Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

merhaba kızlar nasılsınız internet yoktu giremiyordum ben bu sabah adet oldum hamile deyilim soldaki kistim duruyor baya büyük soğan suyunada başladım doktor bana doğum kontrol hapı kullan demişti karrasızım aslında kullaanmak istemiyorum belki sopğan suyuyla gider diye bilmiyorum ne yapsam herşeyin hayırlısı yumurtalarım çatlamdı bu ay ben artık yüce Allaahıma bırakacam işallah olur yarında krndi bni dış gebelikte ameliyat eden doktoruma gidecem diyar bakırda rahim filmini söyleycem bakalım nre diyecek gerçi dha önce söylemiştim gerek yok demişti ama sondanda kapana biliyormuş artık şasım eşimde çok istiyor bi yandanda ban üzülüyor hp acı çekiyorsun diye akemira sevindim bebeyinin iyi olmaına herşey yüce rabiibim elinde yeterki istesin kendinize iyi bakın

Arkadaşlar hepinize mrb. valla burasıda olmazsa ne yapardim bilmiyorum. beni en iyi anlayan sizlersizniz.Akimiracim sen içini rahat tut inşallah bebegim saglıcakla dogacak. Fatmacım hepimize bıraz sabır daha yasını cok genc sunu unutmayalımkı dıs gebelik gecırme riskımız %20 normal hamlelık sanısımın %80. bırde en azından hamile kalbiliyoruz buda enemli. eminecim bence sen yakın zamanda bombayı patlatıcan muzdeyi vericen bize bana oyle geliyor.Aysecim ben esime sordum senının kistin foliku kıstmıs sanırım ve o hamilelige engel degilmis kontrol altında olmak yetyerliymis esim dediki koca koca myomu olanlar hamile kalıyor. Bide bi arkadasım anlaatı onun bi arkadasının rahım filmini gormus yani diyokı biz bile filme bakınca anladık bi taraf tamamnen kapalıymıs. ama sımdı kız 6 aylık hamile hemde dogal yoldan. Bunların hepsi bize bir umut. Arkadaslar inanın hersn dua ediyorum ve herzaman sizin isminizide soyluyorum inşallah Rabbim dualarımızı duyacak.

ohhhhh derya ıcımı sıcak sıcak doldurup erıttın.... bu kıs gununde:)))
sen benden umutlusun ben herkesten:)))
ınsaellah hersey yoluna gırecek.
zaten sıkıntı dedıgımız cogu seyı bazı bayanlar hıc bılmeden vucudu yasayıp atıyor.
bız cok arastırmacıyız. nerde ne oluyor bıyolojımız anlamadan bız farkedıyoruz:))
dedıgım gıbı derya eger hamıle kalırsam bebegımı bekleyecegım yok hamıle kalmazsam turnuvanın
yolları tastan:))) bu yuzden stresı yenmıs oldum. sıkıntı yapmıyorum. gun saymıyorum.
gecen ay yaptıgım gıbı yumurtladım yumurtlamadım bugun kacıncı gun demıyorum.
zaten gecen ay ılk bekledıgım aydı bu da ıkıncı henuz erken degıl mı;? oldukca erken...
gecen gıttgıım ve yarın kontrole gıdecegım doktor: bır yıl cocuk olmazsa tetkık yaparız
ama eger hastam sen ve senın gıbı dıs gebelık gecmısı olan bır bayansa, 6 ay korunmasız ılıskı oldugu
halde cocuk olmadıysa rahım fılmı veya yumurta takıbı yaparız dedı.
bana ıstersen suan olan 12mmlık olusuma (bu yumurta da kıst de olabılıyor dıye olusum dıyorum artık)
3gun sonra bakalım buyumesınden ve dongunun 21.gununde yapılacak progeston testınden yumurtlama
normallıgını saptarız dedı. yaptıracagım. 3.gun dundu ama ben randevulerımı aayarlayamadım yarın -o da
5.gun oluyor- gıdecegım. falan fılan... ayrıca 12mmlık olusumu gosterdıgınde ben bıle net gordum
her zaman doktorlar ıste burada falan dıyordu ama bu sefer 3 tane sıyahlık vardı ve doktor da 'one cıkan'
dıye gosterdı bır tanesını olctu 12mm dedı. ben ıstemeden kendısı bana soyle yapalım su gun gel falan
dedı. gecen ay aynı seylerı yasasaydım 'acaba bır sıkıntı mı var' dıye sorgulardım ama bu ay degısık
bakıyorum:)) atrenmanlarıma katkı saglasın dıye epeydır dusundugum bırseyı yaptım ve evdekı aletlerıme kuragı ekledım. oldukca pahalı bır kurek!!! bu da esıme 'sen glıba turnuvayı onemsıyorsun'
dedırttı. sevındı de cunku bu cocuk olayının benı strese sokmasından korkuyordu. malum o zaman
hersey olumsuz sonuclanıyor...
bunları da anlatıp kafanıızı sısırdım ama bende olanlar boyle ıste...

