Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

geçmiş olsun. doktorun büyük ihtimal rahim filmi isteyecektir. bence rahim filminden önce yumurta takibi yaptır , sağ tarafında yumurta gelişince gebelik oluşma ihtimali daha yüksek oluyor. 1 ay sol taraftan bir ay sağ taraftan yumurta oluşumu verimli olduğunu düşünürsek sizin sağ tarafta oluşan yumurtanız sizin şansınızı arttıracaktır. hem yumurtanız oluşma aşamasındayken kendinizi acaba bugün mü yarın mı diye yormazssınız. çatlama iğnesi ilk zamanlarda denemeyin bence yada klomen benzeri ilaçlarla bedeninizi yormayın. . sadece yumurta takibi deneyin .
ameliyat eden doktorunuzun dinlenme süreci önermemesinin deneni bence tüpünüzün alınmış olması olabilir. tüpü alınmadan dikilenlerde dikiş açılma ihtimali yüksek oluyor, hamilelik oluşsa bile acılı eziyetli bir hamilelik oluşabiliyor. dikişleri patlayanlar çok oluyor.
yanıtınız için teşekkürler..
benim laparaskopi olduğu için dikişlerim çok az. yarın doktor kontrolüm var yumurta takibinden bahsedebilirim ama 9 aydır hamile kalamadığım için acaba sağ tüpüm tıkalı mı diye de düşünmüyor değilim.bu arada benim doktorum bilinenin aksine yumurtalıklardan sırayla yumurtlama olmaz dedi (biray sağ bir ay sol gibi) sağ yumurtalığımda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ameliyat sonrası kontrollerin birinde doktorum o ay sağ yumurtalıktan yumurta oluştuğunu söylemişti.. bakalım hayırlısı:S

yanıtınız için teşekkürler..
benim laparaskopi olduğu için dikişlerim çok az. yarın doktor kontrolüm var yumurta takibinden bahsedebilirim ama 9 aydır hamile kalamadığım için acaba sağ tüpüm tıkalı mı diye de düşünmüyor değilim.bu arada benim doktorum bilinenin aksine yumurtalıklardan sırayla yumurtlama olmaz dedi (biray sağ bir ay sol gibi) sağ yumurtalığımda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ameliyat sonrası kontrollerin birinde doktorum o ay sağ yumurtalıktan yumurta oluştuğunu söylemişti.. bakalım hayırlısı:S

yumurta sayıları biraz değişiyor bir tarafta daha olgun yumurta ( altın yumurta dedikleri) oluşuyor yoksa her ikisinde de aynı anda yumurta oluşumu var. bende olgun yumurtam 21mm ken çatlama iğnesi oldum 25 mm de çatlamadı doktor kistleşti dedi 30mm oldu anca çatladı. AaAa bu folikülmüş denildi :d içinden çift yumurta çıktı öyle hamile kalmışım ama oda dış gebelikle sonuçlanmıştı. ben o yüzden pekte doktorlara kendimi kurcalatmak istemiyorum artık. hamile kalıyorum 1 yılda 2 kere kaldım en azından. biri düşük biri dış gebelik oldu.
bence anca vucudun kendini toparlıyordur. bakalım hayırlısı neyse o olur zaten :)

Benim doktorumda her ay sirayla yumurtlama diye bisey yok dedi.bence sen normal hayatina devam et.surekli bunu dusunursrnde hormonlardan dolayi hamilelik zorlssabilir hersy hamile gibi hissedip ona gore yasamakta zor.olursa sadece biraz daha masraf yapmis olursun.avrups tatili icin diyorum.hem belki kendini iyi hisseder tatilinede gidersin.benim arkadasim ing.icin almisti ikizlere hamile kaldi 3 aylik ti gittiginde.bu dis gebelik bana 2 kilo aldurdi.ben simdu biraz sporla 5 kilo vermek istiyorum.bu hafta gittim saclarimi kestirdim.sapsari yaptim.degisiklik iidir dedim.iide geldi.ilk defa saclarimi boyattim.beyazlayana kadar dusunmuyodum halbuki.ama yasadigimiz anormal olayA karsi normal tepkiler diyorum.travma sonrasi.bakalim bu hafta raporum bitiyor.pzrtsi ark.gorunce sasircaklar 5 kiloda verirsem eskiye biraz pwrde cekmis olurum diyorum.hayirlisi ins.aafu bakarsin ikimizde ayni anda hamile kaliriz kismet:)

