• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Allah kımseye böyle zorluklar yaşatmasın bende sekız ay once dıs gebelık gecırdım acılen sol tüpümü aldılar 4 ay sonra hamıle kaldım su an 23 haftalık hamıleyım allah kımseyı korktuguna uğratmasın ıns

Yaşamadım ama okudum çok senin durumunda önemli olan bundan sonra katlanarak artmadı ve değer 1000 kere ulaştığında rahimde kesenin görünmesi
Febita Febita

Umarım artar, ben de araştırıyorum ama düşüp de tekrar artana rastlayamadım. Ne kadar doğrudur bilmiyorum çoğul gebeliklerden birinin kaybında olabiliyormuş. Ama kulaktan dolma olabilir cünkü net bilgiye ulaşamadım. Ne zor bir durum belirsizlik... Hele ki kesin kaybettim derken bir anda yeniden ümitlenmek. Altüst oldum.

Umarım artar, ben de araştırıyorum ama düşüp de tekrar artana rastlayamadım. Ne kadar doğrudur bilmiyorum çoğul gebeliklerden birinin kaybında olabiliyormuş. Ama kulaktan dolma olabilir cünkü net bilgiye ulaşamadım. Ne zor bir durum belirsizlik... Hele ki kesin kaybettim derken bir anda yeniden ümitlenmek. Altüst oldum.
Canim 3kere betaya baktirmissin 4. Betan belirler durumu diye dusunuyorum.Benim ilk 568 543 512 528 diye plato cizmisti.Umarim senin durumun farklidir saglikli bir bebege kavusursun.

Daha önce dış gebelik geçirenlere bi sorum olacak. Adete 1hafta kala leke olmuşmuydu hiç. Yerleşme kanaması yani. Ben 3ay önce dış gebelik yaşadım olmamıştı. Bugün adetime 1hafta kala bi lekelenme oldu. Belirtilerimde var hamile olabilirim. Tekrarlamasından çok korkuyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Daha önce dış gebelik geçirenlere bi sorum olacak. Adete 1hafta kala leke olmuşmuydu hiç. Yerleşme kanaması yani. Ben 3ay önce dış gebelik yaşadım olmamıştı. Bugün adetime 1hafta kala bi lekelenme oldu. Belirtilerimde var hamile olabilirim. Tekrarlamasından çok korkuyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Benim adetden sonra olmustu hamıle oldugumu öğrenmısdım yani az az yurudukce leke geldı su an hamıleyım onda da yedı hafta lıkken geldı kahverengi lekelerim

2 gun arayla yaptirdim. Son 2 testimde de 2 kat artış oldu. Pazartesi tekrar kan verecegim. Sanki dış gebelik şüphesini eledik gibi şuan için.
Aaa inanmıyorum ya o zaman çok iyi inşallah sağlıklı gebeliktir bu mübarek günlerde Allahım Bebeğini sağ salim bağışlasin sana nasıl sevindim anlatamam yaaa:KK9:

Kızlar rahim filmi çektiren var mı aranızda bana doktorum metotreksattan sonra 6 ay korunma verdi hatta yasmin hap berdi 6 ay kullan dedi sonra rahim filmi çekip sonuca göre karar vercekmiş. Ben korkuyorum baya. Rahim filmi çekilen barsa yazabilirmi acıyomu ?

Can'ım ben de şubat ayında dış gebelik geçirdim benim adetim gelmeden ıkı gun önce kahverengi leke şeklinde gelmişti ve hep geldi değerlerimde indi çıktı 1300 e kadar çıkmıştı sonra düştü çıktı insaallah seninki öyle olmaz umudunu yitirme

Kızlar rahim filmi çektiren var mı aranızda bana doktorum metotreksattan sonra 6 ay korunma verdi hatta yasmin hap berdi 6 ay kullan dedi sonra rahim filmi çekip sonuca göre karar vercekmiş. Ben korkuyorum baya. Rahim filmi çekilen barsa yazabilirmi acıyomu ?
Acıdığını ve narkozla çekilmesinin rahat olduğunu biliyorum
Bu arada bana korunma falan demedi 2 ay sonra rahim filmi dedi

Aa ben tek doz metotreksat iğne vurundum ama kesin olsun die 6 ay korun dedi gerçi ben 4 ay sonra giderim yine dayanamadım geldim derim. Rahim filminden sonrada korunmayı bırakırım.