Yok canım ne kafamızı sısırmesi bende herseyı paylasıyorum sızınle. Cok esvindim senin adına keyıfle olmak en ıyısı ne guzel bak yumutlamıssın. Benim esimde aynı seyı soyluyor bi 6 ay deniyelim eger olmazsa arastırırız. ve diyokı bu rastırmaların cogunda bisey cıkmıyor nedensiz olabiliyo bazı seyler. eger vucudunda kotu giden bişey oluyrsa vucat zaten tepki veriyor mesela dıs gebelikde yaa cok agrı oluyor yada sureklı lekelenme yanı sorun olunca belli olur beım suan hıc agrım yok bende hafif pco var ademlerim duzensızdır ama dıs gebelikten sonra 2 aydır duzenlı oluyorum.kanamam normal.demmekı cok sorun yok inşallah. ben umudumu yitirmıcem oyle umutsuzlıga dusersemde siz beni durtun olur mu?

evet agrin haklısın setres yapınca olmuyor insan ne düşünse o oluyor ben kist kist dedim çıkı benimkisi folikül kisti yani çatlamamış yumrta ve büyümüş herhalde diyorum hiç çatlamadılar şuan kendimi iyi hisediyorum bence hepimiz çok acele davranıyoruz dış gebelik baya bi hasar bırakıyor gerçi oda şans ben beklemeye karar veim doktorlardasn haplardan stersten uzak klamka istiyorum ama başara bilirsem sanki herkes üztüme üstüme geliyorlar hamle deyilmisin niye olmuyor falan canımı sıkıyorlr ma takmıyacam A LLAH BAA OĞLUMU BAĞOŞLASIN SıZEDE VERSıN

Ayyy Aysecimmm sen hiz onları takma kım nederse desni simdilk erteledimm de ogluma vakıt ayırcam de. sen bizlerden sanslısın bak bır evladın var Allaha sukur. ben daha hic dogurmadan 1 dusuk 1 dısgebelik yasadım. Lutfen suket Rabbim hepimizi beterinden hkorusun. O kistten korkma buyumesın yeter hamile kalmma engel degil. Stres hormonları cok etkılıyor olucagı varsada olmuyor.Bak benım esim doktor o beni doktora goturmuyor daha cok stres olurum die. Bazen o muayene ediyo valla.Enfeksiyon varmı die. hersyın hayırlısını dileyelim.

evet herseyın hayırlısı...
ayse senın dıs gebelık gecırdıgını bıldıklerı ve (nedense) dıs gebelık gecırdıkten sonra bır daha hamıle kalamayacagına
ınandıkları ıcın sureklı sana soruyorlardır.. bence de arada cocuk dusunmedıgını belırtecek seyler
soyle rahat bıraksınlar senı..

