- 24 Ocak 2014
- 134
- 76
- 73
düşer canım hiç merak etme insan o an bir daha hiç çocuk istemicek fikrine bile kapılıyor ama zaman herşeye çare ben ocak ayında 596 ile iğne vuruldum üstelik benim hiçbir yerde gözükmedi sadece düzensiz beta hcg artışım dr lara dış gebeliği düşündürttü ve 1 ay içinde sıfırlandı iğneden soraki 40. gün de reglimi oldum dr 3 ay korunma verdi ama ben hazır olmadığm için onu 6 aya uzattım ve 2aydır çocuk çalışmalarımızı başlattık demem o ki geçicek iyileşceksin en çok da kendin inanamıcaksın şuan tek yapman gereken sabır ben o sırada hep kşitap okumuştum 'Allah de gerisini bırak' isimli kitap. kitabın etkisindenmidir bilmiyorum hiç sorgulamadım neden demedim var ki bir sebebi bizlerin başına geldi inşallah Allah birdaha yaşatmaz acısının tarifi yok çünkü..Tam 2015 mayıs anneleri platformunda doğacak çocuğumun sevincini yaşarken 1 hafta içinde benim de sevincim kursağımda kaldı.Yoğun kanamayla düşük yaptım sanıp doktora gittim hcg 152 çıktı.Doğal olarak takip istedi.Sonra 206 çıktı yine takip istediler...Sonra 245 çıktı rahim hep temiz çıkıyor ultrasonda buarada.Ben de sonunda dayanamadım bulunduğum yerden 3 saat uzaklıkta başka bir şehirde daha güvenebileceğim doktora ve daha iyi bir hastaneye gittim.3. doktorumdu bu.İyiki de gitmişim.Sağ tüpümde bebek görüldü dış gebelik teşhisi kondu apar topar yatırdılar beni.Tam kan sayımı,tetkikler falan derken haftalardır hcg den dolayı delik deşik olan yerlerime popomda eklendi...İki yerden kemoterapide vurulan iğnelerden vurdular şimdi düşmesini bekliyorum.1 saat kadar gözetim altında tutup doktor taburcu etti.Bugün belim çok ağrıyor midem de çok yanıyor,kahverengi lekelenmeler ve ara ara damla damla kanamam var üstelik çoook halsizim.Umarım hcg biran önce düşer.İnternetten araştırmasam ve doktora ben de dış gebelik olabilir mi diye sormasam bi iç kanama da ben geçirecektim evde.Bir de yalnız kalıyorum doğunun küçük bir ilçesinde.Doğru düzgün hastane yok...doktor yok...ailem yok yanımda.Çok zor bir süreçmiş Allah bu belayı atlatan herkesin yardımcısı olsun düşmanımın başına gelsin istemem.Çektiğim acıları bir yana bıraktım stresi yetiyor.İlk gebeliğimdi bir daha bu koşullarda bu yıl nasıl çocuk düşünürüm bilemiyorum.Aynı şeyleri yaşama düşüncesi ürkütücü...Sayfalardır bakıyorum da dış gebelik geçirenlerin bir çoğu hep yüksek değerlerdeymiş.Sizce bu 245 hcg bu iğnelerle düşer mi yoksa bana yine hastane yolu gözükür mü?Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
Çok teşekkür ederim canım içimi rahatlattın.Eşşekten düşenin halinden eşekten düşen anlıyor yine.Ben de artık kabullendim içim çok yandı ama yapacak bir şey yok.Başa gelen çekiliyor maalesef.Kendimi dizilere verdim ben de oyalıyor en azından.4. ve 7. gün beta hcg kontrolü istedi doktor.Bana da acil çocuk istiyorsan 3 ay biraz daha bekleyebileceksen 6 ay bekle dedi doktor.Bu yıl çocuk olayını rafa kaldırdım bende.Bulunduğum yerde yine aynı şey başıma gelirse doktor ve hastane olayı sıkıntı çünkü.Burdan tayin olcaz nasipse seneye temmuzda artık ozamana kadar kendimi toparlarım ben de.Allah sağlıkla güzel bir hamilelik dönemi geçirmeni nasip etsin canım.Bebeğini kucağına sağlıkla al.düşer canım hiç merak etme insan o an bir daha hiç çocuk istemicek fikrine bile kapılıyor ama zaman herşeye çare ben ocak ayında 596 ile iğne vuruldum üstelik benim hiçbir yerde gözükmedi sadece düzensiz beta hcg artışım dr lara dış gebeliği düşündürttü ve 1 ay içinde sıfırlandı iğneden soraki 40. gün de reglimi oldum dr 3 ay korunma verdi ama ben hazır olmadığm için onu 6 aya uzattım ve 2aydır çocuk çalışmalarımızı başlattık demem o ki geçicek iyileşceksin en çok da kendin inanamıcaksın şuan tek yapman gereken sabır ben o sırada hep kşitap okumuştum 'Allah de gerisini bırak' isimli kitap. kitabın etkisindenmidir bilmiyorum hiç sorgulamadım neden demedim var ki bir sebebi bizlerin başına geldi inşallah Allah birdaha yaşatmaz acısının tarifi yok çünkü..
