Benim ilki sağ tüpteydi, ikincisi abdominal dış gebelik. Nadir gözükürmüş, bebek karın boşluğunda bir yerlere yapışmış. İlkini sadece iğne ile evde yatarak atlattım. Ama ikincide iç kanamam vardı, hastanede yattım, doktorum bazı ilaçlarla kanamayı takip etti. Durduramasaydı karıniçi açılarak mide bağırsak gibi organlara bakacaklardı. Neyse ki gerek kalmadan kurtuldum. Sonrasında hsg de sağ tüpümde hafif bi yapısıklık çıktı, doktor hsg cekimi esnasında açmış yapışıklığı . Ama ilkinden kalma bir yapısıklık mı yoksa yapısıklık zaten var oldugundan mı ilki dış gebelik oldu onu bilmiyoruz. Ben ikisinde de 2 kez iğne oldum, özellikle midemi çok etkiledi. Mide yanmalarım, bagırsak sorunlarım oldu. Mide yanmasını geçtim , midemi biri tutup büzüp sıkıp bırakıyormuş gibi kasılmalar ve karnıma tekme yemişcesine ağrılar yaşıyordum. Ama bagırsak sorunlarım iğneden sonra 1 ay içinde geçti. Yalnız midem iğne sonrası 8 ayımı doldurmama rağmen çok hassaslaştı, hayatımda ilk defa rennie metsil falan kullanmaya başladım.Saç dökülmem bile yeni yeni toparlanmaya başladı. (Bunda biraz eşimin hatası var cünkü inatla saçlarımı kestirmeme karşı çıkıyor , biraz kısaltabilsem daha rahat geçirecektim süreci) . Bir de ikincisinde 2. dozdan sonra çok çılgın gögüs ağrılarım oldu, röntgen sonucum temiz çıktı ama 10 gün kadar nefes darlığı yaşadım , sagımdan soluma dönerken ağlıyordum. Heralde metotrexatın tüm pis yan etkileri oldu bende.
Biraz uzun anlattım ama umarım yardımcı olmuştur :)