Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ınsaellah ayse'cım bızım ıcın ne hayırlıysa o olur ınsaellah... paylasmak ıstemıyorsan en ıyısını yapıyorsun dıyebılırım kızlar ıcınız rahat olsun:) tuplerım acık:))) rahım fılmını benım doktorlarımın hıcbırı onermıyor. zaten laparoskopı sonrası bana mavı sıvı verılmıs ve bakılmıs bu hsgden cok daha etkılıdır daha net bılgı verır dedı benım yumurtalıkların dısına kadar sıvı gıttı... acık yollar gelen gelsın artık dıyoruz... bugun doktor akıntımın oldugunu ve her gece yatmadan once vajınal yoldan kullanacagım fıtıl verdı. artık kullanmadıgım sey kalmamıs olacak:))) moralım ıyı ınsaellah sızınkı de oyledır. yumurta takıbı dedım. ıstersen yaparız dedı. suan gorunen olusum (olusum dıyoruz cunku yumurta mı kıst mı bellı olmuyor bılıyorsunuz o yuvarlak seyler:))) olusum gorundu en buyuk ve one cıkanı 12mm. 3 gun sonra gel bakalım catladı mı dedı. sonra 21.gun gel progestona bakalım o zaman yumurtlamanın saglıklı olup-olmadıgını soyleyebılırım dedı. bunları ıstersen yaparız yoksa suan gereklı degıl dedı. ben yıne de bakacagım... ohhhhhhhhh rahatadım.. neyse esım kapı agzında beklıyor hemen bılgı vereyım dedım.. optum kızlar...
kızlar maalesef bende hiç iyi haberler yok.doktora gittim.doktor bi enfeksiyon geçirmişsin ve tüplerin kapanmış dedi.sağ taraf zaten tamamen kapalı sol tarafta aynen tahmin ettiğim gibi zedlenmiş.doktorum soldada dış gebelik yaşayabilirsin dedi.denemek istersen bu şekilde normal iç gebelik yaşayan hastalarımda oldu ama risk yüksek dedi.yani anlayacağınız tüp bebek önerdi.kesin demedi ama bu şekilde laproskopi yapsak bile sadece duruma bakabiliriz tedavi yapamayız artık dedi.bi üpbebek merkezi önerdi yarın orayla görüşeceğiz.hayırlısı bakalım üzüldüm ama içimdede tuhaf bi rahatlık var eşim çok destek oluyo belki odandır.doktor tabiki sorunu olan bayanlara göre senin şansın tüp bebekte yüksek dedi.ama hayırlısı kızlar dua edin hep ikiz diyodum belki ikiz nasip olacak bilemiyorum yarın konuşcaz doktorla bakalım nasıl bir süreç neler gerekiyo.ben asıl şimdi millete ne dicem nasıl anlatcam o sinirimi bozuyo.belki takmamamam lazım ama bunu daha çok takıyorum.hayırlısı dua edin grşrz gelişmeleri yazarım
fatma'cım neden mıllete ne dıyecegını dusunuyorsun dıyecegım. senın ıcın kolay ya da ben de senın yerınde olsam bunları derdım, dıyeceksın. ama hakıkaten mıllete dıyecegını dusunme. tup bebek secımını paylasman gerekıyor mu bılemıyorum nasıl bır cevren var ama bu sıze ozel bır durum bılıyorsun ben bu tarz seylerın karı-koca arasında kalmasından yanayım. normal gebelıgın surecınde bıle.. senın ıcın oldukca rahat olur. bellı kı sen cok kafaya takıyorsun?!!! takma demeyecegım... bence bu durumu kendınıze saklayın. hayırlara vesıleolur ve ınsaellah normal gebelıkte elde edecegınızden daha mutlu ve cok daha kosturmalı bır hayatınız olur... kosturmaca olma ıhtımalı oldukca yuksek:))) cogul ggebelık senı beklıyor desene:))))
