Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Sabah saat 10 da oldum iğneyi ama hala kanamam yok. Bekliyorum bakalım. Dış gebelikten sonra rahim filmi çekilmesi şart mı? Doktoruma söyledim ama gerek yok sorun yok tüplerinde diyor. Öyleyse neden oldu bu anlamış değilim.

Yapilan iğne cnmi çok acitti. Benim degerim 440 kac gun surer degerlerimin sifirlanmasi tekrar hamile kalmaktan korkuyorum. Tabii hayatta hersey insan için ama ilk gebelikte olmasi insani üzüyor.

OTE="sosyologtrendy, post: 36887864, member: 105461"]Bugün doktor kontrollerimi yaptırdım.Hcg sonucumu beklerken kalbim küt küt atıyordu.Fakat doktorum haklı çıktı iğneden sonra bir miktar yükselen hcg değerim iğnenin 4. gününden sonra düşüşe geçmiş.390 olan değerim bugün 310 a geriledi.İğnenin 4. ve 7. günü arası % 20 lik bir düşüş olması gerekliymiş ve oldu.Şükür.Artık haftada bir beta hcg takibi istedi doktor ama bende hala korku var acaba yine yükselir mi diye puffff zor bir süreç.Allah hepimizin yardımcısı olsun.[/QUOTE]
Çok sancili bi surec bu sabah bende ayni senin yaşadıklarıni yaşadım.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah güzel bebeklerimizide aliriz kucağimiza

Canım benim doktorum 2-3 ay sonra rahim filmi istedi.Dış gebeliğin tüplerine ne derece hasar verdiğine bakmamız lazım dedi.Ama önce hcg nin sıfırlanması gerekmiş.Benim anlamadığım rahim filmi çekilmeden tüplerinde sorun olmadığını doktorun nasıl anladı?Vajinal ultrasondan tıkalı olup olmadığı anlaşılmıyor bildiğim kadarıyla.

Yapilan iğne cnmi çok acitti. Benim degerim 440 kac gun surer degerlerimin sifirlanmasi tekrar hamile kalmaktan korkuyorum. Tabii hayatta hersey insan için ama ilk gebelikte olmasi insani üzüyor.

Bugün doktoruma ben de kaç günde sıfırlanacağını sordum.Kimilerinde 2 haftada sıfırlanırken kiminde 1 ay sürüyor dedi.Sürekli takip istedi iğneden sonra.Bana en az 3 ay korunmalısın dedi.İlacın etkisi vücuttan anca atılıyormuş.Acelen yoksa çocuk için 6 ay korunsan daha iyi dedi.Benim de ilk gebeliğimdi ama yaşadıklarımdan sonra bu yıl çocuk fikrini rafa kaldırdım.Bulunduğum yer doktor ve hastane konusunda sıkıntılı çünkü.Tekrar aynı şey başıma gelirse iç kanamadan değil belki ama kalpten gitcem.Bu derdin stresi daha fenaymış

Bana vajinal bile bakmadan karından bakarak tüplerinde sorun yok dedi. Madem sorun yok niye dış gebelik oldu bilmiyorum. Acaba 2 ay sonra başka bir doktora gidip kendim mi yaptırsam rahim filmini? Bu arada kanamam hala başlamadı. Doktorumu arayacağım bakalım ne diyecek.

Canım kesinlikle doktorunu değiştirmelisin.Ben burda 3 doktor değiştirdim.İlki karından baktı bir şey görünmüyor düşük yapıyorsundur dedi gönderdi.Aynı doktoru telefonla arayıp hcg sonucumu söyledim.Bidaha yaptır deyip telefonu kapattı terbiyesiz.İkincisi bulunduğum ilçedeki devlet hastanesindeydi. Karından baktı kanama görünmüyor dış gebelik olabilir dedi.Hcg takibi istedi.Hastane pis ve olanakları kısıtlı diye en sonunda dayanamadım şehir dışında başka bi doktor buldum.Doktor diğerlerine kızdı vajinal bakmadan nasıl anlamışlar acaba diye.Demem o ki bu aşamada güvenilir doktor bulmak da zor.Allah yardımcın olsun.Bence dış gebelikten kurtulduktan sonra 3 ay bekle iyi bi doktor araştır.Hasta hikayesini kayıt altında tutan bi doktor olsun en azından her gittiğinde tekrar tekrar kendini anlatmak zorunda kalmazsın.Dün bu son doktoruma gittiğimde önünde bilgisayarıı... açtı, tüm bilgilerim, hcg oranlarım, yapılan tahliller... Her şey orda kısacası.Oh be dedim sonunda adam akıllı beni dinleyen biri.Sakin sakin anlattı her şeyi.Ondan öğrendiklerimi aktarmam gerekirse;panik yapmadan şu süreci sıkı bir hcg takibiyle atlatmaya bakalım.Bulantı,kusma,karında şiddetli ağrı,omuz ağrısı ve tansiyon düşüklüğü gibi bir şey olursa iç kanama geçirme ihtimali olurmuş.Bu durumda en yakın hastaneye gitmek gerekli.Ama şunu da ekledi.İğnenin başarı şansı %90 mış.İğne vurulduktan sonraki ilk 4 gün hcg oranındaki artış normal kabul ediliyormuş.İğne vurulduktan sonraki 4. ve 7. günlermiş önemli olan.4. günkü hcg oranı ile 7. günkü hcg oranı arasında %20lik bir düşüş olduysa tedavi başarılı demekmiş..Benim hcg değerim iğnenin vurulduğu gün 245 di.4. gün 390.8, 6. gün 310.4.Doktorum bir sonraki tahlili 1 hafta sonra istedi.Eğer 180 lerde takılırsan gel bir doz iğne daha yaparız ama takılmazsa 2-3 ay sonra gel bidaha konuşalım.Tüplerinde bi hasar var mı bakalım.Hcg filmini çekelim dedi.Umarım yardımcı olmuşumdur hepimize geçmişler olsun

