Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Ben bir yıl önce dış gebelik geçirdim ve sağ tüpüm alındı yaklaşık bi sene ara verdik bu ay hamis kaldım ama kimyasal gebelik olduğu için kaybettim şuan adetimin 3 üncü gunundeyim inşallah önümüzdeki ay bende sizin gibi var diye umutlanirim.. ben Doktoruma endişe ile Sorduğumda değerlerim neden düşük yine mi dış gebelik dediğimde rahat ol kolay kolay tekrarlamaz dedi ve dedi gibi oldu.. dış gebelik deyil kimyasal gebelik oldu. Allahım hayırlısını versin. İnşallah hamissindir
Amin canım inşallah cuma günü kan testi yaptırcağım bakalım inan dış gebeliktense kimyasala bile razıyım Benim doktorda senin doktor gibi konuştu tekrarlamaz dedi.bir tane normal rahime yerleşen gebeliğimde var.ama ben yinede şüpheliyim.şimdi birde ağrılarım var.Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler nasip etsin.Tedbir amaçlı coraspirinde kullanıyorum bakalım bu kezde düşerse artık iyice bir araştırma yaptıracağız:(

moralim çok bozuk arkadaşlar.günlerdir acayip rüyalar görüyodum.bu günde adetim geçeli 2 gün oldu test aldım yaptım .ikinci çizgi varla yok arası çok silik çıktı ama ben hamile olduğuma eminim.canım çok sıkkın.çünkü yine geçen dış gebelikte yaşadığım sıkıntıları yaşıyorum ve yine aynı tüpte sancım var.doktora henüz gitmesemde dış gebe olduğuma eminim.çünkü hsg çektirmemiştim ve aynı tarafta döllenme olduğu taktirde yine dış gebelik olacağını biliyodum doktorum uyarmıştı.onca korunmaya ragmen yine aynı şeyle karşılaştım.dayanamıycam artık.doktora bile gitmek istemiyorum bu gerçeğin bide doktor tarafından yüzüme vurulması yine aynı sıkıntılı döneme girecek olmam bana çok ağır geliyo.lütfenn dua edin hamilelikten geçtim:çok üzgünüm: inşallah hamile deilimdir yine dayanamıycam çünkü.lütfen dua edin benim için
Canim yengem bir kaç kez dış gebelik oldu sıkıntılar çekti ama şimdi çok güzel sağlıklı bir bebeği var Allah yardimcin olsun her şey gönlünce olur inşallah seninde. Sağlıkla kal...

Merhaba arkadaşlar bende bir 8 haftalık kürtaj 1 de dış gebelik var.5 ay korunduktan sonra bu ay korunmayı bıraktık ve sanırım hamileyim öyle hissediyorum.Ama sırtım ağrıyor çok korkuyorum ya buda dış gebelikse diye daha test yapmAdım daha adetime 6 gün var göğüs hassasiyetide var.normal gebelikte sırt ağrısı olurmu :KK43:

Mrb.benle ayni durumdaymissin.benim de bir normal gebelik ve dusukle sonuclandi.geçen ay da dis gebelik yasadm igneyle düşürüldü.dis gebelik olacagim aklimin ucuna gelmezdi ve şimdi ödüm kopuyor dis gebelikten.tekrarlamasin diye her gün dua ediyorum.rahim filmi cektiricm bir hafta sonra.film cektirmekte fayda var diye dusunuyorum.en azindan tikaniklik az ise açiliyormus ama tikaniklik fazlaysa açamayiz dedi doktor.yani durumumu bileyim de ona göre bir yol cizeyim dedim artik.tikaliysa ve filmle acilmazsa mecburen tüp bebek olacak zaten.tekrardan bir dış gebeligi göze alamam.normal gebelikte sirt agrisi olur mu demissin benm normal gebeligimde bel agrim olmuştu.kasik ve göğüs agrim da vardi.dis gebeligimde de ayni belirtiler vardi yalniz.rahim filmi çekilmedin mi dış gebelikten sonra?

Canim yengem bir kaç kez dış gebelik oldu sıkıntılar çekti ama şimdi çok güzel sağlıklı bir bebeği var Allah yardimcin olsun her şey gönlünce olur inşallah seninde. Sağlıkla kal...
Merhaba yengeniz dogal yolla mi bebek sahibi oldu peki..

Merhaba yengeniz dogal yolla mi bebek sahibi oldu peki..
Evet canım bir kaç kez kürtaj olmak zorunda kaldı bir kızı vatdi zaten ikinci için çok sıkıntı çekti Dr artık tüp deneyelim dediği an Allah bir kız bebek verdi:) umut hep var olmalı.