emiecim iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım.kimseye söylememe konusuna bende katılıyorum.hatta eşimde öyle söylüyor ama biliyorsun aile şirketinde çalışıyoruz ve eşimle aynı yerde.bu süreçte çok fazla izin almamazı gerekecek.bunun nedenini söylemeden izin almak biraz garip olacak.patronumuz eşimin eniştesi sonuçta e onlar öğrenince eşimni ailesi öğrenmiş olacak.neyse ya eşimde kızıyor bana neden başkalarını düşünüyosun boşver diye.evet haklısınız.bu fikre alıştıkça birazdaha rahatlıyorum.işin ilginç olan tarafı o galiba.içimde tuhaf bi rahatlık var.bu tüp bebek süreci hem maddi hem manevi yıpratıcı olacak bu kesin.ama şükrler olsun inancımız sonsuz ve neden diye sorgulamaya hakkımız olmadığını biliyoruz her zaman hayırlısı olsun diye dua ediyoruz demekki hayırlısı böyle.bakalım bugün görüşeceğimiz doktor ne diyecek (tüp bebek uzmanı) eğer sorun çıkmazsa ben hemen başlamak istiyorum.umarım öncesinde laparoskopi falan demez.ve inşallah kızlar ilk denemede tutar.dış gebelik süreci okadar yıprattiki onun öncesindede 8 ay bekledim.o yüzden sanırım daha dayanıklı hissediyorum kendimi.normalde böyle bişey olsa çok çok üzülürdüm ama şimdi çok umutluyum.hayırlısı kızlar artık hepimiz için güzel şeyler yazmak nasip olsun şu topiğe.
ınsaellah fatma. esın de aynı goruste ıse bence soyleme bırsekılde ızın ısı hallolur... sen huzurlu ol yeter.. tup bebek dıye stres yapabılecegını sanma! aynı rahatlıgı korumalısın kı hemen olsun:) dıger kızlar ne alemde???? bılıyorum kı yazdıklarımızı okuyorsunuz... o zaman ıkı satır bırseyler de yazın...
günaydın kızlar.yine herkes çok meşgul heralde kimsede ses yok neyse ben anlatayım bari.dün tüp bebek merkeziyle görüştüm.ordaki doktorda baktı rahim filmine laparoskopi önerdi zaten en çok ondan korkuyodum.kokulack bişey değil belki ama işte yinede narkoz falanalıyosun sonuçta. neyse anlayacağınız ilk laparoskopi yapılacak.sol tüpte hidrosalpinks diye bi sıvı birikintisi olmuş.doktorda bunu tüp bebek aşamasındada problem çıkardığını söyledi.o yüzden o tedavi edilecek laparoskopiyle.sonrasında sanırım ocakta adetten sonra başlıcaz tedaviye.rapor alırsak ilaçlaroı devlet karşılıyormuş.o yüzden tıp fakültesinden rapor alıcaz hastane ücretide 3000 civarı inşallah ilk seferde olur.tek temennim o şuanda.doktor en şanslı grupta olduğumuzu söyledi tüp bebek için.hem yaştan dolayı hemde hemde bi sorunumuz olmadığı için.ama böyleyken bile şansımız % 60.hayırlısı artık.dua edin kızlar grşrz byee
Fatma oldukca rahat oldugunu hıssettım, umarım oylesındır... Bu asamada morallı olman gerekıyor. dogaca olan bebklerın ve aılen ıcın hayırlısı olur ınsaellah...
