rıskın daha dusuk. netıce de bır hasar bıt oyuntu yok tupte. gercı dıyoruz ya %1lık ıhtımale gırmıs kesımız bız ne olacagı bellı olmuyor. yalnız doktor 6 ay korunma demıs valla be ustume alınmıyorum. yerimseniben ben yıne kendı doktorumu dınleyeyım ıcım daha rahat eder. o en azından 2 ay dedı. korunmayı kısa tutmanın bır anlamı da yok ya! Allah muhafaza dısgebelık tekrar etmesı herseyı tepetakla eder... rahım fılmıne kadar kımse de bırsey dıyemez. bu arad bırsey soracagım; rahım fılmının temız cıkması guzel, ama 'tekrar hamıle kalabılırsın' dedırtebılıyor mu kı? yanı bazı arkadaslar rahım fılmı sonrası doktorların korunmaya devam dedıgını soyluyorlar, acaba neden?

oooo agrılar gece sıkıntıları aynı ama aslında doktorun da soyledıgı gıbı senın bır daha dısgebelık tekrar rıskın daha dusuk. netıce de bır hasar bıt oyuntu yok tupte. gercı dıyoruz ya %1lık ıhtımale gırmıs kesımız bız ne olacagı bellı olmuyor. yalnız doktor 6 ay korunma demıs valla be ustume alınmıyorum. yerimseniben ben yıne kendı doktorumu dınleyeyım ıcım daha rahat eder. o en azından 2 ay dedı. korunmayı kısa tutmanın bır anlamı da yok ya! Allah muhafaza dısgebelık tekrar etmesı herseyı tepetakla eder... rahım fılmıne kadar kımse de bırsey dıyemez. bu arad bırsey soracagım; rahım fılmının temız cıkması guzel, ama 'tekrar hamıle kalabılırsın' dedırtebılıyor mu kı? yanı bazı arkadaslar rahım fılmı sonrası doktorların korunmaya devam dedıgını soyluyorlar, acaba neden?

rahim filminden sonra korunma gerekiyomu onu bende bilmiyorum filmin temiz çıkmasıda dediğin gibi hiç bir konuda garanti anlamına gelmiyor yani film temiz çıksa bile allah korusun yine dış gebelik olabilir yada hiç gebe kalamayadabilirsin.çünkü tüplerinde hiç sorun olmadığı halde hamile kalamyanlar yada dış gebelik geçirenler var(belki bizimde hiç sorunumuz yoktu) ama yinede sonucun temiz çıkması içimi rahatlatacak.filmden sonrada aslında mantıken korunmak saçma geliyo yani birkaşgün ilişki yasak oluyomuş ama umarım yine korun demezler

bu rahım fılm ılıskı yasagı getırecek kadar komplıke bır sey mı? agrı falan bıle dedıler. gercı bır gunde oldukca hareketlı ust uste kac tane vajınal ultrason gecırmıs bırı (ben) ıcın agrı esıgı oldukca yuksektır.

bu rahım fılm ılıskı yasagı getırecek kadar komplıke bır sey mı? agrı falan bıle dedıler. gercı bır gunde oldukca hareketlı ust uste kac tane vajınal ultrason gecırmıs bırı (ben) ıcın agrı esıgı oldukca yuksektır.

evet rahim filminden sonra birkaç gün ilişki yasak.belki 2 gün falan.biraz ağrılı bişeymiş ama heralde dış gebeliğin o acılarına dayandıktan sonra bunada dayanırız.anestezilide çekebiliyolar ama 10-15 dk sürüyomuş zaten bu kadarlık şey için anestezi almaya gerek yok.hatta bana doktorum senin rahim ağzın dar anestezili çektir istersen dedi ama ben normal çektircem büyük ihtimal.çektirecek olursan aklında olsun gitmeden ağrı kesici almak ağrıyı hafifletiyomuş en azından onu yapabiliriz.birde doktor sana film dememiş sanırım ama bence çektirmekte fayda var çünkü ufak yapışıklıklar falan varsa enjekte edilen ilaç sayesinde açılabiliyomuş.

