Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Ben dış gebelik geçirirken değerlerim çok normaldi 2 günde bir 2 katı artıyordu hatta takibi esnasında doktor bile çok normal yükseliyor birazdaha mı beklesek diye en başında tereddüt etmişti fakat kese bozukluğu aşikar olarak görününce anlaşıldı.
Şuanki betam biraz fazla Yükseliyor
63.18
374.2
2063
İki günde bir değerler bunlar.çoğul gebelik durumu yok sülalede ikiz Yok ve oluşmaya başlayan tek kese görünüyor.Doktor bu şekilde normal olan gebelikler de olduğunu söyledi ben molar gebelik olabilir mi deyince ihtimal doğrultusunda normal gibi başlayıp (ultrasonda)molar a çeviren gebelikler olabiliyormuş ama bunu konuşmak için çok erken sen artık beta verme boşuna strese giriyorsun vajinal muayene yapacağız artık dedi 10 gün sonra gideceğim o zaman akıbet belli olacak hazırlıklıyım herşeye
Canım inşallah iyi gider herşey. Bu şekilde değerleri artıp ikiz olan çok hatta yine böyle başlarda hızlı artıp tek bebek olanda var. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

sorunsuz sıkıntısız bir gebliktir de sağlıkla kucağına alırsın inş
Teşekkür ederim canım dr şuan iyi göründüğünü söyledi değerler yaklaşık bir buçuk günde ikiye katlıyor. Ama benim ilk dış gebelikte de ikiye katlayarak başladı sonra düzensizleşti. O yüzden ultrasonda görmeden sevinemiyorum.

Merhabalar suan kendimi gercekten caresiz hissediyorum sat im 10 haziran 5 temmuzda test yaptum 2 tane idrardan pozitif cikti doktorum 7 temmuzda kan degeri istedi 211 cikti cok iyi dedi ve bu sali icin tekrarlamami istedi dun aksam bhcg 358 cikinca bana gelemezsen bile mutlaka ultrasonda bakilmali dedi sabah ultrasonda birsey goremediler daha gorunmesi icin cok erken yarin bhcg yi tekrarlayalim ama degerin 800 civarinda olmaliydi iyi giiyor demek dediler.Yarini bekleyemedim yine kan verdim 380 cikti dis gebelik olabilir diyor doktorum uzaktan ama usg de gorunmezmiydi sabah oyle olsa

Merhabalar suan kendimi gercekten caresiz hissediyorum sat im 10 haziran 5 temmuzda test yaptum 2 tane idrardan pozitif cikti doktorum 7 temmuzda kan degeri istedi 211 cikti cok iyi dedi ve bu sali icin tekrarlamami istedi dun aksam bhcg 358 cikinca bana gelemezsen bile mutlaka ultrasonda bakilmali dedi sabah ultrasonda birsey goremediler daha gorunmesi icin cok erken yarin bhcg yi tekrarlayalim ama degerin 800 civarinda olmaliydi iyi giiyor demek dediler.Yarini bekleyemedim yine kan verdim 380 cikti dis gebelik olabilir diyor doktorum uzaktan ama usg de gorunmezmiydi sabah oyle olsa
Canım ultrasonda görünmüyor ne yazıkki gerçi şuan normal bi gebelik olsa oda bu değerle görünmüyor. Dış gebelikte hcg yavaş yavaş yükseliyor yada bir çıkıp bir düşüyor ayrıca kahverengi akıntı yada kanama takip edebiliyor. Başka herhangi bir belirtin varmı? Doktor takibini sakin ihmal etme tehlikeli bir durum dış gebelik çok geçmiş olsun

Kızlar bizimde korunma süresi buay bitti ve ilk ayda hamileyim tekrar :110: ama henüz sevinmeye bile korkuyorum normal mi tekrar dış gebelikmi henüz bilmiyoruz. Benim için de dua edin bi kaç gün içinde öğrenmiş olucam kısmetse. Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah
Dış gebelikten sonra ne zaman tekrar hamile kalabiliyoruz

Dış gebelikten sonra ne zaman tekrar hamile kalabiliyoruz
Uygulanan tedaviye gebeliğin ne kadar ilerlediğine bağlı doktorlar ona göre söylüyor ama genel de en az üç adet dönemi korunmak gerekiyor ben beş ay korundum bazı arkadaşlara dr altı ay yada bir seneye kadar değişen durumlar var. İnşallah dış gebelik değildir seninki belki düşüktür

