• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

arkadaşlar merhaba. yıllar önce ben de dış gebelik teşhisi konduğunda endişe ile internete yönelip kadınlar kulübünden pozitif negatif bir kaç şey okumuştum. o gün demiştim ki, eğer bir gün bebeğimi kucağıma almak nasip olursa buraya yazıp insanlara umut olurum diye. yaklaşık 2 yıl önce ikinci bir çocuğumuz olsun istedik. hamile kaldım ancak doktora ağrılarla acilen gittiğimizde dış gebelik olduğunu öğrendik(ilk defa o zaman böyle bir şey duydum). laporoskopi ile sağ tüpüm alındı, 15 gün boyunca hamile gibi görünen bir karınla, hayal kırıklığı ile kaldım. doktorum 2-3 ay sonra bebek düşünebileceğimi söyledi. tabii bu arada internetten hep bu durumu araştırdım. artık tek tüpüm vardı, bu hamile kalmamı yüksek oranda engeller miydi,doğal yollarla hamile kalabilir miyim,tüp bebek mi denemeliydi filan bir sürü soru???? 2 ay sonra tekrar hamile kaldım. hamile kalabildiğime sevinmekle beraber, yoğun bir endişe vardı. ne yazık ki ameliyatımı yapan doktorum çok sağlıklı yaklaşamadı durumuma. ilk gittiğimizde adet tarihime uygun normal bir bebek göründüğünü 3 gün sonra tekrar test yaptırıp,1 hafta sonra gelmemi söyledi. şehir dışından gelip gidiyorduk. ilk yaptırdığım test normal, doktor randevusu oldğu sabah yaptırdığım test anormaldi. aslında araştırdığımda 2 güne bir test yapılması gerrektiğini öğrenmiştim ama doktor normal deyince inanasım geldi ve onun söylediği gibi yaptım. doktor gittiğimizde anormallik var, bir kaç gün daha bekleyip testi tekrarlayalım, ama bu arada yine ağrı ve kanama ile gelebilirsin,diğer tüpün gitmeyeceğinin garantisini veremem dedi. bir gün içinde 3 doktor gezdik. biri iğne ile müdehale edelim, diğer tüpü kaybetmeyelim dedi. diğeri bekleneblir de , iğne de olabilir dedi. bir şeye karar vermek zorundaydık ve iğneye karar verdik. o gece iğne ile müdahale edildi. gözyaşları içinde bebek hayallerime veda etmiştim. kendi sağlığım da her seferinde tehlikeye girdiğinden 1 evladım var deyip ona sarıldım. artık ciddi bir ara vermeyi göze almalıydım, sonra belki rahim filmi, çektirip belki tüp bebeğe gidebilirdi diye düşünüyordum.bu arada konserlere,gezmeye tozmaya verdik kendimizi. eşim de ben de çok yıpranmıştık. zaten iğne ile müdahalede hormanlar dengesizleştiğinden çok değişken ,stresli bir ruh halim bir süre devam etti. taaa ki 1,5 yıl sonra yeni aldığımız evin hazırlıkları ile uğraşmaya dalmıştım. eve taşındıktan 3 gün sonra adetimin 1 hfta geciktiği aklıma geldi. önce ev stresi , taşınma teleşi diye düşündüm. sonra ne olur ne olmaz bir test alıp baktım. evet pozitifti ama sevinemedim. ya dış gebelikse diye eşimle hiç sevinemeden hastaneye koştuk. doktor keseyi gördü, her şey normal dedi. ama bizim içimiz hiç rahat değildi. 1 hafta sonra tekrr gittik. normal olduğunu, hafta kalp atışlarını duyabileceğimizi söyledi. biz hala inanamıyor,onu kaybetme korkusunu taşıyorduk. 1 hafta sonrra kalp atışlarını gözyaşları içinde dinledik. Allahım onu kucağıma almayı nasip etti. şimdi 3,5 aylık ve şu an yanımda uyuyor. söylemek istediğim şu ki; umudunuzu asla yitimeyin ve rahatlayın.. rahatlayıp kafanızı başka şeyleyle meşgul ettiğinizde her şey kendiliğinden oluyor. Allah bize bir kez daha hatırlattı ki bir şey biz istediğimzde değil, o dilediğinde gerçekleşiyor. Allah isteyen herkese nasip etsin , evlatlarımızın acısını göstermesin..
Rabbim bizlerede nasip eder inşallah anneliği

