Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Anladım canım bazılarının bir ayda ancak sıfırlanıyor, ben ameliyat olduğumda 1000 lerde idi ve iç kanama geçirdim,,valla ameliyat da iğne de değerlerin kendiliğinden düşmesi de sıkıntılı süreçler, sabretmek lazım,,,tek doktora da görünmek yetmiyor

Canım bende 6 ay once. Dis. Gebelik. Geçirdim degerim. 572 idi. Ilk. Öğrendiğimde tam 2 buçuk ay sürdü. Degerimin. Düşmesi. Ve 2 buçuk ayda. Kanamam oldu. O yuzden korma. Değerlerin korkulacak kadar. Degil ama. 2 günde. Bir. Kan. Tahlili. Yaptir. Değerlerine bak. Gecmis olsun. RABBİM hic. Birimize. Yasatmasin. Bir. Daha 😔

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sağolun bacılar..
hiç böyle bişi daha önce yaşamadım..hem korkuyom hemde üzülüyom..
2.5 senedir hamile kalmaya çalıştım..ve en sonunda dış gebe oldum..
bi kızım var 8 yaşında..
acaba bidaha hamile kalabilirmiyim..sizler ne zamandır bebek için çalışıyonuz..
kabul bacım anneler günün çok kötü geçmiş anladığım kadarıyla şimdi nasılsın.:2::2::2::2::2:

sağolun bacılar..
bi kızım var 8 yaşında..
kabul bacım anneler günün çok kötü geçmiş anladığım kadarıyla şimdi nasılsın.:2::2::2::2::2:

Aslında anneler günüm çok güzeldi , eşimin aldığı orkideler ve yazdığı not beni çok duygulandırdı, bu insan için eşim için o cocuğa sahip olmak istedim, o yüzden üzüldüm o mükemmel insana evlat vermek istedim

sağolun bacılar..
bi kızım var 8 yaşında..

Benim 2. Evliligim ilk evliligim 7 yil. Sürdü olmadı 2. Evliligimde ilk aydan. Hamile kaldım ama dış gebelik oldu geçen ay. Korunmayi bıraktım bakalim. Artik. RABBIM Inş en. Kisa. Zamanda verir bebislerimi. Sağlıklı sihatli AMINN

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba. Uzun zamandır giremedim ama seni çok merak ediyorum baharcım.. Geçmişide okuyamadım, fırsat hiç olmuyor minikten inan. Biraz huysuz çıktı bizimki., Yavaş yavaş toparlanıyoruz daha.:) 3,5 aylık olduk şükür. Umarım sendede herşey yolundadır. En son bir mesaj yazmıştım ama sagolsun silmiş onu sana ulaşmamış o yüzden.. Mesaj at özelden daha rahat görebilirim böylece. Öpüyorum seni..

dış gebelik geçiren arkadaşlar şu an siz bizi biz de sizi pek tanımıyoruz sanırım. Çünkü biz uzun zamandır giremiyoruz. Biz diyorum çünkü biz burda farklı bir dostluk edindik ve hala da görüşüyoruz. Ve şükürler olsun ki, hepimizin şu an bebekleri var ve onlarla uğraşıyoruz diye girip bakamıyoruz sizlere. Ama yalnız olmadığınızı bilin. İnsan başına gelince sadece kendi yaşamış gibi hissediyor ama yok öyle düşünmeyin. Hepimiz geçirdik o günleri ve şükür ki geride kaldı. Sizlerde umutlu olun her daim. Ve birbirinize iyi bakın..:) Çünkü burdaki dostlukların değeri giderek artıyor ve ayrılamaz oluyorsunuz.. Sizi sizden iyi anlayan olmaz bunu bilin.. Hepinize geçmiş olsun ve inşallah en kısa zamanda bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim.. sevgiler..