Arkadaşlar benim değerlerim 2 kat yükseliyor, 960 a kadar çıktı. Hamilelik belirtilerim devam ediyor. Bugün tam 6 haftalık oldu. Fakat ne normal ne vajinal ultrasonda ne renkli dopplerde ne de görüntüleme merkezinde yapılan detaylı ultrasonda görünmüyor. Varlığına dair en ufak bir emare yok. Bir aksilik var. Cuma günü görüntüleme merkezi yeniden kontrole çağırdı. Gittiğim görüntüleme merkezi de tüm doktorların tavsiye ettiği oldukça iyi ve güvenilir bir yer. Seri bhcg ye devam ediyoruz yarın bir de progesterona bakılacak. Doktor sadece daha önce dış gebelik geçirdiğim tüpte kalınlık var - kitle yok, fakat bu daha önceki dış gebelikten kalma bir kalınlık gibi görünüyor, Cuma tekrar buna bakacağız dedi.

Arkadaşlar benim değerlerim 2 kat yükseliyor, 960 a kadar çıktı. Hamilelik belirtilerim devam ediyor. Bugün tam 6 haftalık oldu. Fakat ne normal ne vajinal ultrasonda ne renkli dopplerde ne de görüntüleme merkezinde yapılan detaylı ultrasonda görünmüyor. Varlığına dair en ufak bir emare yok. Bir aksilik var. Cuma günü görüntüleme merkezi yeniden kontrole çağırdı. Gittiğim görüntüleme merkezi de tüm doktorların tavsiye ettiği oldukça iyi ve güvenilir bir yer. Seri bhcg ye devam ediyoruz yarın bir de progesterona bakılacak. Doktor sadece daha önce dış gebelik geçirdiğim tüpte kalınlık var - kitle yok, fakat bu daha önceki dış gebelikten kalma bir kalınlık gibi görünüyor, Cuma tekrar buna bakacağız dedi.
Canım Allah sana inşaallah sağlıklı bi bebiş versin bu kadar umut varken sağsalim alırsın kucağına inşaallah. Çok zor bi dönem hepimiz için. Sabretmekten başka çare yok malesef

Canım Allah sana inşaallah sağlıklı bi bebiş versin bu kadar umut varken sağsalim alırsın kucağına inşaallah. Çok zor bi dönem hepimiz için. Sabretmekten başka çare yok malesef

malesef gitti bebiş :( ultrasonla yeri tespit edilemeyen dış gebelik bu sefer. Sağlıklı bir gebelik olması mümkün değildi. Metorexat yapıldı eve geldim şimdi.

Betahcg 960'dan 1840 a yükseldi, progesteron 0.05 cıkmıs. Burada doktorum progesteron testinde bir hata oldugunu düşünüyor, o yüzden yeniden kan verdim bugün. Gece önce adet sancısı gibi bir agrı ve hafif bir kanama geldi, sabah gaz sancısına benzer korkunç bir agrı ile uyandım. Daha önceki tecrübelerime ve burada okuduklarıma dayanarak Cuma günü olan detaylı ultrason randevumu hemen erkene çektim, fakat bu 2. detaylı ultrasonda da ne tüplerde ne rahimde ne de görülebilen karın içinde asla bir kese yok. Geç döllenme zaten benim durumumda mümkün olmayacağı için elenmişti, o yüzden doktorum muhtemelen abdominal dış gebelik olduğunu düşünüyor. Abdominalde betahcg değerleri gebelik başında 2 kat artabiliyormuş. Hem detay ultrasondaki uzman hem de kendi doktorum aynı kanıda olduğu için metotreksatla sonlandırma kararı aldık.

Artık bundan sonraki süreçte rahim filmi beni bekliyor.

Back