Çok geçmiş olsun rahim filmi cektirmişmiydiniz acaba.rabbim birdaha yaşatmasın

geçmiş olsun canım çok zor biliyorum inşallah kısa zamanda atlatırsın nasıl oldu anlaşıldı kan verecektin en son ne kadarlık bu arada

Canim benim cok uzuldum.. Rabbim bidaha yasatmasin insallah.. Umudumuzu kaybetmeyelim. Bizde bir gun anne olacagiz.. Dualarim seninle

Dış gebelik olduğunu nasıl anladilar benimde 2. Gebelikte değerler düzgün yukselmisti sonra lekelenme ve kanama başladı kese günü değer az yukselmisti sonra kendiliğinden degerim düzgün düşüp sonlandı doktorum kendiliginden sonlanan dış gebelikte olabilir düşük yapmışta olabilirsin demişti kafamda hep soru işareti kaldı acaba hangisiydi diye

Rahim filmi çektirmiştim. 3 kez hemde. Her defasında tekrar tekrar çekiliyor zaten. Sağ tüpüm açık gözüküyordu. Sol tüpüm ise şişme ve iltihaplı olduğundan bağlanmıştı (alınmadı nedense). Geçen sene tam bu zamanlarda düşük yapmıştım. Kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Tam 1 sene sonra tekrar oldu derken sevincim kursağımda kaldı. Değerler artıyordu ve bugünkü beta hcg değerim katlanmamış. Pazar günü 415 olan değerim bugün 485 olmuş. Zaten hafta sonu kanamam ve ağrım vardı tek taraflı. Birde 2 kez başıma geldiği için tecrübem vardı bu konuda maalesef. Sezmiştim anormal bir durum olduğunu. Şimdi Perşembe gidip tekrar kan vereceğim ve büyük ihtimal iğne ile sonlanacak. Bu 3. iğnem ya çok kötü bir ilaç. Yumurta rezervlerine zarar verdiğini söylemişti doktor. Ama elimden bir şey gelmiyor. Mecburum buna. Bana kalsa iki tüpümü de aldırıp tüp bebek tedavisine geçeceğim ya. En azından dış gebelik endişesi olmaz içimde. Tutmazsa da normal regl ile düşüp gider ama böylesi çok daha zor. Her iki güne bir kan vermek çok yıpratıcı. Bitmek bilmeyen bir beta hcg beni bekliyor kızlar :((

Rahim filmi çektirmiştim. 3 kez hemde. Her defasında tekrar tekrar çekiliyor zaten. Sağ tüpüm açık gözüküyordu. Sol tüpüm ise şişme ve iltihaplı olduğundan bağlanmıştı (alınmadı nedense). Geçen sene tam bu zamanlarda düşük yapmıştım. Kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Tam 1 sene sonra tekrar oldu derken sevincim kursağımda kaldı. Değerler artıyordu ve bugünkü beta hcg değerim katlanmamış. Pazar günü 415 olan değerim bugün 485 olmuş. Zaten hafta sonu kanamam ve ağrım vardı tek taraflı. Birde 2 kez başıma geldiği için tecrübem vardı bu konuda maalesef. Sezmiştim anormal bir durum olduğunu. Şimdi Perşembe gidip tekrar kan vereceğim ve büyük ihtimal iğne ile sonlanacak. Bu 3. iğnem ya çok kötü bir ilaç. Yumurta rezervlerine zarar verdiğini söylemişti doktor. Ama elimden bir şey gelmiyor. Mecburum buna. Bana kalsa iki tüpümü de aldırıp tüp bebek tedavisine geçeceğim ya. En azından dış gebelik endişesi olmaz içimde. Tutmazsa da normal regl ile düşüp gider ama böylesi çok daha zor. Her iki güne bir kan vermek çok yıpratıcı. Bitmek bilmeyen bir beta hcg beni bekliyor kızlar :KK43:(
Ben de rahim filmi çektirdim onu arkasından gelen ay dış gebelik geçiriyorum şu an çarşamba iğne oldum cuma çok ağrım olduğu için hastaneye yattım hala hastanedeyim bu arada ne kadar sürecek bilmiyorum bu sürec

