• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kızlar benim değerim düşmedi hala. 485-188-166-177 bugünkü sonucum. Yarın doktora gideceğim. Bakalım ne diyecek. İğne şart mı acaba onu düşünüyorum. Kendiliğinden düşmeye niyeti yok sanırım

kızlar benim değerim düşmedi hala. 485-188-166-177 bugünkü sonucum. Yarın doktora gideceğim. Bakalım ne diyecek. İğne şart mı acaba onu düşünüyorum. Kendiliğinden düşmeye niyeti yok sanırım
Canım benimde 80 de takılı kalmıştı oncesinde duzenli düştü kanamada onceden olmustu.
Doktorlar hep ağrın ve kanaman yoksa bekleyebilirsin diyordu ama ben beklemek istemiştim çünkü sızlama şeklinde ağrım olmuştu senin kanaman başladı mı ağrın var mı? ?

arkadaşlar merhaba. yıllar önce ben de dış gebelik teşhisi konduğunda endişe ile internete yönelip kadınlar kulübünden pozitif negatif bir kaç şey okumuştum. o gün demiştim ki, eğer bir gün bebeğimi kucağıma almak nasip olursa buraya yazıp insanlara umut olurum diye. yaklaşık 2 yıl önce ikinci bir çocuğumuz olsun istedik. hamile kaldım ancak doktora ağrılarla acilen gittiğimizde dış gebelik olduğunu öğrendik(ilk defa o zaman böyle bir şey duydum). laporoskopi ile sağ tüpüm alındı, 15 gün boyunca hamile gibi görünen bir karınla, hayal kırıklığı ile kaldım. doktorum 2-3 ay sonra bebek düşünebileceğimi söyledi. tabii bu arada internetten hep bu durumu araştırdım. artık tek tüpüm vardı, bu hamile kalmamı yüksek oranda engeller miydi,doğal yollarla hamile kalabilir miyim,tüp bebek mi denemeliydi filan bir sürü soru???? 2 ay sonra tekrar hamile kaldım. hamile kalabildiğime sevinmekle beraber, yoğun bir endişe vardı. ne yazık ki ameliyatımı yapan doktorum çok sağlıklı yaklaşamadı durumuma. ilk gittiğimizde adet tarihime uygun normal bir bebek göründüğünü 3 gün sonra tekrar test yaptırıp,1 hafta sonra gelmemi söyledi. şehir dışından gelip gidiyorduk. ilk yaptırdığım test normal, doktor randevusu oldğu sabah yaptırdığım test anormaldi. aslında araştırdığımda 2 güne bir test yapılması gerrektiğini öğrenmiştim ama doktor normal deyince inanasım geldi ve onun söylediği gibi yaptım. doktor gittiğimizde anormallik var, bir kaç gün daha bekleyip testi tekrarlayalım, ama bu arada yine ağrı ve kanama ile gelebilirsin,diğer tüpün gitmeyeceğinin garantisini veremem dedi. bir gün içinde 3 doktor gezdik. biri iğne ile müdehale edelim, diğer tüpü kaybetmeyelim dedi. diğeri bekleneblir de , iğne de olabilir dedi. bir şeye karar vermek zorundaydık ve iğneye karar verdik. o gece iğne ile müdahale edildi. gözyaşları içinde bebek hayallerime veda etmiştim. kendi sağlığım da her seferinde tehlikeye girdiğinden 1 evladım var deyip ona sarıldım. artık ciddi bir ara vermeyi göze almalıydım, sonra belki rahim filmi, çektirip belki tüp bebeğe gidebilirdi diye düşünüyordum.bu arada konserlere,gezmeye tozmaya verdik kendimizi. eşim de ben de çok yıpranmıştık. zaten iğne ile müdahalede hormanlar dengesizleştiğinden çok değişken ,stresli bir ruh halim bir süre devam etti. taaa ki 1,5 yıl sonra yeni aldığımız evin hazırlıkları ile uğraşmaya dalmıştım. eve taşındıktan 3 gün sonra adetimin 1 hfta geciktiği aklıma geldi. önce ev stresi , taşınma teleşi diye düşündüm. sonra ne olur ne olmaz bir test alıp baktım. evet pozitifti ama sevinemedim. ya dış gebelikse diye eşimle hiç sevinemeden hastaneye koştuk. doktor keseyi gördü, her şey normal dedi. ama bizim içimiz hiç rahat değildi. 1 hafta sonra tekrr gittik. normal olduğunu, hafta kalp atışlarını duyabileceğimizi söyledi. biz hala inanamıyor,onu kaybetme korkusunu taşıyorduk. 1 hafta sonrra kalp atışlarını gözyaşları içinde dinledik. Allahım onu kucağıma almayı nasip etti. şimdi 3,5 aylık ve şu an yanımda uyuyor. söylemek istediğim şu ki; umudunuzu asla yitimeyin ve rahatlayın.. rahatlayıp kafanızı başka şeyleyle meşgul ettiğinizde her şey kendiliğinden oluyor. Allah bize bir kez daha hatırlattı ki bir şey biz istediğimzde değil, o dilediğinde gerçekleşiyor. Allah isteyen herkese nasip etsin , evlatlarımızın acısını göstermesin..
Öncelikle çok geçmiş olsun, ben de geçen yıl dış gebelik geçirdim. Ve bu umut dolu yazınızda benim de bir süredir aklıma takılan bir noktaya parmak basmışsınız. hani pozitif testi görüp sevinemedim demişsiniz ya.... Evet bu yaşadığımızın bize bıraktığı en büyük acı sanırım bu. Ben hayatımda nadir yaşayacağım bu sevinme hakkı elimden alınmış gibi hissediyorum. Testte pozitifi görünce eşimin boynuna sarılıp sevinç çığlıkları atamayacağım artık...

