ilk dış gebelikten yaklasık 8 ay sonra hsg cekildim sag tüp kapalı cıktı laparaskopi ameliyatıyla kapalı olan sag tüp acıldı ve bu ameliyattan da bi 10 ay sonra ogluma hamile kaldım bendeki sorun tüpler ya yapısık yada tek taraflı kapalı cıkıyo bu sene şubat ayında yine hsg çekildim sağ tüp yine kapalı cıktı ceken dr 3 kez ilac verdiğini sağ tüpün acılmadıgını,sol tüptede yapışıklık olduğunu ama açıldıgını söledi.O yüzden bundan sonra dr takibi altında gebelik düşünmeliyim tekrar yasamak istemiyorum çok zor ALLAH kimseye yaşatmasın aminİlk dış gebelikten ne kadar sonra hamile kaldınız? Hsg çekilmiş miydiniz?
ben bu siteyi aylardır takip ediyorum.hepinizin yazılarını tek tek okudum.aynı şeyleri yaşamış olmamız bizi burada birleştirdi.kısaca öykümü istiyorum.9 yaşında bir kızım var.gelecekte tek başına ( yani biz ölürsek)kalmasın diye bir çocuk yapmaya karar verik.temmuz 2013 de korunmayı bıraktık agustosta da olmayınca gebelik eylül ayında doktora gittim.4 ay klomenden sonra rahim filmi için doktora remen yalvardım.öncesinde bir kızım olduğu için gerek duymadı.ısrarıma dayanamadı ve ocak ayında rahim filmim çekildi ve o günden sonra her şey değişti.film sonucunda sol tüp açık sağ tüp az geçişli çıktı.rahim filminden 3 ay sonra gebe kaldım.hayatımımın en güzel 10 günüydü.başarmıştım.on günüm geçince doktora gittim.dış gebelik dünya başıma yıkıldı.18 nisan 2014 benim ameliyat günüm oldu ve sağ tüpümle bereber bebeğim alındı.bir ay korunmanın ardından tekrar çalışmaları başlattık.burada size umut olmak isterdim ama hala gebe kalamadım.etrafımda gebe gördükçe üzülüyorum.inşallah bir gün burada umt oluruz.buradaki herkesin acısını kaybını yüreğimde hissediyorum ve bir daha aynı acıyı yaşamamayı diliyorum.sevgiler
Cok gecmis olsun.bende senin gibi 1 yillik evliyim.istedigim an cocugum olacak zannetmistim.ilk gebeligimdi.korunmayi biraktigim ay hamile kalmisim fakat dis gebelik.sonrasi belirsizlik icinde bir bekleyis.çok sukur ki igneyle dusuruluyor degerlerim.son bir kez hcgye baktiricam.ama bundan sonra ne olacak korkusu yine ayni seyleri yasarmiyim diye dusunmekten kendimi alamiyorum.isin en kotu tarafı dis gebeligin neden oldugunu bilemiyoruz ve rahim filmide kesin cozum degil.Herseyi bilen RAbbim.insallah bizlerde birgun saglikli gebelikler yasayip burada paylasiriz.öncelikle geçmiş olsun. ben bir senelik evliyim 25 yaşımdayım ve bir sene içinde 2 defa üst üste yaşadım bu dış gebeliği malesef. belki acelen neydi evliliğin tadını çıkarsaydın diyebilirsiniz ama ben evlendiğimde beri anne olmak istedim ama henüz nasip olmadı. benden sonra yada benimle beraber evlenen arkadaşlarım ya hamile yada çoktan anne oldular onlara bakıp sürekli ben ne zaman anne olacağım diye iç geçirmek çok yordu beni. üstelik ya yine aynı şey olursa, tüpümü bağlatsam daha mı iyi olur diye düşünmek, belirsizlik içinde yaşamak çok yıpratıcı. içimi birtek burda döküyorum burda yazılanlarla teselli buluyorum bende. dilerim Rabbim bi daha aynı acıyı bana üçüncü kere yaşatmasın kimseye yaşatmasın.
Cok gecmis olsun.bende senin gibi 1 yillik evliyim.istedigim an cocugum olacak zannetmistim.ilk gebeligimdi.korunmayi biraktigim ay hamile kalmisim fakat dis gebelik.sonrasi belirsizlik icinde bir bekleyis.çok sukur ki igneyle dusuruluyor degerlerim.son bir kez hcgye baktiricam.ama bundan sonra ne olacak korkusu yine ayni seyleri yasarmiyim diye dusunmekten kendimi alamiyorum.isin en kotu tarafı dis gebeligin neden oldugunu bilemiyoruz ve rahim filmide kesin cozum degil.Herseyi bilen RAbbim.insallah bizlerde birgun saglikli gebelikler yasayip burada paylasiriz.