Rahim filmi çektirmiştim. 3 kez hemde. Her defasında tekrar tekrar çekiliyor zaten. Sağ tüpüm açık gözüküyordu. Sol tüpüm ise şişme ve iltihaplı olduğundan bağlanmıştı (alınmadı nedense). Geçen sene tam bu zamanlarda düşük yapmıştım. Kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Tam 1 sene sonra tekrar oldu derken sevincim kursağımda kaldı. Değerler artıyordu ve bugünkü beta hcg değerim katlanmamış. Pazar günü 415 olan değerim bugün 485 olmuş. Zaten hafta sonu kanamam ve ağrım vardı tek taraflı. Birde 2 kez başıma geldiği için tecrübem vardı bu konuda maalesef. Sezmiştim anormal bir durum olduğunu. Şimdi Perşembe gidip tekrar kan vereceğim ve büyük ihtimal iğne ile sonlanacak. Bu 3. iğnem ya çok kötü bir ilaç. Yumurta rezervlerine zarar verdiğini söylemişti doktor. Ama elimden bir şey gelmiyor. Mecburum buna. Bana kalsa iki tüpümü de aldırıp tüp bebek tedavisine geçeceğim ya. En azından dış gebelik endişesi olmaz içimde. Tutmazsa da normal regl ile düşüp gider ama böylesi çok daha zor. Her iki güne bir kan vermek çok yıpratıcı. Bitmek bilmeyen bir beta hcg beni bekliyor kızlar :KK43:(
Ben dış gebeligimden sonra ve düşüğümden sonra doktoruma sordum rahim filmine gerek yok dedi çekmedi demekki açık ciksa bile tekrarlayabiliyormus.rabbim biran önce sağlığına kavuştursun seni çok zor süreç gercektende

Ben de rahim filmi çektirdim onu arkasından gelen ay dış gebelik geçiriyorum şu an çarşamba iğne oldum cuma çok ağrım olduğu için hastaneye yattım hala hastanedeyim bu arada ne kadar sürecek bilmiyorum bu sürec
Bende de öyle olmuştu Ekimde rahim filmi çekilmiştim Aralıkta hamile kalmıştım ama tüpe yakın yerleşmiş ve kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Senin ilk dış gebeliğin mi? Değerlerin düşerse çıkarsın. Değerin kaç canım? Sana da geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda çıkarsın. Hastane insanın psikolojisini iki kat bozuyor hele doğan bebeklerin sesini duyunca ve nst seslerini duyunca çıldıracak gibi oluyorum.

Ben dış gebeligimden sonra ve düşüğümden sonra doktoruma sordum rahim filmine gerek yok dedi çekmedi demekki açık ciksa bile tekrarlayabiliyormus.rabbim biran önce sağlığına kavuştursun seni çok zor süreç gercektende
Bence kesinlikle çektirmen gerekiyor çünkü tüpler zarar görmüş olabilir. Bana dış gebelikten sonra yapılması şart demişti doktorum. Birde şöyle bir şey var tüpler açık gözükebilir ama tüplerin yapısını göremiyorsun. Yani dar tüp olabiliyormuş ya da kıvrımlı. Benim geçen ki gebeliğimde yumurta geçmişti bu gebeliğimde kaldı geçemedi. Kısmet bu işler. Olacağı varsa oluyor her türlü.

