Beta hcg çok yavaş artıyor, tiroid çıktı.ne olabilir?

cicek5353

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2025
3
2
1
28
Merhaba. Bu ay 25 mart adet başlangıç tarihimden 3 4 gün önce evde gebelik testi ile silik cizgiyi gördüm . Daha sonra 23 martta kan verdim ve 10.99 yani pozitif cıktı .
Bunun üzerine doktoruma gittim ve 2 gün arayla kan vermem gerektiğini söyledi . Bu arada ultrason ile baktı ve rahim duvar kalınlığın şuan için çok iyi gözüken kist falan yok dedi iyi yani dedim kese gözükmez dedi ama bu bilgileri verdi .
Daha son25 martta tekrar kan verdim ve sonuç 29.45 çıktı iyi yani ikiden daha fazla artmıştı . Progesteron icin kan verdim 16 cıktı suan erken oldugu icin iiyi dedi . Ve tiroid için tsh baktı cok yüksek cıktı . 9 küsurdu . Anti tpo 175 cıktı ve acil genel cerahiye gidip tiroid ilacına baslattı beni .
Daha sonra bunların üstüne 28 martta kan verdim ve sonuç 44.55 çıktı yani burda bi sorun çıktı ne olduğunu anlamadım . Aslında tiroid ilacımı falanda kullanıyodum . Bugün 30 martta tekrar kan verdim ve 50.40 cıktı yani beta artış neyse hic artmammış gibi . Doktorumla görüştüm telefonla ve sağlıksız olabilceğini 2 gün sonra tekrar kan vermem gerektiğini söyledi .
Benim gibi böyle beta cok yavaş artan falan oldumu. ? Yada tiroid bebeği etkilermi anlamadım ? Buarada ilk gebeliğim olucak 28 yaşındayım.kimyasal gebelik yada dıs gebelik olabilirmi ?

Merhaba. Bu ay 25 mart adet başlangıç tarihimden 3 4 gün önce evde gebelik testi ile silik cizgiyi gördüm . Daha sonra 23 martta kan verdim ve 10.99 yani pozitif cıktı .
Bunun üzerine doktoruma gittim ve 2 gün arayla kan vermem gerektiğini söyledi . Bu arada ultrason ile baktı ve rahim duvar kalınlığın şuan için çok iyi gözüken kist falan yok dedi iyi yani dedim kese gözükmez dedi ama bu bilgileri verdi .
Daha son25 martta tekrar kan verdim ve sonuç 29.45 çıktı iyi yani ikiden daha fazla artmıştı . Progesteron icin kan verdim 16 cıktı suan erken oldugu icin iiyi dedi . Ve tiroid için tsh baktı cok yüksek cıktı . 9 küsurdu . Anti tpo 175 cıktı ve acil genel cerahiye gidip tiroid ilacına baslattı beni .
Daha sonra bunların üstüne 28 martta kan verdim ve sonuç 44.55 çıktı yani burda bi sorun çıktı ne olduğunu anlamadım . Aslında tiroid ilacımı falanda kullanıyodum . Bugün 30 martta tekrar kan verdim ve 50.40 cıktı yani beta artış neyse hic artmammış gibi . Doktorumla görüştüm telefonla ve sağlıksız olabilceğini 2 gün sonra tekrar kan vermem gerektiğini söyledi .
Benim gibi böyle beta cok yavaş artan falan oldumu. ? Yada tiroid bebeği etkilermi anlamadım ? Buarada ilk gebeliğim olucak 28 yaşındayım.kimyasal gebelik yada dıs gebelik olabilirmi ?
Sizi üzmek istemem ama ikiside olabilir malesef, lekelenme veya kanama görürseniz düşük yapıyor olabilirsiniz. Siz yinede 2 günde bir takip yapın trioidin bi bağlantısı var mı onu bilmiyorum belki bilen biri yardımcı olur size.

Sizi üzmek istemem ama ikiside olabilir malesef, lekelenme veya kanama görürseniz düşük yapıyor olabilirsiniz. Siz yinede 2 günde bir takip yapın trioidin bi bağlantısı var mı onu bilmiyorum belki bilen biri yardımcı olur size.
Ya evet sorunda şu ki ne ağrı ne lekelenme ne kanama hiç bi belirtim yok .. inş en hayırlı sekilde sonuclanır tek isteğim bu🙏

Ya evet sorunda şu ki ne ağrı ne lekelenme ne kanama hiç bi belirtim yok .. inş en hayırlı sekilde sonuclanır tek isteğim bu🙏
Çok geçmiş olsun sonucunuz ne oldu ? Bebek iyimi .benimde kan sonucum pazartesi bendede tiroit var hergun ilac içiyorum

Benimde beta yavaş yükseldi canım ama senin baya yavaş artmış. Doktor değerleri beğenmedi ama vajinal muayenede kese gördü küçücük. Bende de troid var sordum doktor onunla ilgisi yok dedi

