• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Daha gorusmedim canim aksam gorusucem doktorumla. Çok şükür yükselme olmadi.. 2000-1042-649 diye gitti... İnşallah düşer ya.. Offf
Bence guzel dusuyo dengesiz bi dusus veya sabitlenme olmamis. Sifirlanacak insallah sikma hic canini.[/QUOTE]

Saol canim ya.. İnsallah...

Daha gorusmedim canim aksam gorusucem doktorumla. Çok şükür yükselme olmadi.. 2000-1042-649 diye gitti... İnşallah düşer ya.. Offf

geçmişolsun dış gebelik yaşadınız sanırım belirtilerinz nelerdi bahsedermisinz

Son düzenleme:
7. Gün degerim 649 olmuş.. Çok az düşmüş gibi geldi.. Hayirlisi bakalim :(
Canim bayagi bi dusus olmus ama benim bildigim onemli olan tekrar yukselme olmamasi. Doktorun ne dedi peki tekrar ne zaman bakilacak?[/QUOTE]

Doktorum bir daha ki tahlili bir hafta sonra istedi. Değerlerimin düştüğünü endişe etmememi söyledi. Umarim dediği gibi olur..

Canim bayagi bi dusus olmus ama benim bildigim onemli olan tekrar yukselme olmamasi. Doktorun ne dedi peki tekrar ne zaman bakilacak?

Doktorum bir daha ki tahlili bir hafta sonra istedi. Değerlerimin düştüğünü endişe etmememi söyledi. Umarim dediği gibi olur..[/QUOTE]
Olur olur insallah. Haftaya da sifirlanir boyle giderse. Gecmis olsun simdiden

aylardır boşuna deniyomuşım zaten :( doktoruma ne zaman hsg desem sol tüp acıktır bence gerek yok diyordu.bu ay aşılama yapalm dedi ben de ısrarla önce hsg dedim ve gördüm ki doktorun bence açıktır lafıyla kaç ay beklemişim. bugün hsg çekildm zaten sağ tüp yok sol tüp de kapalıymış.iki kez ilaç vermiş tıknaıklığı açmış. artık bundan sonrası için bakacaz bakalım

Canım üzüldüm, doktorun ne önerdı, herhangı Bır yapışıklık var tamamıyla açılmadıysa tamamıyla açılana kadar korun bence Allah korusun yine aynı şeyi yaşama,,,ben hala ısrarla bıtkılere yönel dıyorum özellikle brokolı suyu

Canim benim ilk dış gebelik ameliyatım açık ameliyattı ve tüpüm alinmamisti. 6 ay korundum ve haziranda aynı tüpten hamile kaldım ve korktuğum başıma geldi şu an o Tüpte dış gebelik geçiriyorum. Igne ile sonlandirdik bu sefer hala degerlerim düşüyor. Prof dr.a gittim geçen keşke o tüpü alsalardi riske atmasalardi dedi. Bu korkuyla yasanmaz biliyorum ama olabiliyor da olmayabilir de.ben yaşıyorum malesef :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim merhaba. Oncelikle cook gecmis olsun. Allahim bu cektigimiz acilarin mukafaatini da verir ben inaniyorum.
Benim kafama bisey takildi. Ben de subat ayinda dis gebelik gecirdim ve o zaman preseed kullandigim ay hamile kalmistim. Sen de sanirim preseed kullandin ilkinde de kullandin mi? Ayni seti yasayan baska arkadaslar da var mi acaba

Canım %15 lik bir düşüş olması yeterli zaten birden sıfır olmasını bekleme.. Benim ameliyattan sonra 3 haftada sıfırlandı 4. hafta regl oldum

geçmişolsun dış gebelik yaşadınız sanırım belirtilerinz nelerdi bahsedermisinz

Maalesef hiç belirtim olmadı.. Kan testinde hamile çıktı sonra doktor keseyi göremedi alttan muayane sonucu tüpte olduğu görüldü.. Ama kan testi tekrarlanmamıştı beim kan değerleri 2 kat artması gerekiyormuş normalde dış gebelikte ise dengesiz artış gösteriyormuş.. İnşallah sen normal hamilesindr. Şüphen varsa zaman kaybetmeden doktora git..