İki katı çıkmış canım bu iyi bir şey bildiğim kadarıyla.Dış gebelikte bukadar yükselmiyor.Benim 152, 2 gün sonra 206,2 gün sonra 245 olmuştu.Farklı beta hcg gelişen var mı bilmem ama...Benim vajinal ultrasonda tüplerde gördü doktor resmini çekip verdi.Nasip işte kimi normal giden gebeliğinin ultrason resmini alır ben de 1 hafta içinde ölecek bebeğimin...DEĞERİM 242YE ÇIKTI 2 GÜN SONRA.YARIN YİNE KAN VERECEĞİM.NE DÜŞÜNECEĞİMİ ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIM.ALLAH HAKKIMDA HAYIRLISNI VERSİN
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Ben 4 gün önce dış gebelik için iğne vuruldum.Doktor 4. ve 7. gün hcg takibi istedi.İğneyi vurulduğum gün 245 di bugün yani 4 gün sonraki değer 390 olmuş artmış.Korkuyorum bu değer hiç düşmeyecek mi? Sende nasıl olmuştu?2 dış gebelik geçirmiş biri olarak bugün normal yolla hamile kaldığımı öğrendim... allah isteyen herkese nasip etsin...
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Ben 4 gün önce dış gebelik için iğne vuruldum.Doktor 4. ve 7. gün hcg takibi istedi.İğneyi vurulduğum gün 245 di bugün yani 4 gün sonraki değer 390 olmuş artmış.Korkuyorum bu değer hiç düşmeyecek mi? Sende nasıl olmuştu?
Teşekkür ederim cevap verdiğin için canım.Ağrım sızım yok sadece sağ tarafta ara ara batma hissediyorum bide arada gaz sancısı.Azar azar kanamalarım oluyor umarım kurtulurum biraran önce ne zormuşallah kolaylık versin biliyorum çok zor zamanlar ama benim ilk dış gebeliğimde 2 doz metotreksata rağmen değerlerim sürekli arttı ve sonunda ameliyat olmak zorunda kaldım ve sağ tüpümü kaybettim. 2.dış gebeliğimi sol tüpten yaşadım, onda zaten beta hcg çok azdı hatta kendiliğinden düşüş gösterip yükseliyordu tek doz iğneyle düştü..Bazen uzun sürebiliyor düşmesi iç kanama geçirmediğin, ağrının sızının çok olmadığı sürece beklemeye özen göster derim yoksa tüpünden olabilirsin...
hayırlısı olsun çok çok sevindim bende bir kere yaşadım şimdi 2 aydır deniyoruz ama okuyunca bile çok ümitlendim Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canm darısı başıma :)2 dış gebelik geçirmiş biri olarak bugün normal yolla hamile kaldığımı öğrendim... allah isteyen herkese nasip etsin...