ktg yanı sen toplam amelıyat sonrası 4 ay korunmus mu olacaksın?

yasmın_07 sen antalyanın neresındesın?

ya aslında senin iyleşmene baglı doktor bana 3 ay korun dedi sonra bir rahim flimi cekip duruma bakalım temizse devam edersn deddi ama bn gecen ay 4 gün adetm gecikince aradım 2 ay olmustu daha ame olalı doktor bişey olmaz hamileysen dedi hani 2 ay bile yeterli aslında bu flim içine ilac falan veriliyor o kürtaj da kullanılan bi alet var ya o takılıyor o yüzden antibiyotık kullandım enfeksiyona karsı doktor bu ay korun dedi bakalım bi dahaki ay insallah sagdan yumurtlarımda hamile kalma ihtimalim olur

tunemi ben antalya merkezdeyim.sen rahim filmi çektirecekmisin.doktor benden istedi.dış gebelik tamamen sonlandıktan 2-3 ay sonra çektir dedi.bu süre içerisindede riske atmamak için korun dedi.eğer tüplerde bir sorun varsa ona göre bir yol izleyecek sanırım.inşallah bir sorun çıkmaz.birde rahim filminden sonra korunmak gerekiyormu gerekiyorsa ne kadar süre bilginiz varmı arkadaşlar.

rahim filiminden sonra en az iki gün korunmak gerekiyor enfeksiyona karsı anesteziyide tavsiye etmem zaten doktorlarda yapmıyor bn anesteziyi bırakın bana doktor agrı kesici kas gevsetici bile vurmadı direk flimi cekti sadece adwet olacagın zaman karnına bir agrı girer ya ole bir agrı oldu o kadar oda 15 sn anca kormayın yeterki teiz cıksın insan acıyı falan unutuyor

ya enfeksiyon kaparsak die korun diyolar cünkü biliyosunuz enfeksiyonda düsüge neden oluyor bir ay gec olsun saglıklı olsun ne yapalım bnm ame oldu ve tek tüpüm alındı malesef bnm ki patladı ve iç kanama gecirmiştim ame sonra flimi hemen cekmiyolar daha içerisi iyilesmeden kurcalamak istemiyolar

ya aslında senin iyleşmene baglı doktor bana 3 ay korun dedi sonra bir rahim flimi cekip duruma bakalım temizse devam edersn deddi ama bn gecen ay 4 gün adetm gecikince aradım 2 ay olmustu daha ame olalı doktor bişey olmaz hamileysen dedi hani 2 ay bile yeterli aslında bu flim içine ilac falan veriliyor o kürtaj da kullanılan bi alet var ya o takılıyor o yüzden antibiyotık kullandım enfeksiyona karsı doktor bu ay korun dedi bakalım bi dahaki ay insallah sagdan yumurtlarımda hamile kalma ihtimalim olur

ktg sen rahim filminden sonramı antibiyotik içtin yani antibiyotikten dolayımı korundun film sonrası.yoksa rahim filminden sonrada korunmak gerekiyomu normalde.birde doktorunmu tavsiye etti filmden sonra ilaç kullanmanı.çünkü bende enfeksiyon kapmaktan korkuyorum.bunun için rahim filmi öncesi ve sonrası alabileceğimiz önlem varmı acaba.

ösesinde adetin tam bitecek hiç ilşkiye girmeden flime gideceksin doktorlar flim için en uygun zaman adetin ilk gününden itibaren 5 ile 9. gün arası diyorlar ondan sonra cekmiyolar hamilelik ihtimaline karsı adetin bittikten sonra gidiyorsun flimi cekiyolar incelersen biraz kürtaj gibi bir işlem old için flim sonrası bi kac damla kan gelebiliyor illaki tahris oluyor o yüzden enfeksiyona karsı antibiyotik verdi bunları kesin kullan dedi hem antibiyotık yüzünden hemde flim cekilirken yumurtalar radyasyona maruz kalıyolar ya her ihtimali düsnüyor doktorlar o yüzden bir ay daha korun yan ibnde heemen istiyoum ama tekrar düsük falan yasama ihtimalini düsününce 1 ay gec olsun dedm bakalım inslalh bu sefe bekletmez bebegim gecen sefer 8. ayda oldu oda dıs gebelik oldu