Evet canım bir kaç kez kürtaj olmak zorunda kaldı bir kızı vatdi zaten ikinci için çok sıkıntı çekti Dr artık tüp deneyelim dediği an Allah bir kız bebek verdi:) umut hep var olmalı.
Allah bagislasin.Ben 2kere gecirdigim icin pek bir umudum yok artik.Sebep de yok.Tup bebek yapmaya cesaretim de yok..Cunku onda da dis gebelik riski var.Neyapacagim bilemiyorum hayattan sogudum.

Duyduğum yakınımdaki tüm tüp bebek maceraları, tedavinin başında doğal yolla hamile kalanlardan oluşuyor :) . İlk dış gebelikten sonra benim dr.um da hsg'ye gerek duymadı ama 2. yi geçirdim. Sonrasında hsg çekildi , bir tüpümdeki ufak yapısıklık giderildi ve doktorum doğal yollarla hamile kalmam için 6 ay verdi. Olmazsa tüp bebek denemesi yapacağız. Ovülasyon testleri ile yumurtlama takibi yapmama rağmen kasımdan beri kalamadım. Heralde ben de tüp yolunda kalacağım :)

Duyduğum yakınımdaki tüm tüp bebek maceraları, tedavinin başında doğal yolla hamile kalanlardan oluşuyor :) . İlk dış gebelikten sonra benim dr.um da hsg'ye gerek duymadı ama 2. yi geçirdim. Sonrasında hsg çekildi , bir tüpümdeki ufak yapısıklık giderildi ve doktorum doğal yollarla hamile kalmam için 6 ay verdi. Olmazsa tüp bebek denemesi yapacağız. Ovülasyon testleri ile yumurtlama takibi yapmama rağmen kasımdan beri kalamadım. Heralde ben de tüp yolunda kalacağım :)
Umutsuz olma yengem de bir çok kez oldu dış gebelik boş gebelik adını bilmediğim bir çok şey. Çok yiprandi ama sonunda oldu.

Ooff off.sende mi 2kere gecirdin? Benim ilki hangi tupteydi belli degil ikincisinde vajinal muayanede dr aleti sag tarafa hareket ettirdikce cok canim aciyordu,hatta soyledim suan aletle dokundugunuz yer cok aciyor dedim orasi rahim dedi degerim 400lerde oldugu icin tupte de birsey goremedi.Sen ikisini de ayni tupten mi gecirdin?Igne ile mi sonlandi ikiside?Beni ilac cok etkiledi 50mg olmasina ragmen.Cunku bagirsaklarim cok rahatsiz ilacin yan etkisi beni cok kotu yapti.Keske ameliyat olsaydim dedim.Yapisikligin nasil giderildi?Cok soru sordum ozur dilerim :(

E Ebru_87
Rahim filmi çekileyimmi diye sordum doktora ben gerek görmüyorum dedi .Benimde işime geldi rahim filmindende gözüm korktu açıkçası Bakalım bir cesaret denedik bunay sanırım hamileyim öyle hissediyorum.Ama ya dış gebelikse diye ödüm kıpuyo buda dış gebelikse çekileceğim mecbur.Benim aklımın ycundan geçmesini bırak ilk defa duydum

Ooff off.sende mi 2kere gecirdin? Benim ilki hangi tupteydi belli degil ikincisinde vajinal muayanede dr aleti sag tarafa hareket ettirdikce cok canim aciyordu,hatta soyledim suan aletle dokundugunuz yer cok aciyor dedim orasi rahim dedi degerim 400lerde oldugu icin tupte de birsey goremedi.Sen ikisini de ayni tupten mi gecirdin?Igne ile mi sonlandi ikiside?Beni ilac cok etkiledi 50mg olmasina ragmen.Cunku bagirsaklarim cok rahatsiz ilacin yan etkisi beni cok kotu yapti.Keske ameliyat olsaydim dedim.Yapisikligin nasil giderildi?Cok soru sordum ozur dilerim :KK43:
Benim ilki sağ tüpteydi, ikincisi abdominal dış gebelik. Nadir gözükürmüş, bebek karın boşluğunda bir yerlere yapışmış. İlkini sadece iğne ile evde yatarak atlattım. Ama ikincide iç kanamam vardı, hastanede yattım, doktorum bazı ilaçlarla kanamayı takip etti. Durduramasaydı karıniçi açılarak mide bağırsak gibi organlara bakacaklardı. Neyse ki gerek kalmadan kurtuldum. Sonrasında hsg de sağ tüpümde hafif bi yapısıklık çıktı, doktor hsg cekimi esnasında açmış yapışıklığı . Ama ilkinden kalma bir yapısıklık mı yoksa yapısıklık zaten var oldugundan mı ilki dış gebelik oldu onu bilmiyoruz. Ben ikisinde de 2 kez iğne oldum, özellikle midemi çok etkiledi. Mide yanmalarım, bagırsak sorunlarım oldu. Mide yanmasını geçtim , midemi biri tutup büzüp sıkıp bırakıyormuş gibi kasılmalar ve karnıma tekme yemişcesine ağrılar yaşıyordum. Ama bagırsak sorunlarım iğneden sonra 1 ay içinde geçti. Yalnız midem iğne sonrası 8 ayımı doldurmama rağmen çok hassaslaştı, hayatımda ilk defa rennie metsil falan kullanmaya başladım.Saç dökülmem bile yeni yeni toparlanmaya başladı. (Bunda biraz eşimin hatası var cünkü inatla saçlarımı kestirmeme karşı çıkıyor , biraz kısaltabilsem daha rahat geçirecektim süreci) . Bir de ikincisinde 2. dozdan sonra çok çılgın gögüs ağrılarım oldu, röntgen sonucum temiz çıktı ama 10 gün kadar nefes darlığı yaşadım , sagımdan soluma dönerken ağlıyordum. Heralde metotrexatın tüm pis yan etkileri oldu bende.