Canim merhaba. Oncelikle cook gecmis olsun. Allahim bu cektigimiz acilarin mukafaatini da verir ben inaniyorum.
Benim kafama bisey takildi. Ben de subat ayinda dis gebelik gecirdim ve o zaman preseed kullandigim ay hamile kalmistim. Sen de sanirim preseed kullandin ilkinde de kullandin mi? Ayni seti yasayan baska arkadaslar da var mi acaba

Ammiin canımmmm bende ona inanıyorum bebişlerimiz gelince unutucaz yaşadığımızz bütün acılarımızı.... Bende klomen ve çatlatma iğnesi kullandığım ay dış gebelik geçirdim ana doktor herhangi bir sebebi yok tüpler açık bile olsa olabilir dedi

:12:

Hayirlisiyla inşallah en kisa zamanda bebeğine kavusursun canim... Çok zor bir süreç.. Ama ummadigin anda oluveriyor iste.. Ben 2 dusuk ve 1 kurtajdan sonra 2 asilama yaptirdik.. Tutmadi. Umudunu kaybetmisken hic ummadigim anda oğluma hamileydim..ve saglikliydi.. Hamileligimde tansiyon problemin oldu. Oğlum 1800 gram doğdu. Su an çok saglikli. Ama 2. Çocuk istememe rağmen süreç beni çok korkutuyor.

Amiinn canım inşallah aynen kafaya fazla takmamak lazım Allah herşeyin hayırlısını versin.. Sneinde ne güzel bir oğluşun var bence rahat bırak kendini olursa olur de :16::16::16:

:( peki değer sifirlandiginda risk bitmis oluyor mu acaba .. İyice kafam karisti

Canım 0-5 arası negatife dönmüş oluyor ve risk bitiyor. İlk adetten sonra dr çağırdı beni bir daha vajinal muayane etti dış gebelik tamamen bitmiş dedi. Şimdi sıra hsg de :72:

Kizlar ben birsey soracagim. Ben de hsg cektirmek ve yumurtlama takibi yaptirmak istiyorum ama benim gittigim doktor hic birseye bakmıyor. Ankarada olan arkadaslar kime gidebilirim yardim eder misiniz?

Bende yumurtlama takibi istiyorum hsg den sonra hemen dayadılar klomeni sinir oldum :26::47:

Amiinn canım inşallah aynen kafaya fazla takmamak lazım Allah herşeyin hayırlısını versin.. Sneinde ne güzel bir oğluşun var bence rahat bırak kendini olursa olur de :16::16::16:

Canım 0-5 arası negatife dönmüş oluyor ve risk bitiyor. İlk adetten sonra dr çağırdı beni bir daha vajinal muayane etti dış gebelik tamamen bitmiş dedi. Şimdi sıra hsg de :72:

Bende yumurtlama takibi istiyorum hsg den sonra hemen dayadılar klomeni sinir oldum :26::47:

Arkadaşlar, bende ilk iki hamileligimde klomenle hamile kalmis ve düşük olmuştu. Daha sonra prof a gitmeye basladim ve klomen tedavisini hic tavsiye etmedi.. Neden bilmiyorum. Direk asilama dedi. Onlar da tutmadi ayri mesele.. Kendiliğinden hamile kaldim. Alttan su vererek tikaniklik varmi diye bakmisti.. Hemen ondan sonra hamile kaldim. Büyük ihtimal ufak tefek yapisikliklar temizlenmisti. Şimdiki aklim olsa klomen asilama vs. Hiçbirini istemezdim. Esimde de ben dede hic problem yoktu çünkü. Vakti gelince oluveriyor. İnşallah sizler de en kisa zamanda hayirlisiyle kavusursunuz.

Arkadaslar merhaba daha once yazmistim mayis ayında dis gebelik gecirdim diye hsg cektirimmi ne kadar koruncz diye kafayi yicektim ama hsg yi cektirmemeye karar verdim sirf bu film yuzunden dis gebelik gecirenler varmis hicbirseyin dogalligini bozmamak lazim bence korunmayi da biraktik hersey allahtan diyorum ben fakat su an sol kasigimda ve rahmime dogru batma hissediyorum benim dis gebelik sagda olmustu boyle birsey yaşayan var mi aranizda adetime iki gun var yine gebelikmidir bilmiyorum ama umutlanamyrm acaba enfeksiyon usutme boyle yapabilirmi dusuncelerinize cok ihtycm var

Sağlıklı bir gebelik; ultrason muayenesinde rahim içinde kalp atımı olan bebeğin ilk görüntüsüdür. Aksi takdirde dış gebelik söz konusudur.