ösesinde adetin tam bitecek hiç ilşkiye girmeden flime gideceksin doktorlar flim için en uygun zaman adetin ilk gününden itibaren 5 ile 9. gün arası diyorlar ondan sonra cekmiyolar hamilelik ihtimaline karsı adetin bittikten sonra gidiyorsun flimi cekiyolar incelersen biraz kürtaj gibi bir işlem old için flim sonrası bi kac damla kan gelebiliyor illaki tahris oluyor o yüzden enfeksiyona karsı antibiyotik verdi bunları kesin kullan dedi hem antibiyotık yüzünden hemde flim cekilirken yumurtalar radyasyona maruz kalıyolar ya her ihtimali düsnüyor doktorlar o yüzden bir ay daha korun yan ibnde heemen istiyoum ama tekrar düsük falan yasama ihtimalini düsününce 1 ay gec olsun dedm bakalım inslalh bu sefe bekletmez bebegim gecen sefer 8. ayda oldu oda dıs gebelik oldu

aynı şeyleri yaşamışız.bende 3 yıllık evliyim hep korunduk son 8 aydır bebek istiyoduk sonunda oldu ama oda dış gebelik.yine olumsuzluk yaşamaktansa bende 1 ay daha korunmayı tercih ederim tabiki.bende 2 kez adet olup 2.si bittikten sonra çektiricem.yani 2,5-3 ay daha korunucam anlaşılan :KK43: inşallah tekrar denediğimiz ilk ay olur.Allahım ne olur bekletme bizi.şuan işyerinde bi arkadaş yeni hamile herkes bebekle ilgili konuşuyo.kendimi çok kötü hissediyorum çok üzülüyorum iyice stres oldum.stresten okadar uzak durmak lazım halbukii ama elimde değillll :KK43:((

cok ıstıyoruz Rabbım ısrarla kapısını calan kullarını gerı cevırmez cok sukur...

yalnız askolsun arkadaslar surda ıkı dakıka cıkayım dedım, tum bılgılerınızı paylasmıssınız. Anlamak ıcın bır kac kez bıle okudum (bazı seylerı begenmedım de... su korunma ısını kısa tutsak??? ya da bır yolunu yontemını bulsak:KK70:

cok ıstıyoruz Rabbım ısrarla kapısını calan kullarını gerı cevırmez cok sukur...

yalnız askolsun arkadaslar surda ıkı dakıka cıkayım dedım, tum bılgılerınızı paylasmıssınız. Anlamak ıcın bır kac kez bıle okudum (bazı seylerı begenmedım de... su korunma ısını kısa tutsak??? ya da bır yolunu yontemını bulsak:KK70:[/s slm kızlar baya muhabbeti ilerletmişsiniz sevindim valla.baya bilgiyle doldurmuşsunuz topiğimi tşk.ederim vallahi.bu arada ben fikrimi söliyim size saçma gelebilir ama ben hsg çektirmedim ve çektirmeyi düşünmüyorum.bu ay korunmayıda bıraktım bakalım ne olacak.sonuç itibariyle biz bu filmi çektirsekte çektirmesekte rahimde bi sorun olsada olmasada herzaman dış gebelik yaşama ihtimalimiz var.o yüzden bide bu filmin stresine giremem.gelen herşey allahtan geliyo aynı şeyi tekrar yaşayacaksam allah öle istediği için olmuştur yoksa diğer herşey bahane bence.bakalım ne olacak.ilk çocuğuma senede hamile kaldım bakalım bidaha kalabilecekmiyim ve normal olacakmı.sizin kolay hamile kalmak için uyguladığınız yöntemler varmı.işe yarar bişey varsa bende deneyebilirim.hepinizi öptüm.iyi muhabbetler.

X