Biraz uzun anlattım ama umarım yardımcı olmuştur :)

Benim ilki sağ tüpteydi, ikincisi abdominal dış gebelik. Nadir gözükürmüş, bebek karın boşluğunda bir yerlere yapışmış. İlkini sadece iğne ile evde yatarak atlattım. Ama ikincide iç kanamam vardı, hastanede yattım, doktorum bazı ilaçlarla kanamayı takip etti. Durduramasaydı karıniçi açılarak mide bağırsak gibi organlara bakacaklardı. Neyse ki gerek kalmadan kurtuldum. Sonrasında hsg de sağ tüpümde hafif bi yapısıklık çıktı, doktor hsg cekimi esnasında açmış yapışıklığı . Ama ilkinden kalma bir yapısıklık mı yoksa yapısıklık zaten var oldugundan mı ilki dış gebelik oldu onu bilmiyoruz. Ben ikisinde de 2 kez iğne oldum, özellikle midemi çok etkiledi. Mide yanmalarım, bagırsak sorunlarım oldu. Mide yanmasını geçtim , midemi biri tutup büzüp sıkıp bırakıyormuş gibi kasılmalar ve karnıma tekme yemişcesine ağrılar yaşıyordum. Ama bagırsak sorunlarım iğneden sonra 1 ay içinde geçti. Yalnız midem iğne sonrası 8 ayımı doldurmama rağmen çok hassaslaştı, hayatımda ilk defa rennie metsil falan kullanmaya başladım.Saç dökülmem bile yeni yeni toparlanmaya başladı. (Bunda biraz eşimin hatası var cünkü inatla saçlarımı kestirmeme karşı çıkıyor , biraz kısaltabilsem daha rahat geçirecektim süreci) . Bir de ikincisinde 2. dozdan sonra çok çılgın gögüs ağrılarım oldu, röntgen sonucum temiz çıktı ama 10 gün kadar nefes darlığı yaşadım , sagımdan soluma dönerken ağlıyordum. Heralde metotrexatın tüm pis yan etkileri oldu bende.

Yardimci oldun canim tesekkurler cevabin icin..Doktorum bana da igne yapmamakta direndi karacigere olan etkilerinden dolayi ama.Degerim 353 355 348 427 olunca mecburen igneyi yapalim dedi.Yoksa kendi dusmesini bekleyecektik ama malesef ne psikolojim ne de degerlerim izin vermedi.Cok zor gunler gecirdim ic kanama mi gecircem tupum mj alinacak igne etki edecek mi diye dusunurken esim de yanimda yoktu is sebebiyle.Eslerimizin destegi cok onemli..Dis gebelik oyle lanet birsey ki adet olsan bile guvenemiyorshn oh adet oldum hamile degilim diyeniyorsun..Sen biraz daha sanslisin ikisinin de nerede gerceklestigini biliyorsun en azindan..Ben belki de 1sene korunmayi dusunuyorum..Zaten herseyden sogudum .Korunma yontemlerine de guvenemiyorum.Siz ne ile korundunuz ozel olmazsa...Ben dogum kontrol hapi dusunuyorum ama kullanan var mi acaba kizlar?