Teşekkür ederim canım dr şuan iyi göründüğünü söyledi değerler yaklaşık bir buçuk günde ikiye katlıyor. Ama benim ilk dış gebelikte de ikiye katlayarak başladı sonra düzensizleşti. O yüzden ultrasonda görmeden sevinemiyorum.
her ihtimal karşı hazırlıklı ol yine de sen

Hazırlıklıyım ilki zaten çok sıkıntılı olmuştu değer 1500 lere düzenli yükseldi hatta bana 4+5 günlük diye ultrasonda kese min resmini falan verdiler bi gün sonra kanama başladı tekrar ultrason girdim ne kese var ne bişey değer o gün biraz düştü kaç gün de normal düşük diye oyaladılar sonra değerler yeniden yükselmeye başladı on gün boyunca kanamayla dr dr gezdim az kalsın tüp rupturu olacaktı ki son dr uma gittik hemen teşhis koydu keseyi göremedik nerde ama sağ tüpte renkli dopplerde ring of fire gördü on dk sonra operasyondaydım. Şimdi o zamanları düşününce iyiki herşey yolunda yada sadece düşük yapıyorum falan diye progestan falan alıp evde oturup beklememişim diyorum. Sanırım bi on günde altı ayrı doktora falan gitmiştim çok kötü anlardı. Allah kimseye yaşatmasın.

Hazırlıklıyım ilki zaten çok sıkıntılı olmuştu değer 1500 lere düzenli yükseldi hatta bana 4+5 günlük diye ultrasonda kese min resmini falan verdiler bi gün sonra kanama başladı tekrar ultrason girdim ne kese var ne bişey değer o gün biraz düştü kaç gün de normal düşük diye oyaladılar sonra değerler yeniden yükselmeye başladı on gün boyunca kanamayla dr dr gezdim az kalsın tüp rupturu olacaktı ki son dr uma gittik hemen teşhis koydu keseyi göremedik nerde ama sağ tüpte renkli dopplerde ring of fire gördü on dk sonra operasyondaydım. Şimdi o zamanları düşününce iyiki herşey yolunda yada sadece düşük yapıyorum falan diye progestan falan alıp evde oturup beklememişim diyorum. Sanırım bi on günde altı ayrı doktora falan gitmiştim çok kötü anlardı. Allah kimseye yaşatmasın.
bazı drlara çok şaşırıyorum biz bile daha fazla şey biliyoruz sanki ya da bizi umursamyorlar neyse ki sen bilinçliymişsin de allah korumuş her şey gönlüne göre olur inş ya bizim de yüzümüzün güldüğü günler gelsin artıkkk

Merhabalar persembe gunu buyuk umutlarla gittigim doktorum diş gebelik korkularimin dogru oldugunu tespit etti ve apar topar ameliyata alindim. Iki secenek sundu biri ilac digeri laparaskopik ameliyatti gebelik yumurtalık ağzında oldugu icin ilac istemedim doktorumda beni destekledi ilacın kesin olmadigini soylemisti zaten ve sigara bile icmemis biri olarak yumurtaligimin dibi icin kanser ilaci kullanmak istemedim suan evdeyim karnimd 3deligim var genel anestezi en korktugum seydi ve operasyon sonrasi gercekten cok zordu. Moral konusunu buradaki herkes benden iyi biliyor sanirim hic iyi degilim kimse gecmis olsun demeye gelmesin kimse aramasin istiyorum. Tek siginagim oğluşum ve eşim. :KK43:

Merhabalar persembe gunu buyuk umutlarla gittigim doktorum diş gebelik korkularimin dogru oldugunu tespit etti ve apar topar ameliyata alindim. Iki secenek sundu biri ilac digeri laparaskopik ameliyatti gebelik yumurtalık ağzında oldugu icin ilac istemedim doktorumda beni destekledi ilacın kesin olmadigini soylemisti zaten ve sigara bile icmemis biri olarak yumurtaligimin dibi icin kanser ilaci kullanmak istemedim suan evdeyim karnimd 3deligim var genel anestezi en korktugum seydi ve operasyon sonrasi gercekten cok zordu. Moral konusunu buradaki herkes benden iyi biliyor sanirim hic iyi degilim kimse gecmis olsun demeye gelmesin kimse aramasin istiyorum. Tek siginagim oğluşum ve eşim. :KK43:
Çok geçmiş olsun...çok iyi anliyorum duygularinizi.ben de yeni atlattim dış gebeligi.hem de bu 2. dış gebelikti benim.hiç çocuğum da yok.ne güzel evladınız varmis bir tane.insallah bizim de olur.zor çok zor beklemek.dayanmak.o igneden o kadar korkmaniza gerek yok.ben de tereddut etmistim vurulurken dr da farketti bu kadar endişelenmeye gerek yok dedi.o kadar ciddi yan etkileri olan bir igne değil size çok düşük dozlarini veriyoruz üstelik dedi.bir ayda da vücuttan atiliyormus ama dis gebelik yasadigin için 3 ay korunmalisin bu igneyi vurulsan da vurulmasan da dedi.benim diger dış gebeligim de iğneyle sonlanmisti.yapacak bir şey yok.igneyi olup bekliyoruz bakalim.Allah bizim de yüzümüzü güldürecek insallah.