Öncelikle çok geçmiş olsun, ben de geçen yıl dış gebelik geçirdim. Ve bu umut dolu yazınızda benim de bir süredir aklıma takılan bir noktaya parmak basmışsınız. hani pozitif testi görüp sevinemedim demişsiniz ya.... Evet bu yaşadığımızın bize bıraktığı en büyük acı sanırım bu. Ben hayatımda nadir yaşayacağım bu sevinme hakkı elimden alınmış gibi hissediyorum. Testte pozitifi görünce eşimin boynuna sarılıp sevinç çığlıkları atamayacağım artık...
üzülmeyin bende siz gibi düşünüyordum hatta 2. Gebelikte pozitifi görünce çok istememe rağmen ağladım sonuç oda düşükle sonuçlandı.ama bende sevinç cigliklarimi keseyi gördüğüm gün atıcam dedim kendime testte sevinemiyoruz belki ama o keseyi gormek en güzel sevinç olacak bizim için Rabbim sağlıklı hamilelik nasip etsin hepimize

Canım benimde 80 de takılı kalmıştı oncesinde duzenli düştü kanamada onceden olmustu.
Doktorlar hep ağrın ve kanaman yoksa bekleyebilirsin diyordu ama ben beklemek istemiştim çünkü sızlama şeklinde ağrım olmuştu senin kanaman başladı mı ağrın var mı? ?
Merhaba canım. Bugün iğneyi yaptı doltor. Metotrexat bulamadık eczane eczane dolaştık ve sonunda etken maddesi aynı olan metoject diye bir ilaç bulduk. 190 beta hcg çıktı bugün. Ağrım ve kanamam hala yoktu ama dediğin gibi sızlıyor gibi bi rahatsız edici bir şey hissediyordum. Şu anda yatıyorum. İnşallah düşer değerim.