eminecim rahatım aslında ama şimdi okuduğum şeyler moralimi bozdu.tüp bebektede dış gebelik riski varmış,hemde normal gebelikte olduğundan daha fazla.ben direkt rahme yerleştirildiği için olmaz diye düşünüyordum.ya kurtulamayacakmıyım ben bu kabustan.acayip canım sıkıldı.normal yolla tekrarlayacak diye korkarken tüp bebektede karşıma çıktı.bilemiyorum acaba dış gebelik yaşadığım için tüp bebektedemi risk gurubundayım tekrarlaması açısından.ya bi rahat nefes alamadım aylardır.herseferinde başka şey çıkıyo karşıma artık hissiz duygusuz isteksiz olucam bu gidişle.şimdi okudumda tüpleri alınmış olanlarda bile tüp bebekte dış gebelik yaşayanlar olmuş.rahmin fazla kasılması ve bu hareket sonucu embriyo tüpe doğru ilerleyebiliyomuş.ben dış gebelik riskini göze almamak için tüp bebek deneyelim diyorum ama yine dış gebelik riski yine yine...allahım ne zormuş bu dış gebelik ya yakamızı bırakmayacakmı ((((((((((((
Arkadaslar mrb. Kac gundur siteye giremiyodum hep hata veriyodu. Fatmacım canım cok uzulme hersey olucagına varıyo sen kotuyu dusunme iyi dusun kı iyi olsun. Eminecim seninmde tülerinin acık olmasına cok sevindım. Bakalım ben napıcam rahim filmimde kararsızım. Ben cektırmewk istemiyorum. Yani benım bundan once bide dusugum oldu diyorum eger tıkanıklık olsaydı oda olmazdı. Bilmiyorum ki arkadaslar tek istegim tez zamanda bebişlerşimize kavusmamız.
Canım tıkalıoldugu için dıs gebelik oldu belkide bilözsn ki su rahim fliminde ne varda cektirmek istemiyosunuz anlamıyorum cktirin içinz rahtlasın bnce
gnydn kızlar.valla ben hergün bir sürprizle karşılaşıyorum.dün doktorumla ilgili bişey öğrendim(eminecim sen biliyosun figen demirle ilgili) figen hanımdan gayet memnundum ama dün figen hanımın 3 yıl önce annesinin yanarak öldüğünü ve bundan sonrada psikolojik sorunlar yaşadığını hatta bu olyadan sonrada hatalar yaptığını duydum.bilemiyorum kızlar kafam nasıl allak bullak anlatamam.ben şimdi napayım ya şu aşamada doktor değiştirsem nasıl olacak.herşeyimi biliyodu figen hanım.üstelik laparoskopi yapacak şu halde kafamda bi şüphe oluştu.güvenmelimiyim bilemiyorum.bi tanıdıkta benim görüştüğüm yer dışında başka bi tüp bebek merkezi önerdi oda şuan ikizlere hamile tüp bebek ile.offf kafam çok karışık.şu aşamada yeni birilerine güven sağlamam çok zor.basit bi iş değilki.zorlu bi sürece giricem ve tüm olumsuzluklar beni buluyo sanki.vardır bunlardada bir hayır ama ne yapacağımı bilemiyorum şuan.
lutfen fatma dr ertugrul beye sadece bır muayene ol. su asamada bu lazım. bırsey kaybetmezsın zaten sıgorta ıle oldukca uygun (sanırım) eger erkek dıye ıstemıyorsan o ayrı tabı. ben de esım ıcın sıkıntı olur dıye ıstemıyordum ama antalyada oyle sıkıntılı bır durumda kac erkek doktora muayene olmustum. agrın hosgeldın... tugba rahım fılmının dezavantajları mı var bı zararı mı var bılmıyorum ama ıstenmıyor ıste.. ben yaptırayım dedım zaten acıkmıs tuplerım 3ayda kapanma ıhtımalı yok (doktorların yalancısıyım...) bu durumda tuplerım oldukca acıkken dıs gebelık gecırmıssım.. sanırım su apandısıtın dıs gebelık rıskı dogru! cunku bende bır tek apandıstı var... aman neden olduysa oldu.... gectı gıttı...