Canım çok ama çok geçmiş olsun bende aralıkta iğne olmuştum 2 günde bir kan vermek nekadar zor biliyorum Allah yardimcin olsun insallah bu günleri çok çabuk altatirsin ..
Bende film çekilmedim ve Dr da onermedi zaten çünkü dış gebelik sadece tüpün açık olmasına bağlı değilmiş kıvrımlı veya dar olursa da olabilirmiş bide tüpü açsilsa bile film sonra tekrar tikanabilirmis

Canım çok ama çok geçmiş olsun bende aralıkta iğne olmuştum 2 günde bir kan vermek nekadar zor biliyorum Allah yardimcin olsun insallah bu günleri çok çabuk altatirsin ..
Bende film çekilmedim ve Dr da onermedi zaten çünkü dış gebelik sadece tüpün açık olmasına bağlı değilmiş kıvrımlı veya dar olursa da olabilirmiş bide tüpü açsilsa bile film sonra tekrar tikanabilirmis
Teşekkür ederim canım. Geçecek inşallah. Biraz önce arkadaşa yazmıştım senin yazdıklarını. Yani rahim filminde tüpler açık görünse bile dediğin gibi dar ya da kıvrımlı olabiliyor. Ama dış gebelikten sonra kesinlikle çekilmesi gerekiyor çünkü şişme olmuş olabilir ya da enfeksiyon olabilir. Bunlar önemli şeyler. Ama sen bilirsin genede. Ben Mayıs gibi rahim filmi düşünüyorum.

Bende de öyle olmuştu Ekimde rahim filmi çekilmiştim Aralıkta hamile kalmıştım ama tüpe yakın yerleşmiş ve kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Senin ilk dış gebeliğin mi? Değerlerin düşerse çıkarsın. Değerin kaç canım? Sana da geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda çıkarsın. Hastane insanın psikolojisini iki kat bozuyor hele doğan bebeklerin sesini duyunca ve nst seslerini duyunca çıldıracak gibi oluyorum.

Bence kesinlikle çektirmen gerekiyor çünkü tüpler zarar görmüş olabilir. Bana dış gebelikten sonra yapılması şart demişti doktorum. Birde şöyle bir şey var tüpler açık gözükebilir ama tüplerin yapısını göremiyorsun. Yani dar tüp olabiliyormuş ya da kıvrımlı. Benim geçen ki gebeliğimde yumurta geçmişti bu gebeliğimde kaldı geçemedi. Kısmet bu işler. Olacağı varsa oluyor her türlü.
Benim dış gebeliğim açık ameliyatla sonlandırıldı doktorum tüplerin gayet saglikli dedi kıvrımlı vs. Görse söylerdi heralde bana hakkımızda hayırlısı

Teşekkür ederim canım. Geçecek inşallah. Biraz önce arkadaşa yazmıştım senin yazdıklarını. Yani rahim filminde tüpler açık görünse bile dediğin gibi dar ya da kıvrımlı olabiliyor. Ama dış gebelikten sonra kesinlikle çekilmesi gerekiyor çünkü şişme olmuş olabilir ya da enfeksiyon olabilir. Bunlar önemli şeyler. Ama sen bilirsin genede. Ben Mayıs gibi rahim filmi düşünüyorum.
Anladım canım hayırlısı olsun inşallah ya Dr çekilmeden fayda var deseydi hic düşünmezdim ama 3 ay sonra korunmayi birak deyince isime geldi acikcasi hatta benim kesin dis gebelik teshisi konmadı cunku kese hic bi yerde gozukmedi bide kendineden dusuyordu değerler 643 tu 63 kadar düştü sonra plato cizdi orada iste 80 felan oldu ben bekelemek istemedigim icin igne oldum ama dis gebelik ihtimali olarak duruldu ben bir suru tahlil bile yaptirdm kan pihtilasmasi hatta genetik testi bile yaptirdik esimle bisey cikamdi dr cok acele etmissiniz hic gerek yoktu dedi ama benim onceden bi de kimyasal gebelik vardi bende her ihtimale karsi yaptirdim canim
Allah bi daha aynı şeyleri yasatmasin sağlıklı hamilelik hayırlı bebişler versin inşallah hepimize

Canim simdi degerim 1600 olmuştu yarın tekrar bakacaklar inşallah düşer benim ilk dış gebeligim çocuğum da yok inşallah kendiliğinden düşer değer siz hastanede mi yattiniz yoksa evde mi gecirdinuz bu süreci