3 gun once diş gebelik ameliyatı gecirmis ve yeniden kendine gelmeye calışan birine kucağına ikinci bebeğini eline meyve suyunu alıp sözde geçmiş olsuna gelen görümceye ne denir :KK43: Çokmu alınganım yoksa sizde benimle aynı şeyleri düşunuyormusunuz.

Valla benim sanırım psikolojim kaldırmadı bu olayı adetim gecikip kahvernegi akıntılarla boğuşunca zaten çok bunalmıştım. Bir pazartesi mesaiye geldim hamile olduğunu öğrenen arkadaştan cesaret alıp dra göründüm,bende hamile olduğumu öğrenince şok oldum.. Aynı hafta cuma değerlerimin düşük olması nedeniyle iğne oldum zaten.. yanımda kimse yoktu. Zaten ailem başka şehirde kendimi garip hissediyorum hep.. saolsun iş arkadaşlarım çok destekti ama ne bileyim o psikoloji çok kötü.. aileme vs kimseye söyleyemedim üzülürler diye..kendi kendime teselli verdim..hele aynı ay hamile kaldığımız arkadaşın hamilelik sürecini takip etmek mahvediyor beni.. kalp atışını duyduk dediğinde evde o kadar çok ağladım ki.. şimdi cinsiyetini öğrenecek içim sızladı.. tabii kıskanmak değil bu ama ne bileyim üzüyor işte... şimdi korkuyorum.. zaten vesveseli bir insanım hep korkarım bişey ılacak diye... bir daha nasıl olacak bilemiyorum...

Şöyle doya doya ağlamak istiyorum sanıım bugün havadan mıdır nedir...Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize..

3 gun once diş gebelik ameliyatı gecirmis ve yeniden kendine gelmeye calışan birine kucağına ikinci bebeğini eline meyve suyunu alıp sözde geçmiş olsuna gelen görümceye ne denir :KK43: Çokmu alınganım yoksa sizde benimle aynı şeyleri düşunuyormusunuz.
Çok geçmiş olsun .ama en azından bir evladın var ona sarıl şükret kokusunu içine çek.Görümceyide takma boşver gelmeseydi bu seferde umursamadı gelmedi falan diye düşünürdün biraz fazla alınmşsn sanırım.Buda bizim kaderimiz imtihanımız yapcak bir şey yok.

Valla benim sanırım psikolojim kaldırmadı bu olayı adetim gecikip kahvernegi akıntılarla boğuşunca zaten çok bunalmıştım. Bir pazartesi mesaiye geldim hamile olduğunu öğrenen arkadaştan cesaret alıp dra göründüm,bende hamile olduğumu öğrenince şok oldum.. Aynı hafta cuma değerlerimin düşük olması nedeniyle iğne oldum zaten.. yanımda kimse yoktu. Zaten ailem başka şehirde kendimi garip hissediyorum hep.. saolsun iş arkadaşlarım çok destekti ama ne bileyim o psikoloji çok kötü.. aileme vs kimseye söyleyemedim üzülürler diye..kendi kendime teselli verdim..hele aynı ay hamile kaldığımız arkadaşın hamilelik sürecini takip etmek mahvediyor beni.. kalp atışını duyduk dediğinde evde o kadar çok ağladım ki.. şimdi cinsiyetini öğrenecek içim sızladı.. tabii kıskanmak değil bu ama ne bileyim üzüyor işte... şimdi korkuyorum.. zaten vesveseli bir insanım hep korkarım bişey ılacak diye... bir daha nasıl olacak bilemiyorum...

