Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Çok mantığıma yatmadı dış gebelikte kese rahimde olmaz ki neden rahminizi temizlediler.. Bende 2 kere dış gebelik geçirdim 2. sini 4 haftalıkken farkettim MTX le tedavi edildi.

Çok mantığıma yatmadı dış gebelikte kese rahimde olmaz ki neden rahminizi temizlediler.. Bende 2 kere dış gebelik geçirdim 2. sini 4 haftalıkken farkettim MTX le tedavi edildi.
Rahim kendini hazırlıyor ve kalınlaşıyor ondan olabilir mi ?
Doktor bana kürtaj olacaksın dedi.
O iğneyi bana da vurdular işte. Değerim 735e kadar yükseldi 15 gündede sıfırlandı.

Rahim kendini hazırlıyor ve kalınlaşıyor ondan olabilir mi ?
Doktor bana kürtaj olacaksın dedi.
O iğneyi bana da vurdular işte. Değerim 735e kadar yükseldi 15 gündede sıfırlandı.
Kürtaj sadece kese için yapılmazki zaten kalınlaşan rahmi temizlemek için de yapılıyor, böylece 15 günde sıfırlanmış beta hcgniz. Çoğu hekimin tercihi böyle oluyor. Bazısı da sadece mtx vuruyor. Tercih meselesi yani

Benim zaten az az kanamam vardı. İğne vurulduktan sonra da iyice artmaya başladı regl kanaması gibi ve parçalar geldi.Çok ağrım olduğu zamanda oldu özellikle geceleri arttı.Ama sadece 1 yada 2 gün oldu o ağrı. Peki düşme var mı değerlerinizde?

bgn igne sonrası 4. gün oluyor, düşme yok fakat çok az artmış. doktoruma bgn sordum, düşmeye başlayınca kanaman olacak dedi. önceki ikisinde zaten igne vurulduğunda da kanamam olduğu için şuanki durumu garipsedim. (2 dış gebelik daha gecirmiştim) iç kanama tehditi ne zaman bitecek diye sordum, hastaneye yattiğimda 12000 olan değerim suan 15000'de. 8000lere düşünce rahatlariz dedi. cuma yeniden bhcg bakilacak. sadece o ilk 2 gün cektigim sancıyı yeniden çekmekten çok korkuyorum ben kanamam varken de çok sancı çekmiştim zaten. keşke laporoskopiyi kabul etseydim uff

Canım çok da yüksekmiş değerin ya keşke lap. Olup hem o tüpün hasarlı kısmından hem dış gebelikten kurtulsaydın inşallah son olur bu..

Benim en fazla 1300 küsür bir şey olmuştu hiç o kadar yükselmemişti artık beklemeye gerek yok dedik daha fazla çünkü karın içine de sıvı birikmeye başlamıştı ama o kadar yüksek değere çok enteresan gerçekten.doktor kontrolündesiniz inşallah birdaha o sancıyı ağrıyı yaşamadan atlatırsınız ve Rabbim bir daha yaşatmaz.

ben hala hastanedeyim arkadaşlar. 2. doz iğne vurulacak. buradan sag salim kurtulabilirsem belki hayata umutla bakabileceğim ama şu an çok umutsuzum...

malesef. cok az yükselmiş ama duşmemiş. o yüzden 2. dozu vuracaklar degerim 16000lerde.
Canım yaa çok üzüldüm inşallah ikinci doz etki ederde bir an evvel kurtulursun...benim öncekinde iki doz iğne ile düşürülmüştü bunu daha erken fark ettiğimiz için daha değerlerim yükselmeden bir doz ile düşüşe geçti. Darısı sana inşallah Febita değerlerin düşer inşallah canım.. benim iki yumurtalıkta da oldu ne olur bundan sonra bakalım hayırlısı önce can sağlığı...

tesekkur ederim insallah benim de digerlerinde hep 2 doz kullanıldı ama hep de kanamam vardı. bunda daha yüksek doz uygulandı üstelik. hala tık yok. belki kanama ile duşme egilimine girecek. kese hala yerinde. valla bu azimle rahme tutunsaydi cok sağliklı bi hamilelik yaşarmışım
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah yaa hemen atlatırsınız
insallah cok tesekkur ederim 2. dozdan sonra tam 24 saat gecti. sadece ciddi bir sersemligim var. tekrar ağrım olacak diye anksiyetem başladı korkudan. zaman zaman elim kolum uyuşuyo. şuradan sağ salim çıkar çıkmaz psikolojik destek almam lazım.

3 kere de gecirsen her biri farklı işte. en erken farkettiğim bu oldu , ama en inatçısı da bu. ilki 8 haftalık ama en kolayıymış. ikinci 6 haftalık iç kanama geçirdim ama bundan daha rahattim. bu 4 haftalıktı ama 1 haftadır hastanedeyim daha ne olacagım mechul.

Cok geçmiş olsun. Maalesef hepimiz ayni seyleri yasadigimiz icin birbirimizi cok iyi anliyoruz. Hele o dayanilmaz agrili dış gebelik krizi yok mu, benim psikolojimi alt üst etmişti. Uzun süre evde yalniz kalamadim. 3 defa dış gebelik yasadiginizi yazmissiniz. Üçü de ayni tupte mi olustu?

tesekkur ederim. o agrilı kriz sizde sürekli tekrarladi mi, 1 kere mi oldu? hani adet sancisi gibi olan degil de şu bayıltan cinsten olan.

ilki sag tupte, 2.nin yeri belirlenemedi. 3 yine sağ tupte oldu benim.

tesekkur ederim. o agrilı kriz sizde sürekli tekrarladi mi, 1 kere mi oldu? hani adet sancisi gibi olan degil de şu bayıltan cinsten olan.

ilki sag tupte, 2.nin yeri belirlenemedi. 3 yine sağ tupte oldu benim.
Neyi kastettiginizi anliyorum. Ben iki defa dis gebelik gecirdim. Birincisinde krizi gecirdigimde ambulansla hastaneye kaldirmislardi ama o zaman henuz dis gebelik teşhis edilmemisti. O gebeligim kendiliginden sonlandi. Igne falan da olmadi. Ve kriz tekrar etmedi.

Ikinci hamileligimdeki kriz cok daha siddetli olmuştu ve krizle hastaneye kaldirildigimda hemen ameliyata alindim. Ikisinde de krizin tekrar edebilecegi bi surec yasanmadi.

anladım, teşekkürler.tabi bu arada acı bir ögrendim ki tekrarlayabiliyormuş :) yarin bhcg bakılacak tekrar. umarım işe yaramıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…