Anladım canım Rabbim kolaylaştırsın inşallahsol tupum de hasar var Dr bı engel değil dedi ama iki asilamaya rağmen gebe kalamdim bu ay artık tupe basliycam adetten sonra
İnsallİn güzel olur her şey zorbir süreç umarım daha da zor olmaz nerde yaptırmayı düşünüyorsun tüp bebeği ben iki defa da asilama yaptırdım altı aydirda korunmuyorum daha fazla da beklemek istemiyorum psikolojik olarak kaldiramiyorum çünkü yeni dış gebelik geçiren arkadaşlar acinizi sakin ertelemeyin ağlattın yasinizi tütün çünkü sonra daha zor oluyorİnşallah herşey gönlünüzce olsun... ben de ikinci dış gebeliğimden sonra haftaya tüp bebeğe başlayacağım, sol tüpüm kapalı kendiliğinden de hamile kalabilirsin ama 3.dış gebelik şansın %15 deyince tüp bebeğe kaydım inşallah bu sefer son olur maddi manevi verdiğimiz emeğe değer
Amin inşallahAnladım canım Rabbim kolaylaştırsın inşallah
Amin inşallah hepimiz için, ben dış gebelik takibim için prof.birgül sarıkamışa gidiyordum tüp bebekte de iyi olduğu için tekrar bi merkez, doktor arayışına girmedim, ailem eşim de yeter artık kafanı karıştırma başka doktora gitmek yok dedi açıkcası:) ama başka yere geçecek olsam memorial semra kahramana giderdim dış gebelik sürecimde görüşmüştüm çok profosyonel sistemlilerdi, laboratuvarları da çok iyiymiş, ben üç hamileliğimde de 1-2 ay içinde hamile kaldım o yüzden kendim denemeye korkuyorum , haklısın beklemek zor sonunun güzel olacağının garantisi de yok sonuçta... o yüzden ben de daha martta dış gebelik geçirmeme rağmen beklemek istemiyorum, başlayacağım vaktiyle gerisi de nasip kısmet artık... acınızı yaşayın konusunda da çok haklısın ben ikinci dış gebeliğime sözde kendimi hazırlamıştım üzülmeyecektim öyle de yaptım espriye vurdum, güçlü durdum, eşimin yanında bile ağlamadım ama bu sefer 1-2 hafta sonra daha fena oldum, çevreniz de siz güçlü durdukça birşeyiniz yok zannediyor dış gebelik geçirmeniz sıradanlaşıyor, kayınvalidem bile aynı hafta içinde iki kere bebek görmeye çağırınca patlamıştım artık, o yüzden ağlayın, üzülün, ertelemeyin...İnsallİn güzel olur her şey zorbir süreç umarım daha da zor olmaz nerde yaptırmayı düşünüyorsun tüp bebeği ben iki defa da asilama yaptırdım altı aydirda korunmuyorum daha fazla da beklemek istemiyorum psikolojik olarak kaldiramiyorum çünkü yeni dış gebelik geçiren arkadaşlar acinizi sakin ertelemeyin ağlattın yasinizi tütün çünkü sonra daha zor oluyor
Anladım canım çok geçmiş olsun Allahım güzel günler göstersin hayırlı evlat versin insallah :)benimde ondan oluyor demek ki 1 kere korunamadik da hamile kalmış olamam demiBenim de ilk dış gebeliğimin oluştuğu sol tüpüm ilk aylarda yumurtlama ve adet dönemime yakın kuyruk sokumuma vuracak şekilde sızlıyordu, şimdi ise(üzerinden 5-6 ay geçti) sadece ara ara bi hissiyat oluşuyor ama doktor bi açıklama yapamamış sıkıntı yok demişti, ikinci dış gebeliğimin olduğu sağ tüpümde bu sıkıntıları yaşamadım çok şükür
Hepimize inşallah, yaşadıklarımız bedenen de kolay değildi tüpler geriliyor sonuçta, kapanmasın, yırtılmasın önemli olan o, hsgde belli oluyor o da, dış gebelik sonrası hamile kalmaya engel değil eğer yumurtlama zamanınızsa olabilir ama o ihtimalle şimdiden strese sokmayın bence kendinizi, forumda korunma süresi bitmeden istemeden hamile kalıp sağlıklı bi bebeğe sahip olan da duymuştum nasip...Anladım canım çok geçmiş olsun Allahım güzel günler göstersin hayırlı evlat versin insallah :)benimde ondan oluyor demek ki 1 kere korunamadik da hamile kalmış olamam demidış gebelik geçireli 1 ay olmadı hala