Şöyle doya doya ağlamak istiyorum sanıım bugün havadan mıdır nedir...Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize..
Amin canım umarım çabuk atlatırsın gerçekten çok zor.Ben 1 düşük 2 dış gebelik geçirdim yinede umudumı kaybetmemeye çalışıuorum bir gün olacak biliyorum.İçine içine ağlamak nedir dibine kadar yaşadım çok zor allah hepimize sabır versin

Arkadaşım çok geçmiş olsun üzmemeye çalış kendini seni çok iyi anlıyorum burdaki diğer arkadaşlarda öyle. Ben de hep hamile insanları yada çocuğu olanları gördükçe çok üzülüyordum benim niye böyle oldu diye. Ama bu dış gebelik herhangi bir şekilde olabiliyor hiç bir neden olmadan bile. İnsan zamanla toparlıyor yeniden hamile kalabilirsin sadece bi kaç ay vücudunu ve psikolojini toparlaman gerek bu kadar. Başka şeylerle ilgilen aklını dağıtmaya çalış zaman geçip gidiyor. Allah hepimizin yolunu açık etsin evlat sahibi olmak isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.

Bu aralar yeni birseyler ekleyebilecek kadar iyi hissetmiyorum ama kafa dagitmak isterseniz bloguma beklerim kızlar annebalik.com
Reklam yapmak gibi düşünmenizi kesinlikle istemem zaten ikinci kez hamile kalmak 1 yilimi aldigi ve artik bu fikirden uzaklasmak icin boyle birseye baslamistim kötu sonlandı. Kendimi toparlaya bilirsem yeni yazilarda eklerim

Merhaba kızlar, bugün drla görüştüm ne yapmam lazım sonraki aşamada diye.. hiç bişey dedi.. sadece riskin arttığını unutma dedi. Rahim filmi vs yazmış herkes acaba çektirmeli mi.. hormon tahlili verelim demişti dr, verdim ama gerek yok aslında gebe kalıyorsun vs dedi.. kısaca bana akışına bırak dedi.

Şimdi bakıyorum da o kadar araştırıp böyle olumsuzluk bulunca acaba kötüyü mü çağırıyorum biraz salmalı mıyım diyorum?

Sizlerde durumlar nasıl?

Merhaba kızlar, bugün drla görüştüm ne yapmam lazım sonraki aşamada diye.. hiç bişey dedi.. sadece riskin arttığını unutma dedi. Rahim filmi vs yazmış herkes acaba çektirmeli mi.. hormon tahlili verelim demişti dr, verdim ama gerek yok aslında gebe kalıyorsun vs dedi.. kısaca bana akışına bırak dedi.

Şimdi bakıyorum da o kadar araştırıp böyle olumsuzluk bulunca acaba kötüyü mü çağırıyorum biraz salmalı mıyım diyorum?

Sizlerde durumlar nasıl?
ben de dinlenemeye bıraktım biraz kendimi eylülde hsg çektirip sürece başlıcambakalım. ilkinde bana da hsg ye gerek yok demişlerdi ama ikinci de dış olunca aklımın hep bi köşesinde çektirsem dah mı iyi olurdu sorusu kaldı. istersen çektir kafanda soru işareti kalmaz. 6 ay mı korunacaksın. olacağı varmış canım çok şükürhamile kalabiliyoruz bi şekilde olacakkendini çok yıpratıpkendini suçlama akışına bırak istediğimiz zamanda olmasa da gecikmeli olarak anne olcaz inş :KK16::KK68:

ben de dinlenemeye bıraktım biraz kendimi eylülde hsg çektirip sürece başlıcambakalım. ilkinde bana da hsg ye gerek yok demişlerdi ama ikinci de dış olunca aklımın hep bi köşesinde çektirsem dah mı iyi olurdu sorusu kaldı. istersen çektir kafanda soru işareti kalmaz. 6 ay mı korunacaksın. olacağı varmış canım çok şükürhamile kalabiliyoruz bi şekilde olacakkendini çok yıpratıpkendini suçlama akışına bırak istediğimiz zamanda olmasa da gecikmeli olarak anne olcaz inş :KK16::KK68:
Ben de aynen sizin gibi yaptım 2 kez dış gebelik gecirmistim ve hsg cektrdim tuplerimden geçiş var ama karın boşluğuna yayilmadi sıvı istdaki doktorlarla konuştum ameliyat dediler deneme bı daha dedi biri sonra muayeneye gittim bir kez daha dene su an yumurtlama zamanın dedi denedim ama olmadı bu kez tekrar deneme kararı aldım

X