Benimde beta yavaş yükseldi canım ama senin baya yavaş artmış. Doktor değerleri beğenmedi ama vajinal muayenede kese gördü küçücük. Bende de troid var sordum doktor onunla ilgisi yok dedi
Merhaba hangi günler beta değerleriniz kaçtı paylaşır mısınız? Benim de yavaş yükseliyor dış gebelikten korkuyorum

İlk 104 çıktı 2 gün sonrA 174 çıktı 10 gün sonra 2060 çıktı doktor 3000 binin üstünde olmadı lazım dedi ama vajinalde kese göründü. Dış gebeliği eledik ama boş gebelik olabilir

Merhaba, tiroid ile ilgili sorunuza cevap vermek istiyorum. Ben de graves tiroid hastasıyım yani sizin hipotiroidiye bağlı hashimato benim hipertiroidiye bağlı graves hastalığı. Tiroid bebegi kesinlikle çok etkiliyor ozellikle antikorlarda (anti tpo, trab, anti tg) sıkıntı varsa antikorlar direkt tiroid bezine savaş açıyor ve buna göre hangi antikorda sıkıntı varsa hipo veya hipertiroidi oluşuyor. Tiroid bebeğin gelişimi için en önemli hormonlardan biri. Antikorlar tiroide savaş açtığı için bebeğin gelişiminde de tiroid başlı faktorlerden biri olduğu için bu sefer Antikorlar bebeği de yabancı olarak görüyor ve vücuttan atmaya çalışıyor. Bunun sonucunda da düşük oluyor. Her tiroid hastasi dusuk yapar mı? Tabi ki hayır ama ihtimaller içinde var. Bazen kimyasal gebelik bazen dış gebelik veya bazen de normal dusuk, erken doğum gibi sebeplere yol açabiliyor. Hipotiroidi tanısı alanlara doktor kontrolünde ötrox tb başlanıyor. Avantajin biri şu bu ilac hamilelikte bebeğe geçmiyor sadece anneye etkisi oluyor ve annenin degerleri normale döndükçe bebek de sağlıklı oluyor. Ancak hiper kısmı çok sıkıntı. Çünkü kullanılan ilacın plasenta yoluyla gecirgenligi mevcut ve bebeğin gelişimini engelliyor yani bebeğin engelli olma ihtimali oluyor. Bu yüzden hipertiroidi/graves tanısı almis kişilere tedavi olmadan gebelik planlamasını doğru bulmuyorlar. Ama hiç bu hastaligindan haberi olmadan hamile kalanlara da mecburen propycil denilen ilaca başlamak zorunda kalıyorlar ve ayni zamanda endokrin takipli oluyorlar. Bu süreçte bebeğin gelişiminin etkilenip etkilenmedigi annenin tiroid degerleri yakından takip ediliyor. Sizin durumunuza gelince, kimyasal gebelik yaşıyor olabilirsiniz bu da erken dönem düşük olarak bilinir. Tiroid bunun sebeplerinden biri. Hipotiroidinin cozumu neyse ki coo zor degil evet sıkıcı bir durum ama en azindan tedavisi mumkun gebeyken de cok rahat ilaci kullanabiliyorsunuz aklinizda bu konuda ilac zarar verir mi suphesi olmasin. Beta gunde 2 katına veya yakın bir sayıya çıkması gerekiyor sağlıklı gebelik icin. Beta degerleriniz yakından takip edilecek ötrox kullanmaya devam edeceksiniz tiroid degerleriniz de bir sure izlenecek. Tiroid hastalarinin beslenmelerine de dikkat etmesi gerek ayrıca stres antikorlarin yükselmesinde en büyük sebeplerinden biri, genetik yatkınlık da öyle. Şimdiden çok geçmiş olsun diliyorum. Umarım sağlıklı bir gebeliktir ve betaniz yükselir 🙏

Kızlar aynı sorunu yaşıyorum , 2 katı artmıyor (19 nisanda 1799 olan değer 22 de 2800 doktor en az 3500 görmek istediğini söyledi )ama kese büyüyor , doktor düşük olmazsa bile kürtaj yapalım sağlıklı gebelik değil diyor , son durumunuz nedir merak ediyorum

Kızlar aynı sorunu yaşıyorum , 2 katı artmıyor (19 nisanda 1799 olan değer 22 de 2800 doktor en az 3500 görmek istediğini söyledi )ama kese büyüyor , doktor düşük olmazsa bile kürtaj yapalım sağlıklı gebelik değil diyor , son durumunuz nedir merak ediyorum
Dün özele gittim değer artışımız yakın doktor bence bu artış iyi dedi. Kese göründükten sonra kanın önemi yok dedi ama 100 de 100 sağlıklı olacak diyemem dedi bekleyip görücez

Back
X