Merhaba canım. Bugün iğneyi yaptı doltor. Metotrexat bulamadık eczane eczane dolaştık ve sonunda etken maddesi aynı olan metoject diye bir ilaç bulduk. 190 beta hcg çıktı bugün. Ağrım ve kanamam hala yoktu ama dediğin gibi sızlıyor gibi bi rahatsız edici bir şey hissediyordum. Şu anda yatıyorum. İnşallah düşer değerim.
Çoooook geçmiş olsun canım benim ya üzüldüm şimdi iğne olmak zorunda kalamana ama inşallah en azından bundan sonra değerin düşer de başka müdahaleye gerek kalmaz. Son adet zamanın ne zaman hiç kanaman olmadı mı benim kanamam kesilince plato çizmişti hcg o yüzden anlayamadk düşük mu yaptım da parça kaldı yoksa dış gebelik mi ama iğne olduktan 1.5 hafta sonra normal adet döngüsünde gene kanamam oldu adet olmustum yani inşallah seninde bozulmaz adet olursun :110:

Çoooook geçmiş olsun canım benim ya üzüldüm şimdi iğne olmak zorunda kalamana ama inşallah en azından bundan sonra değerin düşer de başka müdahaleye gerek kalmaz. Son adet zamanın ne zaman hiç kanaman olmadı mı benim kanamam kesilince plato çizmişti hcg o yüzden anlayamadk düşük mu yaptım da parça kaldı yoksa dış gebelik mi ama iğne olduktan 1.5 hafta sonra normal adet döngüsünde gene kanamam oldu adet olmustum yani inşallah seninde bozulmaz adet olursun :110:
Sağolasın canım. Son adet tarihim 15.12. Kanamam ve ağrım oldu ama sadece 2 gün. Sonra bir daha olmadı. Bütün gün yattım bugün. Bu ilaç süründürüyo beni her defasında. İnşallah tez zamanda geçer. Ben illalah çektim artık bundan sonra kesinlikle koruncam ve tüp bebek tedavisine başlıcam. Bıktım artık bu ilacı tekrar almak istemiyorum.

Sağolasın canım. Son adet tarihim 15.12. Kanamam ve ağrım oldu ama sadece 2 gün. Sonra bir daha olmadı. Bütün gün yattım bugün. Bu ilaç süründürüyo beni her defasında. İnşallah tez zamanda geçer. Ben illalah çektim artık bundan sonra kesinlikle koruncam ve tüp bebek tedavisine başlıcam. Bıktım artık bu ilacı tekrar almak istemiyorum.

geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm

O ilaç bana da çok yan etki yaptı biliyorum öyle şiddetli kasık ağrısı yaşadım ki tüp yirtildi kanama geçiyorum sandık ama İğnenin yan etkisiymis mide bulantısı ve saç dökülmesi de yaptı bende :( Allah sanada banada kimseye bi daha aynı kötü günleri yasatmasin tekrarliyorsa zaten tüp bebek en mantıklı ve sağlıklisi olucaktir canım inşallah Allah bu sınavdan seni kucağın dolu için ferah atlatir. Ben inanıyorum ki İnşallah o güzel günlere geldiğimizde geçmişimiz sayesinde biz kıymet bilen mutlu insanlar olucaz canım benimmmm:KK200:

Arkadaslar lutfen YARDIM EDIN!gecen hafta kancdegerim 34 cikti hamiyelim diye cok sevindim 4 gun geçmişti 3 gun sonra kanama başladı ve doktora gittim kimyasal gebelik dedi kanamayla atacaksin dedi ogun kan degerim 41 cikmisti.bi hafta kanamam oldu degerime baktirmak icin tekrar gittim bu kez 134 cikti bi haftasonra doktor dis gbelik olabilir dedi bu kez de bunun korkusuyla yıkıldım ilk gebeligim cok üzgünüm cok korkuyorum tüpün bile alınabilir dedi doktor kanama oldugu halde degerimin dusmemesi normal mi aşırı yukselme olmadigi için dis gebelikten suphelenme yersiz mi