Merhaba arkadaslar gecen hafta hamile oldugumu ogrendim 2.cocugum olucakti ama 1.hissettiklerimi hissetmiyordum bi tuhsflik vardi pazartesi kanamam basladi doktora gittim dusuk tehlikesi dedi progestan verdi rapor bile vermek istemedi progestani icince gozlerim falan karardi ertesi gun gittim rapor istedim kendimi ii hissetmiyorum dedim gerek yok ama sen bilirsin dedi cumartesi kese gormeye gel dedi carsamba fenalastim koyu kahverengi kanama devam persembe agrilarim artti baska bi doktora gittim vajinal ultrason kan testi falan daha ne oldugunu anlamadan ameliyata girdim tupumun patladigini ve ic kanama gecirdigimi bu nedenle sol tupumun alindigini soyledi dunyalar basima yikildi deli gibi nette arastirma yapiyorum moralim cok bozuk bu bebegi cok istemistim herseyi yaptim hamilelik oncesi tahlilker kontroller hersey tertemizdi neden sorusuna cevap bulamiyorum hala dikislerim var toparlanmaya calisiyorum.ama tupumun alinmasi gereklimiydi ic kanama gecirmeseydim doktor almszdi heralde ama hic guvenim kalmadi diger dk.yaptigindan sonra ne olup bittigini anlamadan tupum gitti.kusura bakmayin uzun oldu.kafayi yedim netle yatiyorum netle kalkiyrum tekrar hamile kalabilirmiyim acaba korkuyorum

Merhaba arkadaslar gecen hafta hamile oldugumu ogrendim 2.cocugum olucakti ama 1.hissettiklerimi hissetmiyordum bi tuhsflik vardi pazartesi kanamam basladi doktora gittim dusuk tehlikesi dedi progestan verdi rapor bile vermek istemedi progestani icince gozlerim falan karardi ertesi gun gittim rapor istedim kendimi ii hissetmiyorum dedim gerek yok ama sen bilirsin dedi cumartesi kese gormeye gel dedi carsamba fenalastim koyu kahverengi kanama devam persembe agrilarim artti baska bi doktora gittim vajinal ultrason kan testi falan daha ne oldugunu anlamadan ameliyata girdim tupumun patladigini ve ic kanama gecirdigimi bu nedenle sol tupumun alindigini soyledi dunyalar basima yikildi deli gibi nette arastirma yapiyorum moralim cok bozuk bu bebegi cok istemistim herseyi yaptim hamilelik oncesi tahlilker kontroller hersey tertemizdi neden sorusuna cevap bulamiyorum hala dikislerim var toparlanmaya calisiyorum.ama tupumun alinmasi gereklimiydi ic kanama gecirmeseydim doktor almszdi heralde ama hic guvenim kalmadi diger dk.yaptigindan sonra ne olup bittigini anlamadan tupum gitti.kusura bakmayin uzun oldu.kafayi yedim netle yatiyorum netle kalkiyrum tekrar hamile kalabilirmiyim acaba korkuyorum

çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın dilerim kimseye.
ne güzel bir çocuğun varmış önce bunun için dua et canım sağlıkla büyüsün.
bende aralık 2013 te dış gebelik ameliyatı oldum apar topar şiddetli iç kanama geçirdiğim için. tüpüm alınacak diye girdim ameliyata fakat doktor almamış sadece içini temizlemiş.
senin ameliyat esnasında tüp parçalanmışsa almış olabilir şimdi buna kafanı takma,sen hayattasın öncelikli önemli olan bu.

Aynı soruları bende aylarca buraya, internete, heryere sordum,gün geldi ümitlerim tükendi,gün geldi eninde sonunda buradakiler sağlıklı hamile kaldılar diye yine umutlandım.. Tekrar umutsuzluk gelgitler vs vs..

Dış gebeliğin net açıklaması yok,hiçbir doktor şundan dolayı olmuş diyemiyor. eğer tüplerde bir deformasyon söz konusu değilse.
Tüp bebekte dahi olabiliyor doktorun acemi bir şekilde embriyoyu hızlı enjekte etmesinden kaynaklı. gitmemesi gereken tüplere doğru gidiveriyor.

Benim de ilk bebeğim olacaktı dış gebelik olmasaydı... Ama Allahıma binlerce şükürler olsun ki tekrar hamileyim, hamileliğimin 10. haftasına girdim.

Olmazları olduran Rabbim kimseyi evlatsız bırakmıyor inan buna..

