Merhabalar Ben 26 yaşındayım ve 3 yıldır evliyim. Çocuk istiyoruz. Bu süreçte başımdan geçen dış gebeliği sizlere anlatmak ve bilmeyen bu süreçten benim gibi çok korkan ve psikolojik olarak kendini kötü hisseden herkese destek olmak için yazmak istedim. Öncelikle dış gebelik her kadının başından geçebilen normal bir durumdur. Gözünüzde büyütüp kendinizi kötü hissetmeyin i. Sadece her kadında bu süreç farklı şekillerde görünebildiği için dikkatli olunması gerekiyor. Bazı kadınlarda ağrılı sancılı ameliyatlıyken bazı durumlarda sancısız ağrısız kontrellerde tek dozluk iğneyle yada kendiliğindende düşebiliyor her iki durumdada kanama oluyor. Ben bu ay gebelik testi sonucu pozitif çıkması sonucu doktora gittik ve doktor keseyi göremedi beta istedi betada değeri 1650 civarıydı ve 6 haftalık gebelik söz konusuydu doktor takip edeceğini ve keseye tekrar bakacağını söyledi biz bu takiplerin sonucu keseyi ne rahimde nede tüplerde göremedik ama beta hala yüksekti üç güne bir takip ederken doktorum betanın çok yükselmediğini ve dış gebelik söz konusu olduğunu yine kontrolle düşüreceğimizi söyledi üç gün sonra gittiğimizde değerimin düştüğünü gördük doktorum bunun bozulmuş dış gebelik olduğunu kendiliğinden düşeceğini ama yine takipte kalacağımızı söyledi tekrar beta değerime baktığında düşmüş ama yavaş düşüyor o yüzden riskli iki doz iğne vurulmamı söyledi yani bir seferde iki doz ipne vuruşmuş oldum. Daha sonra dördüncü gün sağlık ocağında beta değerime baktırdığımda 1000 civarıydı yani düşmemişti. Üzülmüştüm. İğnenin 5 yada 6. Günü rahatsızlandım mide bulantısı tabi benim grip gibi bir rahatsızlığımda vardı kasık ağrısı kanama şikayetleriyle doktora gittim doktorum hemen beta istedi ve değerimin 320lerde olduğunu haftaya sıfırlanabileceğini söyledi. Şuan kanamam devam ediyor ama rahatladım ve iyiyim. Bu süreçte halsizde kaldım şişkinliğim oldu ama o kadar çok sancı vs çekmedim psikolojik olacak biraz yorucuydu ama aslında çok zor bir süreç olmadığını her kadının farklı geçirdiğini anladım. Çok araştırma yaptım bu araştırmaların çoğu benim gözümü daha çok korkuttu “. Ama benden size tavsiye kızlar hiçbişey öyle kolay değil o yüzden pes etmeden yola devam. Çok güçlü olmak zorundasınız
Benim size sorum şudur ben tek iğneyle betamı düşürdüm fakat ne kadar süre korunmam gerektiğini bilmiyorum. Ne kadar süre beklememiz gerekiyor? Benim gibi olupta hemen hamile kalan arkadaşlar ver mı ? Varsa yazarlarsa çok sevinirimmm