Arkadaslar lutfen YARDIM EDIN!gecen hafta kancdegerim 34 cikti hamiyelim diye cok sevindim 4 gun geçmişti 3 gun sonra kanama başladı ve doktora gittim kimyasal gebelik dedi kanamayla atacaksin dedi ogun kan degerim 41 cikmisti.bi hafta kanamam oldu degerime baktirmak icin tekrar gittim bu kez 134 cikti bi haftasonra doktor dis gbelik olabilir dedi bu kez de bunun korkusuyla yıkıldım ilk gebeligim cok üzgünüm cok korkuyorum tüpün bile alınabilir dedi doktor kanama oldugu halde degerimin dusmemesi normal mi aşırı yukselme olmadigi için dis gebelikten suphelenme yersiz mi
Canım önce çok geçmiş olsun sakin olmaya çalış desem de biliyorum ki çok zor şahsen bir sene içinde hem kimyasal hemde dış gebelik yaşamış biri olarak seni bilgilendirebilirim kimyasal gebelik olsa değerin asla artmaz kanamadan sonra benim en fazla 40 hcge olmuştu ve sonra 17 ye düştü ve normal adet olduğumda sifirlandi.
Gelelim dış gebeligime onda benim değerim 650 ye kadar çıkmıştı sonra hcgem düşüşe geçti hızla düştü 60 kadar biz tam normal düşük sanarken plato çizmeye başladı 80 e kadar çıktı ve düşmesini bekleme dik çünkü değerim düşük olduğundan dr kesin teşhis koyamadi kese hic gozukmedi çünkü ama parçada kalmış olabilir dedi ama dis gebelikte olabilir dendi her neyse plato çizdi o kadar değer düşmesinden sonra bile yani olucaği varmış bana devlet hastanesi iğne yapmak istemedi takip etcez dedi ama benimde hiç bebeğim olmadigindan tüpümu riske atmamak için iğne oldum sonra giderek düştü değerim anliycan oluyor bunlar Allah keşke herkese hayırlısı sağlıklisi yla verse ama olsun buda bizim imtihanımız ve inşallah beterinden korur bizi bi dahakine Canik benim geçicek bugünlerde inan biraz sabır

Canım önce çok geçmiş olsun sakin olmaya çalış desem de biliyorum ki çok zor şahsen bir sene içinde hem kimyasal hemde dış gebelik yaşamış biri olarak seni bilgilendirebilirim kimyasal gebelik olsa değerin asla artmaz kanamadan sonra benim en fazla 40 hcge olmuştu ve sonra 17 ye düştü ve normal adet olduğumda sifirlandi.
Gelelim dış gebeligime onda benim değerim 650 ye kadar çıkmıştı sonra hcgem düşüşe geçti hızla düştü 60 kadar biz tam normal düşük sanarken plato çizmeye başladı 80 e kadar çıktı ve düşmesini bekleme dik çünkü değerim düşük olduğundan dr kesin teşhis koyamadi kese hic gozukmedi çünkü ama parçada kalmış olabilir dedi ama dis gebelikte olabilir dendi her neyse plato çizdi o kadar değer düşmesinden sonra bile yani olucaği varmış bana devlet hastanesi iğne yapmak istemedi takip etcez dedi ama benimde hiç bebeğim olmadigindan tüpümu riske atmamak için iğne oldum sonra giderek düştü değerim anliycan oluyor bunlar Allah keşke herkese hayırlısı sağlıklisi yla verse ama olsun buda bizim imtihanımız ve inşallah beterinden korur bizi bi dahakine Canik benim geçicek bugünlerde inan biraz sabır
Canim cok teşekkür ederim yani kanama oldugunda deger mutlaka azalır mi diyosun dis gebelik geciren bircok kisi aniden srtan degerlerden bahsediyor benimki bi haftada 80 deger yükselmiş hem de kanamam oldu sifirlanscak sandım doktor Tuplerime bakmadi baksa gorurmuydu acaba cok korkuyorum bekleyenlerde tupunu kaybedenler oluyormuş böyle bi operasyondam cok korkuyorum