Bidik77s cnm cok tesekkur ederim ne kadar sevindim tekrar hsmile olduguna sizlerin bu haberlerini almak beni dahs da umutlandiriyor zaten bu topici bulup yazilanlari okudugumda icim biraz rahstladi ins.sendr daglikli sihhatli bebisini kucagina alirsin.bakalim ben simdi 3 4 ay korunucam ondan sonra da hayirlisi ins.cok sagol cvp verdigin icin opyrm

Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz sağ tüpüm 4 ay önce alınmıştı, eşim de y. Dışında bir haftadır düşünüyordum nasıl okacak dıye 2-3 ayda nir eşim gelecek de soldan yumurtlayacagım da eşim geldinde yumurtlama döneminde olacağımda bu hesapları yapmak şimdiden yordu, o yüzden hazıran ya da Temmuz gibi tüp bebek kararı aldık aşılamada zaten şans başarısı düşük . Daha fazla beklemek istemedık inşallah sonuç iui olur

Kızlar ben ilk kez hamile kaldım ve daha yeni. Çatlatma iğnesi oldu bu yüzden yumurtamın solda olduğunu biliyorum. Sol kasığımda ağrı var. Iki gün arayla yaptırdığım testlerde hcg 129, 223 ve 473 çıktı. Dış gebelik yaşayanlar hcg si iki kat artmayanlar mı oluyor? Yoksa artsa bile dış gebelik olabilir mi?

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Mrblar dis gebelikte koyu kahve kanama olur kanamadan sonra benim ilk 2 gun agrom yoktu kansmanin 3.gunu spl tarafimda agri basladi pzrtsei degerim 1100du persembe 3300du normal artmisti betahcg dktorun soyledigi 48 saatte 2 kat artmasi gerek ins.dis gebelik degilsindir sen icini ferah tut ama dikkatlide ol kabul benim de senin gibi sol tupum alindi sag tuple hamile kalamaz miyiz neden tup bebek dusunuyosun hic denedinmi normal yollardan hamile kalmayi sakin kizma sadece bilgi alma amacli soruyorum cunku benim icin cok yeni bi konu bu gecen prs.ameiliyat oldum yarin doktoro gidicem bakalim ne dicek bi de dun hafif pembe kanamam oldu bu normalmi adetime daha var her zaman adet oldugum tarihtemi adet olucam ben yrdci olursaniz sevinirim

Arkadaşlar dış gebelikte hcg iki günde ikiye katlanmıyor mu? Ne olur biraz örnek verir misiniz hcg olarak? Dış gebelik hcg nasıl oluyor? Kendi kendimi yiyorum tek taraflı ağrım var.

Arkadaşlar dış gebelikte hcg iki günde ikiye katlanmıyor mu? Ne olur biraz örnek verir misiniz hcg olarak? Dış gebelik hcg nasıl oluyor? Kendi kendimi yiyorum tek taraflı ağrım var.

merhaba bhcg değerleri yaklaşık olarak 2 kat artıyor bazen daha az artıyor bazende inip çıkıyor. dış gebelik tanısı için bhcg 1000 ve üstündeyken kese vajinal ultrasonda görünmüyorsa risk taşıyor hatta yalancı kese bile oluşuyor ama rahimde olmuyor , kendinizi üzmek yerine değeriniz 1500 üstüne çıktığındaki kontrolünüzde doktorunuz sizi uyaracaktır.
bende değer yüksekti ilk öğrendiğimde 2250 gibi birşeydi doktorum ikiz olabilir dedi 2 gün sonra değer yeterli artış göstermedi 2750 oldu. ikizlerden biri ölmüş yada dış gebelik dedi 2 gün sonrasında 3200 dü doktor hala kese göremeyince dış gebelik dedi bir kaç saat sonra ameliyata almadan önce ortaya kese çıktı alakasız bir yerde . zaten o gebelik kesesi bile değilmiş yalancı kese diye geçiyormuş. ameliyatta sağ tüpümden ikiz kese çıkartılar. gebelik ikizmiş ama sağ tüp ucunda kalmış.

kendinizi acaba dış gebelikmi diye yormayın. olacağı varsa zaten önüne geçilmiyor.

umarım gebeliğiniz sağlıklıdır ve sağlıklı bir ömrünüz olur.