Yardimci oldun canim tesekkurler cevabin icin..Doktorum bana da igne yapmamakta direndi karacigere olan etkilerinden dolayi ama.Degerim 353 355 348 427 olunca mecburen igneyi yapalim dedi.Yoksa kendi dusmesini bekleyecektik ama malesef ne psikolojim ne de degerlerim izin vermedi.Cok zor gunler gecirdim ic kanama mi gecircem tupum mj alinacak igne etki edecek mi diye dusunurken esim de yanimda yoktu is sebebiyle.Eslerimizin destegi cok onemli..Dis gebelik oyle lanet birsey ki adet olsan bile guvenemiyorshn oh adet oldum hamile degilim diyeniyorsun..Sen biraz daha sanslisin ikisinin de nerede gerceklestigini biliyorsun en azindan..Ben belki de 1sene korunmayi dusunuyorum..Zaten herseyden sogudum .Korunma yontemlerine de guvenemiyorum.Siz ne ile korundunuz ozel olmazsa...Ben dogum kontrol hapi dusunuyorum ama kullanan var mi acaba kizlar?
Benim eşim de proje nedeniyle şehir dışında çalışıyor, ikisinde de kısıtlı olarak yanımda olabildi. Birkaç gün gelip gitti. Ailem yanımdaydı ama eşin desteği çok farklı bir şey.

Ben yan etkilerinden dolayı hapı yeni evliyken bir süre kullanıp bıraktım. Çocuk olmadan da spiral taktırmak istemedim. O yüzden eşim korunuyordu. Ama her iki dış gebeliğim de eşim korunurken arada kaçan 1 defada gerçekleştiği için hep bir tedirginlik oluyordu eşim korunurken bende. Şimdi korunmayıp bir de usulüne uygun yumurtlama hesaplı hamile kalmayı denesek de tutmuyor, şansa bakın :) En iyisi kendin korunmak aslında. İlk başta dış gebeliğim getirdiği bu psikoloji ve korkuyla uzun süre korunuruz diyoruz ama 2 ay geçip acılardan uzaklaştıkça deli gibi yeniden hamile kalmak istiyoruz :) umarım siz de hem fizyolojik hem psikolojik olarak en kısa zamanda normale dönersiniz.

Aynen oyle valla.Neler yasadigimiz unutuluyor.Biraz da cevrenin baskisi yuzunden oluyor bu 2ay sonra tekrar hamilelik istegi.Insanlar o kadar acimasiz ki benim bebek iatedigimi biliyorlar.1Sene olmus hala bebegim olamamis.Gelmis bana yok sunun cocugu oldu,yok abimin karisi hamile cok kilo almis.Banane ya..Banane yani.Benim nelerle ugrastigimi bilmeden etmeden lom lom konusuyorlar.Allah kimseyi bu dertle evlatsizlikla sinamasin insallah..

Aynen oyle valla.Neler yasadigimiz unutuluyor.Biraz da cevrenin baskisi yuzunden oluyor bu 2ay sonra tekrar hamilelik istegi.Insanlar o kadar acimasiz ki benim bebek iatedigimi biliyorlar.1Sene olmus hala bebegim olamamis.Gelmis bana yok sunun cocugu oldu,yok abimin karisi hamile cok kilo almis.Banane ya..Banane yani.Benim nelerle ugrastigimi bilmeden etmeden lom lom konusuyorlar.Allah kimseyi bu dertle evlatsizlikla sinamasin insallah..
Canım ben kısa zamanda çocuk istediğim için dr um doğum kontrol hapı kullanma demişti 2 ay için gerek yok demişti.ama sen 1 yıl korunmayı düşünüyorsan ilk 6 ay ilaç kullan diğer 6 ay da eşin korunsun.çünkü vücut 6 ayda ancak atıyormuş o etkisini.ama sen yine de dikkat et çünkü ilacı bıraktığı gibi hamile kalan da çok duydum.6 ay kullan dememin sebebi.de 1.yıllık korunma düşünüyorsun ya o yüzden daha uzun olmasın diye

Canım ben kısa zamanda çocuk istediğim için dr um doğum kontrol hapı kullanma demişti 2 ay için gerek yok demişti.ama sen 1 yıl korunmayı düşünüyorsan ilk 6 ay ilaç kullan diğer 6 ay da eşin korunsun.çünkü vücut 6 ayda ancak atıyormuş o etkisini.ama sen yine de dikkat et çünkü ilacı bıraktığı gibi hamile kalan da çok duydum.6 ay kullan dememin sebebi.de 1.yıllık korunma düşünüyorsun ya o yüzden daha uzun olmasın diye

Dogru soyluyorsun.Ben 1sene dusunuyorum ama esim hic oyle dusunmuyor.Ona gore hava hoş tabi.O yuzden ben korunmak istiyorum.Sagol cevabin icin. :)

Back