Canim cok teşekkür ederim yani kanama oldugunda deger mutlaka azalır mi diyosun dis gebelik geciren bircok kisi aniden srtan degerlerden bahsediyor benimki bi haftada 80 deger yükselmiş hem de kanamam oldu sifirlanscak sandım doktor Tuplerime bakmadi baksa gorurmuydu acaba cok korkuyorum bekleyenlerde tupunu kaybedenler oluyormuş böyle bi operasyondam cok korkuyorum
Canım baksa da hcgen hiç düzenli yukselmemiş o yüzden gözükmesi imkansız benim sağlıklı arttı 650ye kadar genede hiç gozukmedi seninki de gozukmez zaten bana drlar bu kadar düşükte yırtılmaz dediler ama belli de olmaz dediler bende kararı iğne olmakta vermiştim herkesin bünyesi farklı olur canım ama bence acele etme sakin ol biraz takip et kan değerlerini belli eder kendini bence

Canım baksa da hcgen hiç düzenli yukselmemiş o yüzden gözükmesi imkansız benim sağlıklı arttı 650ye kadar genede hiç gozukmedi seninki de gozukmez zaten bana drlar bu kadar düşükte yırtılmaz dediler ama belli de olmaz dediler bende kararı iğne olmakta vermiştim herkesin bünyesi farklı olur canım ama bence acele etme sakin ol biraz takip et kan değerlerini belli eder kendini bence
Tamam canım cuma söyledi doktor bunları haftasonu na girdik ama ben dün disgebeligi duydugumdan beri uyuyamiyorum Çünkü kimyasal gebelikte hic bir operasyon görmeden vücut kendisi atacak dediği icin teselli bulmuştum pazartesi ilk işim prof doktora görünmek olacak bakalım ne soyleyecek

Tamam canım cuma söyledi doktor bunları haftasonu na girdik ama ben dün disgebeligi duydugumdan beri uyuyamiyorum Çünkü kimyasal gebelikte hic bir operasyon görmeden vücut kendisi atacak dediği icin teselli bulmuştum pazartesi ilk işim prof doktora görünmek olacak bakalım ne soyleyecek
Anladım tatlım değerin çok düşük bu operasyonlara gerek kalicağini zannetmiyorum çünkü anca tüpün patlaması lazım ki ameliyata gerek kalsın Allah korusun doktorun biraz genel anlatmış bence.
Senin şiddetli bi ağrın yok dimi hem senin durumda olana ilk olarak iğne yapıyorlar zaten onuda eğer ağrın sızın yoksa yapmak istemiyorlar

Anladım tatlım değerin çok düşük bu operasyonlara gerek kalicağini zannetmiyorum çünkü anca tüpün patlaması lazım ki ameliyata gerek kalsın Allah korusun doktorun biraz genel anlatmış bence.
Senin şiddetli bi ağrın yok dimi hem senin durumda olana ilk olarak iğne yapıyorlar zaten onuda eğer ağrın sızın yoksa yapmak istemiyorlar
Inan ben cuma kanamam bitmisti artik lekelenme oluyordu sadece degerim 0a yaklaşmıştır artik düşüncesiyle gittim doktora gönül rahatlığıyla çünkü herhangibir agrim sızım yoktu degeri yükselmiş olduğunu görünce şok oldum bu yüzden suanda da lekelenme tamamen bitti agrim da yok acaba rahim ağzını kpatan pihti birikimi olmus olabilir mi bende o artırmış olabilir mi henüz artan azalan bi deger cikmadi 34 41 bi hafta sonrasi 134 oldu henüz hic azalmadi ama karınca hizinda yükselişte