merhaba bhcg değerleri yaklaşık olarak 2 kat artıyor bazen daha az artıyor bazende inip çıkıyor. dış gebelik tanısı için bhcg 1000 ve üstündeyken kese vajinal ultrasonda görünmüyorsa risk taşıyor hatta yalancı kese bile oluşuyor ama rahimde olmuyor , kendinizi üzmek yerine değeriniz 1500 üstüne çıktığındaki kontrolünüzde doktorunuz sizi uyaracaktır.
bende değer yüksekti ilk öğrendiğimde 2250 gibi birşeydi doktorum ikiz olabilir dedi 2 gün sonra değer yeterli artış göstermedi 2750 oldu. ikizlerden biri ölmüş yada dış gebelik dedi 2 gün sonrasında 3200 dü doktor hala kese göremeyince dış gebelik dedi bir kaç saat sonra ameliyata almadan önce ortaya kese çıktı alakasız bir yerde . zaten o gebelik kesesi bile değilmiş yalancı kese diye geçiyormuş. ameliyatta sağ tüpümden ikiz kese çıkartılar. gebelik ikizmiş ama sağ tüp ucunda kalmış.

kendinizi acaba dış gebelikmi diye yormayın. olacağı varsa zaten önüne geçilmiyor.

umarım gebeliğiniz sağlıklıdır ve sağlıklı bir ömrünüz olur.

Uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Öncelikle size geçmiş olsun. Yarın kan testi istedi Dr. 1000 olması gerek yarın dedi. Dediğiniz gibi olacağı varsa olur. Ben de kendime telkin yapıyorum bu konuda. Ama yine de internette araştırma yapmaktan da geri duramıyorum. Tekrar teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.

Geçmiş mesajlarda da yazılarım var:( bende 2013 kasım ayında dış gebelik sonrası sol tüpümü ( kapalı maliyatla -laparoskopi) ve 2 bebemi kaybettim:( benim doktorum korunmaya gerek olmadığını söyledi. ilk ayların verdiği şokla deli gibi araştırmaya başladım. Önce ateş ölçme yöntemiyle ovulasyon oluyor mu kontrol ettim daha sonra ovu testleri alıp kullandım ama sonuç negatif :( ameliyattan sonra toplam 9 kez regl oldum. hiç korunmadım ama hemilede kalamadım:( bu cumartesi yeni bir doktordan randevu aldım (İzmir İrenbe Refik Keleş). bakalım o nasıl bir yol çizecek. şimdi düşünüyorumda keşke doktorum 6 ay filan korunun deseymiş:( çünkü belki vücut hazır olmadığı için hamile kalamadım ama korunmadığımız halde 9 aydır hamile kalamamakta insanı yoruyor. şu an ne ovu testi ne de ateş ölçme yöntemini kullanıyorum. buradaki arkadaşların hamile kaldıklarını görmek banada umut veriyor. benim durumumda olan var mı? bu arada ovu testlerinde de ikinci çizgi hep silik çıkıyordu asla aynı koyulukta yada daha koyu çizgiyi yakalayamadım.

Geçmiş mesajlarda da yazılarım var:( bende 2013 kasım ayında dış gebelik sonrası sol tüpümü ( kapalı maliyatla -laparoskopi) ve 2 bebemi kaybettim:( benim doktorum korunmaya gerek olmadığını söyledi. ilk ayların verdiği şokla deli gibi araştırmaya başladım. Önce ateş ölçme yöntemiyle ovulasyon oluyor mu kontrol ettim daha sonra ovu testleri alıp kullandım ama sonuç negatif :( ameliyattan sonra toplam 9 kez regl oldum. hiç korunmadım ama hemilede kalamadım:( bu cumartesi yeni bir doktordan randevu aldım (İzmir İrenbe Refik Keleş). bakalım o nasıl bir yol çizecek. şimdi düşünüyorumda keşke doktorum 6 ay filan korunun deseymiş:( çünkü belki vücut hazır olmadığı için hamile kalamadım ama korunmadığımız halde 9 aydır hamile kalamamakta insanı yoruyor. şu an ne ovu testi ne de ateş ölçme yöntemini kullanıyorum. buradaki arkadaşların hamile kaldıklarını görmek banada umut veriyor. benim durumumda olan var mı? bu arada ovu testlerinde de ikinci çizgi hep silik çıkıyordu asla aynı koyulukta yada daha koyu çizgiyi yakalayamadım.