Çok geçmiş olsun canım Rabbim sifa versin bende yeni atlattım ama senin değer baya yüksekmiş ama sakın ol düşmeye başlar inşallah kanaman da biter kurtaj oldun mu olduysan kan cok olmuyor ama olmadıysa bebek tamamen düşene kadar kanaman devam ederMerhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim. 30 mayista dıs gebelik geçirdiğimi ogrendim 75mg metotraksat igne yapildi igne yapildigi gun degerler 1600 idi . Pazartesi gunu tekrar kan verdim 1760 olmus bugun tekrar verdim yine 1760 . Doktor ikinci igneyi yaptirdi bugun 80mg . Sag tupumde bebek ve suan sag tupumun oldugu yer bayaa agriyor ve kanamam var . Yavas yavas dusurdugum icin mi boyle sancim var acaba 2 gun oncede ayni sanciyi cektim kanamayla kucuk bi pihti attim bugun yine sanciliyim ve kanamam cogaldi normalmi bu durum tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Ne zamana kadar devam edecrk boyle
Benimde soldaydı geçireli 20 gun oldu hala sol tarafim ağrıyor normal yani Rabbim iyilik versin çok kendini yıpratma inşallah kolay atlatırsın Allahım sağlıklı evlat nasip etsinMerhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim. 30 mayista dıs gebelik geçirdiğimi ogrendim 75mg metotraksat igne yapildi igne yapildigi gun degerler 1600 idi . Pazartesi gunu tekrar kan verdim 1760 olmus bugun tekrar verdim yine 1760 . Doktor ikinci igneyi yaptirdi bugun 80mg . Sag tupumde bebek ve suan sag tupumun oldugu yer bayaa agriyor ve kanamam var . Yavas yavas dusurdugum icin mi boyle sancim var acaba 2 gun oncede ayni sanciyi cektim kanamayla kucuk bi pihti attim bugun yine sanciliyim ve kanamam cogaldi normalmi bu durum tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Ne zamana kadar devam edecrk boyle
Yavaş yavaş düşer degerin de bebekte keşke böyle olmasaydı tabiki ama herseyde hayır vardır üzülmeMerhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim. 30 mayista dıs gebelik geçirdiğimi ogrendim 75mg metotraksat igne yapildi igne yapildigi gun degerler 1600 idi . Pazartesi gunu tekrar kan verdim 1760 olmus bugun tekrar verdim yine 1760 . Doktor ikinci igneyi yaptirdi bugun 80mg . Sag tupumde bebek ve suan sag tupumun oldugu yer bayaa agriyor ve kanamam var . Yavas yavas dusurdugum icin mi boyle sancim var acaba 2 gun oncede ayni sanciyi cektim kanamayla kucuk bi pihti attim bugun yine sanciliyim ve kanamam cogaldi normalmi bu durum tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Ne zamana kadar devam edecrk boyle
Çok geçmiş olsun canım Rabbim sifa versin bende yeni atlattım ama senin değer baya yüksekmiş ama sakın ol düşmeye başlar inşallah kanaman da biter kurtaj oldun mu olduysan kan cok olmuyor ama olmadıysa bebek tamamen düşene kadar kanaman devam eder
Benimde soldaydı geçireli 20 gun oldu hala sol tarafim ağrıyor normal yani Rabbim iyilik versin çok kendini yıpratma inşallah kolay atlatırsın Allahım sağlıklı evlat nasip etsin
Yavaş yavaş düşer degerin de bebekte keşke böyle olmasaydı tabiki ama herseyde hayır vardır üzülme
Canım doktorun cok kanama olursa gel demedi mi o kadarı normal değil sanki ben cok uyardı aşırı kanama ve agri olursa hemen gel demişti çok kötüysen bi doktora gitmeni öneriririm 6 gün hastahanede yattım ben bana ilaç veriyorlardı hemşireler antibiyotik bide 2lt serum sabah akşam onlarla toparladim sen hastahanede degilmisin yoksaÇok zormuş öncekinde kalbi durmuştu kürtajla hemen almışlardı 2 günde ağrısı kalmamıştı ama bunda ne bebek gidiyor nede ağrısı bitiyor psikolojikte çok çöküntü yaşıyor insan Allah yardımcımız olsun