Cuma günü tekrar hcg bakılacak ona göre doktorumu değişticem büyük ihtimal. Şu an henüz iğnenin hiçbir etkisini görmedim. Bugün aradım doktoru kanama herkeste olmaz diyor. Ama ben yine de endişelendim. Kanama olmadan hiçbir lekelenme olmadan nasıl düşer ki bebek? İnşallah kurtuluruz bu dertten en kısa sürede. Çok yoruldum, bunaldım.

Seni okadar iyi anlıyorum ki...Bu derdi yaşamayan bilemez cidden.İçini ferah tut.Şu 1-2 hafta içinde okadar çok makale,yazı okudum ki doktorum bile bana takıldı sen benden daha bilgili oldun artık bu konuda diye.:) İşin şakası tabi ne de olsa 6 yıl tıp okuyup 5 yıl uzmanlık alıyorlar.Onlara güvenmekten başka çaremiz yok.Telefonla arayıp sorduysanız ve kanama herkeste olmaz diyorsa vardır herhalde bir bildiği.Ama tecrübelerim bana şunu gösterdi.Sağlık konularında konulan teşhisi en az iki kişiye daha onaylatmak da fayda var.Dış gebelik sürekli takip gerektiriyor maalesef .

2 dış gebelik geçirmiş biri olarak bugün normal yolla hamile kaldığımı öğrendim... allah isteyen herkese nasip etsin...

bende iki kere dış gebelik yaşadım aynı tüpten. ilki ameliyatla sonlandı ama tüpüm alınmamıştı. ikinci de aynı tüpte oldu ama iğneyle sonlandı. tüpüm hala duruyor ne yapacağımı bilmirum

Aynı tüpten olması biraz daha ihtimali düşürüyor ama bence üzülmeyin yumurta takibi yaparak diğer tüpünüzle hamile kalma şansınız olabilir.

Kesinlikle ikinci bir doktora daha görünün, fakat kanama konusunda çok haklılar, kanama olabilir de olmayabilirde, yapılan iğneyle orada ki büyümeyi engelleyip eritiyorlar. Düşük şeklinde olmuyor. İlac bazı bünyelerde etki etmiyor, benim de ilk dış gebeleğimde aynı sizinki gibi iki doz iğneye rağmen düşmemiş ve hatta sürekli yükselmişti. Sonunda ameliyat olmak zorunda kalmıştım. Siz bol bol dua edin ve kendinizi sakın bırakmayın.

Merhaba kizlar bende dis gebelik tedavisi görüyorum cuma gunu ilk ignemo vurundum. BEta drgeri 440 tan 314 edüşmüştü. Bugun tekkrar BETA testinde 340 çıktı. Doktorum birhafta sonundaki düşüş onemli dedi. Olmazsa bi doz igne daha yapabiliriz dedi. Sizdr de böyle olmismuydu?

Bende de iğne vurulduktan sonraki 4. gün değerim 245 den 390 a çıkmıştı.İğnenin 7. günü 310 a geriledi.İğneden sonraki ilk 4 gün yükselme normalmiş.Önemli olan 4. ve 7. günler arasında %20 lik bir düşüş olması.Şuan takipteyim.Cuma günü yine hcg ölçümü yaptırcam.Tez zamanda hepimiz kurtuluruz umarım bu dertten.Geçmiş olsun

Ben ozel bi hastanede tedavi görüyorum maddi olarakta yiprandim. Devlet Hastanesinede guvenemiyorum. Etraftanda devlete git ekonomik olarak yipranmazsin diyip duruyorlar. Istanbul'da kanuni eğitim ve araştırma Hastanesine gittim asistanlar vardi.

Ben de özelde yaptırdım canım.Memorial de güvendiğim daha doğrusu güvenmek durumunda kaldığım bir doktora.Evet maddi anlamda da yıpratıcı ama sağlığımız iyi olsun da para nasılsa kazanılır.Bizler iyi olalım

Bende birçok doktorla görustum. ama her gecen gun bana zarardı en sonunda birinde karar verdim.Allah hepimizin yardımcısı olsun umarım en kısa zamanda iyileşiriz. senide iğne vurulduğun gün hastanede yatırdılar mı yoksa eve mi yolladılar.

Ben iğneyle düşürdüğüm için 3 ay verdi. Bıraktıgım ayda hamile kaldım. Bugünde kalp atışlarını duydum Allaha çok şükür. Darısı başınıza inşallah
Merhaba bende dış gebelik geçiriyorum. Geçen cuma ilk iğnemi oldum.değerim 440 dan 315 düştü bugün tekrar test yaptık 340 açıkmış senin ne kadar sürdü değerinin düşmesi.

1-2 saat kadar müşade altında tuttular sonra gönderdiler eve.Cuma günü tekrar hcg yaptırmam lazım ama ben yarın yaptırmamak için zor tutuyorum kendimi.Ya yükseliyorsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Bir yanından da kan vere vere delik deşik oldu kolum of offfff.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…