Ben de dış gebelik geçiriyorum sanırım. Adetten iki gün sonra hcg 87 çıktı. Sonra iki günde bir yaptırdım sırasıyla 147,215,282 çıktı. Yarın doktora gideceğim tedavi için. Bir de kimyasal gebelik geçmişim vardı. Cesaretim tamamen kırıldı. 2015 Mayısta anne olmayı bekliyordum ben de...
Benim de moralim çok bozuk. Benim hiç ağrım kanamam yok. Hatta kahverengi akıntım bile yok. Hiçbir şikayet olmadı hcg değerlerinden başka. Yarın doktoruma gideceğim ben de. O da iki saat uzaklıkta. İlaç mı iğne mi artık doktorum karar verecek. Ben 5+5 günlüğüm, ya sen?Seni korkutmak istemem canım ama evet bu tam dış gebelik gibi duruyor?Ağrın var mı?Ben dünden beri nezaman tüpüm patlayacak stresinden evde duramıyorum.Doktor paniğime dayanamadı yarın gel dedi.Bakalım akıbetim ne olacak.İğneden sonra 245 olan değerim 4 gün sonra 390.8 oldu.Doktor bu normal önemli olan 4. ve 7. gün arasında bir düşüş olması dedi ama ne mümkün durmak.7. gün cumartesi ama doktorum izinli olduğundan yarın yani 6. gün tekrar hcg ölçümü yaptırıp oradan doğruuuu burdan 3 saat uzaklıkta olan doktoruma.Umarım ameliyatsız atlatırım.Moralim çok bozuk
Benim de moralim çok bozuk. Benim hiç ağrım kanamam yok. Hatta kahverengi akıntım bile yok. Hiçbir şikayet olmadı hcg değerlerinden başka. Yarın doktoruma gideceğim ben de. O da iki saat uzaklıkta. İlaç mı iğne mi artık doktorum karar verecek. Ben 5+5 günlüğüm, ya sen?
hayırlı olsun2 dış gebelik geçirmiş biri olarak bugün normal yolla hamile kaldığımı öğrendim... allah isteyen herkese nasip etsin...
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Ben 4 gün önce dış gebelik için iğne vuruldum.Doktor 4. ve 7. gün hcg takibi istedi.İğneyi vurulduğum gün 245 di bugün yani 4 gün sonraki değer 390 olmuş artmış.Korkuyorum bu değer hiç düşmeyecek mi? Sende nasıl olmuştu?
hayırlısı olsun çok çok sevindim bende bir kere yaşadım şimdi 2 aydır deniyoruz ama okuyunca bile çok ümitlendim Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canm darısı başıma :)
Bu süreç çok zor geçiyor canım haklısın ben 1 haftayı doldurdum.Hcg değerim çok yüksek değilmiş Allahtan çabuk düşerMerhaba bende bugün dis gebelik den dolayi hastaneye yattim ilaçla tedaviye basladik umarim bu kabus biter. Betam 440 cikti.Gecen cuma ilk teşhis kondu.özel hatane dis gebelik devlet düşük ihtimali var dedi.pazartesi günü kurtaj oldum parça aldilar sonuc dis gebelik ;(
Bakalim basladik ilac tedavisine umarim iyi sonuclar aliriz..Su bir haftayi unutamam nereye gitsem hangi doktora guvensem bilemedim ama bir taraftanda zaman alehimize isliyordu. Artik beklemek ve dua etmekten başka çare yok.
Canım benim kanamam iğne vurulduğu günün akşamı başladı ama çok hafif.Adet dönemindeki gibi yoğun bir kanama bekleme.Bugün doktordan öğrendiğime göre hcg sıfırlanana kadar kanama olması normalmiş.Bugün doktoruma gittim ve bana methotrexate iğne verdi 50mg iki kutu. Onu oldum sabah. Kanamam olacağı söylendi ama bende hala kanama yok hiçbir belirti yok. Bu iğneyi kullananlar iğneyi vurulduktan kaç saat sonra başladı sizde kanamalar????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?