Gebelik beklentisi olan kadınlar için adet gecikmesi ve gebelik testinin pozitif olması hayallerinin gerçek olması demektir. Oysa rahim kaçkını bebekler de olabilir. Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan ” Sağlıklı bir gebelik; ultrason muayenesinde rahim içinde kalp atımı olan bebeğin ilk görüntüsüdür. Aksi takdirde dış gebelik söz konusudur” dedi.

Her anne adayının heyecanla beklediği adet gecikmesi ve gebelik testinin pozitif olması hayallerinin gerçek olması anlamına gelmez. Rahim dışında tutunan ve büyüyen gebelikler de yaşanabilir. Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aytun Aktan ‘ Dış Gebelik’ ile ilgili şu bilgileri verdi.

Dış Gebelikte Canlı Doğum Olamaz

Tüp bebek uygulamaları dışında yumurtayla spermin ilk karşılaştığı ve döllenmenin gerçekleştiği yer kadının fallop tüpleridir. Daha sonraki günlerde embriyo gelişimine devam ederken rahim içine hareket eder ve orada tutunarak büyümeye devam eder. Bu hareketin olmaması durumundaysa çoğunlukla tüplerde, daha az sıklıkla da yumurtalık, karın boşluğu, rahim ağzı kanalı gibi gebeliğin gelişimine uygun olmayan ortamlara tutunma olabilir. Buradaki sorun bu alanlarda gelişmeye başlayan gebelikler büyüdükçe bulunduğu dokuyu yırtarak ciddi kanamalara yol açabilir. Dış gebeliklerin canlı doğumla sonuçlanma ihtimali yoktur.

Dış Gebelik Riskini Artıran Nedenler

Tüplerin iltihabi hastalıkla hasar görmesi durumunda dış gebelik riski çok artar. Cinsel yolla bulaşan gonore, klamidya gibi hastalıkların doğru tedavi edilmemeleri durumunda tüplerde tek ya da çift taraflı hasarlar olabilir. Tüplerin tam tıkanması durumunda kısırlık sorunu ortaya çıkarken kısmi hasar alması durumunda döllenen embriyonun rahime taşınamamasından dolayı dış gebelik oluşur. Sadece enfeksiyonlar değil alt karın bölgesine yapılmış ameliyatlardan (yumurtalık kistleri, barsak ameliyatları, abse vs) dolayı tüplerin hasar görmesi veya yapışması da benzer riskleri ortaya çıkartır. Yani çocukluk çağında geç müdahale edilen bir apandisit yıllar sonra kadının anne olmasının önünde bir engel olarak karşımıza çıkabilir. Endometriozis hastalığı da gebe tüplerde yapışıklığa neden olarak dış gebelik riskini arttırabilir. Daha önce dış gebelik yaşamış bir kadının tekrar dış gebelik yaşama riski de normale göre artmaktadır. Doğum kontrol yöntemlerinin başarısız olduğu durumlarda da dış gebelik görülebilir ki bunlar; spiralle gebelikler, sadece progesteron içerikli doğum kontrol hapları, tüplerin bağlanmasındaki cerrahi hatalar olarak sıralanabilir. Tüp bebek tedavilerinde de rahim içine transfer edilen embriyoların sağlıksız tüplere doğru hareket etmesi ile dış gebelik olasılığının olması ilginç bir durumdur.

Dış Gebelik Tanısı Nasıl Konur?

Dış gebelik tanısı için adet gecikmesi ve gebelik testi (BHCG) pozitifliği şarttır. BHCG değerlerinde gün aşırı takiplerde istenilen seviyelerde artışın olmaması, vajinal kanama, şiddetli karın ağrısı, ultrason muayenesinde rahim içinde gebelik kesesinin görünmemesi ya da başka alanlarda gebeliğin görülmesi, şok tablosuna kadar varan geniş yelpazede dış gebelik bulgu verebilir. Geçmişte anne hayatını tehdit eden kanamalara sık rastlanırken günümüzde ihmal edilen bir durum yok ise çok erken dönemde kolaylıkla tanınmakta ve tedavisi sağlanmaktadır.

Dış gebeliklerin tedavisinde gebeliğin boyutuna ve kadının genel durumuna göre yol alınır. İlaç tedavileri daha erken dönem gebeliklerinde işe yararken karın içi kanamaların olduğu durumlarda ya da kalp atımı başlamış dış gebelik durumlarında ameliyat doğru bir seçenektir.

Tedavisi Mümkün mü?