geçmiş olsun. doktorun büyük ihtimal rahim filmi isteyecektir. bence rahim filminden önce yumurta takibi yaptır , sağ tarafında yumurta gelişince gebelik oluşma ihtimali daha yüksek oluyor. 1 ay sol taraftan bir ay sağ taraftan yumurta oluşumu verimli olduğunu düşünürsek sizin sağ tarafta oluşan yumurtanız sizin şansınızı arttıracaktır. hem yumurtanız oluşma aşamasındayken kendinizi acaba bugün mü yarın mı diye yormazssınız. çatlama iğnesi ilk zamanlarda denemeyin bence yada klomen benzeri ilaçlarla bedeninizi yormayın. . sadece yumurta takibi deneyin .
ameliyat eden doktorunuzun dinlenme süreci önermemesinin deneni bence tüpünüzün alınmış olması olabilir. tüpü alınmadan dikilenlerde dikiş açılma ihtimali yüksek oluyor, hamilelik oluşsa bile acılı eziyetli bir hamilelik oluşabiliyor. dikişleri patlayanlar çok oluyor.

Aafu nasil alinti yapiliyor bilmiyorum o yuzden sari kismi yapamadim.bu topicte hemen hemen hepimiz ayni seyleri yasiyoruz.caninin ne kadar sikkin oldugunu anlabiliyorum. Lutfen umidini kaybetme bende senin gibi lakaroskopi ile sol tupum alinarak ameliyat oldum.doktor ozellikle ustune basa basa vurguladi.3 ay korunucaksin.bir suru narkox antibiyotik falan aldin.vucudunun toparlanmasi lazim diye.simdi dusunuyorumda eger hic cocuk ihtimalimiz olmadaydi.boyle bisey soylemezdi.o yuzden sen icini ferah tut.nedense ilk gunler boyle hissetmiyordum ama simdi icimde umut var allah bir evlat daha nasip eder diye.sunu da soyledi sag veya sol duzenli bi sekilde yumutlama yok kismet bu isler dedi.bazen de diger tup yakalayabiliyomus yumurtayi diye.ozellikle soyledi.senden 1 cocuk daha istiyorum diye.bi tanidigimin da sol tupu alindi.3 ay sonra hamile kaldi.o yuzden sen stres yapma.leyla leyla umarim hayirli haberlerini aliriz.

Aafu nasil alinti yapiliyor bilmiyorum o yuzden sari kismi yapamadim.bu topicte hemen hemen hepimiz ayni seyleri yasiyoruz.caninin ne kadar sikkin oldugunu anlabiliyorum. Lutfen umidini kaybetme bende senin gibi lakaroskopi ile sol tupum alinarak ameliyat oldum.doktor ozellikle ustune basa basa vurguladi.3 ay korunucaksin.bir suru narkox antibiyotik falan aldin.vucudunun toparlanmasi lazim diye.simdi dusunuyorumda eger hic cocuk ihtimalimiz olmadaydi.boyle bisey soylemezdi.o yuzden sen icini ferah tut.nedense ilk gunler boyle hissetmiyordum ama simdi icimde umut var allah bir evlat daha nasip eder diye.sunu da soyledi sag veya sol duzenli bi sekilde yumutlama yok kismet bu isler dedi.bazen de diger tup yakalayabiliyomus yumurtayi diye.ozellikle soyledi.senden 1 cocuk daha istiyorum diye.bi tanidigimin da sol tupu alindi.3 ay sonra hamile kaldi.o yuzden sen stres yapma.leyla leyla umarim hayirli haberlerini aliriz.

Teşekkürler, benimde doktorumda aynı şeyleri söyledi ama süreç uzayınca canım biraz sıkılıyor. ovülasyon günlerini takip etsem bile sağ mı sol mu olduğunu tahmin edemiyorum. Belki sağ tüpüm tıkalı bilmiyorum:S Bir gün çocuk sahibi olacağıma inancım tam ama yakın geleceğe dair hiç bir plan yapamamak beni çok geriyor:S Örneğin ucuz uçak bileti bulduk ocak ayında avrupa için alamıyorum. çünkü ozamana kadar hamile kalıp kalamayacağımı bilmiyorum:( yada bir kaç kilo vermek istiyorum ama çevremdeki herkes diyet yapmama karşı her an hamile kalabilirsin diye vs vs..
bakalım yarın doktor kontrolüm var genel değerlendirme için şansa tam bu dönem ovulasyon zamanı ultrasonda yumurtaları görebilecekmiyim.

Back
X