çok geçmiş olsun aynı şeyi bende yaşadım, 1 sene içinde üst üste iki kere dış gebelik geçirdim. Hatta birinde tüpümü kaybettim,ameliyet esnasinda diğer tüpüme baktılar ve açık olduğunu söylediler. Fakat tam 2 ay sonra tek tüpümden gene dış gebelik geçirdim fakat iğneyle sonlandı. Bu durumda birçok doktor tüp bebek yaptirmamı önerdi. Fakat hep umudumu yitirmek üzereyken bir çıkış yolu buldum kendime. Son dış gebelikten sonra 6 ay korundum. Tabi bu süre içinde internetde okuduğum şeylerle kendime göre fayda buldum. 6 ay sonunda rahim film çekildim , gene tüp açık çıkmıştı fakat doktorlar gene dış gebelik geçirebileceğimi fakat normalde olabileceğini söylediler. Bir kere daha denemek istedim.Rahim filmi çekildiğim ay hamile kaldım, hemde o ay yumurta takibi yaptırmıştım ve tüpüm olmayan taraftan yumurtlamıştım.Bu ay olmayacağını söylediler.Diğer ay tekrar adetimle beraber yumurta takibine gidecektim fakat beklenen adetim gelmedi. Testler sonucu gene hamileydim fakat gene kese görünmüyordu, takibe başladılar ve iki gün sonra kese göründü. Tabi bu sevincimi size anlatamam.. O yüzden elinizden gelen üstünüze düşen her seyi yapın fakat umudunuzu allaha bağlayın. Doktoruma nasıl oldu hani bu ay hamile kalamazdım dediğimde sol tüpün sağ yumurtayı yakalamış dedi. Bu ihtimal çok çok düşük bir ihtimaldi ve oldu. Ne olur umutsuz olmayın siz inanın.. Allah herkese nasip etsin...
Çok sağol arkadaşım umut oldu yazdıklarin.hersey RAbbimden tabiki.tebrik ediyorum senide.çok geçmiş olsun aynı şeyi bende yaşadım, 1 sene içinde üst üste iki kere dış gebelik geçirdim. Hatta birinde tüpümü kaybettim,ameliyet esnasinda diğer tüpüme baktılar ve açık olduğunu söylediler. Fakat tam 2 ay sonra tek tüpümden gene dış gebelik geçirdim fakat iğneyle sonlandı. Bu durumda birçok doktor tüp bebek yaptirmamı önerdi. Fakat hep umudumu yitirmek üzereyken bir çıkış yolu buldum kendime. Son dış gebelikten sonra 6 ay korundum. Tabi bu süre içinde internetde okuduğum şeylerle kendime göre fayda buldum. 6 ay sonunda rahim film çekildim , gene tüp açık çıkmıştı fakat doktorlar gene dış gebelik geçirebileceğimi fakat normalde olabileceğini söylediler. Bir kere daha denemek istedim.Rahim filmi çekildiğim ay hamile kaldım, hemde o ay yumurta takibi yaptırmıştım ve tüpüm olmayan taraftan yumurtlamıştım.Bu ay olmayacağını söylediler.Diğer ay tekrar adetimle beraber yumurta takibine gidecektim fakat beklenen adetim gelmedi. Testler sonucu gene hamileydim fakat gene kese görünmüyordu, takibe başladılar ve iki gün sonra kese göründü. Tabi bu sevincimi size anlatamam.. O yüzden elinizden gelen üstünüze düşen her seyi yapın fakat umudunuzu allaha bağlayın. Doktoruma nasıl oldu hani bu ay hamile kalamazdım dediğimde sol tüpün sağ yumurtayı yakalamış dedi. Bu ihtimal çok çok düşük bir ihtimaldi ve oldu. Ne olur umutsuz olmayın siz inanın.. Allah herkese nasip etsin...
Oncelikle tebrikler Allah kucaginiza almayi nasip etsin. Yasadigimiz sey cok benzer ama benim tupum alinmadi. Gercekten cok sevindim bana umut oldunuz bende haftaya hsg cektirecegim tuplerin durumunu henuz bilmiyorum sonucunu yazarim insallah bende saglikli bir hamilelik gecirirm
çok teşekkürler allah sizlere de en kısa sürede nasip eder inşallahÇok sağol arkadaşım umut oldu yazdıklarin.hersey RAbbimden tabiki.tebrik ediyorum senide.
Çok sağol arkadaşım umut oldu yazdıklarin.hersey RAbbimden tabiki.tebrik ediyorum senide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?