Ameliyat olarak günümüzde laparoskopi denilen kapalı ameliyatlar çok sık yapılmaktadır. Bu ameliyat ile hastanın diğer organlarına zarar vermeksizin, ilerideki doğurganlığını koruyarak ameliyat tamamlanmakta ve hızlı bir iyileşme sağlanmaktadır.

Dış gebelik için en önemli bilgi durumdan şüphe etmek, doktora başvurmak ve doğru tanı ile gecikmeden tedavinin sağlanmasıdır.

Arkadaslar merhaba daha once yazmistim mayis ayında dis gebelik gecirdim diye hsg cektirimmi ne kadar koruncz diye kafayi yicektim ama hsg yi cektirmemeye karar verdim sirf bu film yuzunden dis gebelik gecirenler varmis hicbirseyin dogalligini bozmamak lazim bence korunmayi da biraktik hersey allahtan diyorum ben fakat su an sol kasigimda ve rahmime dogru batma hissediyorum benim dis gebelik sagda olmustu boyle birsey yaşayan var mi aranizda adetime iki gun var yine gebelikmidir bilmiyorum ama umutlanamyrm acaba enfeksiyon usutme boyle yapabilirmi dusuncelerinize cok ihtycm var

Canım geçmiş olsun öncelikle allah tekrarını yaşatmasın.. Bende Haziran başında dış gebelik geçirdim kapalı ameliyatla halloldu.

Ama bir çok doktora sordum hepsi de hsg çektirmem gerektiğini söyledi.. Doktor ilk regliye kadar korunma verdi o da zaten hemen oldu ondan sonra korunup korunmamayı bana bıraktı. Bende 1 ay daha korunduk bu reglimde de hsg çektiricem duruma göre start vericez.. :9::9:

Dış gebelik ağrısı alt kasıkta olurmuş ama bende hiç ağrı olmamıştı.. Şüphen varsa aksatma doktora git canım

Canım geçmiş olsun öncelikle allah tekrarını yaşatmasın.. Bende Haziran başında dış gebelik geçirdim kapalı ameliyatla halloldu.

Ama bir çok doktora sordum hepsi de hsg çektirmem gerektiğini söyledi.. Doktor ilk regliye kadar korunma verdi o da zaten hemen oldu ondan sonra korunup korunmamayı bana bıraktı. Bende 1 ay daha korunduk bu reglimde de hsg çektiricem duruma göre start vericez.. :9::9:

Dış gebelik ağrısı alt kasıkta olurmuş ama bende hiç ağrı olmamıştı.. Şüphen varsa aksatma doktora git canım

Cnm sanada cok cok gecmis olsun ben igneyle kurtldm iki yil bekledikten sonra oldu diye sevnrkn yasadm bu durumu o yuzden korunma konusu beni inanilmaz geriyo korunmdgm da olabilmesi umudu bile hayata baglyo beni , benim dktrm hsg yi bana birakti aslnda git geller yasyrm ama cok ta pahali bi film zaten dis gebelik bizi maddi olarak bitrdi ic knama riskyle hep yattm hastnede yok su dktr iyi su prof soyle falan diyip bitirdk elimizdekini simdi oyle kalakaldm iste inthp da yapar diyolar kasik agrsni biz bir hafta oldu cunku korunmyi birakali ama ondn once de geri cekilmeyle korunuydk o da risklyms ins. Diyorum allah ummadgm zamanda verir bebislerimizi artik sizin bebek dusuncesi ne kadardir var

Cnm sanada cok cok gecmis olsun ben igneyle kurtldm iki yil bekledikten sonra oldu diye sevnrkn yasadm bu durumu o yuzden korunma konusu beni inanilmaz geriyo korunmdgm da olabilmesi umudu bile hayata baglyo beni , benim dktrm hsg yi bana birakti aslnda git geller yasyrm ama cok ta pahali bi film zaten dis gebelik bizi maddi olarak bitrdi ic knama riskyle hep yattm hastnede yok su dktr iyi su prof soyle falan diyip bitirdk elimizdekini simdi oyle kalakaldm iste inthp da yapar diyolar kasik agrsni biz bir hafta oldu cunku korunmyi birakali ama ondn once de geri cekilmeyle korunuydk o da risklyms ins. Diyorum allah ummadgm zamanda verir bebislerimizi artik sizin bebek dusuncesi ne kadardir var