mrb arkadaşlar uzun süredir topicinizi takip ediyorum ve açıkcası imreniyorum size...çünkü her umudunuzu kaybedişinizde birbirinize umut oluyorsunuz...bende anlatmak istedim sizlere ...14 şubatta hayatımın en berbat gününü yaşadım...hayatımın anlamını yitirdimm çok çok değerliydi benim için....14 şubatta babamı kaybettimm büyük bir yıkım oldu benim için bi hafta sonra hamile olduğumu öğrendim RABBıM birini aldı birini verdi dediimm o kadar çok istedimki bebeği ve en güzelide doğumu babamın doğum tarihine denk gelicektiii...sonra hafif lekelenmelerim oldu sonra bu lekelenmeler kanamaya döndü ve ani kramp tarzında sancılarım başladı bi gece yine böle bir ağrıyla kanamam oldu hastaneye gittik ve dış gebelik teşhisiyle yatırdılar benii...iğne tedavisine başladık ilk dozu olduktan sonra ağrılarım kısmen geçmişti daha sonra ikinci dozu vurdular ve hemen sonraki gün ağrılarım şiddetlendi ultrasona girdim ve kese tüpün içinde bariz büyüme gösterdi ve kanama başladı direk ameliyata aldılar ve sağ tüpüm alındı ...1 yıl öncesinde apandisit amliyatı olmuştum ve o bölgede yapışıklık meydana geldiği için dış gebelik yaşamışım diğer tüpümün çok sağlıklı olduğunu söylediler...sanki bunca şey yetmezmiş gibi bir de ameliyatta ayaklarım yanmış nasıl oldu demeyin bende inanılmaz şaşkındım ...dr un açıklaması şu oldu ameliyat için verilen anesteziden sonra cilt demirle temas ederse temas ettiği yerde yanık yapıyormuş...ameliyat yerimi tamamen unutmuştum ayaklarım şiş üstüne basamıyorum yürüyemiyorum...tam bir yıkımdı benim için zaten alt üst olan psikolojim tamamen bozulmuştu artıkk ve bir de panik atak eklenmişti her gece hastaneye taşınmaktan hem evliliğim hemde kendim alt üst oldum...şimdi çok korkuyorum tekrar olmasından yada hamile kalamamaktan ve o kadar çok istiyorum ki bebeğimin olmasını sanki hayatımdaki o kocaman boşluğu dolduracakk.....dış gebelik yaşayanların ALLAH yardımcısı olsun çok zor bi deneyim....ve şimdi.... eylülden beri panik atağı kontrol altına aldım ...temmuzda korunmayı bıraktım ama olan biten bişi yok ... umarım sıkmamışımdır sizleri kusura bakmayın böyle birden çıkıp pat diye yazdım... dualarım sizlerle ..

Son düzenleme:
neler hesaplar, neler hayal ederken, hepımız pat dıye yasadık bunların hepsını..
pat dıye anlattık herseyı..
ve yıne pat dıye kucagımıza alacagız bebeklerımızı...
yalnız degılsın yanı..
oncelıkle basın sagolsun.. en korktugum seyı yasamıssın. benım de yuregım agzıma gelıyor
babamdan bır haber gelecek dıye..
bebek ıcın bas saglgı dılenır mı bılmıyorum ama cok cok gecmıs olsun...
gectı gıttı hepımızın gectı gıttı cok sukur...
senın psıkolojını de etkılemıs bellı kı. ust uste yasamıssın tabı bunların etkısı buyuk.
epey korunmussun ıyı yapmıssın doktorlar psıkolojı ıcın korunmayı onerıyor zaten.
korunmayı bıraktın ve bızım gıbı beklıyorsun demek..
zaten bu ısın en zor kısmı beklemek.. ve en sevmedıgım sey; sabretmek...
olacak ama hem de cok guzel olacak hıpatıa.
benım gıbı yenı evlı mısın? (ben 31 mayısta evlendım)
evlılıgının etkılendıgın soylemıssın. etkısı su oluyor; ben 1.5 aylıkken gebe kaldım.3 aylık evlıyken
amelıyat oldum. ınsan boyle olsun ıstemıyor daha da kotusu hıc beklemıyor.
korunmayı bıraktıktan sonra kontrole gıtmıssındır kesın. cunku bızde korunmayı bıraktıktan sonra
bayagı puruz cıktı. senın de oyle bır durumun mu var? puruz dedıgımız de Allah korunsun tedavısız seyler
degıl. cok ırdelıyoruz kendımızı hepsı bu:))
ben de cok konustum.. kendıne dıkkat et hıpatıa, uzulme hepsı gececek.