Dış gebelik kanamayla atılmaz malesefki benim 15 gün sürdü kanamam ama ne yazikki sıfırlanmadı iğne oldum hatta kürtajla bile sonlanamiyor çünkü tüpte oluyor bebek hatta bana ilk başta kürtaj yapalım dediler bakalım hcgen düşmezse dış gebelik tir ama ben istemedim çünkü hcge kendi düşüyordu ve madem kurtaj dis gebeligi bitirmiyor niye olim ki sacma gelmisti vede düşük yaparmiş gibi kanamam oldu bayaga hcgem de hızla düşüyordu ama kanama kesilince benim hcge sıfırlanmadı dr o yüzden bana kürtaj olsaydın kesin bilinirdi patalojiye gonderirtık dedi bakalım bebek metaryali cikicak miydi parçadan diye ama ben istemedim çünkü öğrensem nolcak gelicek için işime yaramadiktan sonra niye operasyon geçirim hem beklesem belki iğne de olmazdım ama o ara bayaga bi psikolojik bunalıma girdim doğal olarak bi an once sağlığma kavuşmak için iğne oldum

Inan ben cuma kanamam bitmisti artik lekelenme oluyordu sadece degerim 0a yaklaşmıştır artik düşüncesiyle gittim doktora gönül rahatlığıyla çünkü herhangibir agrim sızım yoktu degeri yükselmiş olduğunu görünce şok oldum bu yüzden suanda da lekelenme tamamen bitti agrim da yok acaba rahim ağzını kpatan pihti birikimi olmus olabilir mi bende o artırmış olabilir mi henüz artan azalan bi deger cikmadi 34 41 bi hafta sonrasi 134 oldu henüz hic azalmadi ama karınca hizinda yükselişte
Bazi yorumlarda okudum tam olarak teshis koyamadiklari için iğne yapacak değeri gecmis operasyon dan baska şansları kalmamış doktorun izlemesi sırasında böyle durumlara maruz kalanlar da olmuş ondan cok tedirgin oldum bir de bu igenin agir olduğundan yan etkilerinden bahsetmisler nasil etkisi oldu sende tupte herhangibi hasar bırakıyor mu acaba

Canım benim senin durumun da iki ihtimal var ya p.teşi düşüşe geçicek ki inşallah ozaman tek yapman gereken takip edicen hcgeni platoda çizebilir yavaş düşer yada azda olsa artmaya devam ediyorsa metotreksat iğne olucan değerin düşük çıkmiş olsaydi inan şimdiye çok çıkardı o yüzden biraz sakin olmaya çalış gelişmemiş olduğundan her nerdeyse kese buyumemistir ve tüpü zorluycagini sanmam tatlimm

Bazi yorumlarda okudum tam olarak teshis koyamadiklari için iğne yapacak değeri gecmis operasyon dan baska şansları kalmamış doktorun izlemesi sırasında böyle durumlara maruz kalanlar da olmuş ondan cok tedirgin oldum bir de bu igenin agir olduğundan yan etkilerinden bahsetmisler nasil etkisi oldu sende tupte herhangibi hasar bırakıyor mu acaba
İğne yapıcak değeri geçenlerin hepsinin hcgesi çok sağlıklı ikiye katlamiş olanlar canim mesela 10000 hcg felan yani ama hergün ikiye katlamis ondan dr onu anlayamiyor cunku hcge saglikli ama kese yok hcge bi kere geriledigi zaman bi daha sağlıklı artması mümkün değil ya yerinde seyirir yada çok az artar benim ki 650 çıktı sonra tam 2 hafta 60 düştü ve bi haftada 80 ve 70 diye plato çizdi ama ne yükseldi ne düştü İğnenin bazı yan etkileri var alabilirsen serum işte çünkü direk çok yakıyor benim canım biraz tatlı :(( bende mide bulantısı yaptı bide 3 gün kasık ağrısı biraz fazla ağrıdı benim ama bünyem hassas birazda belki ondan kaynaklanmistir dr söyledi ama ben o kadar agriycagini düşünmemiştim ama en azından çok şükür kazasız belasız atlattım inşallah sende altatirsin İğnenin tüpü kapamasi olamamış çünkü ilaç sadece vücutta kötü huylu kitleleri yok eden bi ilaç oluşumu durduruyormus hatta geçen gün bi sitede bi dr erken teşhis edilen ve igneyle sonuçlanan dış gebelikte tüp tıkanmaz ve dış gebelik tekrar etme durumu çok azdir demisti

Back