Amin canım amin inşallah kolay atlatırsın sen iyi olda artik kendini düşünmelisin dikkat et bundan sonra tüm tedbirleri alEvet kürtaj oldum canim 30 mayısta ilk 5 gün hiç kanamam olmadi 5 günden sonra kanama başladı ama bugün baya bi kanamam var önceki günlere nazaran Rabbim hayırlısıyla atlatmayı nasip etsin bu günleri çok zormuş bu dış gebelik alt üst etti psikolojimi
Amın canim ben hastahaneden çıktıktan sonra ilaç almadım iyidim çünkü doktora git ondan habersiz ilaç alma derimAğrın olunca ağrı kesici içtin mi bugün biraz fazla agrım var parol icip içmeme konusunda kararsizim doktorada sormayı unuttum ne yapsam bilemiyorum :/ sana da çok geçmiş olsun inşallah tekrar hamile kalır saglikla hayirla evladını alırsın kucağına
Önceki içinde çok geçmiş olsun canım benim dış gebelik en kötüsü en risklisi gerçekten inşallah hemencecik atlatır iyilesirsin korunma süresi söyledi mi doktorÇok zormuş öncekinde kalbi durmuştu kürtajla hemen almışlardı 2 günde ağrısı kalmamıştı ama bunda ne bebek gidiyor nede ağrısı bitiyor psikolojikte çok çöküntü yaşıyor insan Allah yardımcımız olsun
Çok geçmiş olsun, sancılarının ve kanamanın olması normal sakın korkma düştüğünün belirtisiymiş ancak dayanılamayacak ağrın olduğunda iç kanama riski olabileceğinden hemen arayın diyor doktorlar, ağrım olduğunda minoset içmemi söylemişti doktorum, değerin düşmeyecek bir değer değil rahat ol benim ikinci dış gebeliğim 6000den düştü hem de çok hafif bi ağrıyla ama ilk dış gebeliğim 1100den düşmesine rağmen günde 3-4 ağrı kesiciyle ağrıdan kıvranıyordum, ağrı olayı biraz yeriyle ilgili galiba, kanaman daha 2 hafta falan sürer, değerinin sıfırlanması da 1 ayı bulur, zor, uzun süreçler ama bitiyor, hepsi geçiyor, rabbim kolaylaştırsın inşallahMerhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim. 30 mayista dıs gebelik geçirdiğimi ogrendim 75mg metotraksat igne yapildi igne yapildigi gun degerler 1600 idi . Pazartesi gunu tekrar kan verdim 1760 olmus bugun tekrar verdim yine 1760 . Doktor ikinci igneyi yaptirdi bugun 80mg . Sag tupumde bebek ve suan sag tupumun oldugu yer bayaa agriyor ve kanamam var . Yavas yavas dusurdugum icin mi boyle sancim var acaba 2 gun oncede ayni sanciyi cektim kanamayla kucuk bi pihti attim bugun yine sanciliyim ve kanamam cogaldi normalmi bu durum tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Ne zamana kadar devam edecrk boyle
Çok geçmiş olsun, sancılarının ve kanamanın olması normal sakın korkma düştüğünün belirtisiymiş ancak dayanılamayacak ağrın olduğunda iç kanama riski olabileceğinden hemen arayın diyor doktorlar, ağrım olduğunda minoset içmemi söylemişti doktorum, değerin düşmeyecek bir değer değil rahat ol benim ikinci dış gebeliğim 6000den düştü hem de çok hafif bi ağrıyla ama ilk dış gebeliğim 1100den düşmesine rağmen günde 3-4 ağrı kesiciyle ağrıdan kıvranıyordum, ağrı olayı biraz yeriyle ilgili galiba, kanaman daha 2 hafta falan sürer, değerinin sıfırlanması da 1 ayı bulur, zor, uzun süreçler ama bitiyor, hepsi geçiyor, rabbim kolaylaştırsın inşallah
Ne demekAllah razı olsun çok teşekkür ederim cevabın için. Ağrı çok şükür dayanılmayacak kadar olmuyor arada bir şancı giriyor biraz 1 saat kadar kivrandiriyor sonra bir kaç saat hafif ağrılarla geçiyor inşallah bian önce atlatırız da normal yaşantımıza dönebiliriz. Dış gebelik olduğunu bilmeden kanamam vardı devamlı kurtajdan sonra 5 gün durdu kanama 4 gündür yine devam eden bi kanama var yaklaşık 1bucuk aydır devamlı kanama görmek çok yıpratıcı oluyor bebegin gidecek olması ayrı bi yıpratıcı ağrılar ayrı bir yıpratıcı. Ne yapicam bilemiyorum evlere sığamıyorum ama evden de çıkamıyorum bitik durumdayım