neler hesaplar, neler hayal ederken, hepımız pat dıye yasadık bunların hepsını..
pat dıye anlattık herseyı..
ve yıne pat dıye kucagımıza alacagız bebeklerımızı...
yalnız degılsın yanı..
oncelıkle basın sagolsun.. en korktugum seyı yasamıssın. benım de yuregım agzıma gelıyor
babamdan bır haber gelecek dıye..
bebek ıcın bas saglgı dılenır mı bılmıyorum ama cok cok gecmıs olsun...
gectı gıttı hepımızın gectı gıttı cok sukur...
senın psıkolojını de etkılemıs bellı kı. ust uste yasamıssın tabı bunların etkısı buyuk.
epey korunmussun ıyı yapmıssın doktorlar psıkolojı ıcın korunmayı onerıyor zaten.
korunmayı bıraktın ve bızım gıbı beklıyorsun demek..
zaten bu ısın en zor kısmı beklemek.. ve en sevmedıgım sey; sabretmek...
olacak ama hem de cok guzel olacak hıpatıa.
benım gıbı yenı evlı mısın? (ben 31 mayısta evlendım)
evlılıgının etkılendıgın soylemıssın. etkısı su oluyor; ben 1.5 aylıkken gebe kaldım.3 aylık evlıyken
amelıyat oldum. ınsan boyle olsun ıstemıyor daha da kotusu hıc beklemıyor.
korunmayı bıraktıktan sonra kontrole gıtmıssındır kesın. cunku bızde korunmayı bıraktıktan sonra
bayagı puruz cıktı. senın de oyle bır durumun mu var? puruz dedıgımız de Allah korunsun tedavısız seyler
degıl. cok ırdelıyoruz kendımızı hepsı bu:))
ben de cok konustum.. kendıne dıkkat et hıpatıa, uzulme hepsı gececek.

canım benim öncelikle dileklerin için teşekkür ederim ve bu arada sana da çok büyük geçmiş olsun ALLAH bir daha yaşatmasın..canım ben geçen yıl ekimde evlendim kasımda hamile kaldım ama bu beklemedik bişeydi yani korunurken oldu ilk gebeliğimdi 7 haftada kalp atışını duyamadık ve dr kürtaj dedi ve oldum ...daha sonra maalesef şubat ta dış gebeliği yaşadım...bunların hepsinden sonra dr ye gittim bir problem yok dedi ama başka bişi de demedi..ilk dr um genetik testler yaptırmamı önermişti fakülte hastanesinde kalp atışını duyamadığımız gebelik için...onun önerisi üzerine fakülte hastnesine gittim ama maalesef yapmadılar dış gebeliğide geçirmiş olmama rağmen ...aldığım yanıt şu oldu dr dan bu testleri yapabilmemiz için en az 3 düşüğün olmalı dedi...nasıl sinirim bozuldu anlatamam neden aynı şeyleri yaşamaya mahkum ediyosunuz ki insanı ...ya yine kalp atışı olmazsa ...canım evliliğimin etkilenmesinden kastım şuydu yeni evliydik ama farkında değildik çünkü o kadar çok şeyle başetmek zorunda kaldık kii...ama ALLAH razı olsun eşim hep yanımdaydı tabi bunun yanında nolursa olsun gerginlikler yaşadık ikimizde çok yorgunduk ... şmdi de her ay ben belli etmemeye çalışıyorum eşime ama hep umutla bekliyorum ama kırmızıları görüncede tekrar dön başa...dr um kendini kurcalattırma boş yere dedi biraz zaman ver dedi ama gel de dinlet kendine olmuyor maalesef ...nese canım tekrar teşekkür ederim umarım güzel haberlerimizide sevinçlerimzide paylaşırız birgün..

