Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Bende içeyim ozaman zararı olmaz:)

Beta hcg sıfırlandıktan sonraki ilk kanamada çektirebilirsiniz ama 2-3 adet sonrası diyen doktorlar da var, açıkcası ben hemen çektirdiğim için içeride kalıntı çıktı doktor vücut zamanla atabilir(ki hsg çektireli 2 hafta geçmesine rağmen hala ara ara kanamam var atılıyor heralde) istersen birkaç ay sonra tekrar çektir dedi o yüzden nasıl olsa korunma durumun olduğu için korunma süren bitmeye yakın çektirmen daha sağlıklı bence

Evet haklısınız bende oyle yapmaya karar verdim 3 ay dolmaya yakın cektiricem inşallah :) Allahım mübarek ramazan hurmetine hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin

Kizlar dis gebelik.yasayanlar ben de yasadim ama.allahin izniyle suan hamileyim stress yapmayin umutsuz olmayin allahin izniyle saglikli gebelikler yasayacaksiniz
slm canım rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşllah sorum şuilk gebeliğin dış gebelik miydi sonrasında hsg çekindin mi

Herkese merhabalar, foruma yeni üye oldum. Tahmin ettiğiniz gibi zor bir süreçten geçiyorum ben de. 2 hafta önce adet gecikmemden 1 gün sonra yaptığım idrar ve kan testi pozitif sonuç verdi, geçen hafta Çarşamba günü ise önce çok hafif pembe, ertesi sabah kahverengi lekelenme başladı. Cuma ve Cumartesi günleri de yoğun kanama yaşadım (küçük-büyük çok fazla siyah kan pıhtıları düştü) 2 kez vajinal ultrasona girdim ve doktor çok büyük ihtimalle düşük yapmış olduğumu söyledi. Ancak düşmesi gereken Beta HCG değerlerim artmaya devam etti. (Değerlerim çok yüksek değil 50-90-200 -150 şeklinde gibi) Başka bir hastaneye gittiğimde ise ultrasonda daha detaylı baktılar ve dış gebelik yaşadığımı öğrendim dün. Bu arada omuz ağrısı, kasık ağrısı veya diğer dış gebelik belirtilerinin hiçbirini hiç yaşamadım. Bugün tekrar kan verdim, eğer değerler düşük çıkarsa kendiğinden düşmesi için birkaç gün daha takip edeceklerini, yükselmişse ilaç tedavisi uygulayacaklarını söylediler. Gerçekten çok zor bir durum. Bugüne dek herhangi bir sağlık sorumum olmadı, bu durum baya sarstı ve bir daha hamile kalamamakla ilgili ciddi şüphelerim oluştu. Bu forumu görünce yazmak istedim ben de... Allah herkesin yanında olsun...

Su an cok zorlandigini biliyorum. Hepimiz ayni kaygilari yasadik. Kimimiz tüpünü bile aldirmak zorunda kaldi. Bi sure sonra kabulleniyosun merak etme.
Dis gebelik gecirdikten sonra hamile kalma ihtimalin biraz azaliyor , bu dogru ama asla hamile kalamayacaksin diye birsey yok. Kuzenimin eşini ornek vereyim; kizcagiz dis gebelik yuzunden sol tupunu aldirmak zorunda kaldi ama korunmayi biraktigi ilk ay tekrar hamile kaldi. Kimisi bu kadar erken hamile kalabiliyorken kimisi 1 yil, 1 bucuk yil beklemek zorunda kaliyor. Korkma, hepsi geçecek.

Teşekkür ederim yanıtın ve desteğin için. Geçeceğini umuyorum, az önce değerimin tekrar yükseldiğini öğrendim. Sanırım yarın medikal tedavi alacağım... Umut dolu hikayeleri okumak, dinlemek bu süreçte çok yardımcı ama engel olunamayan bir psikolojik durum var ki çok can acıtıyor. Hepimizin gönlüne göre olsun her şey...

Çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah ilk zamanlar malesef zor hayal kırıklığı, hormonlar... ama zamanla insan ferahlıyor yeniden ümitleniyor, açıkcası hamile kalamama gibi durum olmuyor ben korunmamın bittiği ay sol tüpüm tıkalı olmasına rağmen ilk denemede tekrar hamile kaldım ama tekrarlama ihtimali ve kaygılar artıyor malesef, orası da tamamen nasip sonrasında sıkıntısız hamile kalan da var ikinci üçüncü dış gebeliğini yaşayanlar da nasip... medikal tedaviden de korkmayın değeriniz düşükmüş sadece bir iğne, siz iyi olun tüpünüz zarar görmesin önemli olan o:)

Merhaba kızlar

Korunmayı bırakan var mı? Hadi bu ay mutlu haberler verelim inşallah.

Şu kitap yazarı pucca da misal dış gebelik yaşamış şimdi taptatlı bir oğlu var, Rabbim nasip etsin yeter ki :)

Çok teşekkürler, değer hala 300 lerde olduğu için biraz daha takip edeceklerini söylediler bugün. Israrla ilaç vermediler. Boyutu da çok küçükmüş. Tekrar beklemece yani...
Sizin ve bebeğinizin durumu nasıl? Allah uzun, sağlıklı ve mutlu ömürler versin her ikinize de.

Tekrar hamile kaldım derken ikinci dış gebeliğim gerçekleşti bebeğim yok malesef, 1 düşük 2 dış gebeliğim var 4.de olacak inşallah inanıyorum siz de moralininizi bozmayın vakti saati var demek ki, çok şükür değeriniz riskli bir durum oluşturacak kadar yüksek değil kendiliğinden düşer inşallah da gerek kalmaz iğneye, iğne kolay bi tedavi aslında ama korunma süresini uzatıyor işte

Geçmiş olsun size de, insan inandığı ve pozitif düşündüğü zaman olmayacak şey yok eminim ki. Çevremdeki herkes bunu söylüyor, ben biraz karamsarım ama bugüne kadar hiçbir konuda sabrın, emeğin ve inancın karşılıksız kaldığını da görmedim çok şükür. Buna tutunuyorum. İnşallah her şey en güzel zamanda çok güzel olacak sizin için de.

Arkadaşlar dış gebelikten sonra ki ilk ayda kasıkta ağrısı olan var mi benim egildigimde özellikle solda birşey sıkışıyor sanki ağrı oluyor egildigimde sadece normal mi acaba ? Cevap verirseniz çok sevinirim

Ben ameliyat olali 5 ay oldu. Hala adet donemlerimde, hizli hareket ettigimde, agladigimda, ya da cok sinirlendigimde (sanırım kendini sikmakla alakalı) agrim oluyor.

Merhaba kızlar

Korunmayı bırakan var mı? Hadi bu ay mutlu haberler verelim inşallah.

Şu kitap yazarı pucca da misal dış gebelik yaşamış şimdi taptatlı bir oğlu var, Rabbim nasip etsin yeter ki :)
benim ikinci dış gebeliğin üstünden bir yıl geçti tüp bebek için tedaviye başlıcam umarım güzel olur her şey

benim ikinci dış gebeliğin üstünden bir yıl geçti tüp bebek için tedaviye başlıcam umarım güzel olur her şey

İnşallah canım Rabbim yüzümüzü güldürsün inşallah Hatırlıyorum yazdığını geçen sene, başka bir probleminiz var mıydı neden tüp bebek?

İnşallah canım Rabbim yüzümüzü güldürsün inşallah Hatırlıyorum yazdığını geçen sene, başka bir probleminiz var mıydı neden tüp bebek?
sol tupum de hasar var Dr bı engel değil dedi ama iki asilamaya rağmen gebe kalamdim bu ay artık tupe basliycam adetten sonra

Benim de ilk dış gebeliğimin oluştuğu sol tüpüm ilk aylarda yumurtlama ve adet dönemime yakın kuyruk sokumuma vuracak şekilde sızlıyordu, şimdi ise(üzerinden 5-6 ay geçti) sadece ara ara bi hissiyat oluşuyor ama doktor bi açıklama yapamamış sıkıntı yok demişti, ikinci dış gebeliğimin olduğu sağ tüpümde bu sıkıntıları yaşamadım çok şükür

İnşallah herşey gönlünüzce olsun... ben de ikinci dış gebeliğimden sonra haftaya tüp bebeğe başlayacağım, sol tüpüm kapalı kendiliğinden de hamile kalabilirsin ama 3.dış gebelik şansın %15 deyince tüp bebeğe kaydım inşallah bu sefer son olur maddi manevi verdiğimiz emeğe değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…