Arkadaslar dün doktor kontrolünden bahsetmiştim. Refik Keleş'e e gittim izmir irenbe de. Ilk kontrolümde bu doktorda. Eski doktor umun aksine tüplerden biri alınmışsa gebelik ihtimali normal bir kadına göre yüzde 50 azalır dedi :( tüpün birdeğer yumurtalığın ovali nı yakalaması literatürde var dedi ama ihtimal cok azmış. Öncelikle rahim filmi çektirip sag tüp sağlıklımı ona bakalım dedi. Eğer sağlıklıysa birkaç ay deneyin,yumurta takibi yapalım olmadı aşılama dedi. Eğer sağ tüpte tıkalı ise oZaman süreç biraz daha uzuyormuş . Gelelim iyi haberlere bu ara ovulasyon dönemindeyim.doktordan ultrasonla bakmasını istedim. Yumurtam 17 mm ve sağ yumurtalıktaymış:52: bu ara sıkı çalışın salı gunü gel bakalım çatlamıştı diye dedi :) heyecanlıyım çok yumurtam kaç gunü icinde çatlar birde bu 3 gun sabah akşam mı baby dancing yapsak ? Nedersiniz bu arada bu ay hamilelik olmazsa Temmuz ayında rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum .

merhaba , cumartesi kontrolde 17 mm olan yumurtam salı akşam üzeri 5 te gittiğimde çatlamıştı:) ama doktor ne zaman çatladığını söylemek zor dedi. cumartesi, pazar geceleri ve salı sabahını değerlendirdik . Umarım (hayırlısıyla) döllenme gerçekleşmiştir .

Ins.aafu hayirli haberlerini bekliyorum.iyi bi seyler duymays ihtiyacim var.bu arada dari alinti kismini nadil yapiyorsunuz.yszabilirmisin.tesekkurler

Ins.aafu hayirli haberlerini bekliyorum.iyi bi seyler duymays ihtiyacim var.bu arada dari alinti kismini nadil yapiyorsunuz.yszabilirmisin.tesekkurler

her yorumun altında Alıntı ile cevapla diye bir kısım var. Oraya tıklıyarak cevaplarsanız bana da bilgi gelmiş oluyor:)

Arkadaslar dün doktor kontrolünden bahsetmiştim. Refik Keleş'e e gittim izmir irenbe de. Ilk kontrolümde bu doktorda. Eski doktor umun aksine tüplerden biri alınmışsa gebelik ihtimali normal bir kadına göre yüzde 50 azalır dedi :( tüpün birdeğer yumurtalığın ovali nı yakalaması literatürde var dedi ama ihtimal cok azmış. Öncelikle rahim filmi çektirip sag tüp sağlıklımı ona bakalım dedi. Eğer sağlıklıysa birkaç ay deneyin,yumurta takibi yapalım olmadı aşılama dedi. Eğer sağ tüpte tıkalı ise oZaman süreç biraz daha uzuyormuş . Gelelim iyi haberlere bu ara ovulasyon dönemindeyim.doktordan ultrasonla bakmasını istedim. Yumurtam 17 mm ve sağ yumurtalıktaymış:52: bu ara sıkı çalışın salı gunü gel bakalım çatlamıştı diye dedi :) heyecanlıyım çok yumurtam kaç gunü icinde çatlar birde bu 3 gun sabah akşam mı baby dancing yapsak ? Nedersiniz bu arada bu ay hamilelik olmazsa Temmuz ayında rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum .

Canım hiç korkma allahın izniyle olur benim ablamda dış gebelik nedeniyle 1 tüpü patladı ve iç kanama geçirdi . Aradan 1 sene geçmeden hamile kaldı tek tüple korkma o yüzden umarm herşey yolunda gider ve bebişine kavuşursun :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz sağ tüpüm 4 ay önce alınmıştı, eşim de y. Dışında bir haftadır düşünüyordum nasıl okacak dıye 2-3 ayda nir eşim gelecek de soldan yumurtlayacagım da eşim geldinde yumurtlama döneminde olacağımda bu hesapları yapmak şimdiden yordu, o yüzden hazıran ya da Temmuz gibi tüp bebek kararı aldık aşılamada zaten şans başarısı düşük . Daha fazla beklemek istemedık inşallah sonuç iui olur

Kabul87 kararınız hakkınıza hayırlı olsun inş.benimde eşim yurtdışında çalışıyor o yüzden kaygını çok iyi anlıyorum. Seninle aynı dönemlerde geçirmiştik dış gebeliği. Bende en son 12 Mayıs'ta adet oldum ondan sonrada korunmayı bıraktım. Geçen hafta belim ve kasıklarım çok ağrıdı resmen yumurtalıklarımın yerini hissettim ağrıdan. İki gündürde sadece sağ tarafım ağrıyor. Önceki gebeliğimde de sol tarafımda aynı ağrıyı hissetmiştim. Çok korkuyorum aynı şeyi yaşamaktan bu yüzden de aşırı derecede gerginim sürekli kasılıyorum. Daha adetime bir hafta var test yapsam varsada çıkmaz. Hamile miyim değil miyim hamileysem yine dış gebelik olur mu düşünmekten kafayı yiyecem :18:

Kabul87 kararınız hakkınıza hayırlı olsun inş.benimde eşim yurtdışında çalışıyor o yüzden kaygını çok iyi anlıyorum. Seninle aynı dönemlerde geçirmiştik dış gebeliği. Bende en son 12 Mayıs'ta adet oldum ondan sonrada korunmayı bıraktım. Geçen hafta belim ve kasıklarım çok ağrıdı resmen yumurtalıklarımın yerini hissettim ağrıdan. İki gündürde sadece sağ tarafım ağrıyor. Önceki gebeliğimde de sol tarafımda aynı ağrıyı hissetmiştim. Çok korkuyorum aynı şeyi yaşamaktan bu yüzden de aşırı derecede gerginim sürekli kasılıyorum. Daha adetime bir hafta var test yapsam varsada çıkmaz. Hamile miyim değil miyim hamileysem yine dış gebelik olur mu düşünmekten kafayı yiyecem :18:

Evet Canim yurtdışında olması sıkıntı oluyor , ben nırmal yoldan henüz denemedım eşim 2 hafta sınra 1 haftalığına gelecek yumurtlamam döneminde bu ay deneyecegız, ben aslında artık çok umutluyum fakat dediğin gıbı zaman problemi var o yuzden kendımı tüp bebeğe hazırlıyorum , bu ay olursa amenna :) bu arada Bır ay hayıt suyu içtim şuan civan perçemi içiyorum, adet başlangıcı da bal tarçın çörek otu içecegım, inşallah hamilesındır ve normale gebelıktir dış gebelık olayını düşünme bence ,, ben yurtdışında açık ameliyat olmuştun burda görüştüğüm doktorun yorumu dış gebelik sadecek tüplerdeki sorunlarla ilgili değil klomenin yumurtaları çok uyarması ve anırmal cenin gelişimi buna sebep olabılırmış özellikle benim gıbı 6. Haftasında iç kanama geçirenler ,,, aslında ilaç ve tüp bebeğe karşıyım yumurtlama çatlama herşey gğzel inşallah bh ay sonuç alırım ve vücudum o ilaçları almak zorunda kalmaz