gecmiş olsun canm seni en iyi anlayacak kişilerin oldugu yerdesin hepimiz o acıyı yasadık bazen düsünüyorum bnm yanımda suan 3 hamile var allh bozmasın hepside adeti gecikti doktora gittiler kesesini gördüler kalp atısını duydular hersey yolunda gidiyo bi ben milyonda birde olacak seyle karsılastım die düsünüyorum ama ne yapalım allhdan gelen simdi hepsinn karınları büyümeye basladı cinsiyetleri belli oldu ama bn hala yerimde sayıyorum kısmet

ayseden sonra korkmayada basladım dün biirden ani sekilde yataktan kalkınca kasıgıma bi agrı girdi 2 3 gündürde cok fenna halsizm elim kolum tutmuyo resmn sanki kilolarca yük tasımısım gibi ellerim si gibi sanki ah su klomn neler ettn bana bu ayda 2 kilo almısım ve midem cok kötü hiç bisi yiyemiyom iki gündür bide doktro zarasız bi hap demişti

gecmiş olsun canm seni en iyi anlayacak kişilerin oldugu yerdesin hepimiz o acıyı yasadık bazen düsünüyorum bnm yanımda suan 3 hamile var allh bozmasın hepside adeti gecikti doktora gittiler kesesini gördüler kalp atısını duydular hersey yolunda gidiyo bi ben milyonda birde olacak seyle karsılastım die düsünüyorum ama ne yapalım allhdan gelen simdi hepsinn karınları büyümeye basladı cinsiyetleri belli oldu ama bn hala yerimde sayıyorum kısmet

teşekkür ederim canım ...zor yaşadıklarımız hepimizin ayrı ayrı içini acıtıyor eminim ...aynı şeyi bende yaşıyorum canım inan bi arkadaşım var 2. bebeğine dünyaya getircek benle yaşıt ...etrafımda hep imalı sözler hep dular biliyorum dualar benim için ama ne bileyim ben kötü oluyorum işte..kimisi beni bi kenara çekiyo şimdi senin bebeğin olmayacak mı diyor..insanlara laf anlatmak çok zor...ALLAH yardımcımız olsun ...umarım çok beklemeden güzel haberler alırız

Arkadaslar hepinize merhaba.Hipatia oncelikle basın sagolsun canım bak burda hepimiz aynı syleri yasamısız ve okuduysan suan bır hamilemiz bile var. ınşallah hepimiz bebişlerimizi kucagımıza alıcaz.Bundan baska bişey dusunmek istemiyorum. Bende cok kotuyum özellikle sabah
ları cok huzursuz uyanıyorum gece kabuzlar filan. Biraz once esim tekrar jınekolog arkadasını aradı. Rahim filmine gerek varmı die oda tekradan yok demiş benım 1 dusuk 1 dıs gebeligim oldugu için tekrar dıs gebelk riskım %5miş. Yanı demişki bukdar kucuk ihtımaller için kendinizi kurcalatmayın.Sonucta bunu diyen bizinm abi dedigmiz biri. Bizim nekdar uzuldugumuzu gordu asla riske atmak istemez.Ktgcim seni yanıtmak istemem ama ben de klomen kullandım. doktorum bana dıs gebelik klomenden kaynaklanmıs olabılır dedi cunku ben o ay cok yumurtlamıstım yaa dedi cogul gebelik olacakmıs o olmamıs dıs gebelik olmus. Bunu soyleyen klomenı kullandıran doktrum degil. Zaten recetede yazıyor dıs gebelik riskını arttırdıgı.Ben klomen sayfasınada uyeyıdım ordada genelde klomenı bıraktıgı ay hamile kalan vardı.Ama yinede sen doktoruna danıs kotu yonlendırmek istemem. Ben pcolu oldugum ıcın belki yıne kullanmak zorunda kalabilirım.Ama bunuda soylemeden edemedım yanlıs anlama olur mu? Daha en basından soylıcektımde soylemedım