Arkadaslar mrb. fatmacımm bence sen biraz oluruna bırak daha dıs gebelik ceçireli ne oldu kı. Yani bıraz dogal yoldan devam et msela bir 3 ay yumurtlama takibi yaptır eger acık taraftan yumutladıgını takip edersin. Yani iilahikide kesin dıs gebelik olucak die bisey yok. Bak akimera hic film cekilmedi ama hamile kaldı ve arkadasımızın baska rahatsızlıklarıda olmasına ragmen bebişi oldu ve dıs gebelik degil.hersey bıraz nasip kısmet bence bıraz daha bekle son asama tup bebgi dusun bence yinede tabiki sen karar ver. Benım doktorum bana tuplerde bır sorun yoktur ama rahimin yapısıyla ilgili bır sorun varmı yokmu die filim cektır dedi bebek nie tutunamıyor die . Ben rahim filmininde bişeyı cok degiştirecegini sanmıyorum. Bide ben dıs gebelikde hiz sancı cekmedim agrım olmadı doktorum dmekkı tupler zedelenmıyor diyodu. Bizim dıs gebelik gecırme riskimiz hep var. Valla soylr birden aksak hic ugrasmadan hamile kalsak ve bebişlerimizi kucagımıza alsak.
slm kızlar.nasılsınız bakalım.ben gün geçtikçe daha iyi oluyorum bide kortizon kullanmak zorunda kalmasam çok iyi olacaktı ama şansım yoktu malesef hayırlısı böleymiş umarım bebeğime bi zararı olmaz şu anki en büyük korkum bu.önümüzdeki hafta ikili test yapılacak orada bebekte bi risk olup olmadığı görülecek.umarım yoktur.bu arada bayadır yazılarınızı takip edemiyorum ama sanırım pek bi değişiklik yok.bu arada fatmacım benim bi arkadaşım vardı aynı anda evlenmiştik ikimizinde 3 sene çocuğu olmadı.onada tüplerinin tıkalı olduğu sölendi aşılama yaptırdı tüp bebek yaptırdı çatlama iğneleri vuruldu her yolu denedi ama bi türlü olmadı.bense hiç bişey yapmadım tevekkül edip allahtan bekledim.ben hamile kaldım.3 ay snr arkadaşımın hamilelik haberini aldım.hemde tedavileri bırakıp kendini dinlenmeye bıraktığı bi dönbemdi.üstelik ikizleri oldu biri kız biri erkek.biliyosun benimde bir sürü sorunum var çift rahimliyim pkos hastasıyım ülseratif kolitim var cilt kanseriyim eşimdede varikosel var doktore ikimizde tedavi görmeden eşim ameliyat olmadan kesinlikle hamile kalamıycağımı söledi.ve ben korunduğum bi dönemde hamile kaldım oğluma.doktor bile mucize bebek diye muayne ediyodu oğlumuy.ardından olmaz dedikleri halde iki sene içinde şu an 3.çocuğuma hamileyim.allah tamamına erdirir inşallah.yani dmek istediğim allah ne verirse hayırlısını versin.çok üzülme ama çok dua et.eğer şerse hayra çevrilmesi için dua et tatlım.ben çok inanıyorum.hepinizin müjdeli haberlerini alıcam en yakın zamanda.şimdi üzüldüğümüz şeyleri ozaman gülerek hatıurlıycaz.bende dua ediyorum sizin için allah herbirinizin dualarını kabul etsin.hastalıklarınıza şifalar dertlerinize devalar versin.bebeklerinizide aratmadan nasip etsin.
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn fatma duy duy sana soylenıyor bunca seyler... rahatlat bıraz kendını. arkadasların soyledıklerını soyleyemiyecegım o kadara oluruna bırakılmıyor maesef.. her daım aklımızda... eve gelınce ılk ısım ustumu degıstırım bılg basına gecmek oluyor su son 2-3dkda yapmıs oldugum gıbı... esım anlayıslı olmasa, evlenelı ne kadar oldu kı, kapıya kor benı:))) derya bakma ordan, ne yapıyorsun nasılsın?