Benim değerim 5800 dü ilk öğrendiğimde doktora kahverengi kanamam olduğu için gittim doktor şak die dış gebelik iç kanama geçirebilirsin heran dedi dünya başıma yıkıldı yanlız da gitmiştim insan azcık alıştırarak söyler :5: hemen iğne oldum tabii şoktaydım durmadan gece gündüz ağladım bebeğemi üzüleyim kendimemi üzülüleyim bilemedim 4. günde değer 8000 e çıkmıştı yine çok yükselmiş heran iç kanama dedi ama hastanede tutmadı evim yakın olduğu için yolladı hergün muayaneye gittim altta baktı (en sevmediğim şeydi ) 7. gün 6000 e düşmüştü o 7 gün nasıl geçti hiç bilmiyorum tam düşme var diye sevindim ertesi sabah gaz sancısı gibi geldi ağrı... hafifler gibi oldu sonra 2. kez artınca hemen doktora gittim ikibüklüm yürüyordum bu sefer kanama başlamıştı doktor tüpü alıcaz dedi yine ağla ağla :5::5::5::5: ne kadar ağladım bilmiyorum.
Kapalı ameliyat olmuşum (açığada dönebiliriz demişti) tüpün ucunda kalmış hemen almışlar orayıda yakarak kapatmışlar tüp alınmamış dıştan iyi durumdaydı tüplerin dedi... 3.000 tl özel hastane de tuttu tabii doktor parası kan tahliline verdiğim paralar hariç...

Benim doktorum ve sorduğum birçok doktor hsg çektirmemi söyledi. Orda burda yazılanlara bakma derim. intihabı hiç duymadım ağrıda 1-2 gün olurmuş... Bence çok söylenenlere bakma...

Bu arada tam 1 yıl olmuştu klomen ve çatlatma iğnesi oldum acaba ondan mı diye düşünüyordum ama doktorlar ilgisi yok diyor :14::14::14::14::14::14:

Bu arada tam 1 yıl olmuştu klomen ve çatlatma iğnesi oldum acaba ondan mı diye düşünüyordum ama doktorlar ilgisi yok diyor :14::14::14::14::14::14:

Cnm ya seni o kadar iyi anlyrm ki benim de kahverengi geldi once dusuk yapyrm diye korkdan öldüm hatta dusuk olmadin diye doktr progestan ignesi vurdurdu kimildamdn yattm iki gun ayaga kalkmya korktm tabi dusuk olmasin die dua ediyorum snra baska dktr yine gec dllnme alttn gorunmuyo birakin dussun sagliksizsa dedi insanlarin ne dusncgni dsnmylar bi tanesi bana o halde rahim filmi cekckti zor kactm bir de gittiklerim hep ozel en son profa gittik bebek tupte dedi allahim o an yikildi benimde dunyam basima allah kimseye yasatmasin acil ameliyat dedi dktrlara guvenim bittigi icin bi baska dktra daha gittim o igne yeterli dedi iki doz vuruldm sanclara dayanamzsn gel amelyt dedi olmamak icin dayandm ama allah bilir cektklerimi birde cevre baskisi kayinvalidem dahil vah vahlar bir de bi haftada oyle yayilmiski hamile oldgm haberi bu defa gecms olsun gelmeleri gitmleri dunyam kararmsti resmen ama dedign gibi bugun yarin adet olurum ins. Gidip mecbur cektrm hsg ya yoksa hep aklmda yine mi olck allah korusun tekrarlarsa benim yuzumden uzuntsu olck
Cnm bu arada bir mikrop varmis teşhisi zor mus dis gebelige yol acabiliyomus dktrna sor bi antbytik verdiler hem esime hem bana her ihtmale karsi

Uzun yazdm cnm ya damdan duseni damdan dusen anlrms ya en iyi biz biliriz birbirimizin ne cektgni allah bi daha yasatmaz insallah hickimseye bu arada senin ilk bebek mi benim ilk olacakti