aslında agrin benimde hep aklımda klomende dış gebelik oldum çünkü yine yumurtalar çok olmuştu büyümüşlrdi geçen senede 2 aylık bi düşüğüm vardı doğal omuştu eşimd hep der klomendendir belki diye bide ikiz olmuştu çok pişmanım çok keşke hiç kullanmasaydım ben geçen ayda doktora gitim klomen verdi ben sorduymda kist yaparmı diye ok yapmaz dedi herkes kullanıyor diye ah aha diyorum şimdi hyırlısı olsun en azında senin üplerin duruyor 2 side bizimkisi tek ondan zor oluyor bence

Arkadaslar hepinize merhaba.Hipatia oncelikle basın sagolsun canım bak burda hepimiz aynı syleri yasamısız ve okuduysan suan bır hamilemiz bile var. İnşallah hepimiz bebişlerimizi kucagımıza alıcaz.Bundan baska bişey dusunmek istemiyorum. Bende cok kotuyum özellikle sabah
ları cok huzursuz uyanıyorum gece kabuzlar filan. Biraz once esim tekrar jınekolog arkadasını aradı. Rahim filmine gerek varmı die oda tekradan yok demiş benım 1 dusuk 1 dıs gebeligim oldugu için tekrar dıs gebelk riskım %5miş. Yanı demişki bukdar kucuk ihtımaller için kendinizi kurcalatmayın.Sonucta bunu diyen bizinm abi dedigmiz biri. Bizim nekdar uzuldugumuzu gordu asla riske atmak istemez.Ktgcim seni yanıtmak istemem ama ben de klomen kullandım. doktorum bana dıs gebelik klomenden kaynaklanmıs olabılır dedi cunku ben o ay cok yumurtlamıstım yaa dedi cogul gebelik olacakmıs o olmamıs dıs gebelik olmus. Bunu soyleyen klomenı kullandıran doktrum degil. Zaten recetede yazıyor dıs gebelik riskını arttırdıgı.Ben klomen sayfasınada uyeyıdım ordada genelde klomenı bıraktıgı ay hamile kalan vardı.Ama yinede sen doktoruna danıs kotu yonlendırmek istemem. Ben pcolu oldugum ıcın belki yıne kullanmak zorunda kalabilirım.Ama bunuda soylemeden edemedım yanlıs anlama olur mu? Daha en basından soylıcektımde soylemedım

canım benim t. ederim ..umarım hamile arkadaşların sayısı artar ve bizlere umut olur inş canım ALLAH bizlerede nasip eder en kısa zmanda bebeklerimizi kucağımıza almayı..bu arada sanada geçmiş olsun ALLAH bir daha yaşatmasın sağlıkla kucağına almak nasip etsin bebişini..

derya cıddı mısın sen? klomen dıs gebelık rıskını arttırıyorsa, burada bır daha klomen dıyenı
yakarım:eek:klava: haberınız olsun..
bırazdan doktora gıdecegım, su akıntılardan kendımı kurtarmam lazım. derslere de gırmıyorum.
cocuklara da bulasır dıye... suan bulasıcı bır durum yok ama oldukca kucuk cocuklara ders verdıgım
ıcın, bu rıske gırebılme hakkım yok.

Canım tabiki içinde de yan etkilerindede yazıyor zaten ama herkezde olucak di bişey yok. Bazısı klomenle bile tek yumurtası zor oluyor birden fazla yumurta catladıysa tuplerde sıkısıyormus.Yine soyluyorum illakı herkezde olucak die bişey yok. Benım dıs gebelikten once bır dusugum var ve onda klomen kullanmmaıstım. 3 ay sonra klomenle hamile kaldım.3 ay içindemi tupüm tıkandı ki dıs gebelik oldum ben kendi adıma klomene baglıyorum.

X