iiii canım benım esim mac izliyo bende nette takılıyorum oyle. tabiki oyle oluruna bırakılmıyor. benım dusnmedigim dua etmediğim 1 dak. yok. Ama ben sunu ogrendımkı kurcaladıkca bisey cıkıyor.kotuyu dusundukce kotu geliyor. ben dusuk yaptıktan 4 ay sonra hamile kaldım kalana kadar hep koorktum yıne dusuk olu die bu sefer daha kotusu oldu dıs gebelik yınede isyan etmiyorum herseyin hayırlısı. Sonucta morelimiz nej-kadar yuksek olursa hormonlarımız okadar iyi calısır. Valla bazen bana geliyolar diyorumkı bırakıcam korunmayıı siz nediyosunuz.?
kızlar merhaba.önceikle ayşecim(akimera)çk sevindim iyiye gitmene.inşallah dahada iyi olacaksın.allahın izniyle ilçalrında bir zararaı olmayacaktır bebeğine.bizimde bi anıdık bu ay domuz giribine akaandı ve o sırada hamile olduğunu öğrendi.düşün yüksek ateş,bir sürü ilaç 3-4 gün hastanede yattı.şidi ıktı ve iyi.bbeğiinde kalbi atyormuş.gayet iyiymiş.senin bebeğinde o kadar drendi inşallah tüm testlerinde iyi çıkacak.kızlar iyi dilekleriniz içinde çok teekkr ederrim.bu alar arada tüp bebek topiklerinede bakıyorm ama sizin yeriniz çok ayrı hemen gelişmeleride size haber vermek istiyorum.kendiliğinden tedavsiz bıraksam yine dş gebelik ekrar eer diye kokuyorum.allah ilir abi tüp bebektede dış gebelik riski var herşeyde bir risk var sonuçta en iyisi kafaya çok takmamak.aklımdan çıkmıyor ama kafamada takmıyorum yani olumsuz düşünmüyorum. bu arada diğe ayşe naptı acaba hiç haber yok.adet oldumu olmadımı.inşallah hamiledir. deryacım bir an evvel korunmayı bıakma fikri,acelecilk e bizimde yaşadıımız şeylerdi.acele etme.gerçi sana diyorum aa doktor bana laparoskopi dediğinde ben hemen ertesi güne ranevu alıyodum,eşim durdurdu acele etme 1-2 hafta geçsin diye.bende bir an evvel ne olacaksa olsun istiyorum. eminecim antibiyotiğin bittimi.bıraktınmı korunmyayı.hiç bahsetmedin bu aralar. nyse kızlar öptm hepizi herkese iyi pazrlar
ben hıc korunmadım kı fatma.. kasım bası bıraktım bır daha korunmadım. antıbıyotıgı rgl donemı kullandım olası gebelıgı etkılemesın dıye... e.colı zaten bır ıkı antıbıyotıkle atabılecegım bır asamadaydı attım. gecen gıttıgım doktor akıntı ıcın fıtı verdı her aksam yatınca kullanıyorum 3 gun sonra o da bıtecek. korunmayı bırakmadım ama gebelık fıkrınden uzaktayım su sıralar... hanı olsa da olur demeye basladım cunku 8 agustosta benım kupa turnuvalarım var brezılyada... hamıle kalırsam hakkımı kaybedecegım. yıne de korunmuyorum:))))) nasıp bakalım kupa mı alacagım elıme bebek mı:)))) bu durumda stresım de yok... derya korunmayı bırakma ben 2 ay korundum. 3 ay dıyordu doktorlar bana bır celallenme geldı bıraktım 2ay sonrasında. senı anlıyoruz fatmanın da soyledıgı gıbı arada bıze de bu fıkre kapılacak bıkkınlık gelıyordu ama sabır... ohoooo daha bızım gıbı korunmayı bıraktıktan sonra kı sabır var... hamıle kalsan ılk 3 ayı sorunsuz devırme sabrı var.. akabınde bır de 9ay 10 gunu bıtırmek ıcın sabır var... var da var...:) sımdıden kendını alıstır...:)) ayseeeeeeeee (akımera) ohhhhhhhhhhh valla cok ıyısın havanı da atıyorsun... senden ıyısı yok:))))