Canim simdi degerim 1600 olmuştu yarın tekrar bakacaklar inşallah düşer benim ilk dış gebeligim çocuğum da yok inşallah kendiliğinden düşer değer siz hastanede mi yattiniz yoksa evde mi gecirdinuz bu süreci
Canım durumuna göre dr karar verir eğer kanaman ve ağrın yoksa bekleme kararı veriyorlar genelde ve hcgen dusuyorsa özellikle devlet hastanesinde drlar iğne yapmıyorlar benim kendiliğinden düşüyordu hcgem hiç bir dr iğne yapalım demedi ama tüpün patlama riski var deyip beni korkutunca bende beklemek istemeyip en sonunda iğne oldum ve yatış olmadı evde geçirdim bu süreyi ama İğnenin yan etkileri var ağrı yapabiliyor bende olmuştu 3 gün sürdü bayağa ağrıdı benim ama herkeste bir olmuyor

offf arkadaşlar allahım hepimizin kucağını hayırlısı ile doldursun bende dıs gebelık geçirdim mayıs ayında ve sonra olmadı bugün çatlama iğnesi oldum bakalım nasıl olacak hazırlıklıyım hamile kalamamaya ama tekrar dış gebelik yaşarım diye çok korkuyorum. allahım yardımcımız olsun

Benim dış gebeliğim açık ameliyatla sonlandırıldı doktorum tüplerin gayet saglikli dedi kıvrımlı vs. Görse söylerdi heralde bana hakkımızda hayırlısı
Kaç kez laparoskopi oldum hiç bir doktor çıkıpta bana tüpler şöyle böyle demedi bana da. Çok can sıkıcı bir durum. Hele ki ortada bir şey yokken yani her şey normal ama niye olmuyo hayret ediyorum. Sinirleniyorum ister istemez. Hormonlarında etkisi var tabii. Hayırlısı be gülüm :)

Anladım canım hayırlısı olsun inşallah ya Dr çekilmeden fayda var deseydi hic düşünmezdim ama 3 ay sonra korunmayi birak deyince isime geldi acikcasi hatta benim kesin dis gebelik teshisi konmadı cunku kese hic bi yerde gozukmedi bide kendineden dusuyordu değerler 643 tu 63 kadar düştü sonra plato cizdi orada iste 80 felan oldu ben bekelemek istemedigim icin igne oldum ama dis gebelik ihtimali olarak duruldu ben bir suru tahlil bile yaptirdm kan pihtilasmasi hatta genetik testi bile yaptirdik esimle bisey cikamdi dr cok acele etmissiniz hic gerek yoktu dedi ama benim onceden bi de kimyasal gebelik vardi bende her ihtimale karsi yaptirdim canim
Allah bi daha aynı şeyleri yasatmasin sağlıklı hamilelik hayırlı bebişler versin inşallah hepimize
Keşke benimde kendiliğinden düşse. Çok isterim böyle sonlanmasını çünkü o iğneden nefret ediyorum. Resmen çöküyorum bir hafta yatıyorum. Off naparsın başa gelen çekilir. O tahlilleri bizde yaptırdık. Bende kan pıhtılaşması çıktı. Kimi doktor önemli değil seninki çok aşırı değil dedi kimiside önemsedi. Ah bi hamile kalabilsek olacağız iğneyide olmadı olmadı gitti. Genetik bizimde temiz çıktı. Hayırlı vakitte hayırlı evlat diliyorum hepimize.

Kız ben şimdi geçiriyorum. Yarın değerime bakılacak tekrar. En son 485 kalmıştı. Evdeyim şimdilik. Yarın duruma göre belki iğne olabilir. Neredeyse aynı gidiyoruz seninle. Benimde bu 3. dış gebelik.