Mrblar dis gebelikte koyu kahve kanama olur kanamadan sonra benim ilk 2 gun agrom yoktu kansmanin 3.gunu spl tarafimda agri basladi pzrtsei degerim 1100du persembe 3300du normal artmisti betahcg dktorun soyledigi 48 saatte 2 kat artmasi gerek ins.dis gebelik degilsindir sen icini ferah tut ama dikkatlide ol kabul benim de senin gibi sol tupum alindi sag tuple hamile kalamaz miyiz neden tup bebek dusunuyosun hic denedinmi normal yollardan hamile kalmayi sakin kizma sadece bilgi alma amacli soruyorum cunku benim icin cok yeni bi konu bu gecen prs.ameiliyat oldum yarin doktoro gidicem bakalim ne dicek bi de dun hafif pembe kanamam oldu bu normalmi adetime daha var her zaman adet oldugum tarihtemi adet olucam ben yrdci olursaniz sevinirim

Öncelikle kendınden bahsedeyım benim hormonlar yumurtlama herşey çok iyiydi sma yine de hemen oksun diye hap kullandım dış gebelik oldu vs sağ tüp gitti 4 ay oldu, ben korunmayı bıraktım 2 aydan sınra Dr 6 ay dedı,,, bıraktım da eşim y. Dışında olunca henüz normal yoldan denemedık, bu ay Bır haftalığına gelecek ve deneyeceğim benım temmyDa tüp denemek istemem eşim y. Dışında süreç uzuyor o yuzden yaş ilerlemede. Tüp denemek doktorun yorumu da normal Bır kadında % 50 başarı sağlıyoruz ve yaş ve kilo faktörü çok önemli 55 kiloyum 26 yaşındayım yumurtlamada sorun yok o yuzden tüp düşünüyorum,,, benden sana tavsiye dış gebelik olayını kafandan at,ve korun birkaç ay o süreçte vücuduna iyi bak, özellikle hayıt suyu ve soğan kürünü korunmayı bırakmadan dene ,, tek tüple herkes hamile kalıyor benım doktorum anlatmıştı ablasının da dış gebelik sonucu tüpü alınmış o 3 çocuk yapmış tek tüple sınra da bağlatmiş :) yani umutsuz olma....

Öncelikle kendınden bahsedeyım benim hormonlar yumurtlama herşey çok iyiydi sma yine de hemen oksun diye hap kullandım dış gebelik oldu vs sağ tüp gitti 4 ay oldu, ben korunmayı bıraktım 2 aydan sınra Dr 6 ay dedı,,, bıraktım da eşim y. Dışında olunca henüz normal yoldan denemedık, bu ay Bır haftalığına gelecek ve deneyeceğim benım temmyDa tüp denemek istemem eşim y. Dışında süreç uzuyor o yuzden yaş ilerlemede. Tüp denemek doktorun yorumu da normal Bır kadında % 50 başarı sağlıyoruz ve yaş ve kilo faktörü çok önemli 55 kiloyum 26 yaşındayım yumurtlamada sorun yok o yuzden tüp düşünüyorum,,, benden sana tavsiye dış gebelik olayını kafandan at,ve korun birkaç ay o süreçte vücuduna iyi bak, özellikle hayıt suyu ve soğan kürünü korunmayı bırakmadan dene ,, tek tüple herkes hamile kalıyor benım doktorum anlatmıştı ablasının da dış gebelik sonucu tüpü alınmış o 3 çocuk yapmış tek tüple sınra da bağlatmiş :) yani umutsuz olma....