Cnm ya seni o kadar iyi anlyrm ki benim de kahverengi geldi once dusuk yapyrm diye korkdan öldüm hatta dusuk olmadin diye doktr progestan ignesi vurdurdu kimildamdn yattm iki gun ayaga kalkmya korktm tabi dusuk olmasin die dua ediyorum snra baska dktr yine gec dllnme alttn gorunmuyo birakin dussun sagliksizsa dedi insanlarin ne dusncgni dsnmylar bi tanesi bana o halde rahim filmi cekckti zor kactm bir de gittiklerim hep ozel en son profa gittik bebek tupte dedi allahim o an yikildi benimde dunyam basima allah kimseye yasatmasin acil ameliyat dedi dktrlara guvenim bittigi icin bi baska dktra daha gittim o igne yeterli dedi iki doz vuruldm sanclara dayanamzsn gel amelyt dedi olmamak icin dayandm ama allah bilir cektklerimi birde cevre baskisi kayinvalidem dahil vah vahlar bir de bi haftada oyle yayilmiski hamile oldgm haberi bu defa gecms olsun gelmeleri gitmleri dunyam kararmsti resmen ama dedign gibi bugun yarin adet olurum ins. Gidip mecbur cektrm hsg ya yoksa hep aklmda yine mi olck allah korusun tekrarlarsa benim yuzumden uzuntsu olck
Cnm bu arada bir mikrop varmis teşhisi zor mus dis gebelige yol acabiliyomus dktrna sor bi antbytik verdiler hem esime hem bana her ihtmale karsi

Uzun yazdm cnm ya damdan duseni damdan dusen anlrms ya en iyi biz biliriz birbirimizin ne cektgni allah bi daha yasatmaz insallah hickimseye bu arada senin ilk bebek mi benim ilk olacakti

aHHHH AHHHH okadar iyi anlıyorum ki bende seni... Düşük korkusu ile gitmiştim bende... Biz sadece anne babalara söylemiştik daha kese gözükmediği için dedik ki kimse bilmesin!!!!! ama tabii ameliyat olunca sağır sultanda duydu. bİrde teselli ediyorlar işte şunun da düşük oldu bununda bu oldu.. iyide bu hepsinden farklı anlatamıyorum ki......

Senin kide kötü olmuş her doktor farklı şey söylemiş bu ne tutarsızlık :47::47::47: gidip hepsini şikayet etmek lazım nerden almışlar diplomaları... Biz tek doktora gittik zatren aynı günde dış gebelik + iğne... Hee bi de 4. gün gittiğimde kesin dış gebelik demez mi benimde orda doktoru vurasım geldi ne yanii şüphen varsa o iğneyi niye vurdun.. 2 mm bebek ve kese de oluşmuştu ultrasona bakıp bakıp ağlıyorum :43::43::43::43:

Bende uzun yazdım ama bizi bizden başka kimse anlamaz :16::16::16:

aHHHH AHHHH okadar iyi anlıyorum ki bende seni... Düşük korkusu ile gitmiştim bende... Biz sadece anne babalara söylemiştik daha kese gözükmediği için dedik ki kimse bilmesin!!!!! ama tabii ameliyat olunca sağır sultanda duydu. bİrde teselli ediyorlar işte şunun da düşük oldu bununda bu oldu.. iyide bu hepsinden farklı anlatamıyorum ki......

Senin kide kötü olmuş her doktor farklı şey söylemiş bu ne tutarsızlık :47::47::47: gidip hepsini şikayet etmek lazım nerden almışlar diplomaları... Biz tek doktora gittik zatren aynı günde dış gebelik + iğne... Hee bi de 4. gün gittiğimde kesin dış gebelik demez mi benimde orda doktoru vurasım geldi ne yanii şüphen varsa o iğneyi niye vurdun.. 2 mm bebek ve kese de oluşmuştu ultrasona bakıp bakıp ağlıyorum :43::43::43::43:

Bende uzun yazdım ama bizi bizden başka kimse anlamaz :16::16::16:

Cnm ya inan bu kadar olur hepsi cildrms dktlarin tek dusundkleri uzerimizde ne kadar oynayip hastaneye ne kadar kazandrcklar insan olar hicbi degerin yok valla ben eltmle arka arkya evlndm onlarnda olmyodu iki yildir benden iki hafta once hamile kalmsti onunkini soylerken benimkinide karstrms kaynanam milletin o yorumlari yok mu allahim birde bayramda beraber gezdik akrblari ona benden saklmya calsrk hayirli olsunlar bana acyrk bakmalar o eltmin havalari diyorum ki rabbim siniyo resmen ama allah buyuk be cnm senin de yeni ama allahtn rupun seninde duruyo cok sukur bu arada hsg de ayri dert ne zaman cekilmyi dusunuysn birde ne kadar dediler fiyatina biliymsn benimde filmim duruyo hatta idrar testini bile saklyrm cok zor ya allh bi daha yasatmasin

Son düzenleme:
Back
X