Kızlar bugün çıktım dışarı bir güzel alışveriş yaptım. Rahatladım biraz. Dünkü şoku atlattım sayılır. Bugün daha her şeyin bilincindeyim. Üzülmüyorum artık sadece biraz sinirliyim o da hormonlardan sanırım. Buda geçecek elbet. Belki zamanı değildi diye düşünüyorum. Ben evlendiğimden beri hep ikizlerim olacak diye içimden geçiyordu. Sanırım ben tüp bebek tedavisi göreceğim. Bu gidişle mecburum zaten :)

Kaç kez laparoskopi oldum hiç bir doktor çıkıpta bana tüpler şöyle böyle demedi bana da. Çok can sıkıcı bir durum. Hele ki ortada bir şey yokken yani her şey normal ama niye olmuyo hayret ediyorum. Sinirleniyorum ister istemez. Hormonlarında etkisi var tabii. Hayırlısı be gülüm :)

Keşke benimde kendiliğinden düşse. Çok isterim böyle sonlanmasını çünkü o iğneden nefret ediyorum. Resmen çöküyorum bir hafta yatıyorum. Off naparsın başa gelen çekilir. O tahlilleri bizde yaptırdık. Bende kan pıhtılaşması çıktı. Kimi doktor önemli değil seninki çok aşırı değil dedi kimiside önemsedi. Ah bi hamile kalabilsek olacağız iğneyide olmadı olmadı gitti. Genetik bizimde temiz çıktı. Hayırlı vakitte hayırlı evlat diliyorum hepimize.

Kız ben şimdi geçiriyorum. Yarın değerime bakılacak tekrar. En son 485 kalmıştı. Evdeyim şimdilik. Yarın duruma göre belki iğne olabilir. Neredeyse aynı gidiyoruz seninle. Benimde bu 3. dış gebelik.
Benim degerim 1891 çıktı 2 doz iğne yapıldı tekrar

Kızlar Allah en kısa zamanda kolaylıkla atlatmanızı nasip eder inşallah.çok düşünmemeye çalışın çünkü bu dönemde psikoloji çok önemli.ben iğne olmamıştım değer kendiliğinden düştü ve 1 ay sürdü düşmesi 2.aya girdim
halada sıfırlanmadı 1 de takıldı:KK61: hormonlarım bozulmuş ara kanamalarım var.bunların hepsi stresten.aman diyim stres olmayınn.

kızlar benim değerim baya bi düşmüş. 185 olmuş bugün. 485 di 2 gün önce. İnşallah böyle devam ederde müdahaleye gerek kalmaz. Doktor net bir şey söylemedi yani dış gebelik olabilir de olmayabilir de dedi. 2 gün sonra tekrar kan vereceğim. Bakalım ne olacak. Haberdar ederim sizleri buradan ;)

kızlar benim değerim baya bi düşmüş. 185 olmuş bugün. 485 di 2 gün önce. İnşallah böyle devam ederde müdahaleye gerek kalmaz. Doktor net bir şey söylemedi yani dış gebelik olabilir de olmayabilir de dedi. 2 gün sonra tekrar kan vereceğim. Bakalım ne olacak. Haberdar ederim sizleri buradan :KK66:
Çok geçmiş olsun canım inşallah düşer ama kan vermeyi ihmal etme bak benim 643 ten 63 kadar düşmüştü sonra 80 felan oldu takılı kaldı orda bende iğne oldum takip et inşallah senin ki düşer kendiliğinden hiç müdahaleye gerek kalmazz

Çok geçmiş olsun canım inşallah düşer ama kan vermeyi ihmal etme bak benim 643 ten 63 kadar düşmüştü sonra 80 felan oldu takılı kaldı orda bende iğne oldum takip et inşallah senin ki düşer kendiliğinden hiç müdahaleye gerek kalmazz
Teşekkür ederim canım. Kesinlikle takip edeceğim zaten. Her iki güne bir kan veriyorum. Benim anlamadığım şey benim ağrım yok kanamam da yok. Nasıl düşecek merak ediyorum.

Teşekkür ederim canım. Kesinlikle takip edeceğim zaten. Her iki güne bir kan veriyorum. Benim anlamadığım şey benim ağrım yok kanamam da yok. Nasıl düşecek merak ediyorum.
Merak etme canım kanaman pregestoron hormonun belli bi seviyeye kadar düştükten sonra başliycaktır ve adet kanaması gibi kanaman olucaktir sancısıda adetin in ne kadar geçtiğine göre değişiyor

Back