merhaba, bu ay eşiniz ovülasyon döneminde geliyormuş . Ovülasyonun hangi yumurtalıkta olduğunu tespiti için SAT tarihinden yaklaşık 10-12 gün sonra vajinal ultrasonla baktırın. Eğer tüpü alınmamış tarafta ise ovülasyon şansınız çok daha yüksek olur.
bende bu ay kontrol amaçlı doktora gittiğimde ovulasyon zamanıydı ve yumurtam sağ tarafta gelişmişti. benimde sol tüpüm alındığı için bu ay gebelik ihtimali daha yüksek. bu gün SAT sonrası 24. gün benim periyodlarım ort 24- 26 gün karnım şişti ve adet olacakmışım gibi hissediyorum:( 2 gün öncede dayanamayıp erken gebelik testi yaptım (22. günde) sonuç negatifti.bakalım beklemedeyim.

merhaba, bu ay eşiniz ovülasyon döneminde geliyormuş . Ovülasyonun hangi yumurtalıkta olduğunu tespiti için SAT tarihinden yaklaşık 10-12 gün sonra vajinal ultrasonla baktırın. Eğer tüpü alınmamış tarafta ise ovülasyon şansınız çok daha yüksek olur.
bende bu ay kontrol amaçlı doktora gittiğimde ovulasyon zamanıydı ve yumurtam sağ tarafta gelişmişti. benimde sol tüpüm alındığı için bu ay gebelik ihtimali daha yüksek. bu gün SAT sonrası 24. gün benim periyodlarım ort 24- 26 gün karnım şişti ve adet olacakmışım gibi hissediyorum:( 2 gün öncede dayanamayıp erken gebelik testi yaptım (22. günde) sonuç negatifti.bakalım beklemedeyim.

Ben sol olur diye düşünüyorum zaten incir kürü yapacağim belki 2 taraftan da yumurtlarım diye, Allah ol derse olur inşallah, Dr a gıtneyı düşünmüyorum sadece beni strese sokar şuan , olmazsa artık o zaman inşallah direk tüp çünkü ben gün ay hesaplamak istemiyorum artık

Arkadaslar ben de dis gebelik geciriyormusum.. Beta hcg degerim dum 476 idi.. Ben simdi ne yapicam?.. Yardim edin ne olur..:( igne mi ameliyat mi?..

Arkadaslar lütfen yardım
Açık ameliyatla tüpü alınanlar daha sonrakı hamileliklerinde normal doğum yapamıyormuyuz

bende dış gebelik geçirdim 8 sene önce açık ameliyat oldum ve daha sonra normal doğum yaptım olabiliyor yani. doktorum bana rahimin ellenmediği için normal yapabilirsin deddi ve normal oldu inşallah sizde normal yaparsınız

bende dış gebelik geçirdim 8 sene önce açık ameliyat oldum ve daha sonra normal doğum yaptım olabiliyor yani. doktorum bana rahimin ellenmediği için normal yapabilirsin deddi ve normal oldu inşallah sizde normal yaparsınız
Bugünlerde kafam bu soruna takılmış durumdaydı henüz hamile değilim fakat nırmal doğum yapmayı çok istiyorum her ne kadar 1-0 başlasam da :) bu arada dış gebelikten sınra 8 yıl siz mi bekledınuz gec mi okdu

Arkadaslar ben de dis gebelik geciriyormusum.. Beta hcg degerim dum 476 idi.. Ben simdi ne yapicam?.. Yardim edin ne olur..:( igne mi ameliyat mi?..

Senin değerinde iğne olur gibi fakat iğne ameliyat olayı hiç belli olmuyor, kimisi 5000 değerle bile 7 8 haftalıkken iğne ile düşürülür kimisi de benim gibi 6 haftalıkkken değeri 1000 kerde iken iç kanama geçirir... İğne olursan tüp kurtulur sonrasında tüpünün açık olma ihtimali de var , ameliyat olursan vücüdunda hasarlı bir yerin gittiğini düşün... Panik yapmana gerek yok inşallah sancısız bir şekilde atlatırsın en önemlisi pskoloji unutma ...

Back
X